Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות לבעלי רכבים ידניים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגדולה - בחוק רשום שבחנייה בעלייה, חונים בראשון+גלגלים לכביש+בלם יד. בירידה, הילוך אחורי+גלגלים למדרכה+בלם יד.

בחור אחד שלא מזמן סיים ללמוד נהיגה (עבר טסט), אמר לי שהמורה שלו אמר תמיד לחנות עם ראשון, לא משנה שיפוע וכיוון. למה זה? עניין ידוע?

הקטנה - ברכבים שיש במושב הנהג משענת יד, יש מי שזה לא מפריע לו להעביר הילוכים? למה זה טוב בכלל?

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
  • תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מעולם לא הפריע לי שום משענת יד להעביר הילוכים.

אני לא בטוח למה המורה נהיגה שלך אמר לך דבר כזה אבל ההיגיון אומר בדיוק ההפך ממה שהמורה אמר.

בעלייה\מישור מומלץ לחנות בהילוך ראשון שיבלום את הרכב מלהתדרדר אחורה.

בירידה לחנות ברוורס על מנת למנוע מהרכב להתדרדר קדימה.

במידה והרכב משולב להילוך ראשון ונמצא בירידה במידה ויש תקלה בבלמים \ יקבל מכה כלשהי מאחורה בזמן שההילוך משולב סביר להניח יתדרדר כלפי מטה מאחר וההילוך בדיוק בכיוון ה"התדרדרות" של הרכב.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

מורה נהיגה שלי אמר לי לחנות בירידה ברוורס וזה מה שאני עושה. זה היה מזמן. עכשיו מישהו שסיים ללמוד לאחרונה, אמר לי אחרת. על זה אני שואל בעצם.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם
הגדולה - בחוק רשום שבחנייה בעלייה, חונים בראשון+גלגלים לכביש+בלם יד. בירידה, הילוך אחורי+גלגלים למדרכה+בלם יד.

בחור אחד שלא מזמן סיים ללמוד נהיגה (עבר טסט), אמר לי שהמורה שלו אמר תמיד לחנות עם ראשון, לא משנה שיפוע וכיוון. למה זה? עניין ידוע?

הקטנה - ברכבים שיש במושב הנהג משענת יד, יש מי שזה לא מפריע לו להעביר הילוכים? למה זה טוב בכלל?

החלק הראשון לא נכון- צריך להחנות עם הילוך משולב בניגוד לכיוון הירידה- כדי שבמידה ויהיה כשל בבלם היד ההילוך ימנע את דרדור הרכב.

אתה יכול לבצע ניסוי כזה בקלות בכדי להוכיח לחבר שלך את העניין, מצא חנייה בשיפוע כשאין לידך רכבים, כבה את המנוע, שלב את ההילוך המתאים ותשחרר את בלם היד, הרכב לא ידרדר אלא ישאר במקום בגלל ההילוך. במציאות זה המצב ולכן יש לנהוג כך. אין שום הגיון בשילוב להילוך בכיוון הירידה.

לגבי רכבים עם משענת ליד, עוד לא יצא לי להנהוג על רכב ידני בעל משענת יד, אך בנהיגה ברכב אוטומטי שברשותי אני יכול להעיד שהמשענת אכן מפריעה לי להעביר הילוכים במצב הידני של התיבה ולכן אני תמיד מסיט אותה אחורה בנהיגה כדי שלא תפריע לי.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נהגי מוניות מסתדרים מעולה עם המשענת, הם פיתחו שיטה להעביר הילוכים עם האצבעות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

למה שמשענת תפריע? כמה רחוק צריך כבר להזיז את המוט שתנועה של מפרק כף היד (שלא מוגבל ע"י המשענת) לא מספיק?

לי יש סויפט ידנית עם משענת ורק כשקיבלתי אותה נלחמתי במשענת, אבל מהר מאוד הבנתי שלא צריך לנפנף עם הידיים ואפשר להעביר את ההילוך בצורה קלילה עם המפרק וקצת החלקה של המרפק על המשענת. עכשו זה טבעי לי לחלוטין

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם
נהגי מוניות מסתדרים מעולה עם המשענת, הם פיתחו שיטה להעביר הילוכים עם האצבעות.

ככה (בערך) אמורים להעביר הילוכים, אתה יודע. תמיד מצחיקים אותי הנהגים שאוחזים בידית ההילוכים כמו בבקרי HOTAS במטוס קרב מסוג F-16.

לגבי שאלת פותח השרשור:

בשיפוע חונים בהילוך ההפוך לכיוון השיפוע. כמובן שאם אתה חונה בירידה אבל עם הפנים במורד אז תחנה בהילוך אחורי. כמובן גם בלם יד וגם סיבוב (לא עד הסוף) של ההגה כך שבמקרה ושני אמצעי הבטיחות הללו כושלים הגלגלים יתקלו באבן השפה והרכב לא ידרדר.

במישור או בשיפוע מאוד קל עדיף לחנות בהילוך סרק עם הגה ישר. זה יאריך את חיי גומיות מוט ההיגוי וימנע נזק לתיבת ההילוכים אם רכבך ייפגע מרכב נוסע כשהוא חונה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

רק הערה קטנה - בחניה ליד שפת כביש לא מוגבהת תמיד להפנות את הגלגלים לכיוון המדרכה, גם בחניה בעליה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בשיפוע חונים בהילוך ההפוך לכיוון השיפוע. כמובן שאם אתה חונה בירידה אבל עם הפנים במורד אז תחנה בהילוך אחורי.

זו לא נכון לדעתי.

מדוע:

יחסי העברה בהילוך ראשון וברוורס פחות או יותר דומים ברוב המכוניות, כלומר מנוע יחזיק את הרכב באופן זהה, כך שאין משמעות להילוך ראשון או רוורס מהבחינה הזו.

אבל, אם חונים בהילוך הפך והרכב מתדרדר מעט, זה יגרום לסיבוב המנוע בכיוון הפוך, נגד כיוון סיבוב הרגיל שלו. מה שיכול לגרום לתקלה במערכת תזמון.

ממליץ לחנות בהילוך עם כיוון השיפוע. כלומר הילוך ראשון כשפנים של הרכב לכיוון הירידה, רוורס כשפנים של הרכב לכיוון העליה.

אגב, אני לא נהג מונית ואין לי משענת יד באוטו. אבל כן מעביר הילוכים עם האצבעות...

פורסם

אני אישית אפילו משתמש במשענת יד,דוחף את החלק העליון קדימה קצת שם את היד וככה פרק כף היד בדיוק על הידית הילוכים.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

לגבי שילוב הילוך בזמן חנייה - בעבר היתה לי שיחה בנושא עם מורה לנהיגה, והוא סיפר לי על משאית שחנתה בירידה עם הילוך משולב לראשון.

משאית אחרת פגעה בה מאחורה, דחפה את המשאית החונה וכתוצאה מכך המנוע הניע (בדיוק כמו הנעה בדחיפה).

מסקנה -> או שמשאירים בניוטרל או שמשלבים להילוך המנוגד לכיוון השיפוע. אף פעם לא משלבים (בזמן חנייה) הילוך בכיוון השיפוע

פורסם
זו לא נכון לדעתי.

מדוע:

יחסי העברה בהילוך ראשון וברוורס פחות או יותר דומים ברוב המכוניות, כלומר מנוע יחזיק את הרכב באופן זהה, כך שאין משמעות להילוך ראשון או רוורס מהבחינה הזו.

אבל, אם חונים בהילוך הפך והרכב מתדרדר מעט, זה יגרום לסיבוב המנוע בכיוון הפוך, נגד כיוון סיבוב הרגיל שלו. מה שיכול לגרום לתקלה במערכת תזמון.

ממליץ לחנות בהילוך עם כיוון השיפוע. כלומר הילוך ראשון כשפנים של הרכב לכיוון הירידה, רוורס כשפנים של הרכב לכיוון העליה.

אגב, אני לא נהג מונית ואין לי משענת יד באוטו. אבל כן מעביר הילוכים עם האצבעות...

באמת בוקי?

על פי ההגיון אם תחנה בירידה ברוורס תהיה "התנגדות" לדרדור מהמנוע, לא ככה? לפחות התנגדות לסיבוב עם כיוון הירידה.

מה זה משנה יחסי העברה כשהעיקר הוא לאיזה כיוון הגלגלים יסכימו לנוע בלי התנגדות?

עדיף שיהיה כשל במנוע כשנכנסים בך מאחורה ולא שהאוטו יתדרדר על מישהו שחס וחלילה יעמוד ליפני האוטו.

פורסם

לא צריך להקשיב למורי נהיגה, הם בדרך כלל לא יודעים על מה הם מדברים, הגיון פשוט תמיד מנצח, הילוך ראשון בעלייה כדי למנוע הדרדרות אחורה, ורוורס בירידה בדיוק בשביל המטרה ההפוכה, במידה והרכב יתחיל להדרדר בירידה בהילוך ראשון הוא יכול להתניע, זה מה שעושים כשאין סטרטר, פשוט בשילוב עדין של הקלאץ, אבל אם הירידה מספיק חזקה הוא בקפיצה יכול להפעיל את המנוע, וכמובן שהרכב ימשיף להדרדר.

פורסם
...., במידה והרכב יתחיל להדרדר בירידה בהילוך ראשון הוא יכול להתניע, זה מה שעושים כשאין סטרטר, פשוט בשילוב עדין של הקלאץ, אבל אם הירידה מספיק חזקה הוא בקפיצה יכול להפעיל את המנוע, וכמובן שהרכב ימשיף להדרדר.

לא נכון! הרכב לא יניע (בהנחה שהסווי'ץ סגור) ! .

שים לב למה שבוקי כתב :

...אבל, אם חונים בהילוך הפך והרכב מתדרדר מעט, זה יגרום לסיבוב המנוע בכיוון הפוך, נגד כיוון סיבוב הרגיל שלו. מה שיכול לגרום לתקלה במערכת תזמון.
פורסם

אם הילוך הפוך יכול למנוע את התדרדרות הרכב על אדם\חיה משהו שנמצא ליפני הרכב זה עדיף!

נזק למנוע הביטוח יכול לכסות.

• תוכן חדש...