Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בחיפושית היה רעיון גאוני לא פחות - לחץ האוויר בגלגל החילופי הפעיל את מתזי השמשות.

צינורית היתה מחוברת משסתום הגלגל למיכל מתזי המיים, וכך התזת המיים היתה קלה.

ואז אם השתמשת יותר מדי במתזים אז הגלגל הרזרבי הפך ללא שמיש. בהחלט גאוני.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחלה רעיון (לא ידעתי) .באופל רקורד משנות השבעים לדוגמה ,היית צריך ללחוץ על סוג של משאבת גומי (מיכנית) משמאל למצמד,בריצפה , כשבאותו מיקום בסוסיתא היה מפסק רגל להחלפה בין אור דרך לאור גבוה :-P.

בברכה

מוטי

פורסם
מי שלא מכיר, יקרא הסבר בספר רכב.

מנגנון חכם ונוח יותר ממה שקיים במכוניות אחרות, מהסיבה הפשוטה - על מנת להוציא את הגלגל הרזרבי לא צריך לרוקן את התכולה של תא המטען, לסדר אותה על הכביש ואחר כך להעמיס חזרה.

אף יצרן אחר לא חשב על אפשרות כזאת לדוגמא:

בתא המטען יש שתי מזוודות במשקל 30 קילו כל אחת, ולבחורה קשה להרים אותן.

גלגל שוקל רק 8-9 קילו, לא 30.

לפי הסרטון כן צריך לרוקן את תא המטען. מצד שני, לא צריך לשאת את כל משקל הצמיג- ללא קשר למשקל- וזה כבר טוב

פורסם
ד"א הכי חשוב!!, בייחוד כי זה קרסו.

אז...אם הכבל ברזרבי נקרע, שווי ערך של כבל חדש (לפי היכרותי הגרועה עם קרסו ומחיריו) יעלה לבטח בערך כ-5000 שקל.

ואם נשבר המתקן פלסטיק עצמו, שמושכים את הגלגל = יהיה יותר זול לקנות רכב חדש.

בשבל לבייש אותך כי אתה משמיץ בדקתי במחירון כמה עולה מנגנון מושלם של גלגל הספייר שכולל כבל ידית והגלגלת בקליאו 3 וזה עולה עשירית ממה שציינת

עוד אוסיף שעולם לא נתקלתי בחלק כזה שהתקלקל

פורסם
הגלגל החלופי, יחד עם המצבר ובמידה מסויימת מיכל הדלק, מהווה כאב ראש לא קטן עבור המהנדסים.

קצת לא קשור, אבל אם העלת את הנושא: הבנתי שבגרמניות מסוימות חדשות המצבר נמצא מתחת לגלגל הרזרבי הקטן, בתא המטען.

מדוע זה טוב? האם המצבר ניזוק או מקצר את חייו בתא המנוע בגלל החום הרב, או שסה"כ מדובר על תכנון חדש לחיסכון במקום בתא המנוע?

פורסם
אחלה רעיון (לא ידעתי) .באופל רקורד משנות השבעים לדוגמה ,היית צריך ללחוץ על סוג של משאבת גומי (מיכנית) משמאל למצמד,בריצפה , כשבאותו מיקום בסוסיתא היה מפסק רגל להחלפה בין אור דרך לאור גבוה :-P.

בברכה

מוטי

גם אצלי בפיירבירד שלהלן עניין "מפסק האורות ברגל" היה קיים:

img317.jpg

פורסם
קצת לא קשור, אבל אם העלת את הנושא: הבנתי שבגרמניות מסוימות חדשות המצבר נמצא מתחת לגלגל הרזרבי הקטן, בתא המטען.

מדוע זה טוב? האם המצבר ניזוק או מקצר את חייו בתא המנוע בגלל החום הרב, או שסה"כ מדובר על תכנון חדש לחיסכון במקום בתא המנוע?

המכונית הגרמנית הראשונה שבה המצבר הונח בתא המטען היתה המרצדס c שהוצגה בסוף 93׳.

על פי רוב, שיקולי חלוקת משקל הם העיקריים, בנוסף לכך שהמצברים היום רגישים יותר לחום, ועקב כך חייהם מיתקצרים.

במרצדס a המקורית, המצבר הורכב ברצפת הרכב (!), מתחת למושב הנהג, מאחר ולמכונית היתה רצפת סנדוויץ׳.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
בשבל לבייש אותך כי אתה משמיץ בדקתי במחירון כמה עולה מנגנון מושלם של גלגל הספייר שכולל כבל ידית והגלגלת בקליאו 3 וזה עולה עשירית ממה שציינת

עוד אוסיף שעולם לא נתקלתי בחלק כזה שהתקלקל

א. "לא נתקלת", זה דבר חדש שאני, אישית, שומע לראשונה ואני מאמין שזה עוד יתקלקל מתישהו.

ב. אני הבן אדם ה-א-ח-ר-ו-ן בפורום הזה, שישמיץ רכבים צרפתיים ובייחוד רנו, רנו זה הרכב שאני הכי אוהב בעולם, ה-כ-י!!!

בנוגע ל-"השמצה", מדובר על חב' קרסו ולא על רכבי רנו.

יש לי ניסיון מר עד להקיא עם חב' קרסו הן בתחום המכירה והן בתחום השירות.

כך שאם, לטענתך, אני "משמיץ" את חברת קרסו, יש לי על מה ולמה ל"השמיץ" אותם.

פרנקופיל מושבע!

פורסם
בחיפושית היה רעיון גאוני לא פחות - לחץ האוויר בגלגל החילופי הפעיל את מתזי השמשות.

צינורית היתה מחוברת משסתום הגלגל למיכל מתזי המיים, וכך התזת המיים היתה קלה.

אין אחד שלא היה לו חיפושית, שלא מכיר את זה.

הרי אין אחד, שלא היה לו חיפושית ואז היה פנצ'ר וגילה שבעצם...אין לו אוויר בצמיג החילופי, הכל הלך לחלון.

אני לא אשכח את זה לעולם! :)

:-o:-D

פרנקופיל מושבע!

פורסם
המכונית הגרמנית הראשונה שבה המצבר הונח בתא המטען היתה המרצדס c שהוצגה בסוף 93׳.

על פי רוב, שיקולי חלוקת משקל הם העיקריים, בנוסף לכך שהמצברים היום רגישים יותר לחום, ועקב כך חייהם מיתקצרים.

במרצדס a המקורית, המצבר הורכב ברצפת הרכב (!), מתחת למושב הנהג, מאחר ולמכונית היתה רצפת סנדוויץ׳.

גם לטוארג מצבר מתחת למושב

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

נראה לי שזה מקל על חיווט בעת חיסול.

ובאמת: גם לטרנספורטר שנות התשעים היה מצבר מתחת למושב. ברכב של אבא שלי מצבר התפוצץ בזמן ניסיון להתנעה. איך הנ"ל מסתדרים יחד עם השקעה בבטיחות הנוסעים?

פורסם

גם בחיפושית המצבר היה מתחת למושב.

לא אשכח (למרות שעברו 35 שנה מאז), איך בטיול ליער בן שמן, אני יושב לי בצד ימין במושב האחורי ומתלונן - "אבא חם לי בטוסיק" חצי דרך.

קצת לפני שהגענו, כבר היו להבות...

מסתבר, שהמושב, שהיו לו קפיצים כמו במיטה צבאית (מעיין סלאלום כזה) שקע. הקפיץ נגע בשני קטבי המצבר בכל קפיצה. ניצוץ קטן הדליק את המילוי של המושב (משהו דמוי קש כזה).

בקיצור- כמעט נשרף לי הת*ת בגיל שש. :-P

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
גם בחיפושית המצבר היה מתחת למושב.

לא אשכח (למרות שעברו 35 שנה מאז), איך בטיול ליער בן שמן, אני יושב לי בצד ימין במושב האחורי ומתלונן - "אבא חם לי בטוסיק" חצי דרך.

קצת לפני שהגענו, כבר היו להבות...

מסתבר, שהמושב, שהיו לו קפיצים כמו במיטה צבאית (מעיין סלאלום כזה) שקע. הקפיץ נגע בשני קטבי המצבר בכל קפיצה. ניצוץ קטן הדליק את המילוי של המושב (משהו דמוי קש כזה).

בקיצור- כמעט נשרף לי הת*ת בגיל שש. :-P

ענק!!!

אצלי החיפושית זה זיכרון ילדות מהמם.

אימא ואבא, 3 אחים, נוסעים לטייל בארץ ולפיקניק.

פותחים את הבגאז' -מקדימה!- מעמיסים סלים, צידניות ודברים טובים.

נוסעים לטייל בכל הארץ, הילוך רביעי, חלוניות קידמיות פתוחים לשם האוויר.

הרעש של הטרטור המדהים של החיפושית, במושב האחורי.

מערכת סטירוא מפוארת תדיראן שקולטת רק AM חחח :)

והכי חשוב, כאב אוזניים כל אימת שסוגרים את הדלת ברכב.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

עזבו, אני נסעתי בפיאט 127 שנת 84 יד ראשונה עם 117,000 ק"מ, בשנת 2000 נדלק האוטו תוך כדי נסיעה.

כן, מה שאתם קוראים. עשן מהתא מנוע, אח"כ להבות... השארנו את הרכב באמצע הכביש וברחנו משם (היה מיכל דלק מלא אגב. ממש מלא).

בסוף עבר מישהו עם פורד טרנזיט עם מטף (זה רכב מסחרי ולכן מטף חובה), וכיבה את הרכב. נשרף המצבר, צמות חשמל ומכסה פילטר. גם המכסה מנוע נזקק לצבע חדש. אפשר לומר שאם המצבר היה בפנים הוא לא היה נשרף :)

אגב מקור הנזילה בדליפת דלק מהפילטר.

כשחושבים על זה, אם המצבר מתחת למושב זה אחלה תירוץ לא להתניע עם כבלים אם מפחדים על המחשב. "אדוני המצבר מתחת למושב ואין גישה".

• תוכן חדש...