רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,561 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 945 צפיות
לפני כשנתיים קניתי מנוע מיבוא. יש לי את שם המקום שממנו המוסך שלי קנה אותו ויש לי את מספר המנוע. איך אני יכול לראות הוכחה שהמנוע אכן יובא (ולא סתם הגיע מפירוק מקומי למשל)?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, אבא שלי הזמין מאזדה 3 חדשה, היום התקשרו אליו ואמרו לו שהרכב מגיע מחר כרגע אנחנו מתלבטים אם לקבל את הרכב מחר או להמתין שה"סופה" תעבור ולגשת לסוכנות ביום שישי. הפחד העיקרי הוא מגרימת נזק לרכב בסופה ע"י ברד שירד ויפגע ברכב (כדורי ברד) רוחות שעלולות לגרום לעצמים לפגוע ברכב וכו'. וגם זה קצת מאכזב לקבל רכב חדש בימים שכאלה. מה אתם הייתם עושים במצב הזה? הולכים לקבל את הרכב מחר או ממתינים עד שהסופה תעבור? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת nir100, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 625 צפיות
זה משהו ששמתי לב אליו במשך השנים ורציתי לדבר על זה. יכול להיות שהלחץ יורד בכל מקרה או מסיבות אחרות אני פשוט בודק רק כאשר יש בעיה עם צמיג אחד אז אני בודק את כולם כל יום חוץ מזה פעם בחודש בודק והכל תקין או שיש ירידה של אחד או שניים לא משמעותי
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
שלום רב לכולם, בשעה טובה התחדשתי במאזדה 3 ספורט עם 5 דלתות, לאחר שיקבלתי טיפול ראשון חינם בדואר, קבעתי אתמול תור למוסך לשעה 730 היום בבוקר. הגעתי בכ 7:40 למוסך, נרשמתי אצל הפקידה ושאלתי איזה סוג של שמן הם שמים ומה הפילטר, היה שם יועץ שירות שאיני יודע את שמו, הוא שאל אותי, כמה קמ הרכב שלך? אמרתי לו 90000 מיד הוא ענה, אתה יודע שצריך להחליף פלאגים וצריך זה וצריך זה... אמרתי לו תודה ושאני מסתפק בטיפול שנתנו לי. הוא ענה , אה, רק מה שבחינם אתה רוצה? עניתי שכן נכון לרגע. לאחר שסיימה הפקידה למלא לי את הכרטיס, הוא מגיע אליי ואומר לי בטונציה מזלזלת "זה ייקח בין שעתיים וחצי לשלוש שעות תמתין". מיד עניתי שקבעתי תור והגעתי בזמן וזה אבסורד שהחלפת שמן ופילטר תיקח 3 שע…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לפני שנה עף לי המכסה מנוע באמצע נסיעה וכמובן ניפץ את השמשה. השמשה נשארה "דביקה" וכל הרסיסים נשארו דביקים לשמשה. החליפו לי שמשה בביטוח שמשות. אני יוצא מנקודת הנחה שקיבלתי את התחליף הכי זול ולכן אני שואל, האם השמשה החלופית גם חייבת להיות דביקה כמו השמשה המקורית? בתקווה שכאן המקום היחיד שאקבל תשובה, ולא במציאות. תודה.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 40 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
האם להיברידית צריכת דלק עדיפה מבנזין בבין עירוני?ההגיון אומר שבבין עירוני למנוע החשמלי אין מספיק כוח והשימוש יהיה בבנזין בלבד, וכך בעצם יוצא שלא רק שלא חסכנו דבר אלה העמסנו עוד מנוע וסוללות וכמה עוד כמה רכיבים ובך הצריכה של היברידית תיהיה גרועה יותר בבין עירוני. מצד שני קשה לי להאמין שזה המצב ולכן אשמח לשאול כאן: האם להיברידית צריכת דלק עדיפה מבנזין בבין עירוני? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת PorSche-911, -
-
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים, בקרוב אקבל את המאזדה 2 שלי, מצאתי רק מידע על המאזדה 2 משנות ה-2011 והגרסה שתכנס לארץ מאזור אפריל. אני רוצה לשמוע על הכרותכם עם הרכב, דעתכם, לטובה ורעה. כמו כן, אם יש לכם מידע חשוב על הרכב. המדובר על גרסת הדינמיק 2015 (מהדגם הנוכחי). אם יש לכם סיקורים מעניינים, גם אם באנגלית אשמח לקבל קישור. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת eliavsr, -
נו? אז הצלחתי להפתיע רבים מכם אני מאמין שחשבו שדווקא את היונדאי I10 אני אבחר? אז מה אתם הולכים לקרוא ולראות בסיקור: 1-חווית קניה= לאור כמה ביקורות שליליות שהיו פה לגבי כמה סוכניות,החלטתי לפרסם את חוות דעת על הסוכנות שבה אני קניתי. 2-למה רכשתי?=למה החלטתי לקנות דווקא את הספייס ולא את היונדאי I10 שאותה אני מאוד אוהב,וחושב שהיא מיני הטובה גם כיום. 3-חווית הנהיגה=האם היא מושלמת? לא,פה תקראו אלו דברים אני אוהב ברכב ומה הייתי משפר ואיך היא לעומת הפיאט פנדה. 4-סיקור וידיאו אני אצלם את הרכב,אסביר עליו,כדי שמי שחושב לקנות יקבל אינדיקציה טובה יותר לגבי הרכב. 1-חווית קניה הרכב נרכש בסוכנות מיצובישי בעכו (אזור תעשיה דרום),הסוכנות צמודה ליונדאי ככה שזה איפ…
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
חיישני רוורס, אפשר המלצה לחיישנים שהם לא זבל ולא זהב, שיהיו טובים ושיעבדו לאורך זמן ? תודה,
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 939 צפיות
לפי האתר של יונדאי בדגם I35 המאווזר יש התנעה עם כםפותור ומפתח חכם. האם הכוונה לפתיחת הדלת רק על ידי נגיעה בידית או שצריך לפתוח על ידי לחיצה בשלט?
הודעה אחרונה מאת aruetii, -
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלומות, היום קיבלתי טלפון מאשתי שאמרה לי שיש סדק בשמשה בקורולה. כשהגעתי הביתה הסתכלתי ואכן ישנו סדק שמתפשט לאיטו בשמשה הקדמית ואלוהים יודע מאיפה הוא הגיע (אולי אבן טועה פגעה בשמשה?) טלפון לסוכן הביטוח ששולח אותי לחברת דרכים בה יש לנו שירותי גרירה וביטוח שמשות. מחר אתקשר אליהם מכיוון שהמוקד שמטפל בביטוח השמשות לא עובד אחרי חמש בערב אך בינתיים עיינתי לי להנאתי בפוליסה ורשום שם: "שירותי הזיגוג ינתנו בגין כל שבר שיגרם מסיבה כלשהי לשמשות הרכב ובלבד שלא נגרם נזק לרכב עצמו" ההגדרה של שבר על פי הפוליסה: "שבר - שבר ו/או סדק הפולש דרך עובי השמשה". עכשיו נשאלת השאלה מה זה אומר הפולש דרך עובי השמשה. הסדק הוא די דק כאשר רואים במקום מסוים מין פיצוץ קטן (כנראה מאבן) וממנ…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
http://www.hnn.co.il/gallery28446.html
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
הכל כתוב חוץ מהפרטים הללו (או שלא ראיתי).
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אתמול בערב הייתה תאונה בכביש 66, מכיוון יוקנעם לכיוון צומת מגידו, מספר קילומטרים אחרי אחרי תחנת דלק והפרדה מבטון שנגמרה יש מקום עם ירידה וישר אחריה עליה. בדיוק במישור הקטן בין עליה לירידה התרכשה התאונה. שרטטתי את התקרית המוזרה. התאונה הייתה מאוד מוזרה ולא מבין כיצד זה יכל לקרות. אני מעריך שמדובר באיבוד שליטה בעקבות הסערה וגשם חזק מאוד, אבל עדיין לא מצאתי הסבר למיקום מוזר כל כך של פגיעה ומיקום רכבים. רכב אחד היה תקוע במעקה בטיחות ורכב אחר היה תקוע בו. שני הרכבים היו כימעט 90 מעלות ביחס לכיוון הנסיעה בכביש. מה שמוזר, הרכב השני (הלבן בתמונה, זה שהיה תקוע בראשון האפור), הייתה לו פגיעה רחבה בצד ימין בכיוון הדלתות עם סטייה קלה אחורה (הסימון האדום בצד הרכב). אני מבי…
הודעה אחרונה מאת djyakini, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ג'י אם סי סונומה - ידועה בקבינה המורחבת, שאפשר להסיע בה את כל המשפחה: שלושה מבוגרים מקדימה, ומאחור (בחצי של הקבינה וחצי) - שני ילדים עד גיל 14. ברישיון הרכב כתוב זאת במפורש: "ראשי להסיע במושבים האחוריים שבתא הנהג 2 ילדים עד גיל 14". מפה לשם, לפני כעשור, משרד התחבורה עבר להדפסה מודרנית (במקום סיכות), ופועל יוצא - הכיתוב קוצר על ידי חצאי מילים וגרש. גם המספר 14 קוצר, והיום כתוב 4... מפה ועד לדו"ח הדרך קצרה. בסופו של יום משרד התחבורה אישר כי יתקן את הכיתוב ברישיון הרכב לפי הנוסח המקורי. ניתן לקבל את האישור במייל, נא לפנות בפרטי.
הודעה אחרונה מאת yoelbe, -
- 5 תגובות
- 985 צפיות
אני מחפש מצלמה קדמית שתחזיר מעמד בלי חיבור למצבר כשהרכב חונה בלילה שהמצלמה תמשיך לצלם איזה כמה שעות יש לכם הצעה כלשהי וכמה זה יכול לעלות,עד עכשיו כל המצלמות שהיו לי עם סיוע מצבר ואני רוצה להשתדרג תודה
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
שלום לחברי הפורום. בזמן האחרון התחילה להתרוצץ במוחי מחשבה על מעבר (אציין שעתידי) לרכב מוגדש וספורטיבי. ונשאלת השאלה, האם אחרי שעוברים לרכב מוגדש, זה אפשרי לחזור אח"כ לרכב אטמוספרי? אני שואל שאלה זו במתכונת של דיון, ולא בכדי לקבל תשובה חד משמעית. אז כל מי שעבר שינוי כזה, מה דעתכם על ההרגשה, והאם מבחינת הרגש תוכלו לשוב ולנהוג על רכב לא מטורבת?
הודעה אחרונה מאת `Infinity, -
שלום רב, עלי למצוא חומר על מדחס גל ארכובה, ומדחס ונקל. בגוגל לא מצאתי חומר מספיק ברור ,אולי פספסתי משהו ,אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי במציאת 2 מדחסים אלו, ולהסביר לי באופן כללי עקרון פעולה. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כן כן קראתם נכון. תגידו שאני פלצפן, נוקשה ושאר ירקות אבל ארגון כזה שדוגל בחוק ואף חמור מזה, לא מעודד זהירות יתרה. https://www.facebook.com/video.php?v=10152995658287929 דו פרצופים שכמותם.
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
כולם מתלוננים כל היום כמה רע ונורא פה - כמה המשטרה מתעסקת רק בעבירות מהירות, ושאסור לשים פילטר אוויר פתוח כי, ושאסור ואסור ורע ורע ורע. אבל מסתבר שגם "בעולם הנאור" לא אוכלים כל היום תותים מוטוריים, וגם במדינות אחרות לממשלה יש יציאות הזויות ולא ברורות שנראה שהן מנותקות לחלוטין מהמציאות ונועדו רק כדי לתסכל נהגים או להציק, כל מיני הוראות ארכאיות שנולדו אי שם בתחילת המאה הקודמת ואף אחד פשוט לא טרח לעדכן אותן. למה אני מספר לכם את זה? את מערכת התאורה החדשה של אאודי מכירים? ה-LED Matrix המגניבה שיכולה לכבות נורות אינדיבידואלית כדי להאיר באור דרך (גבוה) תוך כדי שהיא שומרת על עיניהם של הנהגים הבאים ממול או אלה שנמצאים לפניכם. מכירים? יופי, לא מכירים? הנה סרטון שמסביר איך הי…
הודעה אחרונה מאת yaari30, -
חברת הגרירה ושירותי הדרך "שגריר" מסכמת את שנת 2014 ומפרסמת כמה נתונים סטטיסטיים מעניינים - שליש מהרכבים הישנים (מודל 2004 ומטה) יתקעו פעם בשנה לפחות, לעומת 6.3% מהרכבים החדשים בני שנה או פחות. רק 19.7% מבעלי מכוניות היפאניות הזמינו ב-2014 שירות דרך, לעומת 35.4% מבעלי הרכבים האירופאיים. אז הסטיגמה נכונה למרות הכל? סטטיסטיקות נוספות בקישור - שגריר - סיכום שנת 2014
הודעה אחרונה מאת adz, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
לפני שבועיים כמעט נעקצתי ע"י איש לא ידוע עקב מודעת מכירת רכב ביד 2 וכן פרסמתי נושא בעניין היזהרו ההונאה ממשיכה והפעם אודי A1 50000 ק"מ ב50000 ש"ח??? מס' מודעה ביד 2-87728329 שלחתי אליו מייל וקיבלתי את המייל הבא- (היזהרו מהודעות דומות והפיצו לחבריכם שיזהרו) Hello, אני מתנצל שלא עניתי לך בעברית, אבל אני לא מדבר בשטף! אם אתה לא מדבר אנגלית, אתה יכול לתרגם לעברית כאן: translate.google.com I am from Finland, but I have worked for Alon Oil Company in Israel, for a couple of years. Recently, I got a new very good job, for the next 3 years, on an oil platform in North Sea and I am forced to sell the car I've used in Israel. Regarding the car, I can assure…
הודעה אחרונה מאת Albetx, -
-
- 0 תגובות
- 497 צפיות
אשמח לרשימה, בסדר יורד, מהכי גדולה, להכי קטנה.. תודה
הודעה אחרונה מאת hardgore, -
- 2 תגובות
- 939 צפיות
פעם היה "חשב". יש משהו דומה היום?
הודעה אחרונה מאת מיץ פטל, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כוונתי להגנה על רוכש רכב מיבואן או מחברת ליסינג באספקט של העברת הבעלות. לאחרונה קניתי רכב 0 קילומטר מחברת ליסינג. החוזה הסטנדרטי שעליו חתמתי (מחוסר ברירה) מאפשר להם לבצע העברת בעלות עד 30 ימי עסקים שזה כמעט חודשיים. האין זה מנוגד לאיזו תקנה של משרד התחבורה המחייבת העברת בעלות תוך 15 יום ? הלקוח משלם לחברה בצ'ק בנקאי או העברה בנקאית ואז מתחיל סיפור של סחבת בירוקרטית כדי להשיג בעלות, כשכל הזמן הזה הקונה חשוף לאיתנות הפיננסית של הגוף המוכר. כשניסיתי לברר מה קורה עם הבעלות בד"כ נתקלתי בתגובה לאקונית של "חכה 30 ימי עסקים" וגם דרישה לא סבירה להשאיר בידיהם את תעודת הזהות שלי. בסוף אחרי שכבר ממש התרגזתי מישהו לקח את הענינים לידיו, דיבר עם מי שצריך כדי "להוריד את האיקס" כדב…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
https://www.youtube.com/watch?v=_rCU6rWKVy8#t=104 מדקה 1:40 מה הוא מפעיל שם בדיוק שהרכב מקבל כזה כוח ?
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
- 0 תגובות
- 584 צפיות
שלום, זו שאלה שצצה אצלי אחרי שהתוודעתי למספר רכבים שאפשר בגינם לקבל הנחה מכובדת מאד ממחיר המחירון הרשמי בעת רכישתם. מה קורה למחירון של רכבים כאלו? במקרה קיצון, יש רכבים שההנחה הניתנת עליהם יכולה לממן לגמרי את ירידת הערך של השנה הראשונה. האם צרכנים "שם בחוץ", מודעים לכך? האם רכבים כאלו אכן נמכרים בשוק היד שניה תוך הורדת הפחת מהמחירון הרשמי או שישנה הכרה בכך שיש הנחות כך שהפחת יורד מאומדן מחיר הרכישה בפועל? אני מדבר על שוק הרכב בכלל ועל שוק רכבי היוקרה בפרט. תודה.
הודעה אחרונה מאת Fkl0ster, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שנת 2014 הייתה שנה לענף הרכב, עם שיא חדש של מסירות רכב חדש בישראל. 239,771 כלי רכב פרטיים חדשים עלו לכביש השנה, שיא כל הזמנים (השיא הקודם נרשם ב-2011, כ-226 אלף כלי רכב). גם השנה הובילה יונדאי את טבלת המסירות, בפער ניכר מטויוטה שבמקום השני. אבל יונדאי מסיימת את השנה עם ירידה קלה של כ-2 אחוזים במכירות, לעומת טויוטה שמזנקת בכ-20 אחוזים (בעיקר בזכות הקורולה החדשה). עוד ברשימת המזנקים אפשר למצוא את מיצובישי (100 אחוז גידול), שברולט (81%), מאזדה (61%) וסובארו (77%). ברשימת המצטמקים אפשר למצוא את רנו (5%), פולקסווגן (9%), פורד (34%) ואופל (19%). לכתבה המלאה - סיכום שנת 2014
הודעה אחרונה מאת Fkl0ster, -
-
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
:evil::evil: מונע 2.4 של הונדה, 235 כ"ס. כ 670 ק"ג http://www.arielmotor.co.uk/nomad/
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם! כבר הרבה זמן שיש לי את השאלה הזאת... מדוע יצרני הרכב לא ממשיכים לייצר מכוניות מדגמים ישנים יותר, לצד דגמים חדשים, ובזה לפנות למספר קהלים גדול יותר. ישנן מדינות שהדבר כן נמציא, כמו ברזיל ושאר דרום אמריקה , שם ממשיכים לייצר דיגמי עבר עבור יד שניה. המחשבה שלי היא שאם נניח, תמשך להימכר טויוטה קורולה, מהדגם של 2003-2007, נניח ב60,000 א"ש , אותם אנשים שמחפשים רכב זול נטו, יעדיפו אותה על פני אלטו לדוגמה ( ואני לא מדבר על אותם אנשים שרוצים דוקא רכב קטן, אלא רכב זול!) שהאמינות של טויוטה עדיפה בהרבה- והרכב יצא זול יותר לאחזקה לטווח רחוק. ואני בכלל לא מדבר על שוק היד שניה, שאנשים יעדיפו רכב חדש על פני יד שניה! וברור לי שיש אנשים שירצו רכב מתקדם יותר, חסכוני י…
הודעה אחרונה מאת yehuda-k,
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 313 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- outnex
- דובצע
- tan tan
- mcshmupi
- ברווז
- sperial
- pooh-bear
- mikyl
- ofralon
- David32
- itzik123
- wncrazy