Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מניח שכמו כל הפשוטי עם , המחשבה היא שיפני הוא האמין ביותר , אפילו שזה מחשבה של פעם. אגב חזרתי למחשבה הזאת אחרי שעברתי לא מעט צרפתיות.

כמו שהבעתי בעבר, אני לא מסכים את הטענה הזו, אבל זו זכותך המלאה :).

על מה אתה מתגלגל היום?

פרנקופיל מושבע!

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

במקומך זה מה שהייתי קונה: http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicCar.php?CatID=1&SubCatID=1&RecordID=6f04a1e1d39dffc7e90ffed1a3d817e0a63&Code=62fbd1964e0cd6c1b14119fe6c7cb65c

הוא קצת נסחף עם המחיר אבל למרות שיש מעט יש עוד ג'טות עם גיר ידני. מדובר במנוע מוכר, וותיק ואמין וגיר ידני, הפחתה ניכרת של הסיכוי לתקלות.

פורסם
מדוע אירופאי זה "התפשרות"?.

עמידות נמוכה יותר לאורך זמן, דרישות לאיכות חומרים מתכלים באיכות גבוהה יותר (דוגמא - לנסר 2006 צריכה שמן 10W40, פוקוס מאותם שנים דורשת 5W30 סינטטי), חלפים לרוב יקרים יותר, יותר מכונאים יודעים לטפל ביפניות (כי הן נפוצות יותר), מכלולים לרוב ותיקים ומוכרים, שמחזיקים לאורך זמן, בדגמי מיינסטרים בד"כ אין טכנולוגיות שנויות במחלוקת, שמייקרות את האחזקה.

כמובן שיש גם חסרונות ליפניות (צריכת דלק, איכות הפח והצבע), אבל מבחינת עלויות אחזקת רכב יד שניה, שכבר מזמן סיים את האחריות, עדיף יפנית.

מישהו אמר כאן לוותר על ארץ מוצא לטובת גיר ידני, אני, בתור מישהו שמחפש רכב משנתונים 03-07 (אם כי בתקציב של 50K אפשר לכוון יותר גבוה) הייתי דווקא מוותר על גיר ידני לטובת ארץ מוצא (אם כי ראיתי ביד2 כמה לנסר קלאסיק ספורט 2.0 ידניות).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש בלוח סיוויק ידנית 2008 שאמורה להגשים את כל משאלות ליבך לטובה..

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
עמידות נמוכה יותר לאורך זמן, דרישות לאיכות חומרים מתכלים באיכות גבוהה יותר (דוגמא - לנסר 2006 צריכה שמן 10W40, פוקוס מאותם שנים דורשת 5W30 סינטטי), חלפים לרוב יקרים יותר, יותר מכונאים יודעים לטפל ביפניות (כי הן נפוצות יותר), מכלולים לרוב ותיקים ומוכרים, שמחזיקים לאורך זמן, בדגמי מיינסטרים בד"כ אין טכנולוגיות שנויות במחלוקת, שמייקרות את האחזקה.

כמובן שיש גם חסרונות ליפניות (צריכת דלק, איכות הפח והצבע), אבל מבחינת עלויות אחזקת רכב יד שניה, שכבר מזמן סיים את האחריות, עדיף יפנית.

מישהו אמר כאן לוותר על ארץ מוצא לטובת גיר ידני, אני, בתור מישהו שמחפש רכב משנתונים 03-07 (אם כי בתקציב של 50K אפשר לכוון יותר גבוה) הייתי דווקא מוותר על גיר ידני לטובת ארץ מוצא (אם כי ראיתי ביד2 כמה לנסר קלאסיק ספורט 2.0 ידניות).

עם כל הכבוד ללנסר מנוע עתיק.

גם מאזדה 3 וטויוטה קורולה משנתונים דומים דורשים שמנים ברמה, וזה לא קשור למוצא הרכב זה קשור להתקדמות טכנולוגית.

יש יפניות עם חלפים יקרים יותר מאירופאיות.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

יש גם אירופאיות יותר אמינות מיפניות, ויש צרפתיות פחות נוחות מיפניות, ויש יפניות שהן קטסטרופה מבחינת תחזוקה. תמיד יש יוצאי דופן.

אבל ככלל, למי שמחזיק רכב יד שניה, יותר כלכלי להחזיק מכונית יפנית. ורצוי גם עם מנוע שרץ עוד משנות ה70, וגיר משנות ה90, שבהם אותרו וסודרו מרבית תקלות כרוניות במשך עשרות שנים שהדברים האלה נמצאים בייצור.

אני מעדיף מנוע 4G18 עם גיר INVECS II של לנסר, מיושן ככל שיהיה, על TSI+DSG או אקובוסט ופאוורשיט.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
יש גם אירופאיות יותר אמינות מיפניות, ויש צרפתיות פחות נוחות מיפניות, ויש יפניות שהן קטסטרופה מבחינת תחזוקה. תמיד יש יוצאי דופן.

אבל ככלל, למי שמחזיק רכב יד שניה, יותר כלכלי להחזיק מכונית יפנית. ורצוי גם עם מנוע שרץ עוד משנות ה70, וגיר משנות ה90, שבהם אותרו וסודרו מרבית תקלות כרוניות במשך עשרות שנים שהדברים האלה נמצאים בייצור.

אני מעדיף מנוע 4G18 עם גיר INVECS II של לנסר, מיושן ככל שיהיה, על TSI+DSG או אקובוסט ופאוורשיט.

אחריי שנים שחשבתי כמוך ונסעתי על כריזמה.

עברתי ל TSI+TSG ובהחלט אין סיכוי שאחזור לאחור.

בלי לפגוע וכוליי...

Kia Niro 2017

פורסם
מילא תיבה רובוטית.. אבל לוותר על מנוע טורבו? אין מצב שברכב הבא שלי לא יהיה טורבו.

דבר אחרי 150K ק"מ כשהטורבו יתפגר (או מתי שהוא יתפגר).

פורסם

מה הסיפור ? אז יתקלקל הטורבו ויעלה לתקן אותו 2-3K אז ?

רכב זו מכונה שמתקלקלת למה להתרגש אם לחלק קוראים דווקא טורבו.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

כי תקלות זה משהו שצריך למזער ולהעלים, ולא להשלים עם הקיום שלהן.

נכון, מכונית זאת מכונה מורכבת, וכמה שהיא יותר מורכבת, ככה יש יותר תקלות, אבל במקום לנסות לשפר את האמינות של מה שיש (או להעלים את מה שלא נחוץ), מוסיפים עוד רכיבים, כי במילא תחליף את האוטו עוד שנתיים-שלוש, ואם לא תעשה את זה, האוטו יתחיל להתפרק, ואם הוא יתחיל להתפרק לפני, אז לא נורא, שהשירות לקוחות ישברו איתך את הראש, אולי על הדרך ימצאו איך לשלול לך את האחריות, ויעשו עוד כמה שקלים/דולרים/יורו/יין/וון מהצד. ממש כמו PHOEBUS והנורות שלהם.

פורסם

במקום להשמיץ על אירופאית חרא... מה שבגללו הרבה אנשים מפספסים רכבים אירופאים מצויינים לעומת היפניות המהוללות שחוץ משם טוב האמינות לא כזה טובה כמו שאומרים.

הכל תלוי באיך מתחזקים את הרכב מרגע עלייתו לכביש.

ממליץ לך לקרוא את הרשור הבא-את כולו!: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?423498-%D7%93%D7%95-quot-%D7%97-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%A9%D7%AA-%D7%A4%D7%92-%D7%95-206-%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%9C-2004-1-4-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA

בהצלחה!

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם

טורבו שהולך ב150 אלף ק"מ?

ספר את זה לנהגי המוניות, האוטובוסים, המשאיות....

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...