Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כיוון פרונט ברכב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הפאביה הקודמת שלי הגיעה (בין היתר) עם משיכה דרסטית לימין והגה מאוד לא ממורכז.

טיפלו בזה במסגרת האחריות ולשנייה אחת לא חשבו לנסות להפיל מחוץ למסגרת האחריות.

אפשר לדעת מתי זה קרה לך?

פורסם
למה זה חשוב לדעת באיזה רכב מדובר?

כי הפוסט שלך יישאר בפורום לנצח, ועשוי לסייע לאנשים במצבך. בדיוק כמו שאתה ביקשת כאן עצה ועזרה. בלי מידע מלא, זה עוזר פחות. והפתיחות שלך היא התמורה שאתה נותן לקהילה בחזרה.

פורסם
כי הפוסט שלך יישאר בפורום לנצח, ועשוי לסייע לאנשים במצבך. בדיוק כמו שאתה ביקשת כאן עצה ועזרה. בלי מידע מלא, זה עוזר פחות. והפתיחות שלך היא התמורה שאתה נותן לקהילה בחזרה.

הבנאדם כנראה מפחד "לצאת" על היבואן ושזה יתנקם בו. תכלס - מובן.

פורסם
כן. קרה לי עם C4 שהגיעה עם משיכה חזקה שמאלה והגה לא ממורכז. התירוץ שלהם היה שבצרפת הכבישים הראשיים נוטים ימינה בשביל ניקוז, ולכן רכבים צרפתיים נוטים שמאלה. אבל במקרה שלי המשיכה היתה חזקה מדי , ואת ההגה הלא ממורכז כבר ממש קשה להסביר.

לא היה פשוט לשכנע את היבואן לממן לי את היישור. אבל בזכות המוסך שלי קיבלתי מימון מלא לפעולה והכל סודר. אוכל להעלות לכאן את הטופס מהמכון אם זה מעניין מישהו.

זה לא תירוץ וזה לא רק בצרפת.

ברוב העולם נהוג לבנות את הכביש כך שמרכזו גבוה מעט מצידיו (השיפוע הצידי הוא 2% לכל כיוון), וזה לטובת ניקוז.

הנושא פחות מבוקר כאן בחלם-לנד, אבל בעיקרון זה התקן (גם הישראלי).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

Shellcase - על פי התקן הכביש אמור להיות בסטייה קלה לאחד הכיוונים לצורך ניכוז, זה עדיין לא מונע מהעובדה שהגה של רכב צריך להיות ישר ולא מושך לשום כיוון (!!) במצב תקין.

אבל כן כאן בארצנו הקטנה נראה שהתקן הוא בורות בנתיב הימני והצפות בכיכרות.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

אבל זה בדיוק מה שכתבתי, יצרני הרכב בכוונה נותנים לרכב סטייה שמאלה, כדי שאתה לא תצטרך לעשות את זה כל הדרך על כביש 6.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

נכון, יצרן הרכב מתכנן אותו עם הפרש קל בזוויות קמבר ו/או קסטר שנועד לקזז את שפיעת הכביש. כמובן ששפיעת הכביש לא אחידה בכל דרך (בעקרון היא קטנה ככל שהדרך רחבה יותר) ולכן עשויה להתרחש משיכה קלה לימין וזה גם מצב רצוי מבחינה בטיחותית מאחר וירידה מהכביש (למשל במקרה הירדמות) לימין היא בטוחה יותר ממעבר למסלול הנגדי בשמאל.

אגב, מרכיב נוסף שיש להתחשב בו זה משקל הנהג וכן נוסעים או מטען שהוא נושא ברכב בדרך כלל. יצרן הרכב מתחשב במשקל מסוים במושב הנהג, אך כדי לוודא התאמה טובה כדאי לשבת ברכב בזמן כיוון הגלגלים ו/או לשים ברכב חפצים שידמו את העומס במצב הנסיעה הרגיל שלו.

בכל מקרה, שווה לזכור שבצמיג רדיאלי ההשפעה של נקיפה (פרסציה) שמקורה בשפיעת הגלגלים ו/או הכביש היא קטנה יחסית.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בעיות משיכה אינן בהכרח קשורות לאיזון גלגלים או פרונט. יש אפשרות שיש בעיות עם הצמיגים (במיוחד לחץ אוויר לא שווה) גם בלמים והגה כוח יכולים להיות האחראיים לבעיה. ההחלטה צריכה להיות של טכנאי איזון טוב (פרונטאי)

פורסם

מצטער שאינני פרט אבל הנושא עובר להליך משפטי ולכן אני נמנע בשלב זה מלפרט.

סליחה מראש

פורסם

אני דיי חדש בפורום הזה. תסתכל על פוטסים קודמים שלי ותעשה 1+1.

פורסם
בדרך כיוון הפרונט ברכב חדש הוא מכיוון שיש רכבים המגיעים ללא גלגלי מגנזיום ולאחר התקנה מקומית של גלגלי מגנזיום יש את הבעיה הזאת

אני חושב שהרכב הגיע עם גלגלים ומגנזיום מקוריים

• תוכן חדש...