Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוק יד שניה חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

כבר הרבה זמן שיש לי את השאלה הזאת...

מדוע יצרני הרכב לא ממשיכים לייצר מכוניות מדגמים ישנים יותר, לצד דגמים חדשים, ובזה לפנות למספר קהלים גדול יותר.

ישנן מדינות שהדבר כן נמציא, כמו ברזיל ושאר דרום אמריקה , שם ממשיכים לייצר דיגמי עבר עבור יד שניה.

המחשבה שלי היא שאם נניח, תמשך להימכר טויוטה קורולה, מהדגם של 2003-2007, נניח ב60,000 א"ש , אותם אנשים שמחפשים רכב זול נטו, יעדיפו אותה על פני אלטו לדוגמה ( ואני לא מדבר על אותם אנשים שרוצים דוקא רכב קטן, אלא רכב זול!) שהאמינות של טויוטה עדיפה בהרבה- והרכב יצא זול יותר לאחזקה לטווח רחוק.

ואני בכלל לא מדבר על שוק היד שניה, שאנשים יעדיפו רכב חדש על פני יד שניה!

וברור לי שיש אנשים שירצו רכב מתקדם יותר, חסכוני יותר, וכו וכו...זה הוא ימצא ברכב החדיש! ותהיה לכל אחד בחירה, האם לקנות קורולה חדשה-ותיקה, ב60000 א"ש, או קורולה חדישה ב132000 א"ש....

ובכן, מה באמת הסיבה שהדבר לא קורה? האם זה תלוי ביבואנים השונים במדינות או שזה מגיע מהיצרניות עצמן?

ז"א האם באיזה שהוא מקום בעולם עדיין מייצרים את הקורולה הזו לדוגמה?

פורסם

כי העלות של להחזיק יותר מפס יצור אחד פר-סגמנט פשוט לא כלכלי.

תיקון, לא שזה לא כלכלי, זה כלכלי פחות מפשוט להקדיש את הכל לדגם החדש.

אגב, עוד תיקון, זה עדיין קורה. אם תלך למדינות עולם שלישי כמו הודו וברזיל, אתה תראה דגמים שאנחנו כבר מזמן זרקנו לברזלים, נמכרים כחדשים.

http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Type_2 , לדוגמא.

Production in Brazil ceased on December 31, 2013

אז למה שם כן מייצרים? כי הם לא יקנו רכב יקר יותר, הרכב הזה כבר יקר מספיק בשבילם. קצת כמו מה שקורה פה, ולמה פה קיה ריו עוד נחשבת כרכב "משפחתי קטן" במקום "רכב לבן שלי" או "הרכב השני במשפחה"

פורסם

יש גם עניין קטן של תקני זיהום אוויר.

המנוע של טויוטה קורולה 2003 לא עומד בתקן זיהום האוויר האירופאי הנוכחי, מה שאומר שאי אפשר לתת לו תקינה אירופאית מתאימה, מה שאומר שאי אפשר למכור אותו בארץ.

נכון, יכול להיות שטויוטה יכולה להתאים את הדגם לתקינה הדרושה, אבל זה יעלה כסף ולא מעט ממנו. כמה מכוניות כאלו היא תמכור לדעתך? אל תשכח שרק אנחנו בישראל משלמים כל כך הרבה על רכבים, באירופה הם זולים יותר ולכן אנשים יעדיפו דגם חדש ומתקדם.

בקיצור, אנחנו מנסים להתקדם ואתה לוקח אותנו אחורה אל תהומות העולם השלישי. תודה!

אגב, הרעיון שלך כן קורה פה ושם אבל עד כה לא ממש הצליח. פיגו למשל המשיכה לייצר את ה-206 אחרי שכבר השיקה את ה 207 וה 208, אבל הרכב כשל אפילו בישראל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

גם הפרש המחירים שציינת אינו סביר. אם הדגם החדש עולה 132 אלף ש"ח, הדגם הישן יעלה יותר מ-100 אלף. לא 60.

עובדה שגם יצרנים סיניים לא מצליחים להוזיל מכונית משפחתית ל-60 אלף ש"ח (בישראל, עם המיסים).

עם פער קטן שכזה, מעטים ירצו רכב ישן-חדש. מי שמחפש לרכוש משפחתית ב-60 אלף מוצא את מבוקשו בשוק המשומשות.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

תמחור רכב הוא די מסובך. נניח שהיצרן מתיחס רק לעלויות השוליות שלו ולא להוצאות הקבועות כגון עלות פיתוח הרכב, עלות האוברהד (שיווק ופרסום, הנהלה , פיתוח לטווח רחוק ועוד), הוא יכול למכור רכב די בזול. אבל היצרן יכול לתמחר כך רק במעט מקרים, כי בכל זאת צריך לקבל החזר על כל שאר העלויות. אני מניח שזה מה שפיג'ו עשו כשמכרו פיג'ו 206 חדשות בזול, כאשר במקביל מכרו 208 חדשות.

ליצרן גם אין ענין להפסיד לקוחות שאחרת היו קונים את הדגם המודרני במחיר מלא .

בנוסף, עלות היצור לא תמיד יותר יקרה עבור רכב ישן. חלק מהמכלולים המודרנים דווקא זולים יותר עקב שיטות יצור משופרות. היצרן קונה מספקי משנה חלק מהמכלולים, ואלה יתנו לו הנחה גדולה אם ההזמנה גדולה שזה המצב ברכב המודרני שלו, והנחה קטנה יותר עבור רכב כמו הפיג'ו 206 שנמכר כרכב דור קודם ובכמויות קטנות יותר.

נראה לי שיצרן רכב שמצבו הכספי טוב, לא לא ימכור מודל ישן כחדש במחיר מוזל. פיג'ו למשל נמצאת בקשיים ומחפשת איך להרויח עוד קצת. לא בטוח שבסופו של דבר יש פה רווח.

יהודה

• תוכן חדש...