Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום

בימים האחרונים אני רץ עם מחשבות לחזור לרכב ליסינג שני (הרכב הראשי גם הוא מליסינג) לאחר יותר משלוש שנים בהם נהגתי בקליאו ידנית, וזאת מהיבטים שונים: נסועה גבוהה, בנות שבעוד שנה יצטרפו למעגל הנוהגים במשפחה, הפקקים ששברו אותי לגמרי (אני כל כך אוהב גיר רגיל אבל מה שאני עושה לעצמי היא סתם התעללות) וכן מצב שוק יד שניה שגורם לך להצטער שקנית רכב פרטי. גם היכולת המוגבלת לשמור על רכב בארץ מאד מוגבלת (ויעידו כל הסימנים שמשאירות מכוניות אחרות בחניה)

במסגרת החיפושים במגוון האפשרויות הקטן של רכב קטן אוטומטי שמציעה החברה שלי (אני לא זקוק לרכב גדול כרכב שני ועלות הליסינג למכוניות סופר מיני/קומפקטיות עולה כמעט כמו משפחתיות) עלתה היונדאי כאופציה עם מנוע ה 1.25 שמגיעה ברמת גימור גבוהה למדי (ובטח בהשוואה לפיקנטו בליסינג שמגיעה בעיקר ברמת גימור LX). עם רכב זה אוכל על פניו להתנייד ללא דאגות ועדיין לחסוך כ- 1000 ש"ח נטו לחודש (בהשוואה לעלות מאזדה 3 שמגיעה לי).

ישבתי ברכב בסוכנות - הוא אכן קצת קטן (במיוחד במימד הרוחב, מה שדי הפתיע אותי כי חשבתי שעוד כמה ס"מ ברוחב לעומת הפיקנטו יורגשו אבל הם לא) אבל בהחלט הרכב מרשים ולא נותן תחושה של רכב עלוב. ההיפך הוא הנכון - המושבים גדולים ונוחים (!), האבזור נדיב למדי (הגה מצופה עור, בלוטות', פנסי ערפל עוקבי פניה ועוד) ואפילו שילוב הצבעים בתוך הרכב נעים לעין (ולא מצועצע).

הפחד שלי- ביצועים, במיוחד בנהיגה בכביש מהיר במהירויות של 100-120 ואם אקח רכב כנראה יצא לי יותר לנסוע שם.

אודה באם תוכלו לשתף מניסיונכם לגבי חווית הנהיגה בכביש מהיר - האם שם מרגישים באופן מוחשי את קוטנו של הרכב מבחינת יציבות כיוונית, רעשי כביש ומנוע והרגשה כללית?

האם המנוע קטן על הרכב או שהביצועים מספקים? לא מצפה למכונית מהירה אבל לא רוצה מכונית איטית ורועשת.

תודה מראש

עריכה אחרונה על ידי rlevari
טעות
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ה-1.25 ליטר לא מרגיש קטן על הרכב ולמעשה זאת הקונפיגרציה העדיפה לדעתי ב-i10 (למעט הדגם הידני). יש קצת פשרה מצד צריכת הדלק, אבל אם זה רכב ליסינג עם דלקן זאת לא בעיה שלך.

שים לב שבדגמים הראשונים המזגן היה מתנתק בזמן האצה חדה, לא יודע אם תיקנו את זה כיום. זה מציק בימי הקיץ החמים.

חוץ משני אלו, באמת שמדובר ברכב מיני מוצלח. אולי אפילו המיני האוטומטית הכי טובה שיש היום בשוק הישראלי.

יונדאי i10 מנוע 1.25 ליטר - מבחן דרך

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני מתנייד על מנוע דומה והנסיעה בסדר גמור בכאלו מהירויות,אתה לא תהיה הראשון ברמזורים מול מזדה 6 אבל בהחלט אין בעיה לעקוץ ולשייט אף במהירויות גבוהות יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא הבנתי, אם אתה אוהב גיר ידני למה מה שאתה עושה לעצמך זו התעללות?

מבחינתי גיר אוטומטי זו התעללות. לאחרונה החלטתי להחליף גם את הרכב השני במשפחה לידני ולא להתפשר עוד על העניין הזה. לא פלנטרי, לא רובוטי, לא טיפטרוניק. רק ידני עם דוושת קלאצ בבקשה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
אין בעיה לעקוץ ולשייט

לעקוץ דווקא לא קל עם ה-i10 :wink: לעקוף אפשרי.

בסך הכל, לדעתי מדובר במיני הכי טובה שיש היום בשוק. *קצת* יותר טובה מהפיקנטו בכל התחום שאינם טכניים (נוחות נסיעה - מתלים ומושבים, בידוד רעשים וכו'), ודיי משמעותית יותר טובה משאר האלטרנטיבות.

אני חושב שהגדולה שלה היא שהיא מרגישה כמו מכונית אמיתית, רק קטנה, ולא כמו "אביזר התיינדות בסיסי וזול ככל האפשר" כמו הרבה מכוניות אחרות בסגמנט (ולעיתים גם בסגמנט מעל).

אני מתנצל בפני יוליאן שאני מביא את רכבו כדוגמא, אבל אני אישית העדפתי את ה-i10 גם על פני הספייס-סטאר, למרות גודלה. או שיותר נכון לומר למרות קוטנה. היא מרגישה יותר "אפויה" ו"בוגרת" ועוד כל מיני מילים יפות. ואם כמו שאמר צביקה-פיק, צריכת דלק איננה פקטור משמעותי, אין סיבה שלא ללכת עליה, למרות צריכת דלק פחות ממזהירה (סביב 12.5-13 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת ולא מאוד עדינה, אך גם לא מענישה יותר מדי).

בקיצור, אחלה אוטו, תתחדש.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

היי

תודה על התגובות המהירות (מקווה שהינדאי תהיה מהירה מספיק כמוכם...:-)

צריכת הדלק כמובן לא מעניינת.

חזרה לגיר אוט' היא די אילוץ - הפקקים גומרים אותי. אני מתנייד מנס ציונה לפ"ת וחזרה וב- 50% מהזמן הנסיעה היא בפקק. מתסכל. אי אפשר להנות מגיר רגיל.

דווקא גיר אוט' רגיל (לא רובוטי) בפקקים נעימה יותר (ע"ח ביצועים כמובן, צריכת הדלק אינה רלוונטית).

לגבי המזגן - הזוי. זה מה שהיה לי בזמנו בשאראד (לפני 20 שנה). חשבתי שזה כבר נעלם מהעולם. אז נאיץ לאט בקיץ......

לגבי ההשוואה לרכבים אחרים - אין לנו אפשרות לספייס סטאר, ובלי חס וחלילה לפגוע באף אחד, הרכב הזה ודומיו מרגישים כרכבים עלובים למדי ונותנים הרגשה של 'הנה פה ופה ופה חסכו עלי הקמצנים האלה' (מספיקה טריקת הדלת להבין במה מדובר). היונדאי להפתעתי נותנת הרגשה הפוכה מזה (ובאמת מפתיע לאור הכרותי עם יונדאי ישנות יותר).

דווקא די מצטער שאין את האיביזה הזולה כאופציה. נראית על פניו כבחירה המועדפת עבורי לרכב ליסינג (לא מטרידה האמינות אבל הביצועים מתגמלים על אבזור קמצני משהו גם אם מספק וגם יותר גדולה ומרווחת מהיונדאי)

עכשיו נראה שאישתי לא תרד עלי על הבחירה שלי (אני בכל זאת 190) ואז נחליט. אולי כדאי לשקול נסיעת מבחן. אברר עם קצין הרכב שלנו אם אפשרי.

תודה

פורסם

כמובן שתעשה נסיעת מבחן , לא משנה אם זה רכב סופר מיני , לא משנה שזה מליסינג אצלך , עדיף שתעשה נסיעת מבחן , זה קובע המון בבחירת הרכב ולא משנה איזה . אפילו אם קצין הרכב שלך לא יוכל לדאוג לך לנסיעת מבחן הייתי ממליץ לך פשוט להזמין נסיעת מבחן על אותו הרכב בסוכנות יונדאי וזהו , זה לא עולה כסף .

מבחינת החיבה לגיר רגיל ותסכול מהפקקים בו זמנית אני דיי מבין אותך , גם אני מאוד אוהב גיר רגיל , אבל עקב הפקקים היום אני כבר נוהג כ-4 שנים על רציף ורובוטי סה''כ , וזה כאשר לפני זה נהגתי כ-7 שנים על רגיל , מה לעשות .

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם

בחיי שאני לא יודע על מה אתם מדברים. אנחנו על יונדאי I10 אוטו' מנוע 1.0 כבר כשבועיים. הספקתי לסוע כחצי שעה בכביש מהיר במהירות של כ-100 קמ"ש והכל תקין ובסדר. יש ע וד מספיק כוח להאיץ ולעקוף, הרכב שקט באופן יחסי (לא מרצדס כמובן) ושום דבר לא משדר שלרכב קשה.

אני מזכיר כי כבר הספקתי לסוע לאילת עם סיטרואן C1 ידנית במהירות גבוהה מ-100 קמ"ש ומלבד הרעש שנכנס יתר על המידה לתוך הרכב - כלום לא הפריע לי

פורסם

היי

אל תכעס אבל איך רכב שמזנק ב 17 שניות למאה יכול להאיץ בלי בעיה מעבר למאה קמש? אני על קליאו ידנית מרגיש בחוסר כוח מוחשי באזור ה 100 שם המנוע רועש וצועק הצילו

פורסם

לא כועס, פשוט מדובר בהגזמות.

לא יודע מה הנתונים היבשים אומרים, אני אומר לך שבסיטרואן C1 שלוקח לה לפי הנתונים, כמה? 15 שניות? נסעתי גם 130 בכביש שש בלי בעיות מיוחדות. היונדאי הזו שקטה ומרגישה יציבה על הכביש פי כמה מהסיטרואן.

פורסם

הכול יחסי,למישהו מרגיש לאט למשהו אחר בסדר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

פות"ש כמה דברים ברשותך,

- שוק יד2 קשה למוכרים, אבל לחלק מהרכבים יש יותר שוק ולחלק פחות. רנו קליאו ידנית היא לא סיבה להתייאש לנצח מכדאיות כלכלית של בעלות רכב.

- הפקקים שתיארת אותם כעינוי, הנושא הזה מעניין אותי, כי כמו שאתה יודע גם נהגי מוניות בארץ וגם נהגים בכלל במטרופוליטנים באירופה נוסעים בפקקים עם הילוכים. לכל אחד יש הגדרה שלו לסבל, וברור שאי אפשר "לשכנע", אבל רציתי לשאול האם בסגנון נהיגה שלך אתה מרבה להעביר לניוטרל בעצירות, או שאתה מעדיף קלאץ' לחוץ וראשון? זה סוג של סקר אפשר לומר.

- אני מכיר שני אנשים שקיבלו i10 סופרים לפני חודשיים ומרוצים מאוד. ציינו שבחיישני רוורס אין צג.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם (נערך)

היי

לגבי סחירות, לדעתי תמיד יהיה קל יותר למכור רכב אוטומטי מאשר ידני. אין מה לעשות אבל בארץ שוק הלקוחות שמעדיף אוטומטי גדול בהרבה.

לגבי הנהיגה - האמן לי, אני יודע לנהוג היטב עם גיר ידני ואין מהנה מזה גם כאשר יש פקקים כל עוד הם משהו נסבל. אצלינו המצב עבר כל גבול ולהתנייד בפקק מעל ארבעים דקות בכל יום זה לא פאן גדול.

גם האירופאיים השמרנים מבינים זאת ולעובדה אפשר לראות מכוניות ספורטיביות עם גיר אוטומט (ראה קליאו ספורט כדוגמא). זה שהם מעדיפים גיר רגיל באופן יחסי לא אומר עדיין שהם עושים זאת בשם ההנאה. הייתי מהמר יותר שהם עושים זאת בשם החסכון (ולכן תמצא שם רכבי 3 דלתות הרבה יותר).

פורסם

אני מתנייד מאז מאי על יונדאי i10 1.0 ידנית. אני מניח שעם המנוע הגדול יותר הרכב יהיה זריז יותר משלי, גם עם גיר אוטומטי.

אני נוסע כמעט כל יום בכביש 22 , במהירויות ששאלת עליהן ואף צפונה מכך ואני חייב להגיד- אין שום בעיה.

הרכב מרגיש יציב פחות או יותר כמו רכבים גדולים יותר שיצא לי לנהוג בהם (רנו פלואנס לדוגמא).

מבחינת רעש- יש רעשי כביש (למרות שיש לי תחושה שהאשמה היא גם בצמיגים- קונטי אקו קונטקט), אבל לא משהו חריג. עדיין אפשר לנהל שיחה בווליום רגיל ברכב.

בהילוך חמישי הרכב לא מאיץ מי יודע מה באף מהירות, אבל בהורדה לרביעי ניתן לקבל האצות סבירות, כמובן בהתחשב בעובדה שלא מדובר ברכב חזק. שוב, מניח שהמצב יותר טוב במנוע 1.2.

לסיכום, אני אישית מרוצה מאוד מהרכב בכל תנאי הנהיגה שהוא עבר עד עכשיו, ואני לא חש שהרכב איטי בצורה קיצונית. למעשה, אני כמעט תמיד מאיץ מהר יותר מהתנועה מסביבי, גם בלי לאמץ את המנוע יותר מדי. כמובן שעוד כוח לא היה מזיק, אבל צריך להבין שבסך הכל מדובר ברכב זול וחלש יחסית.

"ai motoare capul doare"

פורסם (נערך)

Stone

בהקשר למה שכתבת - אתמול ישבתי וערכתי תחשיב השוואה בין לקיחת היונדאי בליסינג לבין רכישה באופן פרטי, כאשר כבסיס צריך לזכור כי יש לנו כבר רכב ליסינג אחד בבית שמשמש כרכב העיקרי.

ובכן - אין ספק שרכישת רכב פרטי תחסוך לי עוד מאות שקלים בחודש, משהו בין 600 ל- 700 ש"ח נטו, שזה אומר עוד 7000-8000 ש"ח חסכון לשנה. לא מעט...

בתחשיב לקחתי ירידת ערך ממוצעת לשנה על פני שלוש שנים של כ-9000 ש"ח (האם נראה לכם סביר?) ונסועה של 14K ק"מ (כנראה ואסע אף פחות), ביטוח מקיף וחובה בסך 4000 ש"ח (אני מעל 45 ללא תאונות, משלם היום על קליאו 2011 2900 ש"ח), טיפולים שנתיים בסך 750 ש"ח ועוד.

למול זה יש את השקט הנפשי, דלק חופשי בליסינג. האם שווה לשלם את הפער?

על פניו נראה כי באמת רכישת רכב עדיין כדאית עבורי באופן מוחשי (ולא לקחתי בחשבון מבצעים שמידי פעם מורידים אף את עלות רכישת הרכב).

אני אמשיך לחשוב על הנושא אבל נראה כי הרכב הנ"ל פוטנציאלית מתאים לצרכים שלי בול.

תודה לכולם והמשך יום נעים

נ.ב

ועכשיו בדיוק נזכרתי שאם חוזרים לרכב פרטי אז ב- 80K נכנסת גם האיביזה שמאובזרת פחות אבל מבחינת מכונית נותנת הרבה יותר גודל וביצועים (למרות שאני חושש ממנה בעיקר בגלל היסטוריית הגיר הבעייתי והאחריות הקצרה יותר)

• תוכן חדש...