Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

מי תהיה אנטי-מכונית השנה של חברי CarsForum לשנת 2014?  

232 הצבעות

1. 1. מי תהיה אנטי-מכונית השנה של חברי CarsForum לשנת 2014?

• מיצובישי אטראז'
      120
    • אופל קסקדה
      9
    • MG3
      37
    • אופל אדם
      8
    • ניסאן אלטימה
      0
    • ניסאן מקסימה
      1
    • פיאט 500L
      21
    • פולקסווגן אפ!
      36

פוסטים מומלצים

פורסם

דווקא לא הייתי אומר שהיא בסיסית.

היא מציעה תא מטען גדול,מאוד מרווחת מאחור,מאובזרת וחיסכונית.

למשל האיביזה ב 80 אלף מגיעה די בסיסית,מאחור צפופה,איבזור דל,לפחות המנוע מציל את המצב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
ב 1974 סובארו כבר היתה מכונית מקובלת. האם יש לך מחירון חדשות לשנים שבהם רכבי סובארו התחילו להימכר בארץ?

יהודה

צריך לחפש. אתגרת אותי.

ב-1972 אבי רכש סובארו FF1 חדשה ב-27K לירות, כך שאני מניח שהפערים לא יהיו כאלו גדולים.

עריכה אחרונה על ידי 504L

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אני לא כל כך מבין למה הרוב הצביע לאטראז'.

סך הכל מדובר בספייס סטאר עם תחת והספייס סטאר לכשעצמה מצוינת מצליחה לא רע בכלל.

אני דיי חושב שהאטראז' נמצאת בסגמנט משל עצמה ולא יכולה באמת להיות בתוך סגמנט ''סופר מיני סדאן''

מפאת והיא קטנה יותר מהמתחרות, הן בגודל והן במנוע משולש הצילינדרים והן בהספק כך שלטעמי היא

לא באמת יכולה להיות מתחרה שתיישר קו עם הריו סדאן, ה- 2 סדאן, הסוניק סדאן או ה- I25

אבל היא דיי יוצרת סיגמנט חדש של רכבי מיני סדאן כי לטעמי הספייס סטאר ממש לא סופר מיני אלא מכונית מיני מובהקת.

לא ברור לי איפה בדיוק היא סופר מיני אבל זו גם הסיבה שהאטראז' לא ממש מוצאת חיבה בעיני הרוב כאן כי מנסים לדחוף אותה

לסגמנט גבוה מדי ולכן היא נופלת בין הכיסאות.

במידה והאטראז' היתה קצת יותר גדולה, עם מנוע 4 צילינדרים עם 1.4 ליטר לפחות ועם הספק גבוה יותר מ- 80 כ''ס

אני בטוח שבשילוב עם האבזור המאוד נדיב האטראז' היתה מצליחה מאוד

וההוכחה לכך היא הספייס סטאר שעם תג מחיר של מכונית מיני טיפוסית (שוב, כי זו מכונית מיני ולא סופר מיני!), היא מצליחה לא רע בכלל

ואפילו מוצאת חן בעיני הרוכשים והשאר.

ולגבי האנטי מכונית שנה- בפירוש MG3.

שלומי.

פורסם

הספייס היא בקטגורית ביינים בין מיני לסופר מיני,כמו הניסן מיקרה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כן, זה אני יודע.

את התשובה לשאלה איך בדיוק החליטו שהספייס והמיקרה הם בין המיני לסופר מיני זה דיי מעניין אותי.

המייקרה דור ראשון הוגדרה כסופר מיני וכשנכנס הדור השני זה דיי התבלבל וכנראה מהסיבה שהמנוע שלה קטן.

אם המיקרה היתה בעלת מנוע 1.4 היא היתה מכונית סופר מיני לכל הדעות.

הספייס סטאר היא לדעתי מכונית מיני, היא בגודל של מכונית מיני, עם מנוע כמו של מכונית מיני ותג מחיר של מכונית מיני.

עדיין לא הבנתי למה מקטלגים אותה בין המיני לסופר מיני.

ושוב, רק מהסיבה הזו האטרז' לא כל כך אהובה, כי היא מנסה להתחרות במכוניות כמו I25 וריו.

שלומי.

פורסם (נערך)

בגלל האורך כניראה,הספייס ארוכה מרכבי המיני אבל לא מרגיע לאזור ה4+ מטר כמו שיש בסופר מיני.

העניין הוא לא מנוע אלא אורך הרכב,קח למשל את היודנאי I20 שיש לה מנוע של סופר מיני טיפוסי 1.4,הרי מנוע 1.6 לא עושה אותה משפחתית.

לכן כניראה בתעשייה יש גבולות שבהם הרכב נכנס לקטגוריות השונות.

אגב גם הספלאש היא באותה הקטגוריה בין מיני לסופר מיני,למרות שתא מטען שלה כמו של המיני,אבל היא ארוכה יותר.

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פורסם

מה זה בכלל מיני, סופרמיני ו"באמצע"? באמת שעוד לא הבנתי.

למה אנחנו צריכים את התגיות האלה, בשביל להצדיק מחיר?

Euro NCAP מרסקים i10 ופאביה באותה קטגוריה אאל"ט (סופרמיני)

בקשר למיקרה, נגיד והייתה הסכמה שהיא מכונית בינייםת אז מה בנוגע לדגם הבסיס שמשווק בקנדה (34K ש"ח אגב)? יש לו אותו מנוע כמו לנוט (שם) 4 צילינדרים 109 כ"ס. אז עכשיו היא סופרמיני, או שצריך להוסיף לה 10 ס"מ מאחורה?

אני מבין לגמרי שרוצים לעמוד על דקויות בין דגמים ותת דגמים, אבל זה נהיה מצחיק. מזכיר לי את עולם האגרוף כשהכניסו קטגוריות ביניים.

עריכה: שלחתי אחרי שנשלחו שתי התגובות שמעליי. נראה שחושבים דברים דומים.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

מיני זה רכבים כמו אלטו,פיגו 107-8,,ספארק,פיקנטו.

ביינים זה- ספייס סטאר,מיקרה,ספלאש.

סופר מיני-קליאו,איביזה,פיאסטה,208.

שוב,המנוע לא מה שקובע את הקטגוריה אלא גודל הרכב עצמו.

בואו ניקח דוגמא קיצונית,פונטו ספייס היא סופר מיני עם מנוע 1.25,גירסת הHGT עם מנוע 1.8,אבל היא עדיין סופר מיני.

פורסם

אם זה רק מידות, אז מה קובע, רק מרחק פגוש לפגוש, או גם בסיס גלגלים ורוחב סרנים? ומה אם יש רכב רחב אבל לא ארוך? או להיפך?

נשמע לי שרירותי כל הספור הזה, או לפחות מאוד סובייקטיבי. אאל"ט משפחתיות יפניות בתצורת סדאן נקראו "compact car" בארה"ב עד לא מזמן.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

שם השוק שונה,משפחתית כמו קורולה נחשבת לSMALL FAMILY CAR,אצלנו לא בדיוק משפחתית קטנה.

אני מעריך זה מפגוש לפגוש.

אין פה סוביקטיביות,הדברים פה די הגיונים.

מבחינת רוחב לאיזה רכב אתה מתכוון?

פורסם

לארה"ב סדר גודל שונה, ויש להם גם סדאנים יותר גדולות.

נקח לדוגמא את טויוטה .

יש את היאריס, (אייגו לא נמכרת), קורולה, קאמרי ומעליה האבאלון , שהיא בגודל של E קלאס/סדרה 5).

הקאמרי מבחנתם זה הסטנדרט ,הקורולה קומפקטית, והאבאלון משפחתית גדולה.

פורסם
צביקה יקירי,

גם אתה נופל למלכודת הקלישאות. לא כל מכונית יפנית היא אמינה, קל וחומר שה"יפנית" הזו מיוצרת בתאילנד ומיועדת בעיקר לעולם השלישי.

תסביר לי בבקשה כיצד אתה יכול לקבוע שרכב שהוא חדש גם בעולם ומשווק בארץ פחות משנה(9 חודשים, למען הדיוק) הוא אמין.

אגב, גם הספייס סטאר עליה הוא מבוסס משווקת כאן שנה וחצי(הושקה ביוני 2013) וגם היא דגם חדש לחלוטין.

בתור בוגר של מיצובישי צ'אמפ עם קרוב לעשור ו-200000 ק"מ של אמינות גמעט מוחלטת - גם תוצרת תיאלנד.

זה לא שהרכב היה מושלם - רחוק מזה.

אבל את המשימש הבסיסית שלו להגיע מנקודה א' לב' באמינות ובזול הוא ביצע מצויין.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

היא הייתה זולה מהלנסר בזמנו?

היו למיצובישי 2 משפחתיות?

פורסם
והספייס סטאר לכשעצמה מצוינת

אה... לא. מיצובישי ספייס סטאר היא הרבה דברים, אבל מצויינת הוא לא אחד מהם.

אם זה רק מידות, אז מה קובע, רק מרחק פגוש לפגוש, או גם בסיס גלגלים ורוחב סרנים? ומה אם יש רכב רחב אבל לא ארוך? או להיפך?

נשמע לי שרירותי כל הספור הזה, או לפחות מאוד סובייקטיבי. אאל"ט משפחתיות יפניות בתצורת סדאן נקראו "compact car" בארה"ב עד לא מזמן.

כן, רק אורך (כללי ובסיס גלגלים) הוא הקריטריון הקובע. 108 (לצורך העניין) יותר קצרה מהספייס סטאר. זה הכל. זה נשמע שרירותי, אבל זה נותן איזשהי אינדיקציה. וזה כל מה שהחלוקה לקטגוריות אמורה לתת, אינדיקציה בנוגע לגודל. מעטים האנשים שיגידו שטויוטה אבאלון (פשוט כי היא עלתה כבר בדיון) טובה יותר ממרצדס C קלאס.

מה זה בכלל מיני, סופרמיני ו"באמצע"? באמת שעוד לא הבנתי.

למה אנחנו צריכים את התגיות האלה, בשביל להצדיק מחיר?

לא קשור למחיר, כמו שאמרתי. ה"תפקיד" של הקטגוריות הוא לתת אינדיקציה באשר לגודלה של מכונית כזו או אחרת.

מיני זה רכבים כמו אלטו,פיגו 107-8,,ספארק,פיקנטו.

ביינים זה- ספייס סטאר,מיקרה,ספלאש.

סופר מיני-קליאו,איביזה,פיאסטה,208.

שוב,המנוע לא מה שקובע את הקטגוריה אלא גודל הרכב עצמו.

בואו ניקח דוגמא קיצונית,פונטו ספייס היא סופר מיני עם מנוע 1.25,גירסת הHGT עם מנוע 1.8,אבל היא עדיין סופר מיני.

מה שהוא אמר. אפילו יותר קיצוני מזה - קליאו עם מנוע 1.2 היא סופר מיני בדיוק כמו שקליאו RS עם מנוע 2.0 ליטר היא גם סופר מיני. כאמור, נטו גודל.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
היא הייתה זולה מהלנסר בזמנו?

היו למיצובישי 2 משפחתיות?

המיצובישי צ'אמפ שווקה בארץ מסוף 1992 ועד סוף 1995 בעיקר כפתרון זול לציי רכ. היא לא נמכרה במספרים גדולים ומעטות ממנה שרדו בעיקר בגלל הנטיה של כל הגימור הפנימי להתפרק עקב איכות גימור ירודה.

המנוע היה מבוסס על המנוע של הלנסר 1.5 עם 12 שסתומים כאשר בשנים 1994-1995 (וגם בזאת שהיהתה לנו) הוחלף הקרבורטור בהזרקת דלק חד-נקודתית.

את הרכב הספציפי שלי קניתי מ"הרץ" עם כ-45000 ק"מ בן שנה ורבע ב-30% פחות ממחירו של אחד חדש כזה.

כשהבאתי את הרכב הביתה כולם צחקו עליי כולל המוסכניק המקומי.

אני והאוטו צחקנו על כולם...הוא היה מכוער תחת אבל נסע מצוין, וראה מוסך רק לטיפולים.

זה היה גם הרכב היחיד שמכרתי פעמיים:

1) כשקבלתי רכב ליסינג מהעבודה.

2) אחרי חמש שנים כשלבן דודי נולד הילד הרביעי, מכרתי אותו לשכן ממול שלא חדל לברך אותי עד שיום אחד היה לו חור ברדיאטור...champ.jpg

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...