Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

** 50 ימים – אבארט 500 – 5000 ק"מ **

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים

לפני כחודשיים התחדשתי בעקרב קרב חדש (אצלי) , התמונות למטה...

למרות שהיו לי אי אלו מכוניות ספורט חזקות, הפעם לקחתי את הזמן כדי להתרגל לכלי הקטנטן, המוצק והתזזיתי הזה, לא סתם יודעי דבר מהבראנג'ה קוראים לו עקרב (הזנב יכול לעקוץ), אז להלן התרשמות אחרי אי אלו אלפי קילומטרים בהם התחברנו בצורה שלא הייתה לי עם אף כלי אחר לפניו, גם לא עם הספקי מנוע כפולים.

ככלל, ומכיוון שאני נוסע הרבה, חיפשתי רכב חסכוני לטווחים ארוכים, אבל שיהיה עם שאר רוח, ההגדרות היו של צריכת דלק חסכונית, מעל 14 ק"מ לליטר, והאצה של 0-100 בפחות מ 10 שניות, ההתלבטות הייתה בין הרנו קליאו 1.2 טורבו החדשה (9.4 שניות למאה, 1:16 בדלק) לבין האבארט 500 היקר יותר, שרק מודל 2012 משתווה מבחינת המחיר לקליאו החדשה מהנילונים.

לבסוף, לאחר לבטים קשים בין הראש (קליאו, משפחתית, 4 דלתות, חדשה, יפה, שימושית, חסכונית) לבין הלב (פאקינג איטליה MAN), הדיון הקשה הוכרע בנוק-אאוט אכזרי תוך כמה דקות: אחרי נסיעות מבחן על קליאו ידני (רק 0.9T) ואוט' (רק 1.2T גיר כפול מצמדים), לקחתי סיבוב של 10 דקות על האבארט 500, ידנית, סקורפיונה, לבנה\אדומה, שהתפרסמה למכירה בלוח יד-2, ואחרי 10 דקות נסיעה, הייתי בדרכי עם בעלת הרכב (כן, בחורה) לסניף הדואר הקרוב, העברת בעלות קצרה, תשלום כואב על כלי שלא שווה את הכסף, וקדימה ליישור קו לרכב שדי הוזנח !!!

הכלי, שלא טופל כלל זכה לטיפול יישור קו יקר (רק השמן עולה 187 ₪ לליטר !!!) ולסט צמיגי ספורט טריים ואיכותיים (יוקוהמה S. Drive) , למען איכות הנסיעה והחיסכון בדלק, העדפתי להישאר כרגע במידה הצנועה של 195-45-16, ולדחות את המעבר ל 17 לסט הבא, שיגיע די מהר J, הרכב קיבל מעט מדבקות תואמות לסט הצדדי המקורי, פילטר פתוח BMC, בדרך סט ספייסרים, ואני מתלבט לגבי ניהול מנוע (160 כ"ס של אסה אסה, או 180-190 כ"ס של הסדנאות המתמחות באבארט)

ולתכל'ס

בקיצור, עזבו שטויות ודעות קדומות של "מומחים" או נהגים ספורטיביים שלא נסעו בכלי , ביומיום הכלי התגלה כמכונת פקקים, עיר ואוטוסטרדה מעולה, הכלי מאד מבודד, נעים, הפנים מאד איכותי ועשיר, ההיגוי הזריז, הברקסים טובים, ואפילו המתלים שכולם הפחידו אותי מה"קארטינגיות" שלהם התגלו כבסדר, צריכת הדלק בנסיעות מנהלתיות בהחלט טובה, סביב 14 ק"מ לליטר, ואם ממש מתעקשים אפשר לייצר בנסיעות ארוכות גם 15 קמ"ל, אבל עזבו מנהלות... בואו נעבור לימי שישי ושבת, את סוף השבוע הראשון בילינו בצפון, כביש אלקוש בירנית (ראו תמונות) כביש הצפון, ועוד ועוד, המנוע החזק והגמיש, הגיר הקצר, והתגובות העצבניות פשוט שוות כל שקל, דף הנתונים היבשים (135 כ"ס, 7.9 שניות ל 100) ממש לא מעביר את התחושות של ההאצות המגניבות (הטורבו בשיא כוחו סביב 3,000 סל"ד, ולא ממש מ 2,000 כמו במנועי ה TSI של קונצרן VAG) אבל הדיבידנד מגיע בנשימה ארוכה ארוכה בהמשך, עד הקו האדום, הגיר הסופר קצר (יחסי העברה, ידית) והמשקל הקליל מייצרים פאן וחיוכים היסטריים, וכל העברת הילוך בסל"ד גבוה מייצרת בקפיירים בסגנון רכב מסלול, ה Turn-IN של הכלי הקצר והקליל הזה פשוט משתווה לכלי מסלול, ואפילו במקטעים של הבלימה יש לכלי מה להשוויץ, ועם הסט המקורי של האבארט (ישודרג בטיפול הבא לקיט הברמבו של אסה אסה) הבלימה ממש טובה, ואפשר לבלום בדקה ה 90 ממש לתוך הפניה, יכולת התאוטה של הצעצוע הזה, בזכות המשקל הקל (1035 קילו בלבד) מזכירים קצת אופנוע ... וביציאה מהפניה, עם הגיר הקצרצר פשוט נורים החוצה בכיף, וככה עד הפניה הבאה, והבאה, והבאה... עד שמתעייפים וחוזרים הביתה עם חיוך דבילי 8)

בקיצור, האם הכלי כרכב יומיומי שווה את הכסף ? לא !

אבל לעזאזל הרציונל, העקרב קרב הזה התגלה כמכונת ייצור חיוכים ששווה כל אגורה !!!

אם יש לכם עוד שאלות או דברים שלא פירטתי – אשמח לענות

להתראות בסיבוב

ליאור

1610850_10152847666863486_6407835435040513687_n.jpg?oh=68fed13c9eb2838cb005424f0d76d67e&oe=55277570

10610919_10152847667013486_4691086040672124322_n.jpg?oh=523381fba2e8a1695cef329c31eea274&oe=552827B4&__gda__=1429918433_0ebaa4d79aedfff04ce9cf4c0b3facb8

10805833_10152893546113486_3618667997866777527_n.jpg?oh=ffaea9df279e3fcae8f298a799b48947&oe=556DECDD

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

מת על החרק הזה.

תענוג. יפה תארת.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תתחדש על הרכב אבל כן, לי יש שאלה. ואני מתנצל מראש אם היא נשמעת קנטרנית, אבל: אתה באמת מאמין שכל מה שכתבת תחת "ולתכל'ס" הוא נכון? (זה בסדר אם אתה מאמין שהוא נכון בשבילך, אבל מכיוון שאתה כותב שם "עזבו שטויות ודעות קדומות של "מומחים" או נהגים ספורטיביים שלא נסעו בכלי", לא נראה לי שזה המקרה כאן).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תתחדש ותהנה.

בגל פעם שאני רואה וקורא על אבארט הלב והרגש גורמים ל לשקול ברצינת מעבר לעקרב...

במיוחד עכשיו כשלאשתי לעתיד...יש קורולה ליסינג שתוכל לשמש למטלות היום יום האפורות.

הרכב נראה מצויין,עד כמה קרוב למחיר המחירון שילמת על הרכב הספציפי?

ושוב פעם תתחדש ותהנה,בחירה מצויינת.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם (נערך)

Sronis

אולי זה לא הרכב הכי מהיר בקבוצה, ואולי לא הכי קיצוני, טכנולוגי, או מתקדם, זכור לי גם שבהשקתו בארץ ב 2010 עשיתי סיבוב ברכב בנס הרים, ולא ממש התחברתי מסיבוב של כמה דקות (ירדתי מלאון 4*4 עם מעל 200 כ'ס ו 30 קג'מ)...

אבל, וכאן האבל הגדול, ברכב הזה לא צריך לנהוג מהר כדי להרגיש שנוהגים מהר, התחושות הכיפייות מכל נסיעה לא קיימות בכמויות האלו בכל נהיגה מנהלתית ברכבים מתחרים, אז נכון שמנקודה א' לנקודה ב', יש רכבים מהירים ממנו, אבל כמו שכתבתי, ביחס עלות תועלת הוא אולי לא הכי כדאי, אבל ביחס עלות לחיוכים ולכיף, אין לכלי מתחרים.

מכיוון שיש לך הבנה וניסיון לא מועטים, אני מניח שאתה מבין למה התכוונתי, ונכון שתנוחת הנהיגה הגבוהה מעט מעצבנת, ההיגוי הוא לא העפרון הכי חד בקלמר, אבל כחבילה שארוזה בעיצוב מקסים ויכולות טובות, לפחות למה שאני חיפשתי (דגש על חיסכון), אין לעקרב קרב הזה מתחרים...

My 2 cent

ליאור

עריכה אחרונה על ידי 4Runner

"מוות לשיעמום"

פורסם

ליאור, כל מה שאמרת בפוסט האחרון אולי נכון, אבל שים לב להבדל בין זה לבין מה שכתבת למעלה.

עם כל הכבוד ל-500, מכונת פקקים, עיר ואוטוסטרדה מעולה היא לא. היא קשיחה מדי כדי להיות באמת נוחה בעיר, עצבנית מדי כדי להיות נוחה בפקקים ורועשת מדי כדי להיות טובה באמת בבינעירוני. אולי בשביל מכונית קטנה היא בסדר, אבל עדיין.

המנוע אולי גמיש (טוב, זה טורבו) אבל נגמר לו הסוס ב-5500 או קצת מעל. אם כבר השווית את מנועי ה-TSI, מנוע ה-1.4 טורבו/סופר חזק משמעותית בכל טווח של הסל"ד, ומושך הרבה יותר גבוה למעלה (עשיתי השוואה ישירה בינו לבין זה שבמיטו תלתן).

בנוסף, הטרן אין מצוין אבל כלי מסלול? באמת? ואם אתה כ"כ מהלל את הבלימה, בשביל מה אתה צריך לשדרג לברמבו?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

Sronis

הגעתי לאבארט אחרי 8 שנות גדישה ושידרוג במנועי VAG, כך שאני יודע לזהות גמישות ונשימה בסל'ד גבוה.

דרך אגב, המיטו תלתן זה מנוע מולטיאייר, באבארט 500 זה מנוע t-jet, והוא מתנהג שונה !

גם בקשר לבלימה, ממש קל וכיף לבלום כלי של 1035 קילו ולא 1,200 כמו vag או מיטו, למה אשדרג את הברקסים בהמשך ? , כי בטיפול הבא אני צריך בכל מקרה להחליף גם דיסקים וגם רפידות קדימה ואחורה, אז למה לא לנצל את ההזדמנות ולהגדיל בשקל תשעים ?

ליאור

"מוות לשיעמום"

פורסם

עדיין, שיא ההספק הוא ב-5500, ולי לא זכורה יכולת נשימה מיוחדת של האבארט. ואתה לגמרי צודק לגבי הבלימה - המשקל משחק תפקיד ענק. אם השדרוג לברמבו הוא אכן שקל תשעים, לך על זה. לתומי חשבתי שזה יקר משמעותית. ככלל אצבע אני לא ממהר לשפר בלמים אלא רק אם אני מרגיש דעיכה משמעותית אחרי כמה בלימות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...