Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן,טוב ,כול הנתונים הללו שהיצרנים מפרסמים תלושים מהמציאות בסעיף הדלק.

לפחות היא באמת חיסכונית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 402
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

קראתי את הכתבה בוינט, זה לא שקוטלים את הרכב באופן חריג, הייתי אומר שסך הכל חוות דעת מיישרת קו עם הביקורות מחו"ל. בתור קורא ניטרלי, אני חושב שהדיעה בכתבה מאוד אוביקטיבית. לדוגמא:

http://www.topgear.com/uk/mitsubishi/mirage/road-test/driven

כל האקספרטים שנהגו ברכב בסופו של דבר באים עם אותן טענות לניהוג. כך שכתבה מוינט בהחלט אוביקטיבית למדי והרכב קיבל ציון מעולה בדברים שהוא חזק כמו אבזור.

הבעיה שכל הכתבות נכתבות מזוית ראיה של חובב הגה וכמובן באופן טבעי לכל חובב הגה (הרי ברור שעיתונאי רכב כולם חובבי הגה) יפריע הניהוג.

אבל זה רק צד אחד של המטבע, כי רוב משתמשי רכב כזה דווקא כניראה לא יהיו חובבי הגה (ובכלל רוב קונים של רכבים הם לא חובבי הגה ולא תמיד יודעים אם יש להם הנעה קדמית או אחורית ומה ההבדל), אבל יהנו מאספקטים אחרים לחלוטין, כמו: צריכת דלק (זה כסף של ממש בסופו של דבר), אבזור עשיר במיוחד למחיר (חיישני גשם, אורות, בקרת אקלים, מולטימדיה עם ניווט, חיישני רוורס וכד').

למרות כל הטענות נגד הרכב הזה, אין לו מתחרים אמיתיים במחיר לפי פרמטרים של צריכת דלק למחיר הרכב עם גיר אוטומטי. רכבי מיני עם גיר אוטומטי לא חסכוניים, עם גיר רובוטי חד מצמדי לא נעימים לנסיעה בעיר ועוד.

סך הכל הרכב הזה מציע חבילה לא רעה לאנשים שמחפשיםם את היתרונות שהוא מציע.

אני מתאר לעצמי שלא הייתי מסוגל לנהוג ברכב כזה (ויברצייה, רעש, נוחות ואחיזת כביש בסיבובים הייתה מוציאה אותי מדעתי מהר מאוד), אבל הנסיעות שלי ארוכות. לשימוש עירוני אני חושב שזה אחד הרכבים העירוניים הטובים ביותר למחיר, כאן נכנסים לעינין היתרונות שלו והחסרונות שלו נעשים פחות משמעותיים (חוץ מויברצייה של 3 צילינדר שזה בעיני קריטי).

עריכה אחרונה על ידי tzvipper
שגיאות כתיב

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

נכון,חובב רכב יראה את המיצובישי כרכב גרוע,אבל לאדם הממוצע הוא יראה האטרקטיבי ועקב החיסכון והאיבזור,לפי המכירות אפשר לראות שזה מה שקורה בפועל.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

צביפר, בכתבה רשום שהרכב מייצר תנודות מיותרות בנסיעה עירונית, מה שאומר שכאן אין לו יתרון ממשי על רכב רובוטי חד-מצמדי מבחינת נעימות הנסיעה אחר. פשוט כאן זה אי נעימות מסוג אחר.

לגבי חווית נהיגה כללית שעולה מהכתבה זה די הזכיר לי את האקסנט 99 הבינונית מאוד שהיתה לנו מזמן, רק שלפי התיאור בכתבה האקסנט ההיא היתה אפילו קצת יותר טובה.

עריכה אחרונה על ידי Arco
פורסם

תאמין לי שיש הבדל גדול מאוד בנסיעה בין הרובוטי לבינה מבחינת התנודות,ואני נוסע בעיר לפעמים על שניהם.

בעיר לא מרגיש תנודות מיותרות.

פורסם

לצערי זה נכון.

היצרנים מפרסמים כאלה נתונים שפשוט לא הגיוני להגיע אליהם במציאות.

פורסם

אני לא מרגיש מקרם,יש פלסטיק קשיח,אם נוקשים שומעים שזה חלול-משמע זה זול.

בדיוק כמו שהיה לי בפנדה ובשאר הרכבי המיני

פורסם (נערך)

Arco, תנודות מסוג אחר - כן. אבל במהירות איטית ופקק, אני בטוח שגיר רובוטי חד מצמדי יהיה ממש לא נעים, במיוחד כאשר צריך לזחול על חצי מצמד.

היצרנים מפרסמים כאלה נתונים שפשוט לא הגיוני להגיע אליהם במציאות.

עבור רכבי בנזין ב99% מהמקרים הנתונים שמציגים היצרנים הם דימיוניים, אבל עבור הדיזל זה מאוד קרוב למציאות בנסיעה רגועה על סל"ד נמוך כפי שמאפשר מנוע דיזל.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper
שגיאות כתיב

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זה לא רק פקק,הבילבול וההורדת הילוך לא לצורך,משיכת הילוך,שהיה קטנה בין ההילוכים הנמוכים זה מאוד מעצבן.

פורסם (נערך)

בסופו של דבר הרכב הזה עורר ת'רד כל כך ארוך כי הוא מייצג ויכוח תמידי כמעט, סוג של מוח מול לב. וזה ויכוח שעולה כאן בצורות שונות בפורום ובעוד מקומות אחרים, אני יודע איפה אני "אוהב להיות". גם לי היו תקופות מוטוריות שבהן היו דברים אחרים שחשובים, והרכבים היו רחוקים מהגדרה של פנינות מוטוריות . יחד עם זאת הספייסטאר מציגה לטעמי יותר מדי חסרונות במקומות שהם כמעט בסיסיים מדיי, בקטע של בטיחות וניהוג. יש גבול לכמה חיישני גשם יכולים להיות חשובים. זה שהרכב מצליח במכירות זה סוג של תעודת עניות לשוק הרכב שלנו, לטעמי, אני לא ראה רכב כזה מצליח באירופה ומדינות אחרות, ולא משנה אם הוא היה גם מכין קפה.

עריכה אחרונה על ידי KoM

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם

יום אחד תהיה לי מגאן סטיישן דיזל חדשה.:wink:

פורסם

לא ראיתי משהו מיוחד בספייס סטאר, מעבר לזה שהיא חסכונית וגם בזה אני לא בטוח כי אני לא מאמין למה שאומר עלייה יוליאן.

לא הוסיף יותר מדי, זה מיצובישי, סתם חברה, אני חושב שהייתי נותן לה מדליה רק על העובדה שהחברה עדיין קיימת.

פורסם

מיצובישי זה ממש לא "סתם חברה", זה נכון שלדעתי הם איבדו כיוון בזמן האחרון. אבל אגדות מוטוריות אמיתיות כמו ה-EVO השונות אי אפשר לקחת מהם.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

• תוכן חדש...