Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רק ביקשתי עזרה בהתנעה...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא קפצתי לכביש, עמדתי עם אפוד זוהר בצד הכביש בצמוד לרכב שלי (עם מכסה מנוע מורם) וכבלים בידיים שלי והתחננתי לעזרה עם הידיים...

אם אתה חושב שזה סיבה טובה לאנשים לנסות לדרוס אותי - משמע להסיט את ההגה לכיווני רגע לפני שהם חולפים על פני ולהאיץ אז משהו לא בסדר גם אצלך

אפשר להגיד לא גם בלי להיות אלים

עמדת מבלי להפריע להם להמשיך בתנועתם והם הפנו את ההגה כלפיך? אם כן, זה נשמע לי בהחלט מוזר ולא ברור (מילא אחד, אבל כמה ברצף?). הפרט הזה רק מחזק את ההשערה שהנהגים פשוט פחדו ממך ולא עצרו בגלל החשש ולא בגלל שכל כך לא רצו לעזור לך.

וכן, גם אם אמא שלי היתה נתקעת בלי מצבר בשבת בבוקר הייתי מאוד שמח אם מישהו היה עוצר ומנסה לעזור לה במקום לנסות לדרוס אותה...

זאת לא הייתה הכוונה, הכוונה הייתה שכניראה שהיית מעדיף שאמא שלך (כמו הנהגות שחלפו על פניך) הייתה ממשיכה לנסוע ולא עוצרת את הרכב

לבקשת אדם זר ברחוב עם תנועה מועטת של אנשים ב 7 בבוקר ביום שבת.

תשובותי באדום.

בנוסף, שלא תבין לא נכון, אני דווקא נמנה על אותם הנהגים שבד"כ עוצרים לעזור לרכב תקוע (בעיקר לפאנצ'רים, אם אני רואה שמדובר בנהגת/רכב נכה וכו'). עם זאת, עצם הפליאה והכעס שלך על כך שלא עזרו לך הוא תמוה בעיני.

בסה"כ הרכב לא הניע לך בשבת בבוקר ליד הבית, לא היית תקוע באמצע כביש הערבה בחמסין. חייב לנסוע? קח מונית.

בהנעה בעזרת כבלים יש פוטנציאל לנזק, לא כל אחד מוכן לכך עבור כל אדם זר ברחוב, ואפשר להבין זאת. בטח ובטח שאין לך מה לצפות לכך מאנשים שמבחינתם "רק המוסכניק פותח את מכסה המנוע" (רוב נהגי ובעיקר נהגות ישראל).

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם
בכבישים פתוחים (מהירים או לא) אסור לעצור לעזור לנהג אחר, חוץ מאשר לסייע לנפגעים בהתנגשות וגם זה רק אם הם על השול ולא על נתיבי הנסיעה.

עוד פעם התחלנו עם הבורות שלך בחוק? מאיפה ה"ידע" הנרחב שלך?

פורסם

אני כבר חזרתי ואמרתי בעבר שהחוק מעניין אותי כקליפת השום. אני לא אעצור בשוליים בכביש 2 או בכביש 6 כדי לעזור למישהו שנתקע, אלא אם כן מדובר בנפגעים בהתנגשות שנמצאים על השול ולא על נתיבי הנסיעה.

לגבי חוק: החוק אוסר לעצור בצד בכביש מהיר. לגבי דרך שאינה מהירה (כמו כביש החוף) החוק לא אוסר זאת, אבל לכל בר דעת ברור שההבדל בין מי שנפגע בשוליים בכביש 2 לבין מי שנפגע בשוליים בכביש 6 הוא שהראשון מת והשני - ממש מת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

יש הבדל בין לחרוץ ולומר שאסור לעצור או לעזור לנהג אחר מאשר לומר שלדעתך לא כדאי לעשות זאת.

עכשיו זו היתה רק דוגמא אחת ושולית להטעיית הציבור שאתה עושה כאן בפורום בכל הנוגע לחוקים וחבל שיש אנשים שעלולים לקחת אותך ברצינות.

מקווה בשבילך שכשתזדקק לעזרה מהזולת לא תפגוש מישהו שכמותך.

לגבי נושא השרשור, אני עוצר לנהגים שזקוקים לעזרה רק במידה והזמן מאפשר זאת. אם אני לחוץ בזמן וחייב להגיע למקום כלשהו, אני לא אעצור אך אם אני לא ממהר לשום מקום (מה שקורה בדרך כלל) אעצור גם אעצור ואציע עזרה.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם

הייתי עוזר לך,אני תמיד עוזר בכל מקום שמבקשים ממני.

בגדול אני עושה את זה מתקווה שביום שאני אצטרך שיניעו אותי זה יקרה מהר...קרמה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

כולם פה חוזרים על זה שצריך לעבוד לפי המלצות יצרן, מה הם המלצות היצרן באופן כללי?

אני יודע שהרכב התורם צריך להיות מכובה ועם מפתח בחוץ.

ומה עוד?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

הנהג ה-13 (יש יגידו שמדובר באמונה טפלה) שעבר אותי המשיך בנסיעה, דפק ברקס וחזר רוורס ואמר לי שהוא ממהר אבל הוא לא יכול לראות אותי ככה מיואש - מיקם את הרכב שלו (יונדאי אקסנט) בסמוך אלי ו2 שניות אחרי זה הנעה וקדימה.

ד"א, הרכב שלי ידני אבל חנה עם הפנים לכיוון עליה - האם ניתן להניע רכב ידני ברוורס?

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם
אני כבר חזרתי ואמרתי בעבר שהחוק מעניין אותי כקליפת השום. אני לא אעצור בשוליים בכביש 2 או בכביש 6 כדי לעזור למישהו שנתקע, אלא אם כן מדובר בנפגעים בהתנגשות שנמצאים על השול ולא על נתיבי הנסיעה.

לגבי חוק: החוק אוסר לעצור בצד בכביש מהיר. לגבי דרך שאינה מהירה (כמו כביש החוף) החוק לא אוסר זאת, אבל לכל בר דעת ברור שההבדל בין מי שנפגע בשוליים בכביש 2 לבין מי שנפגע בשוליים בכביש 6 הוא שהראשון מת והשני - ממש מת.

עם תפיסה כמו שלך אנשים מתים. מאיפה אתה יודע שברכב שעומד בשול עם אורות מצוקה אין אדם שחטף התקף לב?

כשהייתי סטודנט לפני 20 שנה הייתי עם אשתי שאז היתה חברה שלי בדרך לקריות ליום הולדת במוצאי שבת בערב בגשם שוטף. בכביש החוף עמדה על השוליים טרנספורטר בלי אורות ורק עם אורות מצוקה. אני האטתי כשהתקרבתי וקלטתי גם תו נכה על האוטו וכמובן שעצרתי.

מצאתי שם בחורה צעירה על כיסא גלגלים על השוליים ליד הרכב כשהיא בוכה, ספוגה מים ורועדת מקור.

מסתבר שנגמר לה הדלק ואחרי כשעה עם אורות מצוקה היא החליטה לרדת מהרכב כדי לעצור מישהו לסיוע רק שהיה בוץ והיא נתקעה שם על כיסא הגלגלים.

באותו הערב לא הגעתי ליום ההולדת כי אחרי שנסיונות החילוץ נכשלו (ללכת להביא סולר, לנקז אויר ולמסות להניע עם כבלים ללא הצלחה) לקחתי אותה עם כיסא הגלגלים והציוד למעונות האוניברסיטה ואחר כך חזרתי לאסוף את אשתי.

אם כולם היו נוהגים כמוך היינו קוראים על מותה בעיתון.

אז תמשיך לחיות לפי תפיסת עולמך אבל אני אקח סיכון כדי לעזור לאדם תקוע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

אולי אתה באמת נראה מאיים :-P או לא הבינו מה אתה רוצה, אולי סתם נפלת על רצף של אנשים לא משהו,

אני יכול להעיד שלא מזמן בשני מקרים עצרו והציעו לי עזרה,

כאשר פעם אחת זה היה באמצע שום מקום בלילה בחושך, נתקעתי עם הרכב וחבר היה בדרך לעזור בנתיים עצרו שני רכבים והציעו עזרה באחד מהרכבים הייתה אישה שזה לא מובן מאליו בהתאם לתנאים.

במקרה השני פתחתי מכסה מנוע לבדוק שמן מים לפני שאני יוצא לדרך ומישהו חשב שיש בעיה ברכב והציע לעזור.

עריכה אחרונה על ידי Nuker
פורסם

האם מומלץ? נראה גם מסוכן קצת ואני מדמיין שזה גם לא משהו ברמה המכאנית...

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

בכל פעם שקיבלתי רכב ליסינג הזהירו אותי לא להתניע עם הכבלים רכבים אחרים מחשש לפגיעה במחשב הרכב.

למקרים כאלה כדאי להחזיק ברכב כזו סוללה ... מתאימה גם לסלולרי ולנייד.

jump start battery

• תוכן חדש...