Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

OVER DRIVE מיצובישי סופר לנסר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

יש לי מיצובישי סופר לנסר 96 אוטו'.

רציתי לשאול ככה:

מי שאני מטפל אצלו באוטו אמר לי להשאיר את האוטו במצב ECO ולא PWR חוסך בדלק וכד' ולא צריך לגעת (אם למישהו יש פה דעה אחרת אשמח לשמוע)

רציתי לשאול על OD, הכפתור הזה תמיד לחוץ אצלי, קראתי קצת באינטרנט כל אחד אומר משהו אחר וחלק אומרים שזה משתנה בין רכב לרכב.

אומרים שזה מבטל את ההילוך הרביעי, מושך את ההילוכים וכד', אשמח להסבר קצת מפורט והאם אני בכלל צריך להשאיר אותו דלוק אצלי תמיד או שבכלל הוא שותה לי דלק וסתם בזבוז שיהיה כל הזמן.

סליחה על החפירה, שיהיה אחלה סופ"ש :)

פורסם

OD בסופר לנסר אכן רק מבטל הילוך רביעי. מצב ECO פשוט מעלה הילוכים מהר יותר, בעוד הPWR מושך אותם.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם
OD בסופר לנסר אכן רק מבטל הילוך רביעי. מצב ECO פשוט מעלה הילוכים מהר יותר, בעוד הPWR מושך אותם.

מה עדיף לי להשאיר אותו לחוץ או לא? שהוא לא לחוץ רשום על הלוח שעונים OD OFF.

פורסם (נערך)

מצב ECO כלומר אקונומי - חוסך בדלק. מצב שקיים בתיבות הילוכים אוטומטיות מיושנות ובתיבות חדישות הוא למעשה המצב הרגיל, וייעודו להעביר הילוכים במהירות מנוע נמוכה ובכל פעם שאינך מאיץ - משלב את ההילוך הגבוה ביותר. מצב זה יעיל לחסכון בדלק וכן בדקות הראשונות לנסיעה כשהמנוע קר.

מצב PWR - כלומר Power, כוח. מתייחס להילוך נמוך או למצב שבו הרכב מתנהג הפוך מאשר במצב הקודם - מושך הילוכים עד למהירות מנוע גבוהה, מוריד הילוכים בהאטה וכן הלאה. מצב זה טוב להאצות חזקות (עקיפות, התשלבות בתנועה מהירה) או למקומות שבהם נדרשת האטת מנוע חזקה במקום לדלג בין דלק לבלמים כל הזמן כמו בתנועה עירונית צפופה ואטית או בדרך הררית מפותלת.

מצב OD או OverDrive פירושו ביטול הילוך היתר (הילוך Overdrive) שברכבים אוטומטיים הוא כמעט תמיד ההילוך הרביעי והאחרון. ההילוך הזה נועד לחסכון בדלק במהירות גבוהה אך אינו מספק כוח זמין רב להאצה במהירות זו, כי הגלגלים מסתובבים מהר יותר מהמנוע. השימוש במצב זה מושך את ההילוך השלישי, ולכן דומה לשימוש בפונקצית Power או Sport וכמוהו משמש להאצה חזקה במהירות גבוהה יחסית כמו עקיפה.

בכל מצב שבו נדרשת האצה חזקה עדיף להשתמש בפונקציות OD, POWER או בבחירת הילוך ידני ולא בסתם לחיצה חזקה על המצערת. בשימוש בפונקציות אלו התגובה תהיה מהירה יותר והלחיצה על דוושת הדלק תהיה עדינה יותר ולכן התחושה ברכב, השחיקה וגם בזבוז הדלק יהיו קטנים יותר. כמו כן, מדי פעם מומלץ לאמץ את המנוע (ובלבד שהוא כבר יהיה חם) כדי לשמנו טוב יותר ולנקות פיח שמצטבר בו.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
מצב ECO כלומר אקונומי - חוסך בדלק. מצב שקיים בתיבות הילוכים אוטומטיות מיושנות ובתיבות חדישות הוא למעשה המצב הרגיל, וייעודו להעביר הילוכים במהירות מנוע נמוכה ובכל פעם שאינך מאיץ - משלב את ההילוך הגבוה ביותר. מצב זה יעיל לחסכון בדלק וכן בדקות הראשונות לנסיעה כשהמנוע קר.

מצב PWR - כלומר Power, כוח. מתייחס להילוך נמוך או למצב שבו הרכב מתנהג הפוך מאשר במצב הקודם - מושך הילוכים עד למהירות מנוע גבוהה, מוריד הילוכים בהאטה וכן הלאה. מצב זה טוב להאצות חזקות (עקיפות, התשלבות בתנועה מהירה) או למקומות שבהם נדרשת האטת מנוע חזקה במקום לדלג בין דלק לבלמים כל הזמן כמו בתנועה עירונית צפופה ואטית או בדרך הררית מפותלת.

מצב OD או OverDrive פירושו ביטול הילוך היתר (הילוך Overdrive) שברכבים אוטומטיים הוא כמעט תמיד ההילוך הרביעי והאחרון. ההילוך הזה נועד לחסכון בדלק במהירות גבוהה אך אינו מספק כוח זמין רב להאצה במהירות זו, כי הגלגלים מסתובבים מהר יותר מהמנוע. השימוש במצב זה מושך את ההילוך השלישי, ולכן דומה לשימוש בפונקצית Power או Sport וכמוהו משמש להאצה חזקה במהירות גבוהה יחסית כמו עקיפה.

בכל מצב שבו נדרשת האצה חזקה עדיף להשתמש בפונקציות OD, POWER או בבחירת הילוך ידני ולא בסתם לחיצה חזקה על המצערת. בשימוש בפונקציות אלו התגובה תהיה מהירה יותר והלחיצה על דוושת הדלק תהיה עדינה יותר ולכן התחושה ברכב, השחיקה וגם בזבוז הדלק יהיו קטנים יותר. כמו כן, מדי פעם מומלץ לאמץ את המנוע (ובלבד שהוא כבר יהיה חם) כדי לשמנו טוב יותר ולנקות פיח שמצטבר בו.

אז לא הבנתי, להשאיר את כפתור ה OD לחוץ (OD ON) כאילו

פורסם
אם המטרה שלך היא לחסוך בדלק עדיף שלא יהיה לחוץ.

אני לא יגיד לך שאני לא מזיין תאוטו כי אני טוחן אותו, אבל כן חיסכון בדלק הוא משהו שיעזור לי.. :)

הקטע הוא ש OD תמיד דלוק.. אני נותן איתו קיקים על PWR ירידות וכו', אבל הקטע הוא שכל קיק אני יכול לשמוע את האוטו מפליץ לי דלק.

פורסם

כפתור OD לא צריך להיות דלוק תמיד: אם אתה משייט לך בכביש הפתוח עם OD המשמעות היא שאתה בהילוך שלישי במהירות מנוע גבוהה יחסית עבור מהירות הכביש. יש לך כוח זמין אם אתה צריך להאיץ עוד יותר כדי לעקוף רכב אחר, אבל בשביל סתם לשייט אתה מבזבז דלק, מאיץ את שחיקת מערכת ההינע וגם חווית הנסיעה תהיה תזזיתית ורועשת יותר.

לגבי "קיקים" - בשימוש חכם בפונקצית PWR, ב-OD (במהירות גבוהה יותר) או בהילוכים ידניים לא תצטרך ללחוץ חזק מאוד על דוושת הדלק. תוכל ללחוץ חלש יותר אבל בהילוך נמוך יותר כתוצאה מהפונקציה בתיבה וכך תקבל תגובה יעילה יותר וגם לא "תפליץ" דלק.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

במקום להפליץ, תנסה להפעיל את הראש.

יש בגיר שלך 4 הילוכים קדמיים ועוד אחד אחורה.

להילוך הרביעי קוראים אובר-דרייב, אם הכפתור לחוץ - הוא ישנו. אם הכפתור לא לחוץ, הוא איננו, אפילו יש התרעה על כך בלוח השעונים.

הקיקים שאתה עושה, אולי מסבים לך הנאה רבה, אבל אם תמשיך להפליץ על האוטו, הוא עלול להפליץ לך תקלה, ואז המוסכניק יפליץ לך חשבונית, ואתה? תשאר עם הסירחון ביד ועם מינוס כמה אלפים בחשבון.

שמור על הגיר שלך, הוא בן 18, תחשוב כמה זה בשנות כלב...

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
כפתור OD לא צריך להיות דלוק תמיד: אם אתה משייט לך בכביש הפתוח עם OD המשמעות היא שאתה בהילוך שלישי במהירות מנוע גבוהה יחסית עבור מהירות הכביש. יש לך כוח זמין אם אתה צריך להאיץ עוד יותר כדי לעקוף רכב אחר, אבל בשביל סתם לשייט אתה מבזבז דלק, מאיץ את שחיקת מערכת ההינע וגם חווית הנסיעה תהיה תזזיתית ורועשת יותר.

לגבי "קיקים" - בשימוש חכם בפונקצית PWR, ב-OD (במהירות גבוהה יותר) או בהילוכים ידניים לא תצטרך ללחוץ חזק מאוד על דוושת הדלק. תוכל ללחוץ חלש יותר אבל בהילוך נמוך יותר כתוצאה מהפונקציה בתיבה וכך תקבל תגובה יעילה יותר וגם לא "תפליץ" דלק.

במקום להפליץ, תנסה להפעיל את הראש.

יש בגיר שלך 4 הילוכים קדמיים ועוד אחד אחורה.

להילוך הרביעי קוראים אובר-דרייב, אם הכפתור לחוץ - הוא ישנו. אם הכפתור לא לחוץ, הוא איננו, אפילו יש התרעה על כך בלוח השעונים.

הקיקים שאתה עושה, אולי מסבים לך הנאה רבה, אבל אם תמשיך להפליץ על האוטו, הוא עלול להפליץ לך תקלה, ואז המוסכניק יפליץ לך חשבונית, ואתה? תשאר עם הסירחון ביד ועם מינוס כמה אלפים בחשבון.

שמור על הגיר שלך, הוא בן 18, תחשוב כמה זה בשנות כלב...

אני לא ילדה עם קוקיות בת 11, אני לא כל היום יושב ודופק קיקים כמו איזה בדואי משועמם.. אבל כן פה ושם חבר או משהו פתיחות.. אבל עדיין זה מזיין תדלק.

רציתי לשאול גם, אם למשל אני ברוורס לוחץ גז ולאחר מכן לוחץ קצת ברקס ומעביר ל D זה גם מזיין את ההילוכים כמו שמנסים לפרפר מ N ל D? (כי שמנסים לפרפר לוחצים פול גז)

פורסם

מעבר בין D ל R ולהיפך צריך להיעשות רק בעצירה מוחלטת. אז כן, כמובן שזה גורם נזק ובלאי מואץ.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם
אבל עדיין זה מזיין תדלק.

אם למשל אני ברוורס לוחץ גז ולאחר מכן לוחץ קצת ברקס ומעביר ל D זה גם מזיין את ההילוכים כמו שמנסים לפרפר מ N ל D?

אני לא יגיד לך שאני לא מזיין תאוטו כי אני טוחן אותו, אבל כן חיסכון בדלק הוא משהו שיעזור לי.. :)

ברכותיי,

6 הודעות בפורום וכבר 3 זיונים, אתה רב השגל של הפורום.

בגדול אני אומר אל תפסיק, תמשיך לזיין, בקצב שאתה מזיין את הגיר אוטוטו יוולדו לכם עוד הילוכים (שובב, אתה רוצה 8 הילוכים רובוטית??), בקצב שאתה מזיין את הדלק אוטוטו יוולד לכם בית זיקוק ובקצב שאתה מזיין את הרכב אולי בקרוב תיוולד לכם איזו ספייס סטאר קטנה.

תמשיך לזיין חביבי, אבשלום קור כבר בדרך אלייך להעניק לך פרס על עברית יפה ותקינה.

לגבי ה-OD חלק פה קצת מפספסים את המטרה שלו, בקצרה:

כפתור הילוך היתר נועד למנוע מעברי הילוכים תכופים כמו שעשויים להתרחש בנסיעה בקטע כביש רבויי בקטעים עם מישורים ועליות.

במצב כזה בכל פעם שהרכב יגיע לקטע המישורי התיבה תיהיה על הילוך רביעי, תגיע לעלייה ולא תוכל לסחוב את הרכב בגלל חוסר מומנט ולכן תוריד להילוך שלישי ואז במישור שוב תחזור לרביעי וחוזר חלילה (למשל איזור העליות של הקסטל).

ביטול ה-OD, כלומר ביטול אותו הילוך שלרוב הינו ההילוך האחרון, מביא לכך שהתיבה תשאר על הילוך שלישי ולא יהיו משחקי הילוכים מיותרים בין העליות\מישורים.

בתנאי נהיגה רגילים לא מומלץ להשתמש בביטול הילוך היתר כיוון שזה יגרום לרכב לנסוע בסל"ד מנוע גבוע מהנדרש, דבר שיוביל לרעש מנוע וצריכת דלק מוגברים.

לא הייית ממליץ על שימוש בביטול ה-OD לצרכי עקיפה כיוון שהכפתור המדובר כאמור רק יבטל את ההילוך האחרון בעוד לעיתים לצרכי עקיפה צריך להוריד אפילו 2 הילוכים.

רוצה לעקוף?

תלחץ על דוושת הדלק בעוצמה הנדרשת כדי לבצע עקיפה בטוחה, מחשב הניהול של תיבת ההילוכים ידע להחליט אם צריך להוריד רק הילוך אחד או שצריך להוריד 3 (אם להשתמש בשפתו הציורית של פותח השרשור- כשאתה רוצה לעקוף פשוט תזיין את דוושת הדלק, לך תדע, אולי אחרי מספיק פעמים תוולד לך דוושת קלאץ').

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

א. כל הכבוד למגיב שלפני - edan על ההערה על הסגנון והמילים - לא תפקידי להנחות על נימוסים, אבל השפה לא ממש מכבדת את רמת הפורום והדיון.

ב. לגופו של הדיון:

edan צודק - ה- Over Drive שבתיבות היפניות והקוריאניות המיושנות אינו הילוך רביעי, אלא מדובר בתיבת הילוכים פלנטרית פשוטה מאוד, עם 3 הילוכים ותיבת העברה נוספת (ה- over drive), שמרבית המגיבים למעלה בילבלו אותה עם הילוך יתר - שזה הילוך שמסובב את הגלגלים יותר מהר מהמנוע ובתיבות המודרניות 2-3 הילוכים אחרונים לטובת חיסכון. תיבת ההעברה הנוספת (Over Drive) הינה לרוב מופעלת חשמלית ומכפילה את יחסי ההעברה המקוריים של התיבה הראשית (לרוב מעלה אותם - מסובבת יותר מהר את הגלגלים). במכוניות בריטיות של שנות ה- 60 וה- 70 זה היה פתרון זול להוספת הילוכים וזו הסיבה שהוא קיים גם בתיבות אוטומטיות ישנות. הוספת הילוך לתיבה אוטומטית פלנטרית הינה מסובכת בהרבה מעוד סט של גלגלי שיניים ולכן הומצא הפטנט הזה של OD.

בפועל, כמו ש- edan אמר - זה משפיע לא רק להילוך סופי ומהירות גבוהה אלא גם בין ההילוכים (םחות בין ראשון לשני, אבל בוודאי בין שני לשלישי ותוספת לשלישי). כיוון שההפעלה שלו חשמלית, גם הביטול הוא חשמלי ולכן הכפתור על ידית ההילוכים.

ביטול קבוע של OD הוא סתם מבזבז כסף בדלק וגורם למנוע לעבוד בטורים גבוהים יותר. השימוש שלו הוא למקרים שצריך כח (עקיפות ועליות).

ל meir - אם תמשיך לזרוק בטורים ל- D אתה תשאר עם חור יותר גדול במכנסיים מ"פלוצים" של דלק...... שלא לדבר שהשימוש שלך ברכב מעט לא מתאים לכבישים, אבל כל עוד מי שיהיה מרוח על התמרור זה אתה או אחד החברים שלך - זה עוד טוב, כל עוד זה לא נהג אחר או הולך רגל :twisted:

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

• תוכן חדש...