רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
אז לפני שתסיקו מסקנות לא נכונות מהכותרת, כנראה שאם היו לי 130,000 שקל מיותרים בסוף הייתי קונה את הדאסטר. ונתחיל מהתחלה. אתמול ולאחר השקת המתחם החדש של כלמוביל בפתח תקווה ביצענו (ביצענו = כמה חברי פורום עילאיים ומתנשאים) פשיטה על סוכנות דאצ'יה בפתח תקווה. אני מוכרח להודות שמעולם לא ראיתי מקום שיותר הזכיר לי את "עיר העודפים" בגני התערוכה מאשר סוכנות רכב. תשכחו מרצפת פרקט ושטיחים מקיר לקיר - כאן יש אפוקסי. תשכחו מאולם תצוגה צפוף - אחרי הכל זה היה סניף של אופיס דיפו בעברו. תשכחו מדגם אחד מכל סוג בתצוגה - אני מעריך שהיו 10 דאסטרים, 5 סנדרו וכמה דוקר ולודג'י מפוזרים. אנשי מכירות? הם היו ספונים איפשהו מאחורי השולחנות שלהם עם עדרי אדם הממתינים בתור לבצע הזמנה. הכי קופיקס…
הודעה אחרונה מאת bagira, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום היקרים ! לאחרונה קניתי מאיביי נורות קסנון בגודל H4 והרכב שלי זה H7 . קניתי במחיר 120 שקלים . המחיר הכי זול שמצאתי ! ולא התאים לצערי . אז היום מכרתי אותם לאיזה חשמלאי אחד ב 100 שקל . מהסיבה שלסיטרואן C4 אמרו לי שלא כדאי להתעסק עם חשמל כי הכל שם מחשב . בקיצור מכרתי לו אותם . שאלה שניה : ניתקתי את המצבר מהרכב וכשבאתי לפתוח את הרכב עם השלט זה לא עבד , בדקתי את הסוללה עם אמפרמטר היא מראה 2.7 מתוך 3 V (לא יודע אם זה קשור) . בקיצור השאלה שלי איך לקודד אותו לרכב . מודל הרכב הוא 2007 .
הודעה אחרונה מאת viper83, -
התרסקות ב 340 קמ"ש 1 2 3
מאת shayy-
- אחראי פורום
- 35 תגובות
- 5 אלף צפיות
http://www.liveleak.com/view?i=ea7_1421668074 המתכון: נהג צ'כי, איטלקיה בשם הורקן, כביש הונגרי, צלם עם סמארטפון. חוצים את ה 330 קמ"ש ועפים לתעלה. שניהם חיים. אחד פצוע קשה. ויש שאלון האם הנהג צריך ללכת לכלא.
הודעה אחרונה מאת סיוויק 08, -
-
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים יקרים, האם למישהו יש ניסיון או ידע בתהליך הבוררות של איגוד המוסכים? האם ניתן לסמוך עליהם? איך אוכל לדעת שהבוררים שהם אנשי מקצוע לא מכירים את בעל המוסך איתו יש לי בעיה? מה לדעתכם עדיף, איגוד בוררות באיגוד או תביעות קטנות? והמקרה בקצרה: לפני יותר משנה הגעתי למוסך בת"א כיוון שהמזגן שלי הפסיק לעבוד. עד היום, לאחר שכבר שילמתי לו יותר מ- 2000ש"ח והוא עדיין לא הצליח לתקן לי את המזגן ברכב, אך ממשיך לחייב אותי בכל פעם שאני חוזרת אליו עם מזגן שלא עובד...ובכל פעם טוען שמשהו אחר התקלקל במזגן. פניתי לאיגוד, ולאחר שבתשובתו הוא המשיך להתעקש שהשרות שלו נפלא, הציעו לי באיגוד להתחיל תהליך של בוררות. אני לא ממש יודעת מה לעשות, מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת rena, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ערב טוב לכולם חזרתי הערב הביתה מהעבודה ושמתי לב לרכב מוזר\נדיר שנסע לידי. בהסתכלות קרובה יותר ראיתי סמל של טויטה עם כיתוב SOLARA. מה זה הרכב הזה לא ידעתי על קיומו. מתנצל מראש על איכות התמונות.
הודעה אחרונה מאת shlomi_e11, -
-
- 2 תגובות
- 925 צפיות
הי, אנחנו שוקלים לקנות את הרכב ההיברידי טויוטה אוריס סטיישן. לפני זה, אני רוצה לברר, מה רמת הקרינה שפולט הרכב הנ"ל? האם זה מסוכן ליושבי הרכב? אני אשמח לדעת אם נעשו מחקרים ובדיקות בנושא תודה רבה
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בוקר טוב, ראשית, האם רכישת רכב בצורה זו היא אכן בטוחה, היינו האם הכסף באמת מועבר למוכר רק מספר ימים לאחר הרכישה ולאחר אישורי כי הרכב תקין? שנית, מדובר ברכב שנרכש בישראל, יש לו רשיון רכב ישראלי והוא נמצא כרגע במדינה זרה. האם חלים עליו מיסים כלשהם בעת שמחזירים אותו ארצה בקניה? תודה
הודעה אחרונה מאת m1011409, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מה אתם אומרים? להשאיר אותו עומד מסכן בדד? זה כואב הלב. לפחות שיהיו לו בעלים חדשים וטובים, שאני מקווה בכל מעודי שיתייחסו אליו יפה כמו שאני התייחסתי אליו, ושיחזיר להם אהבה.. אבל באמת. זו התלבטות קשה. אני מניחה שזה לא ממש טוב שהרכב עומד. דעתכם המקצועית...(אני מקווה)
הודעה אחרונה מאת carpz, -
-
- 0 תגובות
- 633 צפיות
זה לא כזה מיוחד, אצלינו בחניייה בעבודה עומדת יונדאי I20 עם מספר "11-111-11" זה מיוחד.
הודעה אחרונה מאת Lenya, -
- 2 תגובות
- 875 צפיות
שלום, אשמח לקבל הכוונה איפה כדאי להזמין רכב שכור לטיול בארה"ב בארץ/ בארה"ב? תודה!
הודעה אחרונה מאת leasing driver, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 545 צפיות
היי, אני נהג חדש וצעיר בן 17 , בדקנו את הביטוח וכתוב "בני אדם הרשאים לנהוג ברכב" סעיף : א , ג. השימוש המותר ברכב : א.1 ב , ג. השאלה שלי , האם אני יכול לנהוג ? לפי בדיקה כן , כל נהג יכול .. עכשיו מאוחר כבר לחייג לשואל לכן אני מעוניין לדעת אם מישהו יודע ומכיר את חברת הביטוח הזו.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
השכרת ב.מ.וו X6
מאת gt11- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי מישהו יודע איפה אפשר להשכיר בארץ את הרכב שבכותרת ליום אחד בסוף חודש מרץ? ודרך אגב, אם אחד מחברי הפורום מסכים להשכיר את רכבו כדי לשמח חתן, הוא יתוגמל בהתאם ואם לא, אז כל עצה או רעיון יצירתי אחר יתקבלו בברכה.
הודעה אחרונה מאת gt11, -
- 1 תגובות
- 727 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש בשביל מכר שלי מקום שמוכר רכבי יד 2(ספיציפית שברולט ספארק וכד') אך נותן את המימון(בגלל בעיות ממימון מהבנק) האם אתם מכירים מקומות כאלה שמומלצים באזור המרכז-עדיפות לראשון לציון? תודה, אריאל
הודעה אחרונה מאת adi78, -
- 0 תגובות
- 571 צפיות
ערב טוב לחברי הפורום, שאלה לי לכם שמעתי על עדכון טבלת זיהום האוויר ברכבים לשנת 2015. איפה אפשר לקבל את החוברת העדכנית לשנה זו?
הודעה אחרונה מאת ValeK, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 613 צפיות
עם קהל לקוחותינו - סליחה.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 802 צפיות
מישהו מכיר בעלי מקצוע כאלה בארץ ?
הודעה אחרונה מאת lesles, -
לפני כחצי שעה בדרכי הביתה, נסעתי בכביש עירוני בתל אביב, כאשר נהג מונית עשה נסע לאחור מרחוב ללא כניסה. הוא לא הבחין פי וכאשר אני הבחנתי בו, לא היה לי לאן לברוח והוא פגע בי. הרכב בן חצי שנה והנזק לא גדול - מצ״ב תמונה נהג המונית לקח אחריות ואמר שישלם על הנזק וביקש שלא אפעיל את הביטוח, אלא אקח את הרכב לפחח ביפו (מוסך מורשה) ושהוא ישלם על הכל. מצד אחד, הכי נח לי להפעיל את הביטוח, להכניס את הרכב למוסך של פולקסווגן. מצד שני, הוא נראה בן אדם ישר והגון, שעובד לפרנסתו על מונית ולא רוצה לפגוע בפרמיה שלו. האם לעיניכם המקצועיות נראה שיש להחליף פה דלת, או שהיא רק דורשת תיקון? מה אתם הייתם עושים?
הודעה אחרונה מאת noogie, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכם רציתי לדעת כמה עושה מצובישי סופר לנסר מודל 97 ידני כמה קילומטרים לליטר. עירוני + בין עירוני. בבקשה רוצה אנפורמציה מדויקת.
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
יש לי יונדאי ולוסטר 2011 היום נסעתי בכביש 4 מכיוון נתניה. ביציאה לכיוון כפרסבא יש סיבוב שהמהירות בו מותרת ל50 קמ"ש . העיקול בסיבוב הוא דיי קל לצד ימין ונסעתי בנתיב הימיני על 60 קמ"ש, פתאום הרכב הגיב כאילו שברתי את ההגה לימין קיצוני וכמעט נכנסתי במעקה הבטיחות . אני חושש מאוד ממה שקרה שם יש השערה מה קרה שם בדיוק? הכביש היה יבש
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
סיטרואן C1 החדשה נחתה בישראל כאשר הזכרון על הסבך הבירוקרטי שעצר את הייבוא של הדגם הראשון עדיין טרי. פבל לקח אותה למבחן ובדק האם הפעם זה יצליח. הוא חזר עם מסקנות מעניינות, סיפר על מכונית יפה וחסכונית, אבל אנחנו עדין לא מצליחים לגרום להפסיק למלמל על נורות ותא מטען... לידיעה המלאה
הודעה אחרונה מאת sluzon, -
-
הסרת "עיטוף רכב"
מאת ylan-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכם.. קניתי רכב שיש עליו "עיטוף רכב".. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?40880-%D7%A2%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%A6%D7%94-%D7%A7%D7%A9%D7%94-%D7%90%D7%95-%D7%91%D7%95%D7%90%D7%95-%D7%A0%D7%A2%D7%A9%D7%94-%D7%9C%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%A0%D7%95-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%A8%D7%91%D7%94-%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%9D!&p=1011959&viewfull=1#post1011959 מה הדרך הכי טובה/קלה להסיר את העיטוף? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
רכשתי רכב הונדה סיוויק 2003. 280 אלף קילומטרז מנוע וגיר ברמות של חדש דנדש נקי מנוע בריא לא נתקלתי בדברים כאלה כמעט, למרות שהקילומטר גבוה קניתי את ההונדה ב 13 אלף שקל כרגע במוסך תיקונים קטנים כמו רפידת בלם בולמים ויישור קו טיפול שמנים טיימינג ועוד.. בסכום של 3 אלף שקל כל התיקונים סכום מצטבר 16 אלף שקל לאוטו בריא כשיר לנסיעה, וקצת שריטות ומכות ממש קטנות כמעט לא נראות לעין ומחירון הרכב הוא 22.700 השאלה שלי אחריי כל החפירה אם זה שווה בכלל את המחיר ואת כל הכאב ראש הזה אשמח לקבל תגובות תודה לכם מראש.
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ביום שישי בבוקר רציתי לפנק את רכב אשתי, אז לקחתי לה אותו לשטיפה. אחרי השטיפה נכנסתי לתחנת דלק. ג'יפ שתדלק לפניי נסע, ואני נכנסתי במקומו לתדלק. עצרתי את הרכב, פתאום, משום מקום, הג'יפ עצר, שם הילוך רוורס, נתן פול גז נכנס בי מקדימה. ירדתי מהרכב, הנהג הפוגע ירד מהג'יפ, אני רואה אדם מבוגר, בגיל אבא שלי ( ואני בן 34), אני פונה אליו בשיא ההגינות ואומר לו , טוב בסדר לא קרה כלום, הכל בסדר , זאת עוד לפני שבדקתי את הרכב שלי אפילו. פתאום, בצעקות ובשיא החוצפה .. מה אתה עיוור ? אתה לא רואה ? אני הייתי כולי אדום, לא ידעתי איך להגיב .. הייתי פשוט בהלם, גם מהתאונה, גם מההתנהגות של הנהג. בהמשך לאחר שהבין - קלט שיש מצלמות, הוא התרצה וטען שחזר רוורס כי שכח לקחת קבלה .. הו…
הודעה אחרונה מאת OranKimhi, -
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
לפניכם תרגום כתבה מהמגזין אוטו-מוטור-אונד-שפורט. מדובר על סיכום של ה"סופר-טסט" השונים בשנת 2014. חגיגה בת 5,627 כ"ס ספורטיביות קומפקטיות, סטיישן חזקה, קופה ספורטיבית, סדאן ספורטיבית, גראן טוריסמו וסופר-ספורט: המגזין Sport Auto בחן גם בשנת 2014 קשת רחבה של מכוניות בעלות אמביציות ספורטיביות. שנת 2014 הייתה שנת שיא מבחינת ה"סופר טסט". למה? כי לכבוד המהדורה ה-200 הזדמנה לידינו אורחת מיוחדת במינה. פורשה 918 ספיידר על 887 כוחות הסוס שלה הייתה בשנת 2014 לא רק החזקה ביותר אלא גם המועמדת היקרה ביותר במסגרת הסופר מבחן. רכב המבחן של פורשה, אשר צויד בחבילת "וייסאך" בעלות של 71,400 יורו, שווה 849,303 יורו. פורשה 918 ספיידר מרסקת השיאים שמונה מאות ארב…
הודעה אחרונה מאת shayy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם הייתי בראיון בענף הרכב ב"מאגר" בתור מפרק , אבא שלי עובד בחלקי חילוף ממול (לא חשוב שמות) וכששאלו אותי בראיון היכן ההורים עובדים אמרו שאי אפשר להעסיק בחור שמישהו מהמשפחה שלו עובד אצל מתחרים , אני ממש יכול לטבוע אותם על זה לא?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, אני קונה רכב חדש מהיבואן, באמצעות טרייד אין. לפני הקנייה בסוכנות היבואן בדקו אם לרכב (ישן שלי - שנת 1998 ) יש חובות- לא היה חובות . יום אחרי זה קיבלתי דוח ( עם הרכב הישן- רכב חדש מגיעה בעוד 3 שבועות). עכשיו בעוד זמן הזה יהיה לי רכב חדש עם מספר חדש, והדוח על הרכב ישן ומספר ישן שאותו אני מוסר ליבואן , אז זה מביא אותי לשאלה מעניינת - האם אני חייב לשלם את הדוח על הרכב הישן? אם בעוד 3 שבועות יהיה לי רכב אחר - הישן יהיה אצל היבואן שעליו הדוח. תודה רבה מראש...
הודעה אחרונה מאת yaari30, -
-
- 8 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום לכולם, נתקלתי בבעיה מול חברת הביטוח ואבקש את עזרתכם פה.. אני צריך כעת לחדש את הביטוח. התקשר אליי נציג של חברת ביטוח כלשהי ואמר לי שקוד הדגם שלי הוא לא 676152 כפי שמופיע לי בביטוח של השנה האחרונה. מאחר וקוד דגם זה מתייחס לAmbiente. כאשר הוא חיפש elegance הוא לא מצא. אז הוא אמר שנעשה ביטוח על קוד דגם 676154 שזה בכלל דגם פביה ספייס... האם מישהו יכול לעזור לי למצוא את קוד הדגם הנכון ? מצורף רישיון רכב. :shock: תודה
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
חלקכם ציפיתם לתמונות ואני כנראה השתוקקתי והתגעגעתי אף יותר. הפעם בתום הנהיגה וארוחת הבוקר נסענו ללוקיישן ועשינו שם יום צילומים לבעלי -964. תהנו.
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 823 צפיות
לפי המחקר שמצוטט בכלכליסט, קיה ריו סדאן עלולה להרוג את יושביה, אחר כך במצעד המסוכנות: ניסאן ורסה (ניסאן אלמרה שממש עכשיו הגיעה לארץ), ובמקום השלישי והמפוקפק, יונדאי אקסנט (למעשה, i25 אצלנו). שימו לב ששלושתן אינן מכוניות המיועדות במקור לאירופה, אלא לשווקים אסיאתיים/רוסיה/מדינות מתפתחות וכו'. http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3651251,00.html
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 601 צפיות
אני מתלבטת אם סביר להוביל מקרר קטן על גג רכב מבחינת יציבות חשבתי לחבר רצועות ראצ'ט לתוך הרכב עצמו כדי למנוע החלקה או תלישה של הגגון השאלה אם זה סביר מבחינת המשקל מדובר במקרר אמקור ישן כ-300 ליטר גובה כ1.60 אני לא יודעת מהו המשקל והרכב שלי זה סוזוקי SX4 זה נשמע סביר או לוותר על ההרפתקאה המפוקפקת?
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
-
מי מחובר 46 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 160 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- sperial
- eliharel
- פינדר
- פאר האורה
- DANIEL0439
- flytomars
- Forza
- פיגו107שנת2010
- YNV
- natco
- mcshmupi
- גולדן191