Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול RS (חבר הפורום, לא הדגם) הוציא אותי לטיול קצר, ועשה לי בית ספר. אבל נתחיל מההתחלה, כי אני חפרן:

עם הXS ביקרתי בנס הרים לבד כפעמיים-שלוש - אבל תמיד הגעתי מאזור צובה\הדסה ולא עשיתי אף פעם את העליה מאשתאול. במשך 4 שנות בעלות הגעתי למצב של בטחון רב בהתנהגות שלה וביכולות שלי איתה ולמדתי לנהוג די מהר גם במקטעים קשים, אך עם 0 ניסיון בנהיגת מסלול וללא כל הדרכות פורמאליות, או אף חברים חובבי נהיגה כמוני, לא היה לי שום קנה מידה לביצועים שלי בתנאים כאלה. בנוסף, מאז שרכשתי את הסוניק אני נוסע איתה בקו ראשון-ת"א יום ביומו, וכבר מעל 3000 ק"מ נצברו להם, ואף לא נסיעה אחת בשביל הכיף. לכן קפצתי מיד על ההזמנה של RS לצאת לטיול.

נפגשנו לקראת המסלול, עשינו היכרות ויצאנו לדרך. המקטע הראשון היה פשוט בלתי נסבל - לא הצלחתי לשמור על הקו שרציתי, ביציאה מכל פניה הכח הגיע מאוחר מידי ולא פעם כמעט והעיף אותי לגדר הבטיחות של הפניה הבאה. הרגשתי שאני נלחם עם הרכב, בעיקר נאבק בתיבה האוטומטית. במשך דקות ארוכות בקרת האחיזה פעלה ללא הפסק, ודילגנו בין מעט מידי כח ליותר מידי כח בלי אמצע. יצאתי מהמקטע מזיע ורועד מפחד - הראש אומר "אתה יודע לעשות את זה, נהגת בכבישים קשים יותר, ברכבים חזקים יותר, ומהר יותר" - אבל תחושת הבטן אומרת שמשהו לא כשורה. בהתייעצות קלה החלטנו שאעבור לאחורי השיירה ואאט את הקצב, כי ברור לחלוטין שחוסר ההיכרות שלי עם הרכב והכביש משחק תפקיד לא קטן. הבנתי גם שלנסות ולעמוד בקצב של החבר'ה הגדולים על כביש שאני לא מכיר ובחושך זה לא רעיון חכם.

במקטע השני, האטתי קצב, כיביתי מוזיקה ופתחתי קצת חלונות - ניסיתי להקשיב מתי הצמיגים מאבדים את האחיזה, ולנסות להיצמד לקווים הנכונים גם אם לא במהירות הנכונה. החבר'ה חיכו בסבלנות שאתפוס אותם, ונתנו את הטיפ הבא - זה בדיוק הזמן לעבור למצב ידני. גם ככה היד שלי כל הזמן יורדת לידית ההילוכים באינסטינקט שנשאר מ8+ שנות נהיגה יום-יומית על ידני, וזו הדרך לגרום למנוע לעבוד בשבילי ולא נגדי. כך עשיתי, ומצאתי שבהילוך הרביעי (מבין 6) אני נמצא בדיוק בטווח הסל"ד האפקטיבי ביחס למהירות שנסעתי בה כך שיש לי את הכח לצאת מפניות. למעשה את המקטע הבא עשיתי כמעט כולו בהילוך הרביעי. זה אולי נשמע קצת מפתיע, אבל זה נובע מכך ששברולט קיצרו משמעותית את ההילוכים הראשונים של התיבה בדגם הRS ולמעשה הפכו אותם להילוכי "יציאה מהמקום בלבד". בשלב הזה נופל עוד אסימון: אני לא מנוסה בנהיגה על גודשות כאלה, בהן רצועת הכח לא ליניארית, ואני לא מנוסה בכלל בנהיגה על אוטומט. התיבה לא חכמה מספיק להוריד הילוך בכניסה לפניה, ובדיוק לשם זה יש שליטה ידנית. התחלתי להרגיש קצת יותר בשליטה, אך הנפילה החדה בבטחון העצמי עדיין השפיעה.

בשלב הזה הקבוצה התפצלה - מי שיודע מה הוא עושה, המשיך לכייף, ואילו RS החליט "להקריב" למעני את המשך הערב ולקחת אותי למקטע כביש קל יותר לקצת הדרכה. הצטרפתי אליו לכמה סיבובים בפוקוס, שהשלימו את סשן ה"בית ספר" - כשאתה מבין כמה עוד יש לך ללמוד, וכמה אתה עוד רחוק ממי שבאמת יודע לנהוג, וכמה הגבולות האמיתיים של הרכב רחוקים מהגבולות שיש לך בראש. לאחר תיקון תנוחת הנהיגה (שבהתלהבותי מהיציאה לדרך, השארתי בתנוחת ה"נוחר בפקקים של איילון") ובתמיכתו של RS שישב לצידי, הצלחתי כבר לשפר קצת את הקצב ולהתחיל לבנות חזרה את הבטחון העצמי. בשעה מאוחרת בלילה, אחרי קצת פטפוטים בזמן שהבלמים והצמיגים חוזרים לטמפרטורה סבירה, התפצלנו כל אחד לדרכו וחזרתי הביתה בטוח יותר, חכם יותר, וקצת אמיץ יותר.

ניגש לתובנות:

על הטיול עצמו - נכנסתי עם כל הטעויות שאפשר, מלבד מצב הרכב. ניסיתי לנהוג מהר במסלול שאינני מכיר, נכנסתי למסלול בחושך בלי ללמוד אותו באור יום, בתנוחת נהיגה לא טובה בעליל, בלי להכיר ולבטוח ברכב. יחסית לכל זה, הערב עבר די בהצלחה.

על הסוניק החדשה - אין ספק שהתיבה האוטומטית פשוט לא מתאימה בכלל לנהיגה כזו. מצד שני, למרות שמורגשת רכינת גוף משמעותית, הסוניק מתנהגת יפה למדי בפיתולים ולא הרגשתי שום קושי באספקט הזה. אפילו הופתעתי לטובה. גם הבלימה ראויה, וככלל אמנם היא באופן מובהק לא רכב ספורט אבל יש לה פוטנציאל לנהיגה מהירה ואף מהנה. יש לי הרבה שיעורי בית לעשות בכל הנוגע לשליטה בסוניק, ובעבודה עם המנוע הזה. אחרי זה, יגיע הזמן לחשוב על שיפור - אנטי-רול מחוזק, אולי בולמים קשים יותר, וייתכן שגם TMC.

על הפוקוס של RS - עשיתי עליה סיבוב אחד, ועדיין לא הצלחתי להחזיר את הלסת למקום. אמנם נהגתי בדור I שלה, אך בגרסת האוטומט 1.6 שזכורה לי כבעלת הגה מעולה אך עצלה כל כך שזה היה חסר משמעות. יחד עם החוויה השלילית מאוד שקיבלתי מהפיאסטה 1.6, לא ציפיתי ליותר מידי,אבל כבר היה ברור שאין היה לי שום סיכוי לעמוד בקצב שלה עם RS מאחורי ההגה. ועדיין הופתעתי לטובה כבר מהרגע שהתיישבתי במושב הנהג שלה, ונתחיל במושבים עצמם - יש לה מושב נהג מעולה, אני בחור מלא למדי והרגשתי כאילו עטפו אותי בניילון נצמד, שזו בדיוק התחושה שאני מחפש בכביש כזה. התלוננתי על חוסר התמיכה הצידית של הסוניק עוד לפני שקניתי אותה, אבל אחרי ישיבה ברכב משפחתי "פשוט" עם מושב כל כך מוצלח (לטעמי) הפער הזה מורגש מאי פעם. שנית, ההגה. הוא קל יותר מבסוניק, אבל הוא פשוט נותן תחושת בטחון שהרגשתי במעט מאוד רכבים בחיים שלי. מרגיש כמו לאחוז את הצמיגים הקדמיים בידיים, מה שתעשה זה בדיוק מה שיקרה. למרות המחסור היחסי בכח, ואף למרות שהיא נחותה מעט באבזור מהסוניק, עלתה בי אתמול המחשבה שאולי רכשתי את הרכב הלא נכון. הזמן עוד יגיד.

לסיכום, אתמול היה שיעור מרוכז ואינטנסיבי - על הפער בין יכולות הנהיגה שלי כ"נהג הכי טוב בחבר'ה" לבין זו של מי שבאמת יודע מה הוא עושה. על היכרות עם הרכב ועם המסלול וכמה השקעה עוד נדרשת ממני כדי לבנות אותה. על החשיבות של תנוחה נכונה וריכוז. עלה לי לא פעם המשפט מחתימתו של מוטי-מיאטה: אם אתה לא יכול לנהוג מהר עם 90 כ"ס, גם 900 לא יעזרו לך.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יפה מאוד, כתיבה מצוינת - תמשיך לחפור ככה בבקשה8)

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

מוטי, היה כיף להכיר אותך ואת מקסים (עם הקליאו RS האדמונית שלו).

מלכתחילה סכמנו שכל אחד ינהג בקצב שלו, משמע בקצב שנוח לו ובקצב בו הוא חש ביטחון. אנחנו מכירים את הכבישים הללו היטב, גם בלילה, גם ברטוב. לך יש פחות ניסיון עימו וחלק מהקטע היה חדש מבחינתך - וזה בסדר. צרף לכך את העובדה שאת הסוניק אתה עוד לא מכיר על כל הדקויות שלה - וזה בסדר, זה לגיטימי. זאת גם הסיבה שבעצירות דסקסנו קצת וניסינו להבין מי נגד מי והיכן הבעיה. אחרי עצירה / שתיים - כבר הבנת יותר היכן ה"הבעיה" והתמודדת איתה בחוכמה.

כפי שראית, הסוניק לא כזאת נוראית (אפילו די מפתיעה). ההגה שלה די נכון במשקל (כבד), גם די מדוייק, אבל לא מהיר במיוחד ומרגיש מלאכותי משהו. הבלמים דווקא הפתיעו לטובה, יש נשיכה ראשונית לא רעה בכלל ולאחריה התגובות בהחלט טובות. מה שהיה קל להבחין כבר כנוסע - רכות יחסית. היא נעה על מתליה מעט יותר מידי, גם רוכנת קצת. כנהג מן הסתם שזה מורגש יותר, אבל פחות נוראי ממה שהורגש לי כנוסע וכמובן שהכל ניתן לפתור / לשפר - אם רוצים. נקודת ההתחלה שהייתי בודק לשיפור - התיבה (הדי מזעזעת, איטית, עצלנית ולא ברורה). נסה לחקור קצת בנט' על ה-Flash Tuning ש-TMC מציעים עבור התיבה, אולי השיפור אכן מורגש ויעיל.

כיף לשמוע שנהנת, הסקת מסקנות, חלו שינויים ורמת האומץ / בטחון חוזרת לך. אין ספק שקורס נהיגתי יועיל לך מאוד.

בכל מקרה, היה טיול לילי מהנה. כבישים ריקים, מזג אוויר קריר ונעים, חבר'ה מקסימים והרבה הוט האצ'ז. עד הפעם הבאה...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אתם על הגבול שבין הזויים למצחיקים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הייתי רושם משהו אחר וקצת פחות פוליטקלי קורקט, אבל אז הייתי צריך לתת לעצמי התראה. סליחה על חוסר הפרגון.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)
מוטי, היה כיף להכיר אותך ואת מקסים (עם הקליאו RS האדמונית שלו).

...

בכל מקרה, היה טיול לילי מהנה. כבישים ריקים, מזג אוויר קריר ונעים, חבר'ה מקסימים והרבה הוט האצ'ז. עד הפעם הבאה...

לצערי קפצתי רק להגיד שלום וחזרתי עכב שבת חתן (שלי, אי אפשר להבריז) והכנות לתאילנד

מאוד שמחתי להכיר אותכם ומקווה פעם הבאה להצטרף כבר לנסיעה

עריכה אחרונה על ידי In Flames

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

כיף לשמוע שנהנת, הסקת מסקנות, חלו שינויים ורמת האומץ / בטחון חוזרת לך. אין ספק שקורס נהיגתי יועיל לך מאוד.

אתה עברת הסמכה כלשהי להדרכת נהיגה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מכיוון שהייתי שם אני מוצא לנכון לתקן קצת את הרושם שנוצר... הקבוצה כללה חבר'ה שברובם יודעים לנהוג ומכירים את הכביש. הסתדרנו ככה שאף אחד לא עיכב אף אחד ולא לחץ על אף אחד. כולם התנהגו בבגרות, RS ופות"ש בכלל זה, לא עשו שטויות ולא ניסו לשחק אותה שומאכר. RS באמת נוהג היטב והצליח להעמיד את הפוקוס בקצב של המובילים, לפחות בקטעים הטכניים. פות"ש עשה רושם של מי שמכיר במגבלותיו ובא כדי ללמוד ולהשתפר בזהירות, ולגבי "קורס" אני די בטוח שRS התכוון לקורס מקצועי ולא לקורס פרטי בהדרכתו... חוץ מזה היה קריר ונעים והמנועים אהבו הזה וגרגרו בהנאה (לפחות המוגדשים שביניהם)!

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם (נערך)

ערן, שמחתי שהגעתם - אתה והגודשת. מרבית הזמן הייתי עם חלון פתוח וסיפקתם לי דק' רבות של פסקול מהנה לאוזן!

וכפי שאמרתי, עד הפעם הבאה... עם עוד קצת עקרבים ו"תחרות" (פיאסטות ST, קליאו RS ו-208GTI). גיא, אתה יותר ממוזמן, You Know. תגרור איתך גם את אלי, הוא קצת נעלם לנו!

ערן חידד - לא הייתה כאן שום תחרות שהיא, רק קבוצת חברים שיוצאת לטייל ולהתאוורר בלילה קריר ונעים.

אחדד ואומר שכוונתי היא שמוטי (והסוניק) צריך לעבור הדרכה תחת מדריך מוסמך. לא שום דבר אחר שהוא, כפי שמשום מה קפצתם להסיק ולהבין.

עריכה אחרונה על ידי RS

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם (נערך)
אני לא חושב שלשפר סוניק יעזור לך לבנות רכב מהיר במיוחד. חבל סתם להשקיע, אבל זו דעתי.

נכון לרגע זה, הסוניק RS "מהירה יותר" ממה שאני כנהג יודע להוציא ממנה - בדיוק כמו הג'ולייטה, הTT, וה640 בהן נהגתי בתנאים דומים.

בבוא העת, אם ארגיש שהתקדמתי מספיק כדי להצדיק את זה ועדיין לא ארצה/אוכל לעבור לרכב חדש, לא רואה שום סיבה לא להשקיע כמה אש"ח בודדים ולהפיק ממנה עוד קצת פאן. אל תשכח שאני לא מחפש להתחרות באף אחד, או לקבוע שיאים חדשים על מסלול כלשהו - רק להינות מהדרך.

לכל השאר, צאו מהשליליות, איזה טוב זה עושה לכם? אנחנו גם ככה קהילה קטנה של משוגעים, לעקוץ אחד את השני לא מועיל לאיש.

שיהיה לכם שבוע טוב :-)

עריכה: למקרה שזה באמת לא ברור - השימוש במונחים "עשה לי בית ספר" ו "למדתי שיעור" הם as a figure of speech, ולא במובן במילולי. אל תהיו קטנוניים.

עריכה אחרונה על ידי Mr. MAG

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

• תוכן חדש...