Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

נסעתי מחוץ לעיר על 100קמ''ש, פתאום שלולית מים ענקית, אני מרגיש שהרכב עומד להתכבות, והרכב באוויר ואין היגוי איבוד שליטה, מה הדרך הנכונה לפעול? לתת ברקס, לתת גז, לא לגעת בכלום?

אני תפסתי את ההגה ישר חזק ועזבתי תגז, ואז קלטתי שהוא מגמגם, מהר נתתי קצת גז שלא יתכבה, בנס זה נגמר טוב ולא קרה כלום.

ברור שלא בכוונה להיכנס לשלולית רצינית זה היה במפתיע ועוד במהירות כזאת איזה בום חשבתי הטמבון עף.

אשמח לתשובות מנהגים מקצועיים.

תודה רבה.

עריכה אחרונה על ידי ABSULUTT
פורסם

במצבים של 0 אחיזה,כמו בציפה{בכביש רטוב,שאין אחיזה בכלל},תשאיר את ההגה באותו המצב,בלי שינויים פתאומיים,בלימה,אפילו חלשה,תגרום לתוצאה מאד לא רצויה.

במצב כמו שלך,שזה לא ציפה,פשוט נכנסת מהר לשלולית,האינסטיקטים שלך עבדו נכון,ההגה יציב,בלי בלימה,תן לרכב להאט כתוצאה מהכניסה לשלולית,ואז גז כדי לצאת.

חשוב להדגיש,לא לתת גז לפני הכניסה לשלולית,כי אז הכוחות שמופעלים על הרכב יהיו חזקים יותר,מה שיכול לגרום לסטייה חזקה.

פורסם

קודם כל ספציפית לסיטואציה - לפני כניסה לשלולית יורדים למהירות נמוכה ולאורך חציית השלולית שומרים על גז קבוע. בלימה או עזיבה של הגז זה הדבר הכי גרוע. גז קבוע יגרום לדחיפת אוויר דרך האגזוז וימנע חדירה של מים.

באופן כללי, העובדה שהגעת מהר מדי לשלולית אומרת שאתה עובר על חוק הכי חשוב של נהיגה נכונה -התאמת המהירות לתנאי הדרך (ראות, מצב אספלט, עומס תנועה וכו').

פורסם (נערך)

בשבוע וחצי האחרונים יצא לי לנהוג לא מעט בדרכים המהירות בלילות, תחת תנאי גשם רציניים והטיפים מעלי נכונים. אוסיף רק למה שנאמר טיפ נוסף והוא לחפש את הרכבים שמלפניך בכביש ולראות באיזו נקודה הם פוגשים בשלוליות ולהיערך בהתאם (חלקם הניכר גם יבלום בכניסה לשלולית, שזה לא המצב הרצוי, אך זה אינסטינקט של לא מעט נהגים).

בנוסף אציין את המובן מאליו בכל מקרה וזה שמירה על מרחק מהרכב שמלפניך. בתנאי מ"א קשים אני אף מגדיל את המרחק פי 2.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם (נערך)

זהה שלוליות מוקדם ככל הניתן והאט ככל הניתן.

אם אפשר לעקוף את השלולית - עדיף.

שלוליות עמוקות - אל תעבור אלא אם כן רכב דומה לשלך צלח אותן כמו שצריך.

לפני השלולית האץ בעדינות ובסיבובי מנוע גבוהים יחסית.

עבור את השלולית ישר ובהאצה עדינה.

גם אם השלולית גורם לרכב לסטות מעט - שמור על הגה ישר פחות או יותר. סביר להניח שהרכב לא יסטה ממש מנתיב הנסיעה.

מעט אחרי השלולית לחץ על הבלמים מספר פעמים בעדינות כדי לייבש אותם.

צפה מראש את האפשרות שהרכב יחליק, בעיקר כשחלקו הקדמי כבר יצא מהשלולית ואחורי עדיין בתוכה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...