Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העלמת אדים מהשמשות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם אתה רוצה סימני מריחות על כל השמשה הפנימית במקום אדים - תהנה. לא מומלץ

לפני שאתה שולל את השיטה עם התפוח אדמה , תעשה קצת חיפוש לגבי זה ותראה שזה עובד

אפילו כאן בפורום דובר על זה בעבר.

פורסם

זו בדיוק השיטה שניסיתי - עשיתי שימוש בזה כמה פעמים, מה יצא לי מזה שחתכתי תפוחי אדמה ומרחתי על השמשה, השאיר לי סימנים של לכלוך כמו שומני על השמשות לאחר שהברקתי וניקיתי אותן, ואחרי יום יומיים חזרו כל האדים והייתי צריך לנקות שוב את כל השמשות.

זה פתרון מיידי בלבד - פתרון אמיתי זה להפעיל מזגן עם AC או להשתמש בחומר מתאים כגון אנטי פוג של RAIN-X וכו'.

Opel Adam S 2017

פורסם

ספרו לירושלמי מה זה להפשיר אדים - שהאוטו עם מנוע קר ובאמצע סופת שלג :-D

צריך לשמור על השמשה נקייה ובלי כל מיני תכשירי שמן נחשים. חבל על הכסף. מנוע קר או חם זה לא משנה - להעביר את בורר הטמפרטורה למצב "חום" מקסימלי, איוורור במהירות מקסימלית כלפי השמשה בלבד (לא גם לידיים או גם לרגליים, אם קר לכם שם תשימו כפפות או גרביים עבות) והכי חשוב, להפעיל גם את מדחס המזגן. בספרי הרכב ממליצים גם על מצב כניסת אוויר מבחוץ אבל לדעתי זה חרטא ונועד כדי שכביכול לא תחנקו מהחום ברכב. אני ממילא רגיל תמיד ליסוע עם חרך ממש קטן בחלון הנהג או הנוסע.

ככל שהמנוע מתחמם אז להחליש מהירות האיוורור. אם תכבו את מדחס המזגן ותשאירו איוורור פועל על חימום אז אם לח מאוד וקר השמשה תתכסה שוב באדים. לכן מכבים הכל יחד גם האיוורור וגם המדחס.

אפילו שהמנוע קר החום של נוזל הקירור מתחיל לעלות לאט מייד לאחר ההתנעה. אם המצב כזה חמור שאי אפשר להתחיל ליסוע אז מחכים דקה או שתיים ונותנים קצת גז.

בבקרת אקלים זה קל יותר, שמים על מצב הפשרת אדים ומוודאים שמדחס המזגן גם פועל.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

ליאב, הפרו-קליר הזה שהמלצת עליו זה מנסיון? מונע אדים לחלוטין? כמה זמן מחזיק?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

נתתי לאמא שלי את הרכב לנסיעה קצרה, כשהיא חזרה כל השמשה הקדמית מלאה בסימנים שומניים של ניגוב ולא רואים כלום.

מבדיקה במצלמה נראה שהיא ניגבה את האדים עם הידיים. ניקיתי עם ספריי חלונות של סנו ועדיין יש סימני ניגוב מבפנים, ניסיתי לנקות עם עיתונים ומגבת ושום דבר לא עוזר.

איך אני מעלים את הסימנים המעצבנים האלה מהצד הפנימי של השמשה?

פורסם

ספריי חלונות והרבה מאמץ, ולמד את אמא שלך שכל מה שצריך זה מזגן + חימום לכיוון החלון.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אציין שניסיתי תרסיס למניעת אדים ואני לא ממליץ בכלל! זה משאיר סימנים שונים וסינוור אורות בלילה. והניקוי היסודי של השמשה מצריך מספר פעמים עד להעלמה מוחלטת של החומר. ובטח לא למרוח שמפו וכדו'

פורסם
נתתי לאמא שלי את הרכב לנסיעה קצרה, כשהיא חזרה כל השמשה הקדמית מלאה בסימנים שומניים של ניגוב ולא רואים כלום.

מבדיקה במצלמה נראה שהיא ניגבה את האדים עם הידיים. ניקיתי עם ספריי חלונות של סנו ועדיין יש סימני ניגוב מבפנים, ניסיתי לנקות עם עיתונים ומגבת ושום דבר לא עוזר.

איך אני מעלים את הסימנים המעצבנים האלה מהצד הפנימי של השמשה?

נקה מספר פעמים עם ג'ילדה ומנקה חלונות וכל פעם לשטוף היטב ולייבש את הג'ילדה לפני ניקוי נוסף.

פורסם
ליאב, הפרו-קליר הזה שהמלצת עליו זה מנסיון? מונע אדים לחלוטין? כמה זמן מחזיק?

אכן עובד אצלי, משפריצים את החומר על השמשה ונותנים לו להתייבש לזמן מה, לאחר מכן עוברים ומנגבים את השאריות, אצל חבר בקסדה זה לא עבד, זה עובד אצלי בשמשה הקדמית + במראת הרכב + בחלונות הצדדים, יש לציין שבהתחלה ניסיתי ולא עבד כיוון והשפרצתי, השארתי לדקה וניגבתי.

על המוצר כתוב LET IT HAZE לא כתוב לכמה זמן, אם היו טורחים לציין הייתי יודע..

בכל אופן המזגן עם AC על השמשה עובד גם כן מצויין, וגם החומר הזה - רק לדאוג שהשמשות יהיו נקיות כל הזמן כך פחות יפריע לכם בנסיעה, ופחות אדים יצטברו (כשהשמשה שומנית במיוחד מחומרי דשבורד למיניהם שהתאדו על השמשה - האדים נדבקים במיוחד)

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...