רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום אשמח להמלצה למצלמת רוורס לרכב + מסך. רצוי הזמנה מחו"ל - שתהיה איכותית ושתצלם באיכות טובה בלילה. לגבי התקציב אני לא סגור - העיקר שתהיה איכותית. אשמח להמלצות תודה רבה
הודעה אחרונה מאת yaari30, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שאלה: אם בעל רכב נפטר, הרכב עובר ליורש החוקי שלו, הרכב נחשב עוד יד ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ts1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 49 תגובות
- 9 אלף צפיות
אהלן חברים, מדי פעם אני עדיין רואה את המשאיות האלה שהארגז שלהם הוא בעצם אוטובוס. פעם זה היה יותר פופלארי, היום פחות. למה עושים את זה? אם לבן אדם יש רישיון לאוטובוס, הוא יכול לנהוג על משאית- אוטובוס? ולהפך, אם יש לבן אדם רישיון על משאית, הוא יכול לנהוג על משאית- אוטובוס? האם מבחינת עלויות רכישה הוא זול יותר מאוטובוס רגיל? תודה מראש לעונים על השאלה ההזויה. דוגמא למשאית- אוטובוס.
הודעה אחרונה מאת Kazing, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 816 צפיות
קראתי לא מזמן בפורום פה שישנה מגמה של קניית רכבים דרך המחשב באירופה ובארץ האם מישהו יכול לתת לי מידע נוסף? אני צריך את המידע לעבודה למכללה, לא לי אלא לאחותי,\ מודים מראש
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
טוב.. אז מה הפתרונות נגד חתולים שאוהבים להינות מחום המנוע ובו-בזמן לטנף לי את המכסה מנוע? חשבתי לפזר רעל, שמן שיחליקו ועוד מטעמים. סתם..באמת, יש למישהו פתרון למכה הזאת? הם שורטים ומטנפים כל לילה כדי להתחמם חשבתי להכין אולי יריעת פלסטיק כזאת אבל אני מאמין שאני אשבר אחרי שבועיים. יש משהו ריאלי יותר? תודה.
הודעה אחרונה מאת LowNSlow, -
- 17 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
תשעה ימים בדיוק חלפו מאז יצאה המיני שלי את שארי דלק מוטורס בניר צבי. אני מודה שהתרגשתי , הרבה יותר מאשר אותו יום בו קיבלתי את הבראבו. אולי בגלל שמיני זה משהו אחר, חודשיים אחרי שמכרנו את המיני וואן של אישתי הגעגועים עשו את שלהם ולשמחתנו קבלתי מיני חדשה ממקום העבודה בדיוק כמו שרציתי. הבטחתי לאשתי שהחזיקה את המיני שלה כרכב שני {יש לה רכב ראשון מהעבודה אבל היא סרבה לשחרר את המיני} שנמכור את שלה ושאני אקבל את שלי היא תיסע בה בסופי שבוע וכך נחסוך אחזקה של רכב נוסף. לשמחתי היא לבסוף הסכימה ואת המיני שלה מכרנו . המיני הזאת תהיה איתי ב4 שנים הבאות ועם צפי של קרוב ל50000 ק"מ בשנה אנחנו צפויים לעבור יחד 200000 ק"מ. אני אשתדל לעדכן פעם בשנה על ההתקדמות והממצאים בתקווה למינימום …
הודעה אחרונה מאת Avia, -
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ברשותי סובארו אימפרזה 2002 מנוע 1.6 אני מבסוט מאד מהאוטו,שידרגתי לפני שנה לגאנט 17 רציתי לשדרג קצת את היופי של הרכב, והיום נפלה לי הזדמנות לשדרג לגאנט אחר ואני מעוניין להתיעץ איתכם מה כדאי, מה שיש לי כרגע או הגאנט שבתמונה.
הודעה אחרונה מאת hagggg55, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הרכב לא עבר טסט שנתיים- האם החזרתו לכביש מותנית בבדיקת מעבדה ,או שמספיק לשלם שתי אגרות ולבצע טסט שנתי ??
הודעה אחרונה מאת jlavi2002, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
בטוח שמעתם את המושג "קרח שחור", אבל אני מניח שרובכם, כמוני עד עכשיו, לא חווייתם נהיגה על כזה משטח. האמת, נהגתי על קרח שחור בעבר אבל מעט מאוד. היום "זכיתי" לנסוע על כביש באורך מספר קילומטרים שכולו היה קרח שחור אחד גדול. חייב לציין שמדובר בחוויה מעט מפחידה... קרח שחור נוצר במספר מצבים, כאשר להבנתי העיקרי שבהם הוא לאחר שיורד גשם או טפטוף על אספלט שנמצא בטמפ' של סביב אפס מעלות. המים קופאים ויוצרים שכבה שקופה, דקה וחלקלקה של קרח. זו גם הסיבה שקראתי לו שקרן - הכביש נראה מעט רטוב, או לפעמים אפילו כמעט יבש, אבל זהו שקר - בפועל מקדם החיכוך שלו נמוך משמעותית משל כביש רטוב. הניסאן שלי נועלת צמיגי חורף מאוד איכותיים. אמנם לא עם ניטים, אבל כאלה שאיפשרו לי לנסוע במהירות רגיל…
הודעה אחרונה מאת deltaHF, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שמתי לב לתופעה מאוד מענינת על מחלף יגור. כאשר עולים על מחלף מכיוון יוקנעם לכיוון נשר, יש רמזור לנסיעה ישר (חזרה לכביש 75 לכיוון לב המפרץ) ופניה שמאלה. כאשר עמדתי ברמזור, ראיתי כאשר משאית עוברת על אספלט של צומת, האספלט שוקע ואחרי כמה זמן חוזר. ראיתי את זה מספר פעמים. האם זה טכנולוגיה חדישה כזאת שהאספלט ״נושם״ או שזו רשלנות ובקרוב יהיה בור שיפלו לתוכו רכבים?
הודעה אחרונה מאת shayy, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, אני סטודנטית לתואר שני לתחבורה בטכניון, כחלק מהמחקר שלי בטכניון אני מבצעת סקר שנמצא בקישור הבא. המחקר נעשה במסגרת המכון לחקר התחבורה כדי לשפר מערכת התחבורה לנהגים באיזור המרכז. אני אשמח אם תוכלו להקדיש מספר דקות (כ 8 דקות) לענות על הסקר. תודה על ההשתתפות. https://technion.qualtrics.com/SE/?SID=SV_eaEjxprbWrsEHmB
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
האם יש למישהו נתונים סופיים ?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 16.1 אלף צפיות
היי, מישהו פה שמע על הצמיגים הנ"ל? תמונה http://thumbs3.ebaystatic.com/d/l225/m/mlLZzN5bqtPK0ppxbDEhb2g.jpg מישהו שמע עליהם? כי לא מצאתי באתרים בארץ שום מידע עליהם, אבל ראיתי כמה צמיגיות שמוכרים אותם.. אפשר קצת מידע למי שמכיר אותם? בטיחות? יציבות? נוחות? איפה מיוצר? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
חיישני רוורס
מאת amit94- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בגלל הצפיפות בכבישים והחניות שבהם אני נאלץ לנסוע לאחרונה, הגעתי למסקנה שאני לא מצליח להסתדר בלי חיישני רוורס . הבעיה היא שיש לי כמה מכת פח קלה מאחורה ועוד שריטה בדלת(ככה רכשתי את הרכב :/) שאני צריך ללכת לתקן אבל לא מוצא זמן וכל הזמן דוחה. רציתי לשאול אם במידה ואני מתקין עכשיו חיישני רוורס, כשמתקנים לי את המכות, חייבים יהיו לפרק את החיישני רוורס? או שאין קשר בכלל?(לא מכיר את המנגנון של חיישני רוורס) תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
עתיד מיסוי הרכב בישראל נמצא במס על נסועה, שיתבסס על השימוש היחסי של הנהגים בכלי הרכב שלהם. כך אמר היום (ו') ערן יעקב, סמנכ"ל בכיר לתכנון ולכלכלה ברשות המסים, בפאנל על מיסוי הרכב של ועידת "CARS 2015" של איגוד לשכות המסחר ו"גלובס" באילת. לדבריו, יש לקבוע את המיסוי בהתאם לפרמטרים שמשקפים את העלויות החיצוניות של השימוש ברכב כמו שעת הנסיעה, היקף הנסיעה, נסיעה בשעות גודש, מיקום הנסיעה וכיוצא הזה. לדבריו, הנזקים לסביבה ולחברה הנגזרים מהשימוש ברכב, כגון רעש, זיהום אוויר, תאונות וכדומה פוחתים ככל שפוחת השימוש ברכב ולכן יהיה הוגן למסות בהתאם לעלויות המשתנות ופחות בהתאם לעלויות הקבועות. "למיסוי יחסי כזה שילווה בתמריצים, יש גם יכולת לשנות את התנהגות הנהגים". אולם, הוסיף י…
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 13.3 אלף צפיות
דלתות הרכב שלי ננעלות אוטומטית מייד לאחר תחילת נסיעה. ניתן להגדיר כך שהנעילה לא תבוצע. מצד אחד הנעילה מיועדת לחסום אנשים לא רצויים לפתוח את הדלתות ותא המטען בעת שהרכב עומד ברמזור וכ. מצד שני. לא עלינו בעת תאונה , יהיה קשה לחלץ נוסעים כאשר הדלתות נעולות , ייתכן ובעת תאונה קיים מנגנון הפותח את הדלתות , אך מה קורה בעת ניתוק הזרם עקב פגיעה בתאונה ? האם הדלתות ייפתחו לחילוץ מהיר ? הסיכוי לדעתי לתאונה לא עלינו גדול מהסיכוי לפרוץ את הרכב כאשר הנוסעים שונים בו דבר נוסף, ביטול הנעילה האוטומטית עשוי לחסוך בלאי למנעולי הדלתות. אשמח על דעתכם
הודעה אחרונה מאת פז בכר, -
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
נסעתי מחוץ לעיר על 100קמ''ש, פתאום שלולית מים ענקית, אני מרגיש שהרכב עומד להתכבות, והרכב באוויר ואין היגוי איבוד שליטה, מה הדרך הנכונה לפעול? לתת ברקס, לתת גז, לא לגעת בכלום? אני תפסתי את ההגה ישר חזק ועזבתי תגז, ואז קלטתי שהוא מגמגם, מהר נתתי קצת גז שלא יתכבה, בנס זה נגמר טוב ולא קרה כלום. ברור שלא בכוונה להיכנס לשלולית רצינית זה היה במפתיע ועוד במהירות כזאת איזה בום חשבתי הטמבון עף. אשמח לתשובות מנהגים מקצועיים. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מה ההגיון שעומד במנוע טורבו עם הספק של מנוע אטמוספרי קטן יותר? האם יש קשר לגיר המולטיטרוניק?
הודעה אחרונה מאת cabrio, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
חבר אמר לי משהו שקשור לזה שמצאו סלעים עם נפט בארצות הברית. נשמע מעניין. אם זה נכון אפשר הרחבה קצרה? תודה
הודעה אחרונה מאת zvir, -
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, רציתי לדעת האם חוקי להדביק מדבקות גדולות על רכב, לדוגמא מדבקה שמכסה את כל המכסה מנוע, או מדבקה שעוברת מהמכסה מנוע עד מכסה התא מטען? תודה מראש גל אבידן
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
- 1 תגובות
- 719 צפיות
הייתה לי לא מזמן תאונה (לא רציני אבל נכנסו בי מאחור) ואני חושב אולי לקנות מצלמה לאוטו במיוחד למקרים כאלה כדי שלא יהיה ספק מי, מה ומו. ראיתי באינטרנט כמה דגמים של מצלמות לרכב עם כרטיס זיכרון כמו זו https://www.ivory.co.il/catalog.php?act=cat&id=11076 של חברת BLACKSYS שעולה לא יקר אבל אני לא יודע אם זה באמת עובד הדברים האלה ואם זה משרת את המטרה. למישהו יש מצלמה כזו? קראתי כמה כתבות על זה שזה הפך לטרנד ומשתמשים יותר ויותר אבל אצל כל מי ששאלתי באופן אישי- אין לו כזו אז פניתי לפורום כאן לשאול
הודעה אחרונה מאת SHAI-SPORTWAGON, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 67 תגובות
- 13.6 אלף צפיות
היום כותרת ראשית ב Ynet : "קיצוץ ברווחה - העולם שלנו מתפרק" . http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4566040,00.html כותרת הבאה ב Ynet "צי לימוזינות חדש בישראל". http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4566104,00.html משרד החוץ קיבל השבוע שבע לימוזינות חדשות שישמשו להסעת נשיאים, ראשי ממשלה, שרי חוץ ומדינאים בכירים שיגיעו לביקור בישראל. הלימוזינות, מסוג מרצדס דגם 350-E היוקרתי, נבנו בהתאם לדרישות של משרד החוץ והובאו לארץ על ידי יבואנית מרצדס "כלמוביל" שזכתה במכרז. האם לדעתכם מבחינה מוטורית זו הבחירה הנכונה ? לי קצת צורם כיצד יסיעו בשיירת מרצדסים אח"מים הישר מנתב"ג ליד ושם...
הודעה אחרונה מאת GUGY, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היה ניסיון (כושל) בעבר להכניס לשוק המוניות רכבים של KIA?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- 20 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
ראיתי שזה הנוהג, אז למה לא... tl;dr בסוף ב2011 חיפשתי רכב. לא הייתי סגור על איזה רכב אני רוצה, אז הסתובבתי בין כל מיני סוכנויות. בחנתי כל מיני רכבים (גולף, אקורד, במו, מזדה, אלפא-רומיאו) אבל אף אחד מהם לא ענה על הדרישות שלי. הרכב היה צריך להיות בעל מושבים נוחים מאוד, בטיחותי, בעל נתונים "יפים" ונראה טוב (לטעמי). באלפא היה תענוג לנהוג, באמת. בחנתי את הג'ולייטה ומאוד נהנתי. אפעס, המושב - למרות שהיה טוב, לא היה עד כדי כך נוח. מזדה 6 נחמדה, אבל נפוצה מאוד בליסינג, אז חבל. אקורד - מנוע מיושן. גולף - רכב בסדר, סוכנות פחות. במו - זה היה בתקופת קמור, והוצעה לי 318 חפה מכל אבזור במחיר של 260,000 ש"ח. העדפתי לוותר. מפה לשם הגעתי לסוכנות של אודי. אני ל…
הודעה אחרונה מאת Shwantz, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 34 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/1933/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%9B%D7%9C%D7%9E%D7%95%D7%91%D7%99%D7%9C-%D7%9E%D7%A9%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%90%D7%AA-Switch לא הבנתי רק דבר אחד, מה ההבדל מ-Carter, שגם הוא מבית כלמוביל אם אני לא טועה?
הודעה אחרונה מאת PsyOr, -
-
כלמוביל, יבואנית מיצובישי, יוצאת בצעד שלדעתנו יעשה לא מעט רעש בשוק המשפחתיות ורכבי הפנאי. מיצובישי אאוטלנד יוצע מעכשיו בגרסה מוזלת ופחות מאובזרת עם מנוע 2.0 ליטר וגיר ידני במחיר של, תחזיקו חזק, 130,000 ש"ח. מנהל מותג מיצובישי, ליאור הולצמן, הסביר כי "הרכב יהיה פחות מאובזר מהדגם שנמכר כעת, אבל כל האבזור שנחשב חובה יגיע גם בדגם המוזל". בפינה השניה נמצאת לאנסר ספורטבק, שמקבלת גם היא חיתוך של המחיר לכדי 120,000 ש"ח. אבל פה הניגון הוא שונה, ולמרות המחיר הנמוך יותר, מקבלת הלאנסר גם תוספת לרשימת האבזור.
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לפני כמה שבועות אני ועוד כמה חברים הצטרפנו לאימון נהיגה בכוכב יאיר שאורגן ע"י לאון. בזמנו יצאתי בהצהרה שאני לא אלך לכוכב לאחר עליית המחירים אבל כפי שניתן לראות בסופו של דבר נשברתי . התחלנו בזריחה, המסלול היה לח וחלק מאוד מה שדי הפתיעה אותי בהקפה הראשונה (לא לקחתי ברצינות את לאון כשאמר שהמסלול ממש חלק). מבחינת אירגון היה מעולה. הספקנו לנהוג הרבה בזמן שהוקצה לנו. ביום חם זה לא היה עובד מכיוון שקצב העליה למסלול הוא מהיר יחסית והרכב לא ממש מספיק להתקרר בין מקצה למקצה. זה המצב בכל אופן בצרפתיה מזדקנת . ובקיצור, מקווה שתהנו מהסרטון!
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 10.1 אלף צפיות
יצא לי לסוע בכביש 6 על שני רכבים שונים בהפרש של כשבוע בין נסיעה לנסיעה. את החשבונית על האוטו הראשון (של המשפחה) כבר קיבלתי לפני יותר מחודש וסגרתי את התשלום. לעומת זאת, את החשבונית לתשלום על האוטו החדש (שקניתי ביד שניה) עד היום לא ראיתי. מכיוון שאני יודע שאין מתנות בחינם (וכנראה קנס שעלול להגיע על אי תשלום), הנושא הזה נראה לי קצת חשוד והייתי רוצה להבין מאיזו סיבה זה לא הגיע עד היום (עברו כבר יותר מחודשיים). באתר של כביש 6 אני לא יכול לקבל מידע מבלי מספר סידורי של חשבונית אז אני די תקוע. יכול להיות מצב שלבעל הרכב הקודם היה מנוי לכביש ולכן התשלום אוטומטית נסגר על חשבונו?
הודעה אחרונה מאת guya72, -
לילה טוב לחברי הפורום. כמו (שבתקווה) ניתן להבין מהכותרת, נעסוק היום בשאלה מטרידה במיוחד. מה אתם שומעים בזמן נסיעה? האם מדובר בז'אנר מוסיקלי כלשהו, או אולי דיסק עם קולקציית השירים האהובה עליכם? או שמא בכלל מדובר בתחנת רדיו? רעיון השרשור הוא להמליץ ולשתף שירים, תחנות רדיו וכו' בכדי שיהיה לנו קצת יותר מהנה בנסיעה לעבודה ברשותכם, אני אתחיל: בגלל השיר "דרך השלום" (שאני בטוח שכבר כולכם מכירים), התחלתי לשמוע מספר שירים מזרחיים. הפלוס בשירים מזרחיים הוא שהם מעוררים אותך יותר טוב מקפה. המינוס בשירים האלה, הוא שאני בכלל אשכנזי :/
הודעה אחרונה מאת bagira, -
שלומות פורום, בקרוב מתפנה לי סכום כסף וכבר מזמן שאני רוצה לקנות לעצמי ג'יפ סופשבוע מגניב שייקח אותי ואת הגברת לטיולים. הבעיה - סכום הכסף הזה לא מאוד גדול ועומד על בערך 100K אבל זה כן סכום משמעותי ואני מעדיף לנצל אותו לרכב חדש. הדבר הראשון שקפץ לי לראש הוא כמובן סוזוקי ג'ימני החדש, כי מלבד העובדה שאין עוד אופציות אמיתיות, האופציות שכן קיימות בטווח המחירים הזה נקראות ניסאן ג'וק וסוזוקי קרוסאובר 2X4 - לא בדיוק המכוניות הכי קשוחות בליין אפ של היבואנים. מה גם שאני לא צריך תא מטען, מושבים אחוריים או כל דבר אחר של מכונית גדולה יותר. מבחינתי שיהיה סקייטבורד, כל עוד הוא מסוגל לעלות משהו כמו מעלה יאיר (איזור ים המלח), אני בסדר עם זה. קראתי בשרשור פה בפורום וראיתי שצפי ההגעה הול…
הודעה אחרונה מאת איתמר,
-
מי מחובר 46 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 159 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- גולדן191
- dr6633
- ntd
- Shmelov
- מיץ פטל
- hans
- אורי מ.
- שביט
- Step
- Pavlik
- במבליק
- Avia