Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה הסיכוי שיש לה ידנית ונתונים על צריכת דלק?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 402
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

*עריכה*, די בטוח שפירסמתי תגובה דומה לא מזמן, נזכרתי רק עכשיו אחרי שפירסמתי. לקח לי זמן לרשום את ההודעה, אז לא בא לי למחוק, שתשאר.

הספייס סטאר אוטומטית (גרסה חדשה) אצלי קרוב לחודש+, ואחרי שקראתי את הכתבה בויינט כבר התחלתי לחשוד שיש כאן אינטרסים אישיים של הכותב.

לא מדובר במרצדס, אבל רחוקה לרוב מהתיאור שלה בכתבה.

אני אתעלם ממה שתואר בכתבה, ואתייחס לחוויה האישית שלי. אני ממש לא "חובב הגה", אלא נהג ממוצע למדי, שסה"כ מעוניין ברכב נוח, ופיצ'רים מסביב רק מועילים.

אז אתחיל מהחסרונות:

1. על חוסר יציבות בסיבובים אין פה וויכוח, הספייס ממש לא יציבה במהירויות גבוהות כשנכנסים לסיבוב. אין ברירה כאן אלא להאט למהירות נורמלית, או יותר נכון לומר אין ברירה אלא לנהוג בשיקול דעת וזהירות. למזלי, אני נוהג כך בלי קשר לסוג האוטו בו אני נוסע, אז ממש לא מפריע לי. מי שרוצה לנהוג בתנאי דרך כאלה במהירות 100 קמ"ש אז קודם כל שיבושם לו, דבר שני שיקנה רכב אחר בוודאות.
  2. רעש ורטט של המנוע - כמעט ולא מורגשים בזמן נסיעה, במיוחד בינעירונית. מתחילים להופיע יותר בזמן עמידה ברמזורים או נסיעה מאוד איטית בעיר. בגירסה החדשה המצב השתפר בלא מעט, כנראה שהוסיפו בידוד כלשהו או מסיבה אחרת שלא ידועה לי, זה בהשוואה למצב בנסיעת המבחן שעשיתי בזמנו על ספייס סטאר בגרסה הישנה. אז אם אתייחס יותר לדגמים החדשים, לי זה ממש לא מפריע וברגיל אני לא שם לב לתופעה הזו כמעט, וגם כשמרגישים היא ממש לא הורסת לי את נוחות הנסיעה ברכב או מפריעה לי. כמובן שהכל אישי.
  3. במובן מסוים האוטו עגלה כשמדובר בכוח מנוע, אבל מצד שני גם לא ציפיתי אחרת. הזכרתי שאני נהג רגוע, אז לי אישית לא מפריע כי ברמזור אני גם כך יוצא לאט, ובשיוט לרוב על 90-100 קמ"ש. כבר הספקתי להגיע גם ל-140 קמ"ש פעם-פעמיים שאיחרתי לעבודה, ולזכותה יאמר שלא נתקלתי בקושי מיוחד כאן.
  4. מערכת המולטימדיה ברכב פשוט זבל! מילא לגבי מסך הטאץ', אני לא יכול להתלונן כי אותו קיבלתי בחינם גם כך. אבל איזו הצדקה יכולה להיות לקבל מערכת שמבחינת איכות השמע היא פשוט לא טובה? בשברולט ספארק, שעולה כ-20K פחות, איכות השמע הייתה פי 2 יותר טובה, אז למה ברכב שעולה 80K לא יכלו להתאמץ ולשים 4 רמקולים יותר נורמליים? כאן קצת התאכזבתי! בעתיד הקרוב כל המערכת תוחלף (מסך הטאץ', 4 רמקולים, ואולי אוסיף עוד דברים כמו מגבר או משהו דומה, בהתאם להמלצות וצורך).

ועכשיו לדברים הטובים:

1. אין אוטומט במחיר והקטגוריה הזו שחסכונית יותר בדלק! אומנם הרכב חדש, אבל משלוש מדידות מדוייקות בשיטה הישנה כבר הספקתי להגיע לצריכה של 19+ ק"מ/לליטר (רוב הנסיעות בינעירוניות במישור). בשנה אני עושה 20K ק"מ בערך, אז יש פה חיסכון כספי מורגש. הספארק לצורך השוואה עשתה לי בקבוע 14.5-15 ק"מ/לליטר באותו המסלול.
  2. מבחינת נוחות מרווח, הספייס דווקא נותנת פייט לא רע! תא המטען בהשוואה לפיקנטו ו-I10 גדול יותר. נכון שהן מיני והספייס היא יותר בין מיני לסופר מיני, אבל אם משווים אליהם את הרכב בשאר הפרמטרים, אז יהיה הוגן גם כאן לעשות השוואה! וכאן מדובר בשבילי בחוויה מתקנת, אחרי שסבלתי עם תא המטען הקטן של הספארק (שדומה בנפח למיניות שהזכרתי). מרווח הפנים גם מעולה, כשרק בתחילת השבוע נסענו ברכב 5 מבוגרים בצורה נוחה יחסית. אני לא יכול לומר שהיה נוח כמו בשברולט קאפריס (90) של ההורים, אבל נסיעה כזו בספארק או פיקנטו לצורך השוואה היינו עושים בחוסר נוחות מוחלטת! הכיסאות עצמם מאוד נוחים כן, ועברתי כבר כמה נסיעות ברצף של שעה וחצי כל אחת, שאחריהן יצאתי בלי כאבי גב ודי רענן (בספארק נסיעה כזו הייתה גורמת לי חוסר נוחות מסויים לקראת סופה).
  3. אבזור כמובן! מה זה משנה אם חצי מהדברים בהתקנה מקומית? מדובר ברכב הכי מאובזר בקטגוריה הזו! יש כאלה שחושבים שאבזור פחות חשוב, אז שיעשו את השיקולים האלה לרכבים שלהם. אבל למי שאבזור כן חשוב לו, כמו לי אישית ואני לא מרגיש שום דבר רע בזה (!), הספייס נותנת את הפייט הכי טוב.
  4. בקרת שיוט. זה חלק מהאבזור, אבל אני נותן למערכת הזו מקום כבוד משלה. עושה את החיים הרבה יותר קלים, גם לנסיעות קצרות ובמיוחד לנסיעות ארוכות!
  5. מחיר! אם רציתי אוטומט באותם הממדים כמו הספייס, אז הייתי צריך להוסיף כמה אלפי שקלים.

ועכשיו לסיכום סופי, אני ממליץ מאוד למי שמתלבט שלא יקנה את הספייס סטאר! כבר אלפי מכוניות מהדגם הזה נמכרו, ועוד 5-7 שנים כשארצה למכור את הרכב יש לי מספיק אנשים להתחרות איתם ביד2, חבל להוסיף עוד :-D.

פורסם
מה הסיכוי שיש לה ידנית ונתונים על צריכת דלק?

אוטו' רציפה, יש לה את הרכב מספר ימים ככה שאין נתונים ממש על צריכת דלק. וצבע ורוד אם זה עוזר :)

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

פלוטו-

די מסכים עם הכול,לגבי המערכת דווקא לי נשמעת טוב,אולי בפנדה היא הייתה פחות טובה מאשר בספארק לכן עכשיו היא נשמעת טוב.

לגבי עגלה אממ תלוי,הספארק הייתה בין הזריזות במיני,אבל אחרי הפנדה ושאר רכבי המיני עם 70 כס,הרכב בכול מצב מרגיש חזק יותר.

ומתי אמרת אני מקבל סיבוב על הקפריס?

אני מת על אמריקאיות של פעם.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מבחינת זריזות וכוח הספארק לא רעה בכלל, אז כנראה שמכאן אני מרגיש שהספייס יחסית עגלה. ובכל זאת, כשצריך עקיפות אני עושה אותן ללא בעיה, אבל זה לא חוכמה לעשות עקיפה ממהירות של 100 קמ"ש, אז מי שנוסע יותר מהר בדר"כ שיקח את זה בחשבון.

לגבי הקפריס, לא יהיה לה עוד הרבה זמן על הכביש. היא אצלנו כמעט 20 שנה, אבל אבא לא שמר עליה כמו שצריך, והיא מתפרקת לאט לאט....

אם תהיה בלוד מתישהו, אתה מוזמן לביקור ולנסיעת מבחן :-D

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

פורסם

הספייס סטאר היא לא הרכב החזק ביותר לסגמנט שלו אלא הסוזוקי ספלאש שיש לה מנוע חזק משמעותית הרכב יציב יותר והוא מרגיש מהטדק עותר וצריכת הדלק 1 ל-18.

פורסם (נערך)

לגבי יציבות לא יודע לא נסעתי עליה,מבחינת מנוע אכן יש לה 94 כ"ס,הבעיה שלה זה תא מטען מאוד קטן שחלק מרכבי המיני מציגים אפילו גדול יותר ולכן נפסלה.

אגב מישהו יודע מה המחיר שלה בפועל? המחיר הרשמי 94 אלף לאוטומט.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

המיצובישי פוגשת שלג פעם ראשונה בחייה.

5zjsxh.jpg

קצת דריפטים בקרח,מי צריך ב.מ.וו עם הנעה אחורית פתאום?:lol:

2nixqn8.jpg

פורסם

אחלה תמונה בשלג תפסת לך , אצלי הרכב בחנייה מקורה אז רק הליסינג נהיה לבן ;)

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

מרוב הקור וחוסר תחושה באצבעות התבלבלו המילים.

:shock3: רק עכשיו שמתי לב.

• תוכן חדש...