Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם לא שמתם לב, כביש 70/75 מלא בבורות ענק מצומת התשבי ועד הצ'ק פוסט בשני הכיוונים. נסעתי שם ביום חמישי, כל הזמן הייתי עסוק בהתחמקות מהבורות, פשוט סכנת נפשות. אם הנהג אחריי לא הבחין בבורות (שזה אין מצב), הוא בקלות היה יכול לחשוב שאני נוהג שיכור לגמרי.

הנתיב הימני מיגור לתשבי בכלל הרוס וגמור לחלוטין.

פניתי למשטרה שהפנתה אותי למע"צ, פניתי למע"צ ואמרו לי שאין מה לעשות כי כשהם סותמים באספלט ואז הוא מתפורר מחדש.

התווכחתי עם הנציג והודעתי לו שאם מתפוצץ לי צמיג או ג'אנט מע"צ תקבל יופי של תביעה, הוא אמר שהם יסגרו את הקטעים הבעייתיים עם עגלות עם חץ מהבהב.

מאוד יכול להיות שגם על הגשר למעלה יהיו בורות, ומכיוון שאנחנו גרים בישראל גם אם כל הגשר יקרוס למטה אני לא אתפלא...

זה בדיוק המצב עכשיו, יצא לי לנסוע מיום חמישי ועד עכשיו פעמיים לכל כיוון, ובשעת לילה קצת לפני צומת מנסור פשוט נפער בור מטורף בכביש שבגללו עמדו כמה מכוניות בצדי הכביש החליפו גלגל, כאשר משטרה ומע"צ חוסמים את הנתיב הימני בעזרת קונוסים.

אפילו לי יצא להיכנס לבור כזה ובגללו יצאה לי הטסה מהקליפסים, מטורף מה שהולך שם.

מוזמנים לשאול ולהתייעץ בתחום מצלמות דרך לרכב

פורסם

נראה שהמשאיות מזעזעות את הכביש כל השנה, ואז בא הגשם וגורם התמוטטות התשתית.

באירופה מקפידים מאד לא רק על המשקל הכולל של המשאית אלא גם על המומס לכל סרן, ולכן רואים משאיות מרובות סרנים ופחות משאיות עם זוגות גלגלים. אצלנו לא מקפידים לא על המשקל הכולל ולא על חלוקתו על הכביש, והמחיר הוא פגיעה בטיחותית - פעם בחוסר שליטה במשאית ופעם שניה בנזקים לכביש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הכבישים במדינה נראים ככה כי זו מדינת ישראל. לעשות הכל חפיפניקי, זול ומהר (נו טוב, לא מהר. למה למהר אם אפשר לעשות חיפפניקי וזול ושיקח נצח, כמו הרחבת כביש 4 בקטע ראשון-אשדוד או העבודות בכביש החוף בקטע נתניה-חבצלת. הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם).

מעניין אם מישהו טרח לעשות חישוב מה יותר כלכלי, זול ולתקן כל הזמן או לעשות פעם אחת עבודת סלילה איכותית. בעצם מעניין אם זה עניין מישהו.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הכביש בכביש 4 בין אלוף שדה למסובים גם הוא פשוט זוועה, וזה כבר שנה ככה. לצד אחד הכביש גרוס מרגיש כאילו נוסעים על חצץ. בצד השני כבר יש בורות לכל אורך הכביש עד הגשר של מסובים.

פורסם
אבל כאן זה לא גרמניה ואף אחד לא חושב לטווח של יותר מ-5 שנים, וגם זה במקרה הטוב.

זה מה שכתבתי 9 הודעות לאחור.

וברצינות - היה לי פעם חבר שלמד הנדסת כבישים. תקופה מסויימת עבד במע"צ, בהמשך פתח משרד פרטי, והתגאה בכך שהוא מדריך את הקבלן איך לצמצם עלויות, גם אם מדובר בפגיעה באיכות העבודה.

הבעיה בארץ כפולה - אחת היא השוק הזעיר שבו כולם מכירים את כולם וכולם עוברים הלוך ושוב בין מזמין העבודה והמבצע כך שהם יודעים בדיוק איפה להתקמצן כדי שהאיכות הירודה תתגלה באיחור הנדרש למבצע, והשניה, כמובן שיטת ה"סמוך" וחוסר הפיקוח שקשה לישראלים להגמל ממנה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מישהו יכול לספק תמונה של המקום? אפילו גוגל סטריט ויו יעזור.

place.jpg

זה המקום על המחלף. זה רמזור נסיעה ישר או פניה שמאלה. כאשר משאיות חוצות מצד שמאל ימינה האספלט שוקע, אחרי זה הוא לאט לאט חוזר. זה קורה בדיוק בצומת וראים את זה כאשר עומדים ברמזור. תמונות בגוגל מפות לא מעודכנות, לכן יש רק מפה כזאת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כל הצומת הזו נמצאת באויר או על הקרקע? זה לא ממש ברור מהתמונה.

למה אנשים חושבים שכל הבניה והסלילה זה בנה-ושכח?!

מבזק חדשות, גם האוטובן בגרמניה דורש תחזוקה, באוקטובר עשיתי 420 ק"מ מינכן-נירנברג-פרנקפורט, לפחות שליש מהדרך הייתה בעבודות (!),

נתיבים צרים והפניית תנועה לכיוון הנגדי. גרמניה.

אהה וכשבגרמניה יש עבודות ותמרור 70 קמ"ש, אנשים נוסעים 70 קמ"ש, לא 110 כמו בזמן העבודות בכביש 4 מאשדוד עד רשל"צ.

פורסם

כמה שאני יודע הצומת נמצאת על הגבהה בנויה, כאשר פונים ממנה לגשר. החלק ה"נושם" נמצא על ההגבהה הזאת שבנו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
הכביש בכביש 4 בין אלוף שדה למסובים גם הוא פשוט זוועה, וזה כבר שנה ככה. לצד אחד הכביש גרוס מרגיש כאילו נוסעים על חצץ. בצד השני כבר יש בורות לכל אורך הכביש עד הגשר של מסובים.

הוא לא גרוס, ככה הוא סלול. אין פעם שאני עובר שם ולא תוהה מי נתן לזה יד ובעיקר למה אף אחד לא משלם את המחיר לכל המחדלים האלה.

ו noogie, ברור שכל כביש זקוק לתחזוקה. השאלה היא כל כמה זמן היא מתבצעת ואיך מזדקן הכביש בפרק הזמן שבין לבין.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
כל הצומת הזו נמצאת באויר או על הקרקע? זה לא ממש ברור מהתמונה.

למה אנשים חושבים שכל הבניה והסלילה זה בנה-ושכח?!

מבזק חדשות, גם האוטובן בגרמניה דורש תחזוקה, באוקטובר עשיתי 420 ק"מ מינכן-נירנברג-פרנקפורט, לפחות שליש מהדרך הייתה בעבודות (!),

נתיבים צרים והפניית תנועה לכיוון הנגדי. גרמניה.

אהה וכשבגרמניה יש עבודות ותמרור 70 קמ"ש, אנשים נוסעים 70 קמ"ש, לא 110 כמו בזמן העבודות בכביש 4 מאשדוד עד רשל"צ.

יש הרבה תחזוקה, ולא פחות מזה - שיפורים (כגון הוספת נתיבים או מחלפים). העניין הוא שכאשר התשתיות טובות ונעשית תחזוקה מונעת איכותית הכביש נותר במצב משובח ותדירות פעולות התחזוקה נמוכה יותר. שים לב, למשל, שבגרמניה לא תתקל בטלאים באספלט, אלא ריבוד אחיד לאורך קטע ארוך ולרוחב כל הדרך. אצלנו כל בור יקבל טלאי בעל מאפיינים שונים מסביבתו וכל נסיעה תהפוך קופצנית, שלא לדבר על הסיכון כאשר הגלגלים הימניים זוכים לאחיזה שונה מהשמאליים.

פורסם

כל פעם קורה עם הגשם - כל שנה הכבישים פשוט מתפרקים וזה לא רק בצבפון זה בכל הארץ, מי שמכיר את ראשלצ לדוגמא יודע שיש את הכביש שמגיע מכיוון תחנת הרכבת ראשונים אל תוך השיכון - הכביש שם פשוט מתפורר וכל שנה הם מתקנים נקודתית את האיזור - לא פעם ולא פעמיים אחרי גשם חזק האספלט פשוט נפער ונוצר בור שנכנסתי בו לדוגמא עם הגלגל הרגשתי שהגב שלי נשבר.

אנשים נוהגים באמצע הנתיב כי לנהוג בצדדים מביא אותך למצב סיכון או שתכנס לתוך שלולית ענקית או לתוך בור ענקי, שמבחינת הסיכון יכולים לעשות אותו הדבר לרכב. פשוט בזיון

Opel Adam S 2017

פורסם

ידוע שאיכות הביסוס בארץ עלובה.

מהנדס שחותם על אישור גמר ולא בודק תהליך ביצוע בדרך או אפילו את התוכניות מבזה את המקצוע.

בקרבת ביתי תקעו לנו למשך חודשים רחוב לצורך החלפת תשתיות באדמה. סללו את הרחוב ברמה שבחאן יונס לא היו מקבלים.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...