Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוששים מDSG7? אל דאגה, בקרוב - DSG10

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי 10 הילוכים, אני לא מוצא הגיון בזה, איך אפשר לסדר 10 הילוכים רגילים, ללא הילוכי כוח, לאורך טווח המהירות החוקית בכביש בצורה שתהיה נוחה למשתמש ולא תיצור בורות כוח בהילוכים מסויימים.

אם הסל"ד ישאר נמוך מדי לא יהיה למנוע מספיק כוח, אפילו לטורבו-דיזל. אם המנוע ידלג בכוונה על הילוכים מסויימים ברגע שאתה לוחץ על רבע דוושה בכדי לקבל עוד כוח, למה לא להתקין תיבה עם פחות הילוכים?

אני אישית גם לא מבין למה צריך 10 הילוכים. אבל *עקרונית* ככל שיש לך יותר הילוכים זה עדיף (בלי להתייחס לחסרונות כרגע) מבחינת חיסכון בדלק וניצול כוח מנוע.

על איזה סל"ד נמוך או בורות אתה מדבר ? תחשוב שיש לך אינסוף הילוכים, שזה בעצם מה שיש בגיר רציף. מה שזה אומר בפועל זה שההבדל ביחס ההעברה בין שני הילוכים סמוכים הוא אפסי, מה שאומר ששינוי הסל"ד בעקבות החלפת הילוך הוא אפסי.

מה שאומר שאתה בעצם יכול להחליף אינסוף הילוכים בנקודת סל"ד אחת קבועה, ולשמור את המנוע באותו סל"ד כשהרכב ממשיך להאיץ.

אם תרצה כוח - תקבע את הסל"ד הזה בשיא ההספק, תרצה שקט וחיסכון בדלק - תקבע את הסל"ד הזה נמוך ככל האפשר. הבחירה בידי המחשב.

עקרונית יכלו גם להתקין לנהג, במקום מוט הילוכים, מעין מצערת כמו במטוס, שפשוט תקבע את הסל"ד שבו יבוצעו ההחלפות, בנוסף לדוושת הגז שממשיכה לתפקד כרגיל.

כמובן שיש צד שני למשוואה - וזה החסרונות של תיבה כזאת, כמו מורכבות, מחיר, ריבוי החלפות הילוכים (במקרה של DSG) וכו'.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני אישית גם לא מבין למה צריך 10 הילוכים. אבל *עקרונית* ככל שיש לך יותר הילוכים זה עדיף (בלי להתייחס לחסרונות כרגע) מבחינת חיסכון בדלק וניצול כוח מנוע.

על איזה סל"ד נמוך או בורות אתה מדבר ? תחשוב שיש לך אינסוף הילוכים, שזה בעצם מה שיש בגיר רציף. מה שזה אומר בפועל זה שההבדל ביחס ההעברה בין שני הילוכים סמוכים הוא אפסי, מה שאומר ששינוי הסל"ד בעקבות החלפת הילוך הוא אפסי.

מה שאומר שאתה בעצם יכול להחליף אינסוף הילוכים בנקודת סל"ד אחת קבועה, ולשמור את המנוע באותו סל"ד כשהרכב ממשיך להאיץ.

אם תרצה כוח - תקבע את הסל"ד הזה בשיא ההספק, תרצה שקט וחיסכון בדלק - תקבע את הסל"ד הזה נמוך ככל האפשר. הבחירה בידי המחשב.

עקרונית יכלו גם להתקין לנהג, במקום מוט הילוכים, מעין מצערת כמו במטוס, שפשוט תקבע את הסל"ד שבו יבוצעו ההחלפות, בנוסף לדוושת הגז שממשיכה לתפקד כרגיל.

כמובן שיש צד שני למשוואה - וזה החסרונות של תיבה כזאת, כמו מורכבות, מחיר, ריבוי החלפות הילוכים (במקרה של DSG) וכו'.

כמובן שאני מבין את היתרונות של יותר הילוכים, אך אם נסתכל על זה בצורה מציאותית, במידה ו"אינסוף" הילוכים היו הפתרון התיבה היחידה שהיתה בשימוש כיום היא התיבה הרציפה.

אני אגיד עוד משהו, אני לא אוהב בכלל את השימוש בתיבות אוטומטיות בגלל ההססנות שלהן וחוסר היכולת שלהן לקרוא את הכביש כמוני, כשאני נוהג ברכב אוטומטי לרוב אתעצבן על התיבה בשלב מסויים ואנהג במצב הידני במידה וזה אפשרי.

כרגע ברכב שלי יש 6 הילוכים ידניים שמסודרים בכדי לספק כוח למנוע ופחות מכוילים לחסכון, כלומר שאם אני נוסע מנהלתית אני מגיע בערך ב80 להילוך שישי ומשם אין לי הילוך גבוה יותר לשאוף אליו. לא הייתי מתנגד לעוד הילוך שישים אותי ב2000 סל"ד במהירות 120 בשביל חסכון בשיוט בכביש מהיר, אך מצד שאני במידה והתיבה היתה אוטומטית לא הייתי רוצה שהמחשב ישאף להגיע להילוך הזה כל הזמן בשביל חסכון בדלק על חשבון זמינות מומנט.

קשה לי מאוד להסביר את העמדה שלי בנושא, אני מאמין שיש עוד אנשים בפורום שמבינים על מה אני מדבר.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אז זהו, שבתיבה רציפה ההעברה היא רציפה. וזה בניגוד לתיבה רובוטית: כמה שההעברה חלקה מהירה ולא מורגשת, עדיין מדובר בהעברה.

פחות נורא כשמחשב עושה את כל העבודה, אבל גם אני חושב שהלכו קצת רחוק מדי עם עשרת ההילוכים.

פורסם

זה פחות בגלל שהם רוצים אלא יותר בגלל שהם צריכים. בשנה הבאה, ממוצע פליטת ה-CO2 לצי רכב של יצרן באיחוד האירופאי צריך לעמוד על 130 גרם/ק"מ, אבל ב-2020 הממוצע צריך לעמוד על 95 גרם לק"מ בלבד וזה כבר נתון של מכונית עירונית עם מנוע 1.0 ליטר או רכב היברידי.

אז אין ברירה אלא לפתח תיבות 10 הילוכים, מנועי 3 צילינדרים וכמובן, שימוש נרחב יותר בהנעה היברידית ו-CNG. לא בכדי פולקסווגן החלה להציג גרסאות היברידית לרוב הדגמים שלה ופורד החלה פתאום לשווק באירופה מונדיאו היברידית באירופה למרות שהאירופאים עדיין מעדיפים דיזל באופן מובהק.

פורסם

התיבה תומכת ב-55 קג״מ?

האמת שזה נתון מרשים ומראה שהקונצרן מתחשב בלקוחותיו- כשהגיר יתקלקל לפחות יהיה ניתן להגיע למוסך עם המומנט שצברת ומכוח האינרציה....

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
נשגב מבינתי איך חברות דוחפות מוצר כושל כל כך הרבה שנים ולא רצות להחליף אותו.

ה-DSG7 יחד עם הAL4 הן שתי תיבות מושמצות ביותר שמשום מה מאריכות חיים - כאילו היו פנינה מוטורית נדירה.

מה?! ק בישארל מתלוננים על הדראעק הזה? (ואל תספרו לי שבאירופה כולם קונים ידני אז התיבות האלו הן אחוז מינורי מהמכירות - כי הן לא.. )

ה DSG ככלל היא פנינה מוטורית.

זו התיבה האוטומטית היחידה שמעניקה נוחות של תיבה אוטומטית וחסכון וביצועים כשל תיבה ידנית, אם לא למעלה מזה.

למרות השם המפוצץ, מדובר סה"כ בתיבה ידנית לכל דבר, שמה שיותר מסובך בה זו מערכת ההפעלה.

ה DSG6 ידועה ומוכרת כתיבה מעולה ואמינה, אך יקרה לייצור.

VAG החליטו לחפש לחסוך, ווויתרו על המצמדים הרטובים שהוכיחו את אמינותם במיליוני ווספות, ובזה הם נפלו.

למרות זאת, בנסיעה, אין ולא תהייה תיבה יעילה וטובה יותר ממנה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אנשים, בכתבה ישנה יותר מלפני חצי שנה דברו על כך שהתיבה הזאת עם 10 הילוכים מיועדת למסחריות עם מנועי דיזל ששם דרושים הילוכים קצרים יותר.

SUZUKI CROSSOVER TURBO 2017

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם
אני אגיד עוד משהו, אני לא אוהב בכלל את השימוש בתיבות אוטומטיות בגלל ההססנות שלהן וחוסר היכולת שלהן לקרוא את הכביש כמוני, כשאני נוהג ברכב אוטומטי לרוב אתעצבן על התיבה בשלב מסויים ואנהג במצב הידני במידה וזה אפשרי.

בשביל זה יש פדלים מאחורי ההגה ב-DSG.

כשאתה עובד איתו נכון, אתה מחליף לידני (וחוזר לאוטומט), לפי הצורך.

כשמתרגלים מפסיקים אפילו לחשוב על זה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

צריך להיות ממש אמיץ לקנות רכב עם גיר חדש 10 הילוכים,כאשר ידוע מה היה עם 7 בהתחלה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
למרות זאת, בנסיעה, אין ולא תהייה תיבה יעילה וטובה יותר ממנה.

רציפה, CVT?!

על הנייר מדובר בטוב ביותר.

חסרונות:

זינוק בעלייה (גם לרובוטי, פתיר ע"י מערכת סיוע)

שינוי בתחושה (חסרון סובייקטיבי)

בלימת מנוע (פתיר ע"י שינוי תכנית או שליטה ידנית).

פורסם
חסרונות:

בחלק מהתיבות הרציפות יש ממיר מומנט עבור תחילת נסיעה. הדבר נותן הרגשה זהה לתיבה פלנטרית רגילה, גם בזחילה בפקק וגם בזינוק בעלייה.

חסרונות:

בחלק מהתיבות הרציפות (לפחות זו שבהונדה אינסייט, עליה נהגתי) התיבה מעלה יחס העברה בזמן ירידה. אין שום הבדל ביכולת בלימת המנוע בין סוגי התיבות - גם תיבות אוטומטיות פלנטריות שלא מורידות הילוך בירידה סובלות מאותו "חסרון". לרוב גם כאשר אין שליטה מלאה ב"יחסי העברה" בתיבה רציפה, עדיין אפשר לשים מצב "S" כזה או אחר שישמור על יחס העברה גבוה בזמן ירידה.

חסרון מרכזי שלא הזכרת של תיבות רציפות כיום הוא מגבלת מומנט נמוכה יחסית לתיבות אוטומטיות פלנטריות או רובטיות.

ולגבי עניין ההרגשה של התיבה הרציפה, זה באמת סובייקיטי - אני מאוד אהבתי שהסל"ד נשאר קבוע בזמן האצה.

פורסם
רציפה, CVT?!

על הנייר מדובר בטוב ביותר.

חסרונות:

שינוי בתחושה (חסרון סובייקטיבי)

לא יודעבאחרים אבל אצלי יש למשל מצב DS,מצד אחד זה הילוך ספורט ו"מוריד" הילוך,ובירידות זה עוזר לבלימת המנוע.

לדעתי התיבה הטובה ביותר וגם פשוטה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
נשגב מבינתי איך חברות דוחפות מוצר כושל כל כך הרבה שנים ולא רצות להחליף אותו.

ה-DSG7 יחד עם הAL4 הן שתי תיבות מושמצות ביותר שמשום מה מאריכות חיים - כאילו היו פנינה מוטורית נדירה.

מה?! ק בישארל מתלוננים על הדראעק הזה? (ואל תספרו לי שבאירופה כולם קונים ידני אז התיבות האלו הן אחוז מינורי מהמכירות - כי הן לא.. )

רוצה לשמוע קטע שאני עד היום לא נרגע ממנו?

בהשקה שהיתה של הלאון קופרה ישבתי לארוחת ערב עם מספר עיתונאי רכב ממקסיקו.

אחד מהם היה שדרן רדיו דיי מפורסם עם תוכנית יומית על רכבים, משהו כמו הנתן זהבי של עולם הרכב והשאר היו כתבי מגזינים למינהם.

דיברתי איתם על השוק המקומי שלהם ואיזה נתח ממנו תופס הקוונצרן. כאן הגיעה הקטע המוזר באמת. כששאלתי אותם מה לגבי הבעיות עם ה DSG הם לא ידעו על מה אני מדבר. הם אמרו שהם לא מכירים את זה.

בהתחלה זה היה לי מוזר אבל שאלתי את כולם והם אמרו שאין בעיה כרונית כזו אצלהם והביעו עניין גדול בבעיה שיש אצלינו.

וכן, מקסיקו זה מדינה חמה עם אקלים זהה לשלנו. ולא, אני לא יודע להסביר את זה.

בכל מקרה, ה DSG לטעמי רחוק מלהיות מוצר כושל. זה הגיר האוטומטי שמשלב הכי טוב את שני הצרכים של נהג שאוהב לנהוג.

היה לי רכב עם כזה גיר, היה בו את הכשל, הוא תוקן על חשבון החברה תוך כמה שעות, באמת שזה לא מספיק גרוע בשביל לקרוא לו מוצר כושל.

לדעתי, היתרונות של הגיר הזה הרבה יותר גדולים מהחסרונות שלו.

• תוכן חדש...