Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם להיברידית צריכת דלק עדיפה מבנזין בבין עירוני?ההגיון אומר שבבין עירוני למנוע החשמלי אין מספיק כוח והשימוש יהיה בבנזין בלבד,

וכך בעצם יוצא שלא רק שלא חסכנו דבר אלה העמסנו עוד מנוע וסוללות וכמה עוד כמה רכיבים ובך הצריכה של היברידית תיהיה גרועה יותר בבין עירוני.

מצד שני קשה לי להאמין שזה המצב ולכן אשמח לשאול כאן: האם להיברידית צריכת דלק עדיפה מבנזין בבין עירוני?

תודה לעונים.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

התשובה - לא.

הטויוטה פריוס חסכונית בשיוט בין עירוני ותו לא.

וכך גם ההונדה אינסייט והג'אז ההברידית.

בנסיעה בין עירונית המנוע החשמלי אינו פעיל כלל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כמו שחן אמר, השימוש הוא רק במנוע הבנזין, במקרים מסוימים כמו הונדה אינסייט שהיא מכונית כבדה יחסית, המנוע סוחב פחות טוב.

למי שנוסע הרבה מחוץ לעיר וצריך חסכון בדלק יש לי רק המלצה אחת - דיזל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני לא כל כך מסכים.

לי היה רכב היברידי ובעקיפות או עליות,אפילו בשיוט נינוח המנוע חשמלי כן פעל ועזר למנוע בנזין(ראו את זה בלוח שעונים)ובפקקים(בעמידה)מנוע בנזין כן כבה ומזגן פעל על סוללות.

אז רכב היברידי כן חוסך גם מחוץ לעיר.

Talbot Horizon->Seat Ibiza->Mazda 121->Toyota Yaris->Toyota corolla->Toyota Runx->Honda Civic--Mazda3 2.0 Spirit

פורסם (נערך)

חבל שפרנסי הפורום מפריחים כאן סברות שאינן עומדות במבחן המציאות.

דווקא חלק גדול מהמכוניות ההיברידיות עושות שימוש גם במנוע החשמל בשיוט בין עירוני. זה גם מסביר את תאוצות הביניים הטובות ברכבים אלו.

למשל, נתוני יצרן/נתוני אמת של אתרים בחו"ל ובארץ של קאמרי הייבריד הם די דומים בעירוני/בין עירוני. (בערך 1/19).

כך גם באקורד.

כך גם בפורד פיוז'ן.

לא בדקתי ברכבים אחרים, אבל אני מניח שלפחות במודרניים שבהם, התמונה דומה.

סתם לשם הקוריוז, בקאמרי הייבריד דור קודם הייתה צריכת דלק טובה יותר בבין-עירוני מאשר בעירוני. אמנם היום זה הפוך, אבל עדיין - הנתונים כמעט זהים.

עריכה אחרונה על ידי mogo
פורסם

המנוע החשמלי פועל בסינרגיה עם מנוע הבנזין, בבין עירוני היתרון של ההברידי מתגמד והרכב הופך להיות סתם עוד רכב חסכוני.

דיזל יהיה אופציה טובה יותר למי שהנסיעה שלו היא בין עירונית בעיקרה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
המנוע החשמלי פועל בסינרגיה עם מנוע הבנזין, בבין עירוני היתרון של ההברידי מתגמד והרכב הופך להיות סתם עוד רכב חסכוני.

דיזל יהיה אופציה טובה יותר למי שהנסיעה שלו היא בין עירונית בעיקרה.

יכול להיות שדיזל יהיה אופציה טובה יותר לבין-עירוני, אבל ממש במעט. כמה דיזל נותן בבין עירוני? (כמובן שיש להשוות תפוחים לתפוחים, ולא מנוע דיזל קטן למנוע היברידי גדול).

נניח, במקרה הטוב, 1/22?

אם אכן היברידי נותן בבין-עירוני בערך 1/16, כפי שהוא נותן לפי המבחנים, ובעירוני בערך 1/22 (ויש היברידיות שטוענות להרבה יותר, וגם אפשר להשתמש לא מעט ב-electric only), אני חושב שלרוב האנשים - גם אלה שנוסעים בעיקר בין-עירוני, היתרון לא משמעותי עד לא קיים. ובהיברידי אתה מקבל גם שקט מופלג, זמינות כוח טובה יותר, כוח גם בסל"ד גבוה (בגלל הבנזין), ופחות זיהום.

ולא דיברתי על היברידיות פלאג-אין שאיתן אפשר להגיע ל-0/100000 :-D

פורסם
התשובה - לא.

הטויוטה פריוס חסכונית בשיוט בין עירוני ותו לא. אני מניח שהתכוונת לשיוט עירוני

באמת?

מנסיון שלי על פריוס דור 3 (שנת 2010),

שיוט עד 100 קמ"ש: צריכת דלק של 24 ק"מ/ליטר. מעניין כמה משפחתית בנזין צורכת? רמז: הרבה הרבה יותר.

נסיעה עירונית: 22 ק"מ/ליטר. פה הפער בכלל ענק ואין מקום להשוואה...

מדדתי גם בבין עירוני עד 100 קמ"ש את: קורולה חדשה עשתה לי 17 ק"מ/ל', סיויק חדשה 15.5 ק"מ/ל',

יונדאי I30 חדשה 16 ק"מ/ל', פג'ו 308 חדשה 1.6 טורבו דיזל ידנית 24 ק"מ/ל' אבל בתוך העיר 15 ק"מ/ל'.

סתם לידע כללי - המנוע החשמלי כן פועל לסרוגין בנסיעה בין עירונית.

בקשר לתאוצת ביניים, כמו ש-mogo ציין, הן טובות יותר ברכבים היברידיים כי המנוע החשמלי גם נכנס.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

צריך לזכור שמנועי הבנזין ברכבים היברידיים פועלים במחזור אטקינסון שהוא חסכוני יותר ממחוזר אוטו, החיסכון אמנם בא על חשבון הספק נמוך יותר אך על כך מפצה בעת הצורך המנוע החשמלי.

פורסם

החיסכון האדיר של הפריוס נמצא בעיקר בשלבי התאוצות; אחרי עצירה ברמזור,צומת,פקקים וכדומה.

ברכב רגיל,עפ"י מחשב הדרך, בזמן תאוצה סבירה מ 0-30 קמ"ש , התצרוכת עומדת על 1:4 ק"מ לליטר (משתנה לפי הלחיצה על הדוושה בתאוצה-תאוצה לא סבירה תפיק גם 1:2 ק"מ לליטר [50ליטר\100 ק"מ כמוצג במחשב]).

בזמן נסיעה בכביש פתוח במישור ובמהירות קבועה כ100 קמ"ש, התוצאה אחרת לחלוטין ומחשב הרכב מציג 7.7 ליטר ל-100 ק"מ כלומר כ- 1:13. [קורולה 2004]

תצרוכת ממוצעת לפי מחשב הרכב בד"כ עומדת על 9.5 ליטר ל-100 ק"מ ,כלומר כ- 1:10.5.

כמובן שיש עוד משתנים של נסיעה בתוואי דרך עירוניים ובין עירוניים; אך הם מתקזזים באותם תנאי דרך בנהיגה בפריוס.

עכשיו תעשו חישוב כמה פעמים יוצא לכם לעצור ולהאיץ, אפילו לא ממהירות 0, כי בכל תאוצה הפריוס מנצל את המערכת החשמלית (שהיא מהווה את הבזבוז הגדול ביותר) אחרי עצירה או אפילו האטה ברמזור,צומת,פקקים (החסכון הכי קריטי- המנוע אפילו לא עובד לעיתים בשלבי התאוצות)

פורסם

אשמח אם מישהו יוכל להסביר איך היברידי יכול להיות חסכוני יותר בעיר מאשר בבין עירוני?

נסיעה עירונית בזבזנית יותר מבין עירונית מטבעה (ריבות האצות ובלימות). הגדולה ברכבים היברידיים, היא ניצול אנרגית הבלימה. כך שרוב האנרגיה שמתבזבזת בבלימה מנוצלת בהמשך הנסיעה מה שמקטין את הביזבוז בנסיעה עירונית, אבל לא מעלים אותה לחלוטין, ובטח שלא מאפשר חיסכון רב יותר מאשר בנסיעה בין עירונית.

הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה מהירות ממוצעת נמוכה יותר ופחות אנרגיה שמתבזבזת על התנגדות האויר. מה אתם חושבים?

פורסם

yev, היברידי בעיר עושה שימוש רב במנוע חשמלי, כולל נסיעה על חשמל בלבד במהירות נמוכה, בעמידה מדומם מנוע.

היברידי יותר חסכוני מחוץ לעיר בשיוט מבנזין דומה לא בגלל מנוע חשמלי, אלא בגלל שימוש במנוע אטקינסון שהוא מנוע יעיל יותר מבחינה אנרגטית. כמו כן שילוב של מנוע חסכוני הזה עם תיבה רציפה גורם לשיוט על סל"ד אופטימלי.

כן, היברידי חסכוני יותר גם מחוץ לעיר. אבל מחוץ לעיר דיזל חסכוני לא פחות, אלא לרוב יותר, בנהיגה רגיעה אין בעיה במישור לקבל 1-25.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
התשובה - לא.

הטויוטה פריוס חסכונית בשיוט בין עירוני ותו לא.

ממש ממש לא נכון רכב היברידי חסכון בכל סוג במהירות שני המנועים פועלים בשילוב - נכון שההפרש בין מכונית רגילה למכונית היברידית גדולה יותר בעיר אך קיימת בכל נסיעה - לי יש פריוס ובבין עירוני עושה 1:18 1:19

פורסם
yev, היברידי בעיר עושה שימוש רב במנוע חשמלי, כולל נסיעה על חשמל בלבד במהירות נמוכה, בעמידה מדומם מנוע.

היברידי יותר חסכוני מחוץ לעיר בשיוט מבנזין דומה לא בגלל מנוע חשמלי, אלא בגלל שימוש במנוע אטקינסון שהוא מנוע יעיל יותר מבחינה אנרגטית. כמו כן שילוב של מנוע חסכוני הזה עם תיבה רציפה גורם לשיוט על סל"ד אופטימלי.

כן, היברידי חסכוני יותר גם מחוץ לעיר. אבל מחוץ לעיר דיזל חסכוני לא פחות, אלא לרוב יותר, בנהיגה רגיעה אין בעיה במישור לקבל 1-25.

לא יודע לגבי אטקינסון ותיבה רציפה. אני יודע שיש עוד רכבים עם השילוב הזה, והם לא חסכוניים כמו ההיברידיים.

בוודאי שהם אינם חזקים כמו ההיברידיים שמרגישים כמו v6.

אז ההייבריד נותן פתרון מושלם - ביצועים מצוינים,שקט וצריכת דלק מעולה.

נניח שהדיזל חסכוני מעט יותר מחוץ לעיר - זה לא מתקזז עם צריכת הדלק הכמעט אפסית של ההייבריד בתוך העיר?

הרי אין נהגים שנוסעים רק מחוץ לעיר. סביר להניח שגם הנהג הכי בין-עירוני, נוהג לפחות 30-40% מנסיעתו בתוך העיר.

לעומת זאת, יש הרבה אנשים שהנסיעה הבין-עירונית שלהם שואפת לאפס, או נמוכה ביותר.

אז למה ההייבריד לא עדיף לכולם?

פורסם (נערך)

mogo, אילו רכבים לא היברידיים אתה מכיר שנמצאים בייצור סדרתי עם שילוב של מנוע אטקינסון?

רחוק ולא כל הייבריד נותן ביצועים מעולים. גם אלה שנתונים, זה עד מהירות מסויימת, להבדיל מדיזל שנותן ביצועים מעולים כל עוד אתה לא מרפה מהדוושה. ממש לא נעים לבצע עקיפה כאשר באמצע נכבה מנוע חשמלי כי היגעת לרף מהירות שלו. לכן היברידי אפקטיבי בעיר, דיזל מחוץ לעיר.

תוספת:

וגם, היברידי שבאמת נותן ביצועים מעולים (שהם בעצם ביצועים "בסדר" ולא ממש מעולים בשום קנ"מ), כמו קאמרי וכד', הם לא כאלה סופר חסכוניים מחוץ לעיר כמו דיזל שנותן ביצועים מקבילים (עד שמתנתק מנוע חשמלי בעקיפה).

עריכה אחרונה על ידי tzvipper
שגיאות כתיב ותוספת

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...