Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עידן - צודק לחלוטין.

בלימת מנוע לא הייתה בעיה פר סה בנסיעה הזו, הבעיה הייתה השליטה בסל"ד. יש סל"ד מסוים שבו אני רוצה להיות ביציאה מפניה, ובמצב אוטומטי לא הייתי בו (הייתי תמיד בסל"ד נמוך מידי, כי התיבה לא הורידה הילוך עד שלא נתתי קיק אחרי הפניה). בסדר, הנסיון שלי בנהיגה על רכב אוטומטי דל מאוד, למעשה הוא מסתכם ב3 החודשים האלה עם הסוניק וכמה נהיגות מזדמנות ברכבים של חברים או של אבא כנהג תורן. אני רגיל לידני שבו ניהול הכח מאוד ברור לי, ועכשיו למדתי פחות או יותר איך לעשות את זה גם בסוניק.

מקסים - מה אכפת לך? יש לך העברה מההגה, אין טוב יותר מזה :-P

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
עוד לא הבנתי איזה הוט האצ'ים נכחו בטיול ?

פוקוס 1.6 רגילה ("שומטת לסתות" ) , דייהולט סוניק ?

אם כבר שמיטת לסתות : אחרי שנהגתי את המסלול מספר פעמים לפני שבועיים על פורשה קאיימן +כביש רטוב - לא נסגרו לי הלסתות עד היום . :shock:

פיאסטה ST, אבארת' פונטו, זוג אבארת' 500, וקפצה גם S3 כלשהי לביקור.

מניח שבדיחות הדייהולט לא יעברו לעולם, לפחות לא מפי מי שלא יכול להינות בפחות מחצי מליון ש"ח. :roll:

פורסם

הסוניק rs אינה הוט האצ׳ אלא סופר מיני חזקה וזריזה.

מיתחרותיה הטבעיות הן דגמי ה tsi הקטנים של vag.

בינה לבין דגמי דייהו הקודמים אין כלום משותף, זולת הסמל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

נסיעה "ספורטיבית" עם רכב אוטומטי בכביש כזה מאוד מסוכנת, פעם אחת כי אתה גורם לכך שכל עומס בלימת הרכב מוטלת אך ורק על הבלמים מה שעלול להוביל מהר מאוד להתחממות ודעיכת בלמים, פעם שניה כי אתה "מפספס" את בלימת המנוע שעוזרת להפחתת העומס על הבלמים ומסייעת בריסון המרכב וכמובן בהכנת הרכב ליציאה מהפניה בהילוך המתאים מבחינת רצועת הכח.

ככל שאני יודע בלימה בעזרת המנוע\גיר היא "הרגל מגונה" בנהיגה ספורטיבית (או בכלל) כי היא מאוד לא לינארית, לא מדוייקת ולא יעילה.

איך ומתי אתה משתמש במנוע להאטה בזמן נסיעות ספורטיביות עם הבנץ'? אם היו לך בלמים שלא דועכים עדיין היית משתמש בשיטה הזו?

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם
מקסים - מה אכפת לך? יש לך העברה מההגה, אין טוב יותר מזה :-P

סקרנות

בעיקר להבין איפה עובר הקו בין התיבות שעידן מדבר עליהן

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

אייל, הגיע הזמן שבמקום לדבר (הרבה) - תתחיל גם לעשות. אם הכל כ"כ משעשע אותך והזלזול לא מפסיק לטפטף ממך, אתה יותר ממוזמן להצטרף אלינו מידי פעם.

במקרה הטוב - תהנה ותוציא את הגולף להתאוורר קצת. במקרה הרע - יתכן וננפץ לך את האגו הסופר מנופח שלך.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לסוניק יש תיבת טיפטרוניק מלאה, כלומר כשאתה נועל את ההילוך, התיבה לא תוריד ולא תעלה הילוך בשום מצב, למעט מהירות נמוכה מידי להילוך.

אין לך שום סיכון שהתיבה תוריד הילוך במצערת מלאה ותגרום להעברת משקל בלתי רצויה.

צריך רק להתרגל להעברת ההילוכים ע״י דפדוף במתג שנמצא בצדה השמאלי של ידית ההילוכים.

פורסם
אייל, הגיע הזמן שבמקום לדבר (הרבה) - תתחיל גם לעשות. אם הכל כ"כ משעשע אותך והזלזול לא מפסיק לטפטף ממך, אתה יותר ממוזמן להצטרף אלינו מידי פעם.

במקרה הטוב - תהנה ותוציא את הגולף להתאוורר קצת. במקרה הרע - יתכן וננפץ לך את האגו הסופר מנופח שלך.

אל תיקח את זה אישית,רק ניסיתי לתת קצת פרופורציה והקבלה מהכיוון הספורטיבי לסוניק מול פוקוס 1.6 כי אני מכיר את הפוקוס 1.6 היטב. יופי של רכב אבל לא שומט לסתות.

למרבה הצער התענוג הזה על הקאיימן עלה לי כמו סט צמיגים איכותי . :cry: (אבל היה שווה כל שקל)

לדבר אני דווקא לא מדבר הרבה כי אני בקושי בפורום ,אבל סשני נהיגה ספורטיבית בנס הרים אני מעדיף לעשות לבד או מקס' בזוג.

אי אפשר להנות באמת כשיש קבוצה גדולה יחסית של רכבים שחלקם לא מתאימים לאירוע וחלקם עם נהגים לא מיומנים.

פיאסטה ST, אבארת' פונטו, זוג אבארת' 500, וקפצה גם S3 כלשהי לביקור.

מניח שבדיחות הדייהולט לא יעברו לעולם, לפחות לא מפי מי שלא יכול להינות בפחות מחצי מליון ש"ח. :roll:

אה. נחמד.

מהשרשור היה ניתן להבין שהיו רק שלושה רכבים : פוקוס רגילה, דייהולט והרנו RS .

לגבי הדייהולט , זה פחות או יותר אנתי תזה לרכב שמיועד לנהיגה ספורטיבית בנס הרים . אין קשר לעלות כי יש גם רכבים ב20 אלף ש"ח שמסוגלים לספק הנאה לנהג.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, אל דאגה - בעלי העקרבים והפיאסטות מכירים את הכביש היטב. אז יאללה, בלי תירוצים - תקפוץ להגיד שלום...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני לא חושב שזה בהכרח כזה דבר רע שהתיבה לא מורידה הילוך, ולא בטוח שזה מקור הבעיה. אני לא הייתי ממהר לקבוע דרך האינטרנט - יש יותר מדי פרמטרים מעורבים כאן. כן יכול לציין שגם בנהיגת מסלול וגם בנהיגה יומיומית יותר עם הזמן למדתי (ולימדו אותי) לוותר לפעמים על הורדת ההילוך לפני כניסה לפניה. כן, זה אולי גורם לך לאבד זמן מה ביציאה מהסיבוב (בהתאם לרכב כמובן), אבל מבטיח פניה חלקה ולרוב גם קלה יותר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לגבי הדייהולט , זה פחות או יותר אנתי תזה לרכב שמיועד לנהיגה ספורטיבית בנס הרים . אין קשר לעלות כי יש גם רכבים ב20 אלף ש"ח שמסוגלים לספק הנאה לנהג.

אייל, אתה שבוי בסטיגמות מהעבר.

אין שום קשר, ולו הקלוש ביותר, בין הסוניק לבין האוואו.

לסוניק שלדה נחמדה, שמשותפת אגב לאופל קורסה, גרנדה פונטו ואלפא מיטו, וניהוג די מפתיע.

במחירה הנוכחי, ה RS היא תמורה מצויינת לכסף.

פורסם
אל תיקח את זה אישית,רק ניסיתי לתת קצת פרופורציה והקבלה מהכיוון הספורטיבי לסוניק מול פוקוס 1.6 כי אני מכיר את הפוקוס 1.6 היטב. יופי של רכב אבל לא שומט לסתות.

למרבה הצער התענוג הזה על הקאיימן עלה לי כמו סט צמיגים איכותי . :cry: (אבל היה שווה כל שקל)

לדבר אני דווקא לא מדבר הרבה כי אני בקושי בפורום ,אבל סשני נהיגה ספורטיבית בנס הרים אני מעדיף לעשות לבד או מקס' בזוג.

אי אפשר להנות באמת כשיש קבוצה גדולה יחסית של רכבים שחלקם לא מתאימים לאירוע וחלקם עם נהגים לא מיומנים.

אה. נחמד.

מהשרשור היה ניתן להבין שהיו רק שלושה רכבים : פוקוס רגילה, דייהולט והרנו RS .

אני לא חושב שהיא מספיק זולה כדי להיות משתלמת אבל בכל מקרה , אני רואה שפגעתי בחובבי/בעלי המותג אז אני מתנצל.

לגבי הפוקוס - היא לא שומטת לסתות מבחינת ביצועים וניהוג כרכב ספורט. רחוק מזה. היא כן שומטת לסתות מבחינת ניהוג ואחיזה כמשפחתית גנרית שיש בארץ כמו זבל בליסינג. הכל עניין של למה אתה משווה. התחושה שהיא מעבירה לנהג בסוג כזה של נסיעה, נמצאת כמה רמות מעל כל רכב אחר שבו נהגתי בטווח מחירים שלה, וזהו זה.

לגבי הסוניק - אין קשר לחובבי המותג. אני רחוק מלהיות חובב של שברולט, ולמרות זאת בחרתי לקנות את ה RS. מבין כל רכב חדש מהיבואן שאתה יכול לקנות היא נותנת את המקסימום בכיף, פינוק (אבזור+נוחות) וביצועים במחיר שלה (110 אש"ח על הכביש עם סאנרוף, אחרי מעט מיקוח). עברתי על האיביזה, הקליאו, הפיאסטה, הפולו (שעולה יותר אבל ניסיתי אחת). גם על הקורסה 100 כ"ס ידנית ניסיתי. (ברשימה הזו אין רכבים שפסלתי מראש בגלל תיבה אוטומטית מיושנת מידי או מנוע פשוט חלש מידי). ניסיתי כמעט כל מה שהוא לא בעל תיבה מהמאה הקודמת (4 הילוכים פלנטרית) ובעל יותר מ100 כ"ס, ובמחיר הזה חדש. הסוניק משאירה לכולן אבק באבזור, מתנהגת על הכביש הרבה יותר טוב משציפיתי ונותנת הכי הרבה כ"ס לשקל. הדבר היחיד שפוגע בה באמת זו התיבה האוטומטית.

מה אתה היית לוקח במחיר הזה, חדש?

אני לא חושב שזה בהכרח כזה דבר רע שהתיבה לא מורידה הילוך, ולא בטוח שזה מקור הבעיה. אני לא הייתי ממהר לקבוע דרך האינטרנט - יש יותר מדי פרמטרים מעורבים כאן. כן יכול לציין שגם בנהיגת מסלול וגם בנהיגה יומיומית יותר עם הזמן למדתי (ולימדו אותי) לוותר לפעמים על הורדת ההילוך לפני כניסה לפניה. כן, זה אולי גורם לך לאבד זמן מה ביציאה מהסיבוב (בהתאם לרכב כמובן), אבל מבטיח פניה חלקה ולרוב גם קלה יותר.

אם ההורדה מתבצעת בתוך הסיבוב אז כן, בלימת המנוע תגרום לטלטול הרכב, הטלת המשקל קדימה (שעלול לפגוע באחיזת הצמיגים האחוריים ומפעיל עומס נוסף על הבלמים והבולמים הקדימיים) וזה בעייתי. הרעיון הוא להיכנס לפניה כבר בהילוך שבו תרצה לצאת - הרי אתה בולם לפני הפניה, אז תוריד הילוך שיתאים למהירות של הפניה, ככה שביציאה ממנה תהיה בהוט-ספוט של המומנט והגז ימשוך אותך קדימה. בידני זה היה קורה לי לבד, בכל תנאי נהיגה. באוטומט, התיבה לא יודעת שהיא צריכה להוריד הילוך עד שהיא לא מקבלת קיק מסיבה פשוטה - התכנון של תיבות כאלה הוא להיות חסכוניות ועל כן הן שואפות להיות בהילוך כמה שיותר גבוה. כל עוד הפניה לא האטה אותך מתחת לרף התחתון של הילוך מסוים (ובסוניק הרף התחתון הזה נמוך מאוד בכל ההילוכים) היא לא תוריד הילוך. זה גורם לך לרדת מתחת לטווח הסל"ד האפקטיבי (בו המגדש באמת נותן משהו) ואז בא קיק, הורדת הילוך, עליית סל"ד - ופרץ של כח שמגיע כמה שניות מאוחר מידי.

בתיבות מתקדמות יותר, במצב ספורט, התיבה כן תוריד הילוך אקטיבית כדי להישאר ב"רצועת הכח". אבל הכי טוב - לעבור למצב ידני ולשלוט בזה בעצמך.

פורסם

לסוניק שלדה נחמדה, שמשותפת אגב לאופל קורסה, גרנדה פונטו ואלפא מיטו, וניהוג די מפתיע.

חן אתה בטוח בדבריך? אם השלדה משותפת לאלפא ולפונטו הניהוג אמור להיות טוב ואפילו מפתיע לשברולט.

אגב, הסוניק נקראת בחלק מהמדינות אבאו 2014, אז אני לא יודע עד כמה היא שונה מהאבאו.

פות"ש , מי שהציע לך נהיגה מתקדמת טועה, אתה לא תקבל בקורס נהיגה מתקדמת יותר מדי כלים לכבישים מהירים , עדיף לקחת מדריך טוב (עם או בלי הסמכה) ומומלץ ולצאת איתו ועם הרכב לאחד הכבישים.

Miata ND2

• תוכן חדש...