Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוזר אחרי 9 שנים לגיר רגיל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלי בקליאו אפשר אבל הרכב מתחיל לרעוד כמו חולה פרקינסון, עם מעט גז הזינוק הרבה יותר נעים וחלק.

באודי A6 TDI ידנית מן הסתם גם בלי גז על הילוך שני הרכב מסוגל לגלוש. (נהגתי בחו"ל, בארץ אין ידנית)

גם ברכבי דיזל אחרים שנהגתי בהם כמו מגאן II DCI ואוקטביה TDI המצב אותו דבר - בלי גז הרכב יוצא יפה מהמקום.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

נתתי לבן שלי לנהוג בידנית בפינלנד - אחרי שנהג 6.5 שנים באוטומט (מאז הטסט, ברכב דיזל).

הבחור התישב במושב הנהג, כיוון מושב ומראות, הניע, שילב ראשון ונהג בלי שום קושי. ההבדל היחיד לעומת הבית היה שהיה מדובר באזור די מישורי, ושלרכב (גולף סטיישן TSI 86HP) היה מנגנון Hill Hold.

אישית אני מעדיף גירסא דינקותא - זינוק בעליה בסיוע בלם היד. בכל זאת חיפאי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני עם 106 1400 מצליח לזנק (במישור אמנם) רק עם שחרור של קלאץ'.

בשחרור עדין, לא יהיו רעידות משמעותיות.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

הילוך 5 ב30 קמ"ש זה לא כזה טוב. אתה אמור אוטומטית להרגיש שהמהירות יורדת ושהמנוע מתחיל לפעול בסל"ד נמוך מדי והפעולה שלו עמומה כבר, ואז להוריד הילוך. או מראש להתאים הילוך למהירות. אבל זו מיומנות שתבוא עם הזמן.

פורסם (נערך)

אלעד

זה לא זינוק. זינוק זה רחוב התורן או בלפור בחיפה. נראה אותך מזנק שם בלי בלם יד. אין לי נסיון עם Hill Hold במדרונות תלולים, אבל לאור נסיון רב שנים בשיטה המסורתית אני מעדיף אותה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הילוך 5 ב30 קמ"ש זה לא כזה טוב. אתה אמור אוטומטית להרגיש שהמהירות יורדת ושהמנוע מתחיל לפעול בסל"ד נמוך מדי והפעולה שלו עמומה כבר, ואז להוריד הילוך. או מראש להתאים הילוך למהירות. אבל זו מיומנות שתבוא עם הזמן.

הילוך חמישי אפילו ברכב טורבו דיזל עתיר מומנט במהירות כזאת נשמע קצת מוגזם.

30 קמ"ש זו מהירות להילוך שני או שלישי ברוב הרכבים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

Hill hold הפך לפופולרי רק בשנים האחרונות. גם לני המערכת הזו זינקתי בעליות קשות לא פחות. בירושלים היתה העליה של כיכר צה"ל לפני שהורידו שם גובה כדי להקל על הרכבת הקלה.

זינוק בעליה זו מיומנות נרכשת. לזנק עם בלם יד זה פתרון למי שהמיומנות עדיין לא חזקה.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

או למי ששומר על הרכב ולא רוצה לשחוק אותו בלי סיבה. כמובן שגם את הזינוק עם בלם יד צריך לדעת לתזמן נכון.

אל תשכח שבתקופה שבה אני למדתי לנהוג יחסי משקל\הספק ומשקל\מומנט היו הרבה פחות טובים מאשר היום, ולכן שיטת הזינוק עם בלם יד היתה יותר חשובה. כל שיטה אחרת נדונה לדימום המנוע ובמקרה הרע גם להדרדרות על הרכב שמאחור.

פורסם

אני אגיד לך מה העניין, שנהגתי על אוטומוט היה לי בטחון מאוד מאוד גבוה על הכביש ומיומנות נהיגה גבוה, ידעתי שבכל מצב יש לי אינסטינקטים חדים כדי להגיב,הייתי יכול לנסוע על הקצה. אבל אם הידני פתאום אתה צריך לחשוב על כל הדברים וזה מוריד לך את הבטחון, נגיד אתה נוסע על 90 קמ"ש על הילוך חמישי ופתאום במפתיע אתה מגיע לתנועה עומדת, או סתם פתאום רכב נכנס למסלול שלך ואתה צריך להגיב לבלום ולסטות הצידה פתאום אתה חושב כן אבל אם אני אבלום ואני אהיה על 30 קמש על הילוך חמישי אז אני אזיק לאוטו.

פורסם

טומקו - זה נכון לדקות הראשונות. אחרי כמה דקות בידנית אתה חוזר לעצמך ויודע לבעוט בבלמים ובמצמד בזמן הנכון.

פורסם

ומעניין על סמך מה אתה מעיד שהייתה לך מיומנות נהיגה גבוהה ואינסטינקטים חדים כדי להגיב? אל תיפול בפח של הover ביטחון. הנה, מעבר למשהו פשוט ורגיל ביותר כמו גיר רגיל כבר לקח ממך את כל הso called מיומנות שהייתה לך.

אם תבלום, אתה צריך להוריד הילוך בהתאם. זו מיומנות שתגיע עם הזמן (לא מדובר על חודשים, יותר כמו דקות / שעה של נסיעה רצופה).

פורסם

אלעד

Same here,

ואפילו עם 106 1.3

פורסם

בחיי שאני לא מבין את השאלות והתשובות כאן.

1. נוסעים 90 בהילוך חמישי במישור. מתקרבים לפנייה/כיכר, מאיטים בעזרת הבלם למהירות המתאימה לפנייה, מכניסים את ההילוך הנדרש להמשך נסיעה (שני או שלישי), ומאיצים. לא מדובר כאן על בלימת מנוע. ואין צורך לא לנסוע בניוטרל ולא לשלב את ההילוכים המיותרים באמצע.

2. זינוק בעליה נעשה בעזרת שיחרור של המצמד יחד עם התחלת נתינת גז בו זמנית. ברכב שמכירים הפעולה היא חלקה לחלוטין ואין בה שום שחיקה מיותרת של מכלולים ברכב. יחד עם זאת, פעולה זו מלווה בדירדור מינימלי של הרכב לאחור בעליה תלולה. לכן, אם חייבים לוודא שאין דירדור כלל, כמו למשל בחנייה צפופה בין מכוניות שחונות בעלייה, מרימים בלם יד, ומשחררים אותו יחד עם הזינוק בעליה. גם כאן, כשזה מבוצע נכון, אין שום חשש למכלולי הרכב.

Hill hold זה עוד אחד מהמערכות שרק מפריעות לנהג מיומן לעבוד.

כאשר עוברים לרכב ידני שונה צריכים להתאים את נקודת השיחרור והשילוב לעקומת המומנט של המנוע ויחסי ההעברה של הגיר. אחרי שעה מתרגלים לרכב החדש.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

עמוס תפר את זה. עוד משהו - אין בעיה לעשות docking (להכניס לניוטרל) לפני רמזורים ובכלל גם בכביש פקוק ולתת לרכב להתדרדר מעצמו. הבעיה היחידה היא שאין כוח זמין כלל וזה מסוכן (השניה שלוקחת להכניס להילוך), לכן לא כדאי לעשות את זה. מה גם שיש סרטונים ביוטיוב שמראים צריכת דלק גבוהה יותר דווקא בניוטרל מאשר כשהאוטו מתדרדר בהילוך ללא גז. לא יודע עד כמה זה קריטי בצריכה הכוללת.

אם אתה נוסע על 110 ויוצא מכביש מהיר ונכנס לסיבוב שמתקרב, תאט בעזרת הבלמים (בשביל זה הם קיימים) בהילוך חמישי ולפי המהירות שלך תוריד להילוך הרצוי לפני הסיבוב (בדרך כלל הילוך שני או שלישי). תשם קצת גז לפני שאתה משחרר קלאץ', זה יתן העברה חלקה יותר. דאון שיפטיניג זה כיף כמעט כמו להכניס הילוך בצורה חלק :p

• תוכן חדש...