Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכב איבד שליטה בסיבוב קל . למה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי יונדאי ולוסטר 2011

היום נסעתי בכביש 4 מכיוון נתניה.

ביציאה לכיוון כפרסבא יש סיבוב שהמהירות בו מותרת ל50 קמ"ש .

העיקול בסיבוב הוא דיי קל לצד ימין ונסעתי בנתיב הימיני על 60 קמ"ש,

פתאום הרכב הגיב כאילו שברתי את ההגה לימין קיצוני וכמעט נכנסתי במעקה הבטיחות .

אני חושש מאוד ממה שקרה שם יש השערה מה קרה שם בדיוק? הכביש היה יבש

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אם התיאור שלך מדויק, חווית משהו שנקרא היגוי יתר. הגלגלים האחוריים מחליקים הצדה ולכן חלקו הקדמי של הרכב פונה יותר מדי ואף עשוי להגיע לסחרור. תופעה זו נגרמת בשל:

האטה חדה בסיבוב.

ברכב הנעה אחורית חזק, האצה חדה בסיבוב.

פניה חדה מצד לצד.

מעבר על משטח חלק יותר או בעל שיפוע ירידה באמצע העיקול.

בעיה ברכב.

הייתי מהמר על הסיבה הראשונה שהיא גם הנפוצה ביותר, ייתכן בשילוב הסיבה האחרונה.

להבא, האט לפני הסיבוב למהירות הנוחה לך ואף מתחת לה כך שיהיה לך בטחון לצלוח את כל העיקול ללא הורדת מהירות. שלב הילוך מתאים ולחץ על דוושת הדלק כך שהרכב ישמור על מהירות קבועה (בעיקול ארוך) או יצבור מעט מהירות (בעיקול קצר).

ותבדוק מה מצב הצמיגים והבולמים שלך. לחץ אוויר נמוך מאחור או בולמים גמורים (בני יותר משמונים אלף קילומטרים) מאחור עשויים לייצר בעיה זו, וצמיגים שחוקים או ישנים מאחור (בני יותר מארבע שנים או שמונים אלף קילומטרים) יכולים להחריף אותה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן, תעשה לעצמך טובה ואל תדקלם כמו תוכי דברים שלא שייכים למקרה.

הרכב שלו עם ESP(חובה בכל רכב פרטי מ 2010) מה שמנטרל את 1 ו 2 וזה עוד לפני שבכלל התייחסנו שלולוסטר הנעה קדמית. גם פנייה חדה מצד לצד אין כאן כי הוא מתאר עיקול מתון ימינה ולא מסלול סלאלום.

הניחוש שלי הוא לחץ אויר או צמיגים עייפים בסבירות יותר גבוהה לראשון. הוא לא מתאר יללת צמיגים או משהו שמעיד על החלקה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

הוא מתאר התחלה של החלקה, שנפתרה על ידי בקרת היציבות. זה שיש בקרת יציבות לא אומר שצריך לייצר לה עבודה!

לפי תיאור המקום, הדבר נגרם בפניה שלפניה ישנה האטת מהירות משמעותית (ממאה קילומטרים בשעה לשישים) ובמצב זה רוב הנהגים מאטים לתוך הסיבוב וכמעט לכל אורכו.

ברגע שעשית את זה הפעלת על המכונית כוח נוסף חוץ מפניה הצדה, ועבור מהירות נתונה תמיד תהיה קרוב יותר למגבלות (ולהיגוי יתר) מאשר אם תשמור על מהירות קבועה או אף אם תאיץ מעט (בעיקול קצר) במקום.

נ.ב. כפי שבואר בשרשור המקביל, "צמיגים עייפים" שעדיין מספקים אחיזה לא מייצרים היגוי יתר אך מחריפים כזה שכבר נוצר.

פורסם

צמיג עייף מאבד אחיזה יותר בקלות ואם הסולייה גם שחוקה אז הוא יצוף יותר מהר במקרה של נוזל או חול על הכביש.

פורסם
חווית משהו שנקרא היגוי יתר.

היגוי יתר בהנעה קדמית? החלקה זה לאו דווקא היגוי יתר. לפי התיאור של פות"ש, הרכב שלו איבד אחיזה ובקרת היציבות תיקנה את זה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
הרכב שלו עם ESP(חובה בכל רכב פרטי מ 2010) מה שמנטרל את 1 ו 2 וזה עוד לפני שבכלל התייחסנו שלולוסטר הנעה קדמית.

אהא, יש ESP , נו ו?

גם עם ESP אפשר להיכנס להיגוי יתר, גם עם ESP אפשר להכינס לתת היגוי.

ESP לא תמיד יכול לעזור, זאת לא מערכת פלאים שמתקנת בכול מצב.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אז הבנתי שהחלטת לקנות וולוסטר בסופו של דבר כרכב "פרימיום". או שאתה הולך להחליף אותה בלאון 1.4 טורבו ידנית . לא הבנתי נכון? ואז עם כלכך הרבה כוח איך תסתדר?

ואם אתה מחליף את היונדאי מה הדאגה בכלל?

בכל מקרה הרכב בסך הכל איבד אחיזה מאחור והesp השתלט עליו. כנראה האספלט שם ספציפית חלק. הכל בסדר.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם (נערך)
היגוי יתר בהנעה קדמית? החלקה זה לאו דווקא היגוי יתר. לפי התיאור של פות"ש, הרכב שלו איבד אחיזה ובקרת היציבות תיקנה את זה.

החלקה בכל רכב היא בדרך כלל לא היגוי יתר, אבל הנהג טוען שרכבו פנה יותר מדי - שזה אופייני להיגוי יתר ומכאן שמו. לסוג ההנעה כשלעצמו אין השפעה על התנהגות הרכב אלא אם כן אתה מאיץ או משתמש בבלימת מנוע.

אם כבר, לרוב רכבי ההנעה הקדמית יש התנהגות יותר ניטרלית מהנעה אחורית שצריכה תמיד רזרבת אחיזה כדי להאיץ החוצה מהעיקול.

פורסם
אהא, יש ESP , נו ו?

נכון אבל לא על ידי האצות/בלימות. זה בדיוק מה שהמערכת באה לתקן.

פורסם
אהא, יש ESP , נו ו?

במהירויות של אדם סביר - כן זו כן מערכת פלאים והיא מתקנת כל מצב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בקורס האחרון שלי למדנו (ונוכחנו) שבחריגה של יותר מ-30% מהמהירות הקריטית של העיקול, בקרת יציבות (והאמת שגם תיקונים של הנהג) לא תצליח להחזיק את הרכב בעיקול. זה כמובן חריגה גדולה שנהג מן המניין כנראה לא יגיע אליה.

פורסם

תגדיר בבקשה מהירות קריטית של עיקול. תסביר איך פלוני אמור לדעת מהי, אנא ממך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

פשוט: המהירות הקריטית היא המהירות המקסימלית שבה אתה יכול לצלוח את עיקול ברדיוס קבוע בלי להחליק החוצה. אפשר לחשב אותה מתמטית אך בנהיגה בכביש זה כמובן עניין של אומדן.

המהירות הזו גבוהה כשלעצמה ברכבים של ימינו, וחריגה של 30% מהמהירות הזו זה לא מצב שנהג בר דעת (אפילו "נמרץ" בעיני עצמו וחבריו) יגיע אליו.

פורסם

איך אתה יכול לחשב? הרי לכל רכב יש יכולות וגבולות משלו, כנ"ל לגבי נהגים. אולי לא הבנתי אותך נכון...

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...