Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4180 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שמתי לב לתופעה מאוד מענינת על מחלף יגור. כאשר עולים על מחלף מכיוון יוקנעם לכיוון נשר, יש רמזור לנסיעה ישר (חזרה לכביש 75 לכיוון לב המפרץ) ופניה שמאלה.

כאשר עמדתי ברמזור, ראיתי כאשר משאית עוברת על אספלט של צומת, האספלט שוקע ואחרי כמה זמן חוזר. ראיתי את זה מספר פעמים.

האם זה טכנולוגיה חדישה כזאת שהאספלט ״נושם״ או שזו רשלנות ובקרוב יהיה בור שיפלו לתוכו רכבים?

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תוצאה של שחיקת האספלט. אולי קצת קיצוני, אבל לא משהו ייחודי למחוזותינו כלל ועיקר.

נהיגה מפעילה כוחות על הרכב דרך נקודת המגע של הצמיג בכביש. התחנה הבאה שהכוח עובר דרכו הוא...הכביש! האצה והאטה "מקמטות" את הכביש, ופניות מגדילות את השחיקה הטבעית ממגע עם הצמיגים. ברור שצמתים יהיו מקום תורפה עיקרי שאספלט שחוק הוא שכיח בו. הדבר נכון גם למעגלי תנועה, תחנות וכדומה.

גם שיכוך מהמורות (שנדרש על פני השטח שיצרו האצות, האטות ופניות) מביא לתנועת הרכב מעלה מטה ולפעמים הוא "נוחת" בעוצמה על האספלט, ובפרט כשמדובר ברכב כבד, שלרוב מצויד גם במתלים קשיחים מאוד בשל המשקל. הרבה פעמים כשרכב כבד עובר לידכם בנסיעה ניתן לחוש בזעזוע שהוא יוצר בכביש.

בזמנו הבעתי דאגה דומה למצבו של המסלול בכובב יאיר (שכיום עומד בפני צרות גדולות יותר לדאבוני) בשל ריבוי הדרכות לרכב אחר שמתקיימות עליו מאז החלו להשכירו להדרכות נהיגה לציי רכב. על כביש ציבורי ברור שההשפעה תהיה חמורה יותר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

הענין שקטע כביש ״נושם״ הזה על מחלף שבנוי, זה סוג של הגבהה עם בטון. זה שאספלט נכנס פנימה באופן משמעותי אומר שייתכן יש בפנים חללים ריקים ומתי שהוא זה יקרוס.

כבר היה מקרה שמחלף כלשהו שקע. אני חושד שמדובר ברשלנות.  

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

קשה לי להגיד בלי להיווכח במו עין. אבל לרוב קריסת כבישים היא תוצאה של מזג אוויר קשה בשילוב עם שחיקה מצטברת ואז זה בהחלט חזון נפרץ, אבל במזג אוויר ישראלי הדברים לרוב לא מגיעים לכדי כך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

נשמע לי קצת תמוהה מה שאתה כותב, הפאזה האלסטית של האספלט, גם אם הוא בעל הרכב גומי מטורף - היא די קצרה, כלומר - אספלט (שאינו טרי) אינו גמיש, אלא פריך, ובכל מקרה, הסיבה שהמחלף ההוא קרס נבעה בכלל מתכנון לקוי של מה שמתחת לאספלט, ולמצא (בטון, חצץ וחול) אין כמעט יכולת אלסטית.

אבל אני מסתובב באיזור, אז אקפוץ לשם ואנסה לראות במה מדובר בהזדמנות.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

הבעיה הזאת נוצרת בגלל בניה רשלנית של הכביש, כנראה שלא נעשה מספיק הידוק לקרקע ונותרו כיסי אויר קטנים שיגרמו בסופו של דבר לאספלט להיסדק ויווצרו בורות על הכביש.

בחורף זה נעשה חמור יותר, כי המים מחלחלים דרך הכיסים האלו וגורמים סדקים תת קרקעיים גדולים יותר. בסופו של דבר הטבע מנצח.

צריך לזכור את חוקי הפיזיקה, המשאיות הגדולות כמו סמי טריילרים מעבירות לכביש עומס עשל עשרות טונות שמתפרס על שטח רבוע העומד על סנטימטרים בודדים.

השחיקה שהם גורמות לכבישים הופך את השחיקה שמכונית פרטית מהווה לגמדי עד כדי זניח. לצורך העניין, כאשר מתכננים כביש ומתי יצטרכו לחדש אותו מחשבים בעיקר את כמות המשאיות שיעברו בכביש המתוכנן וכמעט ולא כמות המכוניות.

פורסם

אם לא שמתם לב, כביש 70/75 מלא בבורות ענק מצומת התשבי ועד הצ'ק פוסט בשני הכיוונים. נסעתי שם ביום חמישי, כל הזמן הייתי עסוק בהתחמקות מהבורות, פשוט סכנת נפשות. אם הנהג אחריי לא הבחין בבורות (שזה אין מצב), הוא בקלות היה יכול לחשוב שאני נוהג שיכור לגמרי.

הנתיב הימני מיגור לתשבי בכלל הרוס וגמור לחלוטין.

פניתי למשטרה שהפנתה אותי למע"צ, פניתי למע"צ ואמרו לי שאין מה לעשות כי כשהם סותמים באספלט ואז הוא מתפורר מחדש.

התווכחתי עם הנציג והודעתי לו שאם מתפוצץ לי צמיג או ג'אנט מע"צ תקבל יופי של תביעה, הוא אמר שהם יסגרו את הקטעים הבעייתיים עם עגלות עם חץ מהבהב.

מאוד יכול להיות שגם על הגשר למעלה יהיו בורות, ומכיוון שאנחנו גרים בישראל גם אם כל הגשר יקרוס למטה אני לא אתפלא...

פורסם

אשתי דיווה לי שהנתיב הימני באותו קטע נסגר עם עגלת חץ וקונוסים, גרם לה לנהיגה איטית במיוחד (45 דקות מחיפה ליקנעם בבוקר). יתכן שבינתיים החסימה הוסרה אולם כנראה שהתיקון יהיה לא פשוט.

בכלל - יש בעיה עם המצע של כבישים בארץ, אפילו בכביש שנחשב לאיכותי, כמו 22, יש בעיה של לא מעט גליות באספלט. קראתי פעם שהגרמנים בונים את האוטובאהנים שלהם עם מצע בעומק מספר מטרים, עם שכבות של בטון, חול וחצץ שמצד אחד סופגות זעזועים ומצד שני יציבות מאד, ואז כביש יכול לחיות 80-100 שנה בתחזוקה מינימלית. אבל כאן זה לא גרמניה ואף אחד לא חושב לטווח של יותר מ-5 שנים, וגם זה במקרה הטוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה מתכוון לאספלט מתקלף ודביק.

נשמע כמו התוצאה של מדינה בעלת שילוב מנצח של משטר מושחת ואקלים קיצוני.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כבישי חיפה והקריות לא עומדים טוב בתנאי מזג אויר חורפיים, קצת גשם גורם להרבה מאוד כבישים באיזור לאבד את זה.

לא פעם אני צריך לזגזג בצורה גסה (ובזהירות כמובן) כדי לנסוע בכביש בלי להקלע לבורות מסוכנים בהרבה מאוד כבישים באיזור.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

יש שיפור ניכר במצב הכבישים, אבל עדיין רחוק מלהיות מספק. למשל הגל בנתיב השמאלי של 22 צפון מול היציאה ל-75, הפס התרמי בירידה מגשר מחלף ידין בהמשך אותו כביש או הגלים בגשר מחלף ההסתדרות בכיוון הגדי. ומדובר בכביש מודרני שאמור לעמוד בתקנים גבוהים. ועדיין המצב זהב לעומת הבורות בכביש 4 הותיק, במיוחד באיזור קריית ביאליק (אולי יש שיפור, בשנתיים - שלוש האחרונות אני ממעט לנסוע בקטע זה).

לגבי כביש 70/75 לא לשכוח שהכביש סובל בשנים האחרונות מהתנועה הכבדה ומבנית מסילת רכבת העמק, וכלל לא אופתע עם עבודות התשתית למסילה מזעזעות את תשתית הכביש ומחלישות אותה.

פורסם
כבישי חיפה והקריות לא עומדים טוב בתנאי מזג אויר חורפיים, קצת גשם גורם להרבה מאוד כבישים באיזור לאבד את זה.

לא פעם אני צריך לזגזג בצורה גסה (ובזהירות כמובן) כדי לנסוע בכביש בלי להקלע לבורות מסוכנים בהרבה מאוד כבישים באיזור.

אוסיף ואציין שפתאום בדרך נהריה - חיפה הופיעו המון בורות שלא היו ליפני חודש ומי שלא שם לב פשוט מתרסק עם הרכב פנימה (ביונדאי הרגשתי שהמתלים נכנעו לבורות).

90% מה"חורים" האלו שנוצרו בכביש הם בנתיב הימני , כנראה נגרם ממשאיות שנסעו שם במזג אוויר כזה או אחר.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

• תוכן חדש...