Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין ספק שה CUP מורידה את הכוח טוב יותר. מאוד מהר ניתן לקבל בטחון גבוה איתה ולהרגיש ולהיות באמת מהיר. היא מצויינת, אין מה להגיד.

יתרון הדיפרנציאל שלה ברור מאוד. פשוט לוחצים ומכוונים את ההגה והיא עושה את העבודה.

ה ST לא נהנית מ LSD וזה אומר שהרבה יותר קשה להוציא ממנה את המקסימום. היא דורשת היכרות. כחוויה כוללת, יש בה משהו מאתגר יותר, פרוע יותר. ההגה שלה לטעמי טוב יותר וגם הצליל.

אם אתה בקטע של זמנים או טיולים שרודפים אחד אחרי השני ה CUP כנראה תעשה לך יותר כבוד.

בדקתי כמה מכוניות ודווקא ה ST שהוציאה זנב, ולא בגלל הרפיה מהדוושה, דיגדגה אותי.

בסופו של דבר מכונית כמו CUP מייצרת ציפיות, היא בולטת יותר, פחות פראקטית ולצערי הרב האיפור שלה קצת זול. ה ST ההיפך.

בהמשך אתייחס לענייני צריכת דלק ועוד.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה.

לא הבנתי איך ה-ST מוציאה זנב ללא הרפיית דוושה... למה אתה מתכוון? למיטב הבנתי, במכונית הנעה קדמית, הדרך היחידה לגרום לזנב לפסוע הוא להעביר משקל (דייהו בלימה קלה או הרפיית דוושה) לציר הקדמי כאשר הגלגלים הקידמיים פונים. ב

פורסם
תודה.

לא הבנתי איך ה-ST מוציאה זנב ללא הרפיית דוושה... למה אתה מתכוון? למיטב הבנתי, במכונית הנעה קדמית, הדרך היחידה לגרום לזנב לפסוע הוא להעביר משקל (דייהו בלימה קלה או הרפיית דוושה) לציר הקדמי כאשר הגלגלים הקידמיים פונים. ב

בכמעט כל מכוניות ההנעה הקדמית, בהן רוב המשקל יושב על הציר הקדמי(כ-60%), המתלים (והצמיגים) הקדמיים עושים את רוב העבודה והאחוריים נשרכים מאחור כגולם, כשהם נותנים סימן חיים רק בהעברות משקל, הנגרמות בין השאר ע"י שתי הדוגמאות שציינת.

בפוקוס דנן, בדומה לפיז'ו הנהדרות של שנות השמונים והתשעים, גם המתלה האחורי עובד - ומורגש. זה תורם לכניסה המיידית של הרכב לפנייה וזה מורגש במהלך הפנייה. כצפוי, ברכב כזה העברת משקל תביא ליציאת זנב מהותית יותר.

ולשי; תמשיך להנות, לשמור על הרוח הטובה ולעדכן אותנו בסגנונך המהנה.

נ.ב: לא מסכים איתך בעניין ההגה - וכנראה שגם פורד לא...במתיחת הפנים לפוקוס ST, שיש לקוות שתגיע ארצה בחודשים הקרובים עם שאר הפוקוס המחודשות, כוייל מחדש מנגנון ההיגוי ובוצעו שינויים במתלה הקדמי, לרבות קפיצים ובולמי זעזועים. יש לקוות שהבעיה טופלה בצורה אפקטיבית.

נ.ב 2: לא מפריע לך שההילוך הראשון נמצא היכן שהשלישי נמצא ברוב המכוניות? לי זה קצת הפריע כשנהגתי במכונית.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם (נערך)

לא הבנתי איך ה-ST מוציאה זנב ללא הרפיית דוושה... למה אתה מתכוון? למיטב הבנתי, במכונית הנעה קדמית, הדרך היחידה לגרום לזנב לפסוע הוא להעביר משקל (דייהו בלימה קלה או הרפיית דוושה) לציר הקדמי כאשר הגלגלים הקידמיים פונים.

זו הדרך (אגב, לא היחידה) לגרום להיגוי יתר, לא לגרום לזנב לפסוע; יש הבדל!

ברוב רכבי ההנעה הקדמית ישנו היגוי אחורי פסיבי (Compliance steer) שנוצר עקב עיוות תותבי הגומי (בושיניגים) של המתלה האחורי בעומס. כדי לייצר עומס זה ניתן להאיץ קצת או להוסיף הגה בסף ההחלקה של החרטום, שזו תגובה נפוצה.

העיוות גורם לגלגל האחורי-חיצוני להתכנס (Toe in) ולמעשה לסייע להפנות את הרכב. מבחינה פיזיקלית תת ההיגוי גדל, אבל בפועל הרכב מסתבסב יותר ולכן פונה לכיוון הנכון.

הנטיה הזו משמשת גם כדי לרסן היגוי יתר ראשוני. התכנסות הגלגל פנימה מתנגדת להחלקה החוצה ונוצרת לרגע החלקה נייטרלית שמהר מאוד הופכת שוב לתת-היגוי.

נ.ב. ההיגוי האחורי פועל גם בנהיגה אטית כשהמתלה האחורי נדרך, והוא תורם להקטנת זווית ההיגוי הנדרשת כשנכנסים לעיקולים בהאצה קלילה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

בפוקוס דנן, בדומה לפיז'ו הנהדרות של שנות השמונים והתשעים, גם המתלה האחורי עובד - ומורגש. זה תורם לכניסה המיידית של הרכב לפנייה וזה מורגש במהלך הפנייה. כצפוי, ברכב כזה העברת משקל תביא ליציאת זנב מהותית יותר.

ולשי; תמשיך להנות, לשמור על הרוח הטובה ולעדכן אותנו בסגנונך המהנה.

נ.ב: לא מסכים איתך בעניין ההגה - וכנראה שגם פורד לא...במתיחת הפנים לפוקוס ST, שיש לקוות שתגיע ארצה בחודשים הקרובים עם שאר הפוקוס המחודשות, כוייל מחדש מנגנון ההיגוי ובוצעו שינויים במתלה הקדמי, לרבות קפיצים ובולמי זעזועים. יש לקוות שהבעיה טופלה בצורה אפקטיבית.

נ.ב 2: לא מפריע לך שההילוך הראשון נמצא היכן שהשלישי נמצא ברוב המכוניות? לי זה קצת הפריע כשנהגתי במכונית.

אכן, אי אפשר שלא להזכר בפיג'ו ההן וגם בוולקן. אם אני לא טועה הפורד נעזרת במערכת טורק ווקטורינג שמשתמשת בבלם פנימי.

לגבי ההגה - אפשר לא להסכים. אחרת לא היה פורום. אני מניח שמשפרים גם דברים טובים לא רק רעים. הרעיון להדגיש את היתרון שלדעתי יש לה. אבל בוודאי גם להעלים את הטורק סטיר וזה לעניין המתלה הקדמי. אני יודע שלך זה הפריע הרבה יותר מאשר לי. בטח בחיי יום יום.

אגב, שוק השיפורים שלה מצויין וניתן לטפל בכל אחת מהנקודות - קוויקשיפט, LSD תושבת מנוע. המחירים ממש סבירים. שלא לדבר שהעלאת הספק ומומנט זוכה באנגליה לכיסוי אחריות היצרן וזה אומר משהו על כמה הוא סומך על המכלולים.

ממש לא מפריע לי עניין מיקום הידית. אולי יש לי זרועות ארוכות יחסית :-). דווקא בחלוף הזמן אני מבין שהנדסת האנוש לא רעה, למרות שבהתחלה העיניים אמרו לי אחרת.

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי shayy

פורסם
יחד עם זאת אני לא חושב שהיא מכונית כל כך מוקצנת עד כדי אי התאמה לכל אחד, כמו כל הוט האץ׳ לצורך העניין.

אתה לגמרי צודק. החיים איתה ממש לא קשים.

רק לצורך השלמת פרק הסגמנטציה. החיים האמיתיים הם לא מבחן בעיתון רכב ועד כמה שמחמיאה לה ההשוואה התמידית ל CUP, אני חושב שברגע האמת רוב הרוכשים מתחלקים לאלו ש CUP במשבצת של התאומות היפניות ואולי שירוקו. ה ST במשבצת של GTI, QV. בסוף, ענייני פרקטיקה ומראה בעלי משקל.

שי,

ברשותך מספר שאלות בנאליות:

1) בנהיגה מנהלתית (עד כמה שאפשר לנהוג מנהלתי בגברת הזאת), מה צריכת הדלק שלה?

2) האם אתה מתדלק 98 או 95?

3) האם חברות הביטוח מודעות למהות הדגם ו"מענישות" במחיר הפרמייה, או שההבדל מול גרסת ה-2.0 הוא זניח?

4) האם הדיפרנציאל מוגבל החלקה או שפורד משתמשת במרשם אלקטרוני בדומה ל-VAG?

בנסיעה קבועה על 100, ראיתי 15 ק"מ לליטר (אולי יותר) לאורך 20 ק"מ עד שהתנאים השתנו. ככה שמי שממש חזק בעניין יכול היות די רגוע.

צריכת הדלק מאוד רגישה ללחץ על הדוושה.

קל מאוד לראות מחוץ לעיר 11-12 ק"מ לליטר ולהיות מהיר.

מקורות זרים מספרים שבאוטובאן אפשר לטוס איתה ולראות 10 ק"מ לליטר. לא יודע.

נהיגה עם הרבה לחיצות יכולה להיות גם עם 6-7 ק"מ לליטר.

בחיים האמיתיים שלי, בנסיעות עירוניות לעבודה ובחזרה בשעות די עמוסות היא עושה כ 8 ק"מ לליטר וזה בסה"כ כ 10% יותר מגולף 1.6 ידנית ששירתה אותי קודם. שזה לגמרי טוב לדעתי.

היצרן ממליץ על מינימום 95 וזה גם מה שהומלץ לי ע"י היבואן. ניסיתי בעבר 98 ולא הרגשתי הבדל. בשבועות האחרונים אני שוב על 98 ויש לי תחושה שהמנוע מעט שקט יותר. אולי זו בעיית אוזניים שהתפתחה במקביל למועד השינוי. אני אחזור ל 95 עד שאהיה בטוח אם יש לזה תכלית.

מקיף 3,700 ש"ח. לנהגים מעל גיל 45...

פורסם

הזמן שיש לך לחכות זה מה שעבר אצלי מאז... מאחל לך שזה יהיה קודם.

פורסם

.

היצרן ממליץ על מינימום 95 וזה גם מה שהומלץ לי ע"י היבואן. ניסיתי בעבר 98 ולא הרגשתי הבדל. בשבועות האחרונים אני שוב על 98 ויש לי תחושה שהמנוע מעט שקט יותר. אולי זו בעיית אוזניים שהתפתחה במקביל למועד השינוי. אני אחזור ל 95 עד שאהיה בטוח אם יש לזה תכלית.

נוכחתי לדעת (ולהרגיש) שיש הבדלי איכות חדים בדלק 98 בין התחנות.יכול להיות שבשל כך אתה לא מרגיש הבדלים. ברכבי הקודם (יחס דחיסה גבוה 1:11) הרכב היה מצלצל בלא מעט תחנות חלקם ממולצות הפורום!! אם אתה מאזור השרון אוכל להפנות אותך לתחנה טובה.(אף פעם לא צלצל)

פורסם

תודה על הסקירה, מעניין מאד- בטח כשמדובר במשהו נדיר כל כך בישראל.

אני חושב שהיתרון הגדול של ה-ST (מלבד הרכב עצמו, כמובן), שהוא נבלע בעדר הפוקוסים הליסומטים, ואכן לא מושך תשומת לב. הלבן רק מוסיף לעניין.

פורסם
.נוכחתי לדעת (ולהרגיש) שיש הבדלי איכות חדים בדלק 98 בין התחנות.יכול להיות שבשל כך אתה לא מרגיש הבדלים. ברכבי הקודם (יחס דחיסה גבוה 1:11) הרכב היה מצלצל בלא מעט תחנות חלקם ממולצות הפורום!! אם אתה מאזור השרון אוכל להפנות אותך לתחנה טובה.(אף פעם לא צלצל)

על איזה מכונית אתה מדבר.

ה ST לא מצלצלת, נוקשת, מקרטעת או מגמגת בשום מצב ב 95. המנוע עובד עגול ולינארי.

פורסם
הרכב מהמם, אין ספק שמי שמבין לא יחכה להכנס פנימה כדי להגיד "וואו!" - כמה דברים שלדעתי יכלו לשנות -

פנסים עם רפלקטורים בדגם קצה? פנס עם עדשה יכול היה לתת לרכב מראה פי 2 יותר טוב.

ההגה - נראה עמוס מדי בשביל רכב שבו מסובבים הרבה את ההגה, לא מפריע לך?

מתן, "דלק" לא מייבאים אותה עם קסנונים, אבל "איילון" כן.

אל ההגה מתרגלים תוך יום יומיים - ולא, זה ממש לא מפריע.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
שי,

ברשותך מספר שאלות בנאליות:

1) בנהיגה מנהלתית (עד כמה שאפשר לנהוג מנהלתי בגברת הזאת), מה צריכת הדלק שלה?

2) האם אתה מתדלק 98 או 95?

3) האם חברות הביטוח מודעות למהות הדגם ו"מענישות" במחיר הפרמייה, או שההבדל מול גרסת ה-2.0 הוא זניח?

4) האם הדיפרנציאל מוגבל החלקה או שפורד משתמשת במרשם אלקטרוני בדומה ל-VAG?

לגבי 4, אכן כן ("פורד טורק וקטורינג סיסטם"). אין ב-ST דיפ' מוגבל החלקה מכני. את זה תמצא אך ורק ב-RS CUP.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לא דיברתי על st .דיברתי על איכות ה98 שבהרבה תחנות יותר קרוב ל95 מאשר ל98. פשוט ברכב שהיה לי עד לא מזמן(accord type r) היה אפשר לשים רק 98 . ולא גם וגם.מה שהתכוונתי לומר שאם תמלא בתחנה עם 98 כמו שצריך תרגיש בהבדל.

פורסם

שי, אין צורך להתגונן ולהגן על הבחירה מול ה-RS.

ה-ST רכב מצויין ופונה לדעתי לאותו קהל (שמייחס חשיבות מאוד גבוהה ליכולת הספורטיבית ולכיף ולחיבור והרבה פחות לסמל ולפינוקים. זה מייצר מכנה משותף מעולה בין הקונים כפי שמשתקף בקבוצת ה-RS-ים שלנו ולדעתי בעלי ST לא שונים בהרבה).

מכיר כמה בעלי RS שהתלבטו ארוכות בין השתיים, הרבה מזה סביב הבדל טכני לא ספורטיבי בעליל...שלאחת יש עוד זוג דלתות שמקל קצת על החיים המשפחתיים.

אם הרכב היה מיובא בצורה נורמלית היינו רואים הרבה יותר ממנו על הכביש (מה זה נורמלית ? אם חבר שלי עושה נסיעת מבחן ומגיע לסגור ואז שולפים לו "אה, מתברר שיש מתיחת פנים עכשיו בחו"ל אז אנחנו מקפיאים את הייבוא שלה עד שנה הבאה" זה עוד יכול להיות לגיטימי בנוב'-דצמ'. הבעיה שזה קרה לפני חצי שנה. חצי שנה שהרכב לא משווק :?).

ניר

• תוכן חדש...