Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים יקרים,

האם למישהו יש ניסיון או ידע בתהליך הבוררות של איגוד המוסכים? האם ניתן לסמוך עליהם? איך אוכל לדעת שהבוררים שהם אנשי מקצוע לא מכירים את בעל המוסך איתו יש לי בעיה?

מה לדעתכם עדיף, איגוד בוררות באיגוד או תביעות קטנות?

והמקרה בקצרה: לפני יותר משנה הגעתי למוסך בת"א כיוון שהמזגן שלי הפסיק לעבוד. עד היום, לאחר שכבר שילמתי לו יותר מ- 2000ש"ח והוא עדיין לא הצליח לתקן לי את המזגן ברכב, אך ממשיך לחייב אותי בכל פעם שאני חוזרת אליו עם מזגן שלא עובד...ובכל פעם טוען שמשהו אחר התקלקל במזגן.

פניתי לאיגוד, ולאחר שבתשובתו הוא המשיך להתעקש שהשרות שלו נפלא, הציעו לי באיגוד להתחיל תהליך של בוררות.

אני לא ממש יודעת מה לעשות, :-(מה דעתכם?

פורסם

לדעתי פסיקה אובייקטיבית תקבלי רק בתביעות קטנות, תבקשי את הכסף חזרה + פיצוי על אבדן ימי עבודה/ שעות עבודה. (גם על יום המשפט מקובל לבקש החזר)

איגוד המוסכים נועד יותר להגן על האינטרסים של בעלי המוסכים, לא על הלקוחות שלהם.

אחרי קבלת כתב תביעה, יש סיכוי גדול שבעל המוסך הזה ירוץ אחרייך בניסיון למצא פשרה.

פורסם

גם אותי מעניין אם יש מישהו שהתנסה בזה.

מה שכן חיפוש קצר בגוגל היה מעלה לך את הקישורים הבאים שמסבירים למה כדאי בית משפט:

איגוד המוסכים - קודם תביאו את הכסף

איגוד המוסכים או בית משפט ?

אני בדעה שאם יש ספק - אין ספק, הולכים על הבטוח אובייקטיבי וזה בית משפט.

פורסם

אגב,

יצא לי להתקל בתיקים מעין אלו, אשר הופנו לבוררות בהסכמת הצדדים מתוך בית המשפט. צריך לבדוק אם התהליך הוא דו צדדי (מקסימום בהעדר הסכמה - לחזור לבית המשפט).

מצד שני, ההליך בתביעות הפח, מאוד זריזות (למעט זמן ההמתנה עד לדיון), ההכרעה מהירה למדי ויתכן שתקבלו את פסק הדין כבר בו במקום.

M-TECH E46

פורסם

מקרה טרי, בדיקת רכב רשלנית לפני קנייה גרמה לי נזקים כספיים לאחר הקנייה בעקבות מכלולים שצוינו כתקינים בבדיקה ולאחר כמה ימים המכלולים היו מקולקלים, תיקנתי באופן עצמאי במוסך שלי ולאחר מכן ביקשתי ממכון הבדיקה השתתפות בעלות התיקון, בכל המכון לא התייחס אלי.

שלחתי למכון הבדיקה מכתב שבו אני אתבע אותו בבית משפט, לאחר מכן חזר אלי וביקש שניגש לבוררות באיגוד המוסכים, ממש התעקש.

לי נראה מוזר שאיגוד המוסכים הוא נייטרלי בהחלטות, בכל זאת הוא מייצג את המוסכים, אולי אני טועה אבל זאת תחושתי.

תבעתי בבית משפט וזכיתי, השופטת הייתה מאוד נחמדה והבינה אותי לדעתי יותר מאשר איש מקצוע שמתעסק במכונאות במידה והיה צריך להחליט.

פורסם

חבר שלי הגיש בוררות מול מוסך שהזיק לרכבו. החבר מבין במכונאות (היה מכונאי רכב בצבא), היו לו צילומים של הרכב לפני התיקון ואחריו ואפילו הצליח להשיג חוות דעת של מהנדס.

הגיע לבוררות באיגוד המוסכים ולא קיבל שקל.

ממליץ ללכת ישר לתביעות קטנות.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...