Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יוליאן אני לא מנסה לשנות את דעתך. כבר כתבתי לך בהתחלה שהכי חשוב זה שאתה מרוצה מהקניה שלך. זה לא תרגיל במתמטיקה שיש רק פיתרון נכון אחד.

כל מה שאני אומר זה שלדעתי המחיר של הרכב לא מוצדק. את הדלק שאתה חוסך עכשיו כבר שילמת מראש במעמד קניית הרכב, באמתלה שאתה משלם על דגם בכיר עם אבזור.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 402
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחד מהדברים שרציתי זה רכב חדש,לא היה משהו חיסכוני ברמה שלה והיה חדש,בהתחלה רציתי פלואנס דיזל,אבל לאישתי היא הייתה גדולה מידי,עוד אופציות יד 2 שמצאו חן בעיני חוץ מהרנו שגם היא חיסכונית לא היו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קודם כל בחיים לא ראיתי רכב שהמחשב שלו מזייף כמו אצלך, נקווה שבדגמים אחרים של מיצובישי המצב יותר טוב.

אני יודע למדוד צריכת דלק. לאורך 3,000 ק"מ המחשב מראה 1 ל-16.5 שהם 1 ל-16 אמיתיים.

אם אני אזחל 80 וקצת כמו בתמונה שלך יש מצב שאני אעשה גם 1 ל-20 :wink:

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

בנתיים לפי הצריכת דלק,הוא די מדויק,אני מבין את העקיצה לגבי המהירות,אבל אם התנועה נוסעת ככה,אז גם אני נוסע ככה (כביש דו סיטרי עם נתיב אחד לכול כיוון,אחרי צומת כברי).

במצב שהמרצדס שלך תעשה 1/20,אצלי זה יעשה 1/30.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מהדברים שלך הבנתי שהאוטו שלך עושה 1 ל-18 בזמן שהמחשב מראה 1 ל-23.5, אי הבנה..

אם אני אסע 85 קמ"ש יש מצב שכן. אצלך 1 ל-30 רק בנפילה מצוק :lol:

אין קסמים, צריכת דלק טובה באמת (משולבת, לא נסיעה על 85 קמ"ש מחוץ לעיר) ישיג רק דיזל בנפח קטן או היברידי.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

הרכב בין עירוני עושה בנתיים 1/19.8,זה נתון בחישוב ידני אשר כולל חלק הררי,מה שאתה רואה זה בנסיעה בכביש ישר,בקטע מסוים בכביש.

בבין עירוני לרוב המהירות הממוצעת היא 100.

לכן צריכה טובה באמת ישיג דיזל,היברדי,ומנוע בנזין קטן עם גיר נכון.

פורסם (נערך)
ומנוע בנזין קטן עם גיר נכון.

פה איבדתי אותך..

צריכה טובה באמת היא צפונית ל 1 ל-20 כולל חצי מהנסיעות בפקקים עם מזגן.

רק רכב היברידי או דיזל קטן מסוגל להשיג צריכה כזאת, אין מה לעשות.

אותן נסיעות שעשיתי בטויוטה פריוס עשיתי עם אלטו ידנית, 1 ל-21 לעומת 1 ל-17 באלטו, הפרש ניכר, והפריוס אוטומטית (רציף) ופי 2 בגודל. כנ"ל דיזל קטן ומודרני. תיסע קצת בת"א עם האצות ברמזורים, עומסים ומזגן ותחזור לדווח על צריכת הדלק שכבר לא תהיה מדהימה בכלל.

עריכה אחרונה על ידי Shmelov

לפני 5 שעות, green כתב:

פורסם

העניין שהמיצובישי יותר חזקה מהאלטו ובגלל הגיר הרציף כמו שהיה לך בפריוס אתה יודע שהרכב עובד על סלד נמוך,לכן אני לא בטוח שהפריוס הייתה מציגה צריכה טובה יותר,אבל,אנחנו נוסעים בתנאים שונים לכן אף פעם לא נדע.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נכון שבמיצובישי יש שילוב מנוע גיר עדיפים מהאלטו אבל יחידת הנעה זה לא כל הרכב. חוץ מזה, צריכת דלק ומחשב דרך (לא משנה באיזה רכב) זה מתכון לאופטימיות יתרה. צריכה אמיתית מודדים בתחנת הדלק לפני התשלום. בסוף החודש אתה רואה על חשבונית כמה הוצאת על דלק ולא במסך של המחשב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

SLOWRIDE

מסכים איתך לגמרי,כול הנתונים שאני מציג זה רק אחרי תידלוק וחישוב כמות הנסועה בכמות הליטרים,אני אף פעם לא הבאתי נתון שהמחשב מראה בתור מדד מדויק.

פורסם (נערך)
אנחנו נוסעים בתנאים שונים לכן אף פעם לא נדע.

יוליאן, בתנאים שלך, בלי לעבור 100 קמ"ש הייתי עושה 1 ל-22. הקטע שגם בעיר הייתי עושה 1 ל-22, זה ההבדל הגדול :arrow:

בשורה התחתונה, בנסיעה משולבת, אין למיצובישי שום סיכוי להגיע לצריכה לא של פריוס, לא של אוריס ולא של יאריס היברידיות.

לפני 5 שעות, green כתב:

פורסם (נערך)

אתה נוסע באזור הררי או בשיוט?

כי רוב הנסיעות אצלי הם ממעלת לקצרין,ועקב בניית כבישים גם שם יש כול הזמן פקקים,חלקם בעליה חלקם בירידה.

בעיר לפריוס יהיה יתרון כי היא יכולה לנסוע על חשמל כ25 ק"מ אם איני טועה,אבל מחוץ לעיר איני בטוח בכלל,כי גם אני אוכל לעשות בשיוט לדעתי 1/22 ושבוע הבא אני אדע בדיוק ואוכל לומר לך.

אבל,הפריוס עולה פי 2 כמעט מהספייס,לכן אין פה הגיון להשוות אותם,הטיוטה עובדת על מערכת מתקדמת,המיצובישי מתבססת על תיבה רציפה ומשקל קל.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פורסם

אני בדקתי צריכת דלק גם בהררי, גם בשיוט וגם איפה שאתה רוצה..

אל תתחמק, עזוב כמה היא עולה, אנחנו מדברים פה על צריכת דלק נטו.

עוד פעם, בנסיעה משולבת, אין למיצובישי הזאת שום סיכוי מול היברידית או דיזל קטנה.

היא נוסעת גג 3 ק"מ על חשמל (תלוי בתנאים), הפלאג-אין נוסעת 25 ק"מ.

לפני 5 שעות, green כתב:

פורסם

אני מניח שמדדת הכול ידנית ולא מחשב כן?

אם כן,

כמה עשית בהררי?

כמה בשיוט?

פורסם (נערך)

כבר בהודעה #297 ידעתי שזה ימשך כמה עמודים טובים :roll:

אני מדבר איתך בדיקה בתאכלס, לא מעניין אותי כמה המחשב רושם!

הררי: 1 ל-20 (עד 100 קמ"ש).

שיוט: 1 ל-24 (עד 100 קמ"ש).

עירוני: 1 ל-22 (גם עד 100 קמ"ש :wink: ).

סה"כ: בערך 1 ל-22 משולב עם חצי עירוני חצי בינעירוני.

אפשר גם להגיע ל- 1 ל-23-24 משולב, אם אני אסע גג 100 קמ"ש בינעירוני ולא 130-140.

לפני 5 שעות, green כתב:

• תוכן חדש...