רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
במה שאני רואה כסטירת לחי מצלצלת, פורשה גרמניה מטילה וטו על מכירת הזכיון של פורשה ישראל לידיי צ'מפיון (שתכלס, זה נראה כמו המקום הנכון ביותר לזכיון פורשה). http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3650889,00.html
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 32.7 אלף צפיות
אהלן חברים. אני שמעתי לא מעט על האחריות של קיה ל- 7 שנים במגוון רכבי החברה. הייתי מעוניין לדעת מה בדיוק כוללת האחריות הזו והאם היא עדיין תקיפה ליד השנייה והשלישית? מה לגבי רכב יוצא ליסינג/ השכרה- עדיין זוכים לאחריות? האם האחריות הזו היא אמיתית? כלומר האחריות הזו היא באמת כל כך חשובה או שזה סתם אחריות על מתגי חלון? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת shlomi6280, -
-
שלום בימים האחרונים אני רץ עם מחשבות לחזור לרכב ליסינג שני (הרכב הראשי גם הוא מליסינג) לאחר יותר משלוש שנים בהם נהגתי בקליאו ידנית, וזאת מהיבטים שונים: נסועה גבוהה, בנות שבעוד שנה יצטרפו למעגל הנוהגים במשפחה, הפקקים ששברו אותי לגמרי (אני כל כך אוהב גיר רגיל אבל מה שאני עושה לעצמי היא סתם התעללות) וכן מצב שוק יד שניה שגורם לך להצטער שקנית רכב פרטי. גם היכולת המוגבלת לשמור על רכב בארץ מאד מוגבלת (ויעידו כל הסימנים שמשאירות מכוניות אחרות בחניה) במסגרת החיפושים במגוון האפשרויות הקטן של רכב קטן אוטומטי שמציעה החברה שלי (אני לא זקוק לרכב גדול כרכב שני ועלות הליסינג למכוניות סופר מיני/קומפקטיות עולה כמעט כמו משפחתיות) עלתה היונדאי כאופציה עם מנוע ה 1.25 שמגיעה ברמת גימ…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 36 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
אז אתמול הוזמנו כמה ממובילי הדיעה לסיור והסבר על מתחם הטרייד אין החדש כלמוביל, יבואני מיצובישי, יונדאי ומרצדס. הגענו בשעות הצהריים למתחם ולשמחתי לא התנפלו עלינו ישר אלא היה לנו זמן להסתובב קצת. המתחם בנוי כך שכבר בכניסה אתה מגיע למשרדי הקבלה ולא הולך לאיבוד במגרש חנייה ענק שבקצהו המרוחק מונח קראוון שנראה כאילו גנבו אותו מאתר בנייה. המשרדים עצמם מחולקים לשניים: רכבים "רגילים" ששם מוכרים רכבי מיצובישי ויונדאי ורכבי יוקרה ששם נמכרים מרצדסים. מדובר בשני משרדים נפרדים לחלוטין עם כניסות נפרדות אבל בעלי קונספט דומה. כשאתה נכנס מקבלת אותך פקידה שבניגוד לגישה המקובלת של "איזה רכב אתה רוצה?" שואלת לצרכיך וארז מפנה אותך לאיש מכירות שינסה יחד איתך להתאים רכב שמתאים לצרכים ש…
הודעה אחרונה מאת SLS, -
-
צהריים טובים לכולם, ממליץ לכם לקרוא את זה! כי לכו תדעו אולי זה יעזור פה למישהו. אתמול בשעה 16:00 אחה"צ אני מקבל שיחה ממשטרת ראש פינה. בשיחה שואל אותי בן אדם שמזדהה כשוטר למה לא הגעתי לתחנת משטרת ראש פינה בשעה 8:00 בבוקר. חשבתי שבהתחלה שמישהו מסתלבט עליי, אז לא ממש ייחסתי לזה חשיבות ולמען האמת כמעט ניתקתי לו בפנים. לאחר שהוא ממשיך את השיחה ומסביר לי שהוא לא צוחק ושהרשיון שלי נשלל ל30 יום, הפכתי להיות כבר יותר רציני. התברר שבתאריך 2/1 (יום שישי), מישהו נהג ברכב ליסינג מסוג יונדאי של חברת קרדן (חברה מטעם אוויס) ,נתפס על מהירות של 150 קמ"ש והזדהה בעצם בשמי ע"י שימוש ברשיון הנהיגה שלי (הפלסטיק) שנמצא אצל משטרת ראש פינה לאחר שלקחו לו את רשיון הנהיגה. השוטר הביא לי …
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 709 צפיות
וידאו מרתק של סקירת המכונית החשמלית של סינקלייר מ 1985, שתכנן לכבוש איתה את העולם. סקירה טכנית אבל משעשעת ומהנה : סקירה -
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ערב טוב, בקרוב אני עוזב למספר חודשים לחו"ל ואם לא אמכור את הרכב אני רוצה להשאיר אותו בבית כרכב שני עד שימכר לשימוש אמי. - על מה צריך להצהיר\לחתום\ או איזה טופס ניתן למלא בשביל שהיא תוכל להשתמש בו באופן שוטף במקרה ותיבדק ע"י שוטר או שלא נדע תאונת דרכים שהכל יהיה כדין? (או שפשוט תעודת זהות שלי מספיקה ושם משפחה זהה?) על מנת לחסוך העברת בעלות ומספר יד. -האם בהעברת בעלות בדואר תעודת הזהות שלי מספיקה והיכרות קלה עם הפקידה? או ששוב צריך צריך טופס מסוים? תודה לעונים !
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, מצורף מידע טכני על המנועים של דאצ'יה לודג'י (מנוע הטורבו בנזין), ועל המנוע של ניסאן קשקאי. האם נכונה ההשערה, כך זה נראה לפחות, שמדובר בדיוק באותו המנוע? ובקיצור - האם אפשר להניח שהמנוע שיש לדאצ'יה יהיה אמין כמו המנוע של הקשקאי, כי מדובר למעשה באותו מנוע? תודה מראש לכל תשובה!
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
-
- 26 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
לפני כמה דקות קיבלתי 2 פלאשים רציניים ממצלמת רמזור בשכונת גילה בירושלים, חציתי את הצומת באור כתום, כמה הקנס שאני צריך לשלם?
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
- 2 תגובות
- 592 צפיות
בעקבות צורך לאישור בלמים עבור טסט, הלכתי למוסך בכפר סבא שאני מכיר. הבן אדם טיפל וחיזק דברים באוטו,_כמו כן הוא החליף נוזל בלמים ועשה ניקוז אוויר. לאחר בדיקה של הרכב בסוף היום אני רואה שדוושת הבלמים רכה. אני פונה לאיש ושואל אותו מה זה, הברקסים לא תקינים ? הוא טוען שמשאבת הברקס שלי לא תקינה, ולך מפה. הלכתי למישהו פרטי שאני מכיר ושאני סומך עליו, עשיתי אצלו ניקוז אוויר חוזר ב 50 ש"ח, והפלא ופלא והברקסים חזרו להיות תקינים! אני מעוניין להתלונן עליו, על ששחרר אותי עם אוטו מסוכן לנסיעה, גבה ממני מחיר על עבודה ועשה_אותה בצורה גרועה. מה אתם אומרים ?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 1 תגובות
- 739 צפיות
שלום קבלתי אוטו חדש AUDI A3 אני רוצה להתקין עליו עברית, איך עושים זאת?
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מישהו כבר התנסה בקניית רכב מייבוא מקביל של אלבר? ויכול לחוות דיעה? חבר לעבודה מתעניין ברכישת הונדה סיוויק אמריקאית שמגיעה ביבוא מקביל דרך אלבר שיותר זולה לפחות שמשווים מחירון רשמי. התמונות של הגרסא האירופאית והאמריקאית מאוד דומות אבל מה שמפתיע זה שבאירופאית תא המטען הוא 440 ליטר ואילו באמריקאית הוא התכווץ ל353 ליטר. (בדקתי נכונות מול המפרטים מחו"ל.) מה דעתכם על עיסקה כזו מאלבר?
הודעה אחרונה מאת firebirdrc, -
- 4 עוקבים
- 21 תגובות
- 3 אלף צפיות
האם יש סיבה להמתין שיתקרב המועד הסופי, או שאין סיבה משמעותית מדוע לא לבצע את הטסט גם חודשיים לפני המועד? (במקרה גניבה מקבלים חזרה את החלק היחסי)
הודעה אחרונה מאת elians, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, בבואי להחליף צמיג שדופנו נחתך מפגיעת קצה מדרכה, הבחנתי כי ברשיון הרכב מופיע קוד מהירות/עומס 82T הרכב מגיע במקור עם צמיגי קונטיננטל אקו קונטקט 5 175/65/14 86T XL. האם אכן מדובר בטעות רישום של היבואן ?
הודעה אחרונה מאת med04, -
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכם, עם קניית רכב יד שניה הגיע עם הרכב גם הגלאי מכמונות "צ'יטה", כיום לאחר כחודשיים אני מעוניין לעדכן את הגירסא, איך אני עושה את זה אם אני בעלים שני לצ'יטה? נרשמתי לאתר עם אותו הID שהבעלים הקודם נרשם ואמרו לי שצריך לחכות לאישור של 24-48 שעות, אני מניח שיחזירו תשובה שנעשה שימוש בID, איך מעדכנים גירסא במצב כזה? יש לי עוד שאלה גם שהספיקר שמתריע על המכמונות מדבר מקוטע, זה התחיל אתמול מה הבעיה לדעתכם? תודה מראש!!
הודעה אחרונה מאת misterb, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 41 תגובות
- 22.8 אלף צפיות
שלום רב קניתי סקודה ראפיד חדשה והיא מגיעה ללא מרים חלונות. היכן ניתן להתקין את הפיצ'ר הזה מבלי לסכן את מערכת החשמל ברכב?
הודעה אחרונה מאת teliran1, -
-
- 6 תגובות
- 849 צפיות
אהלן, קניתי לפני כחודש רכב פולו 2001 16V 100 כ"ס עשיתי טעות ולא לקחתי את הרכב לבדיקה במכון ובכללי מה שלא עושים בקניית רכב, עשיתי. הרכב על פניו נראה שמור ונקי מפנים והמצב הכללי מלבד המנוע טוב הבעיה לא הובחנה בהתחלה, אך הרכב "אוכל", "שורף" שמן בכמויות דיי רצניות . כרגע המנוע עוד מרגיש בסדר ונוסע טוב . עשן כחול-לבן-שחור יוצא רק בלחיצה יש ריח גם של שמן שרוף בקיצור דפוק אותי ביררתי קצת ולהביא מנוע כזה כמעט לא אפשרי בגלל שהמנוע הרגיל של הפולו 75 כ"ס וזה הגירסאה הנדירה יותר של ה100 כ"ס 16V למישהו יש פתרון מה עושים במצב כזה? אני תקוע עם רכב שאוכל שמן ואין לי מושג מה לעשות הפסדתי פה המון כסף גם ככה ואין לי להשקיע 10 אלף על אוברול למנוע
הודעה אחרונה מאת max55t, -
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת KFC, -
- 26 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
היי שלום, רציתי לדעת אם ניתן להגביע את הרכב מבלי לקנות ציוד נוסף, כמו קפיצים או מוטות כל שהן, פשוט ללכת למוסך ולבקש שיגביע את הרכב? מדובר בהונדה סיויק 07 תודה.
הודעה אחרונה מאת boxer 19, -
- 0 תגובות
- 774 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?556179-%D7%9E%D7%91%D7%A6%D7%A2-%D7%A4%D7%99%D7%92-%D7%95-%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%9F-%D7%94%D7%A0%D7%97%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%9C-%D7%93%D7%92%D7%9E%D7%99-%D7%A4%D7%99%D7%92-%D7%95-%D7%95%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%9F-%D7%A2%D7%93-%D7%A1%D7%95%D7%A3-%D7%9E%D7%A8%D7%A5 הרשימה המלאה בלינק. עד סוף מרץ (מרס).
הודעה אחרונה מאת Eliboy, -
היי נתקלתי לא מזמן בסטארט אפ ישראלי -בשם אנגי אני מוכרח לציין שלא הבנתי עדיין מה ההבדל בינם לבין מוצרים אחרים שמציעים דיאגנוסטיקה לרכב אבל אם נרשמים אצלם היות והם ישראלים הם שולחים לכם הביתה בחינם מתאם OBD2 BLUETOOTH כנראה ELM327a בכל אופן בדקתי את המתאם שלהם מול TORQUE והוא עובד אז כנראה שהוא מתאם סטנדרטי , לגביי הסטארט אפ חשבתי שזה יהיה נחמד לתמוך בהם אז אם אתם רוצים קוראים להם ENGIE פשוט חפשו בגוגל תרשמו והם ישלחו לכם מתאם חינם בדואר . יש להם אפליקציה לאנדרואיד והם אומרים שיצא מתאם ל אייפון בקרוב. אם מישהו מצליח להבין מה המודל שלהם תעדכנו אותי .
הודעה אחרונה מאת CaR MaN, -
- 15 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
בתור ירושלמי יוצא לי להתקל בדי הרבה כלי רכב של האומות המאוחדות (=או"מ = UN). יש לא מעט רכבי או"ם מסוגי כבישטח, חדשים ברובם , ומדגמים לא זולים (טויוטות לנדקרוזר , ניסן פטרול ועוד). מן הסתם לא חסר תקציב לרכישתם. על רקע זה מפתיע שניתן לראות מספר לא קטן של רכבי או"מ בני עשור מסוג פיאט פונטו דור MK2 (הקודם לגרנדה פונטו). היות והרכבים נוסעים בכבישי ארצינו מדהים לראות עד כמה הם שמורים (חיצונית לפחות) לעומת דגמים ישראליים מקבילים שחבוטים הרבה יותר. די הגיוני שרכבי עבודה אלו נוסעים לא מעט ודי מדהים שעדיין מחזיקים בהם לאחר עשור של פעילות כ"רכבי חברה". מו הסתם הדבר מעיד על עמידות הדגם ושרידותו ועלות תחזוקו.
הודעה אחרונה מאת djyakini, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום רב ! אחותי רכשה קיה ספורטג' חדשה לפני חודש לערך , והיא מתלוננת על שדה ראייה לקוי לחלוטין בזמן פנייות , היא עלתה על כיכרות מ"ס פעמים לטענתה , אני גם עשיתי סיבוב על האוטו והשדה ראייה גם בעייתי בעיני ( אני בדרך כלל לא נוסע על רכב גבוה ) . האם עוד מישהו נתקל בתופעה הזו ? מה עושים ?
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- 2 תגובות
- 661 צפיות
שלום,אני משתמש חדש כאן רציתי לדעת אם מישהו יודע איפה אני יכול להשיג זוג מסגרות למספר honda power of dreams?ואם במקרה למישהו יש זה דחוף אשמח אם תעזרו..תודה
הודעה אחרונה מאת Omri2797, -
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, הרכב שלי עבר תאונה לפני מספר שנים. כתוצאה מהתאונה התעקמה שלדת הרכב. הבנתי שקשה מאד למכור רכב שהשלדה שלו התעקמה, ולהסתיר את העובדה הזו לא בא בחשבון מבחינתי. האם יש למישהו עצות מה אפשר לעשות כדי למכור את הרכב בכל זאת? מן הסתם אני אצטרך לרדת במחיר הרבה מעבר לירידת הערך שנקבעה(7%), אבל איך לדעת כמה להוריד?
הודעה אחרונה מאת mudale222, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
איבדת אתמול את רישיון הנהיגה שלי. הבוקר נסעתי למשרד הרישוי, דיווחתי על האובדן והוצאתי אחד זמני, עד שהחדש יגיע בדואר עד חודש. חשבתי לכסות את העניין לגמרי, ונסעתי לדווח על האובדן גם בתחנת המשטרה בעיר, רק שהפקיד שם מסרב לרשום תלונה בטענה עיקשת שהיום אין בכך צורך, ומספיק הדיווח במשרד הרישוי! עד כמה הוא צודק, או שפשוט עצלן שלא בא לו לעבוד? אם אני מבקש לדווח על אובדן, מחוייבים בעיקרון לרשום את התלונה? יש טעם להתעקש?
הודעה אחרונה מאת guya72, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 870 צפיות
מדובר ברכב חברה של אלדן: פורד קונקט דיזל יש רגעים בהם הוא כמו קטר. האם אני אחראי לעישון שלו, שמעתי מגיסי שהו קיבל קנס + נקודות שתפסו אותו ברכב מעשן.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אשמח לעזרה מחבריי הפורום היקרים. ברשותי פיג'ו 206 ידנית דגם XS, שנת 2002. שלשום, לצערי הרב, נקלעתי לתאונה "קלה", בה בעקבות נסיון התחמקות כושל מבאמפר גבוה במיוחד, הרכב עלה על המדרכה והושבת עם פגיעות במשולש הימני, הצירייה, הסרן האחורי ו2 הג'אנטים הימניים. בעקבות סיבות כלכליות וענייני כדאיות, אני נוטה שלא לטפל בו, אלא לנסות "להפטר" ממנו. להבנתי, במידה ואמסור אותו לפירוק לא אראה יותר מ2500 ש"ח, אך אני מסרב להשלים עם עובדה זו. יש לציין שמלבד הפגיעות שציינתי, שאר חלקי הרכב תקינים לחלוטין ואפילו השלדה ללא פגיעות בעקבות התאונה. המנוע, הגיר ואפילו המזגן עובדים בשיא הכוח. מה הייתם עושים במקומי, איפה אפשר למקסם את הסכום עליו אני יכול לקבל על הרכב? אשמח לעזרה. נהג מד…
הודעה אחרונה מאת Oracle, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי שלום לכולם, ברשותי רכב שיש עליו הלוואת בלון בגובה 2/3 מערך הרכב ולטובת העניין יש שיעבוד לטובת בנק לאומי. השאלה היא האם יש תהליך שמקובל בשוק הפרטי למכור רכב במצב זה כאשר הרוכש משלם לבנק ומסלק את השיעבוד ואת היתרה אלי ואז העברת בעלות ? האם זה דבר מקובל ? אישית נשמע לי שזה יפחיד המון רוכשים, אישית עם יד על הלב אני לא יודע אם הייתי נכנס לזה כרוכש. במקרה הגרוע בעוד מספר חודשים אסלק את ההלוואה ואז אתחיל במכירה.... אשמח לשמוע מניסיונכם, תודה, בריאן
הודעה אחרונה מאת brianla, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 27 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4616768,00.html האם בעלי המכוניות בפורום מקבלים אותו נתונים או שYNET מחזיק נהגים מירוץ בפונציאל? נתון מעניין שצריכת הדלק ביאריס בדגם בחדש פחות טובה מבדגם הקודם
הודעה אחרונה מאת kubi, -
-
מי מחובר 46 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 160 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- sperial
- eliharel
- פינדר
- פאר האורה
- DANIEL0439
- flytomars
- Forza
- פיגו107שנת2010
- YNV
- natco
- mcshmupi
- גולדן191