Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נניח שהוא נותן אחל'ה ביצועים, אבל עדיין בבין עירוני הוא פחות חסכוני מדיזל. אז מה עשינו בזה?

לגבי קאמרי אני לא יודע (אצל יבואן רשמי אז היא עלתה 215K), חקרתי רק את פיוז'ין שעמדתי לרכוש אותה.

רכב, פיוז'ין נוסע על 90 מייל בכ5000סל"ד לפי הדיווחים באינטרנט ומהירות מירבית 170קמ"ש.

לא יודע לגבי הסל״ד - לא נשמע לי הגיוני אבל אולי בגלל הגיר הרציף.

בכל אופן, מה זה קשור לניתוק מנוע החשמל?

איפה ראית שהוא מתנתק?

לגבי החסכון - נניח שהייבריד חסכוני מדיזל בערך ב-40% בתוך העיר, וחסכוני פחות מדיזל בערך ב-40% מחוצה לה - לי נראה שלרוב הנהגים ההייבריד יוצא יותר חסכוני, ואפילו אם הוא טיפטיפה פחות - היתרונות (שקט, זיהום, וזמינות כח עדיפה) שווים את זה.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לגבי מנוע מתנתק, אני לא מוצא את הכתבה אותה אני זוכר. היה כתוב באחת הביקורות של מגאזין רכב כלשהו בארה"ב והם הסבירו את זה שמדובר על מנגנון הגנה כדי לא לגרום נזק למנוע חשמלי.

בין אם זה ככה, בין אפילו אם לא, זמינות כוח טובה יותר לאומת הדיזל? לדיזל יש יותר מומנט והוא על סל"ד נמוך. כמו כן לא צריך לטחון את המנוע כדי לקבל את הכוח - רצועת מומנט מאוד רחבה עד כ3000סל"ד+ והספק מירבי מתחיל בסל"ד משמעותית נמוך יותר מ4000, בחלק 3500סל"ד ובחלק פחות. בהיברידי בכל מהלך שדורש מנוע בנזין, הגיר הרציף מעלה לסל"ד גבוה.

הקילומרז' בעיר לרוב הרבה יותר קטן לאומת מחוץ לעיר, לכן חיסכון מחוץ לעיר הרבה יותר משמעותי ויתן חיסכון אמיתי בכסף. לכן מי שנוסע הרבה קונה דיזל. מי שנוסע בעיקר בעיר ורוצה לחסוך, קונה הייבריד. הייבריד זה דבר מעולה, אבל זה לא פתרון אונטברסלי לכל הבעיות.

חוץ מזה, מחוץ לעיר זמינות כוח עדיפה תיהיה רק על סוללה מלאה. על סוללה ריקה נשאר רק מנוע בנזין.

ולגבי סל"ד, הנה (אותה מערכת כמו בפיוז'ין) : http://www.caranddriver.com/news/2013-ford-c-max-energi-first-drive-review

t fairly quickly topped 90 mph. In doing so, however, the CVT revs the gasoline over 5000 rpm and delivers the familiar constant and somewhat annoying drone

חוץ מזה בשיוט, ככל שהמהירות עולה, ככה הדיזל יהיה חסכוני יותר לאומת ההייבריד. הסוללה לא תחזיק זמן משמעותי ומנוע בנזין יעבוד בסל"ד גבוה ותחת מאמץ גדול יותר ממנוע הדיזל.

אם הייבריד היה פתרון להכל, דיזל פרטי לא היה קיים.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בנסיעה ביעירונית במהירות קבועה, המנוע החשמלי לא בא ליידי ביטוי (מה שאומר שבזמן שהוא לא עובד, הסוללה נטענת).

ככה שברגע שאתה זקוק לכוח (יציאה לעקיפה או סתם הגברת מהירות), יש לך 100% מהכוח זמין עבורך. (בגלל שהמנוע החשמלי לא זקוק להעלאת לסל"ד על מנת לייצר כוח. יותר נכון, אין לו בכלל סל"ד).

כשאני נוסע עם ה IS ההיברידית, אני תמיד שם במסך את התצוגה של צריכת דלק/אנרגיה.

זה מראה בכל רגע נתון מאיפה כרגע מגיע הכוח.

בנסיעה במהירות קבועה המנוע החשמלי לא עובד כלל וזה מראה שהסוללה בטעינה, בכל לחיצה על דוושת הגז, המנוע החשמלי נכנס לפעולה ועוזר למנוע הבנזין.

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם (נערך)

חוץ מזה, מחוץ לעיר זמינות כוח עדיפה תיהיה רק על סוללה מלאה. על סוללה ריקה נשאר רק מנוע בנזין.

ישנו גידול מאוד משמעותי במכירות ההיברידיות בשנים האחרונות. עקומת הגידול רק תמשיך ותעשה חדה יותר.

מישהו שמע מזה היבריד לפני 10 שנים? היום יותר ויותר יצרנים מוציאים רכבים היברידיים לשוק.

אם הייבריד היה פתרון להכל, דיזל פרטי לא היה קיים.

בפריוס אין דבר כזה שתהיה סוללה ריקה, זה מה שמנסים להסביר לך גיסנו. תפסיק לחשוב שהסחיבה מושפעת מרמת הטעינה.

מחוץ לעיר אם היא טעונה 100% או 20% הזמינות תהיה זהה.

בתוך העיר יהיה יותר שימוש בחשמל על חשבון הדלק לטווח יותר ארוך.

בשורה התחתונה, אתה לא יכול לנסוע רק מחוץ לעיר, אתה חייב להיכנס לעיר. קצת רמזורים, בלימות, האצות כתלות בתנועה.

אם נשווה בין דיזל להיבריד: גם אם תיקח נסועה חודשית של 800 ק"מ בין-עירוני ו-200 ק"מ עירוני,

אז מחוץ לעיר הצריכה תהיה די זהה אבל בתוך העיר ההיברידי יהיה חסכוני בכ-30% וזה פער ענק!

ניקח פריוס מול 308 דיזל למשל. כשיפגשו בתחנת דלק, אחרי נסועה כזו (800/200), עדיין הפריוס תהיה חסכונית יותר.

עוד לא נתקלתי במישהו שנוסע 100% מחוץ לעיר... :wink:

ככה שברגע שאתה זקוק לכוח (יציאה לעקיפה או סתם הגברת מהירות), יש לך 100% מהכוח זמין עבורך.

עודד.

נכון מאוד :beerchug:

עריכה אחרונה על ידי Shmelov

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אם נשווה בין דיזל להיבריד: גם אם תיקח נסועה חודשית של 800 ק"מ בין-עירוני ו-200 ק"מ עירוני,

אז מחוץ לעיר הצריכה תהיה די זהה אבל בתוך העיר ההיברידי יהיה חסכוני בכ-30% וזה פער ענק!

ניקח פריוס מול 308 דיזל למשל. כשיפגשו בתחנת דלק, אחרי נסועה כזו (800/200), עדיין הפריוס תהיה חסכונית יותר.

עוד לא נתקלתי במישהו שנוסע 100% מחוץ לעיר... :wink:

פריוס זה מקרה יוצא דופן מבחינת חיסכון. פיוז'ין וקאמרי לאומת זאת מחוץ לעיר יעשו 1-20 רק בתיאורה ורק בתנאים אידיאליים ובמציאות משהו כמו 1-16~1-18. דיזל בסדרי גודל כאלה יעשה 1-23+.

נכון שאין דבר כזה 100% מחוץ לעיר, אבל יש דבר כזה 10% בעיר ו90% מחוץ.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)
פריוס זה מקרה יוצא דופן מבחינת חיסכון. פיוז'ין וקאמרי לאומת זאת מחוץ לעיר יעשו 1-20 רק בתיאורה ורק בתנאים אידיאליים ובמציאות משהו כמו 1-16~1-18. דיזל בסדרי גודל כאלה יעשה 1-23+.

נכון שאין דבר כזה 100% מחוץ לעיר, אבל יש דבר כזה 10% בעיר ו90% מחוץ.

ממש לא נכון.

פריוס היא לא מקרה יוצא דופן. פשוט פריוס היא המקבילה ההיברידית של האוקטביה הדיזלית, ואילו הקאמרי והפיוז'ן הן המקבילות ההיברידיות של הפאסאט והסופרב הדיזליות - שבהן אפילו נתון יצרן לא נותן יותר מ-1/22, ובמציאות כנראה מדובר בהרבה פחות.

אם קאמרי היברידית תעשה 1/18 כמו שאמרת מחוץ לעיר, ובעיר בערך 1/25, נראה לי שהקאמרי תהיה עדיפה עליהן לרוב ככל הנהגים.

לגבי זמינות הכוח - אמנם בדיזל המומנט מגיע בסל"ד נמוך,אבל בהייבריד הוא מגיע בסל"ד אפסי - אך גם בסל"ד גבוה (בגלל הבנזין), בניגוד לדיזל.

לגבי הסל"ד הגבוה בשיוט - נראה לי מוגזם לחלוטין (באוונסיס שמצוידת בגיר רציף זה גם ככה?). אני די משוכנע שבקאמרי המצב לא דומה, ואשמח אם מישהו שיודע יאשש את עמדתי.

עריכה אחרונה על ידי mogo
פורסם

הדיון הזה מאוד פורה ומעניין, ובדיוק השבוע קראתי כתבה איפשהו שמנוע הבעירה הפנימית ייעלם מהעולם מתישהו בקרוב (מעניין מתי). מבחינה פרקטית, אם היום אני נוסע במזדה 6 ונהנה מ 150 כ"ס ו 21 קג"מ (הגם שמתקבלים במלואם רק ב 4,000 סל"ד), האם אני יכול להחליף לרכב מקביל ולהנות מאותם הביצועים וגם מחיסכון? הנסועה השנתית שלי היא 20,000 ק"מ. נסיעה של יום טיפוסי כוללת יציאה מישוב בפריפריה (2 ק"מ עירוני), 25 ק"מ לכיוון ת"א רובם שיוט בין עירוני במהירות 100 קמ"ש נינוחים, פקקים בכניסה לעיר משהו כמו רבע שעה וחניה. בחזרה הפוך ודומה. לפעמים אחה"צ ובערב הסעות חוגים בישוב ק"מ שניים לכל כיוון. צריכת הדלק המשולבת נעה בין 11-11.5-11.8 קמ"ל. על הדרך, המזדה מאוד מרווחת, אבל בסיס הגלגלים קצת גדול לטעמי והאוטו קצת "ספינתי" (דור שני). השאלה אם אני אהנה מטויוטה פריוס למשל, עם אותם הביצועים או אף יותר, ובמקביל חסכון בעלויות. מה דעתכם?

פורסם (נערך)
ואילו הקאמרי והפיוז'ן הן המקבילות ההיברידיות של הפאסאט והסופרב הדיזליות - שבהן אפילו נתון יצרן לא נותן יותר מ-1/22, ובמציאות כנראה מדובר בהרבה פחות.

דיזלים האלה בבין עירוני עושים 1-20 אמיתיים בנסיעה רגועה. בדיזל נתון הבין עירוני קרוב מאוד למה שאפשר לקבל במציאות.

אוקטביה תשווה עם אוריס הייבריד שעושה 1-20 אמיתיים במשולב בנסיעה רגועה מאוד. למרות שזה השוואה לא הוגנת כי אקוטביה גדולה ממנה ורחבה הרבה יותר עבור אותם 1-20 בדיזל. פריוס להשוות לא הוגן, זה לא אותה פונקציונליות, תא מטען קטן למדי, לאוריס יש דגם סטיישין עם תא מטען בגודל דומה לאוקטביה. פריוס צריך להשוות עם הצ'ב, למשל עם אופל אסטרה דיזל הצ'בק והצריכה תיהיה דומה.

BassDriver, העתיד הוא חשמלי כאשר יהיו רכבים עם טווח מספיק גדול, תשתית טעינה ומחיר סביר. בינתיים רק טסלה עם טווח סביר, אבל המחיר עדיין לא הכי סביר (למרות שלקטגוריה שלה דווקא כן). אומרים שטסלה הולכים לפתח חשמלית זולה בקרוב.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

פורסם

היברדית כדאית - לא רק חסכון בדלק אבל גם אחזקה סבירה

עשית עכשיו טיפול 90 - 1500 ש"ח אין רצועות אין טיימינג והמנוע כמו חדש

פורסם
.העתיד הוא חשמלי כאשר יהיו רכבים עם טווח מספיק גדול, תשתית טעינה ומחיר סביר. בינתיים רק טסלה עם טווח סביר, אבל המחיר עדיין לא הכי סביר (למרות שלקטגוריה שלה דווקא כן). אומרים שטסלה הולכים לפתח חשמלית זולה בקרוב.

אז החזון של שי אגסי היה נכון, רק הקדים את זמנו? ולשאלתי - אם אעבור ממזדה 6 לטויוטה פריוס, באיזה פרמטרים אני צפוי לחוש בהבדל מעבר לחסכון? אני מתכוון לסחיבה, לנוחיות, למרווח, להתנהגות כביש, לתחזוקה וכו'. וכן - פריוס חדשה די יקרה, ואני נוהג לרכוש מכוניות יד שניה חדשות יחסית - כשנתיים על הכביש. יש סיכון ברכישת רכב היברידי יד שניה? מבחינת אמינות/סוללה וכאלה?

פורסם

הפריוס באמת מאוד חסכונית, פשוט זה כל המהות והעניין של הרכב, הוא נועד לכך מההתחלה וכל התיכנון שלו כזה.

מלבד מערכת היברידית אולטרה חסכונית עם גיר רציף, צריך גם לזכור שיש לרכב מקדם גרר מאוד נמוך עקב צורתו המוזרה משהו וזה בהחלט תורם לצריכת דלק נמוכה גם מחוץ לעיר.

מלבד זאת פה בארץ אין באמת בין עירוני, כמעט כל הכבישים הבין עירוניים עמוסים לרוב וגם נסיעה בהם כוללת הרבה האצה ובלימה בעיקר ע"י רוב הנהגים שלא מסתכלים קדימה לאופק לתכנן נתיב נסיעה יעיל. לסיכמו של עניין עבור הנהג הממוצע הפריוס תיהיה עדיפה מבחינת צריכת דלק עבור הלקוח הממוצע ובתנאי נהיגה פה בארץ.

יחד עם זאת הרכב הזה אמין בטירוף וגם המערכת החשמלית בנויה לתלפיות, ישנן פריוסים בנות +10 עדיין על סוללה מקורית. מבחינת אמינות הייתי סומך עליהן יותר מאשר על מרבית הדיזלים. (משאבת סולר, טורבו, מזרקים וכו' בדיזל מודרני מדובר על רכיבים יקרים מאוד).

עוד יתרון בתחזוקת הפריוס \ היברידיות הבלימה הראשונית נעשת על ידי כוח חשמלי מה שמאריך מאוד את חיי הרפידות ולכן בהיברידיות התחלופה שלהן נמוכה משל רכבים אחרים. לטעמי הפריוס כרכב משפחתי הוא מוצלח מאוד, מרווח יחסית, אמין וסופר חסכוני.

• תוכן חדש...