Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בטוח לחלוטין, הפלטפורמה זהה בכולן.

לסוניק 1.4 האטמוספרית יש הגה הידראולי מצויין, וחבל שה rs לא משתמשת בו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

mr. mag, יש דברים שאולי נכונים או יעילים יותר לנהיגת מסלול, וגם שם מה שאתה מתאר לא תמיד נכון. גם בידני אתה יכול לבחור שלא להוריד הילוך, ואני לרוב אעדיף לנהוג בדיוק כך ובכל מקרה אעדיף נהיגה חלקה יותר. זה נכון כמובן יותר לגבי רכבים שבהם הכח מספיק זמין כמעט בכל סל"ד, כמו, לדוגמא, המיטו שהייתה לי בעבר.

באשר ללאג של הורדת ההילוך ביציאה מסיבוב -שוב, יש דברים שקשה לנתח אותם במדויק בכתיבה בפורום. אני לא יכול להסיק מכאן מה היא הנקודה המדויקת ברכב שלך שבה כדאי לחזור לגז ביניים ומתי לסחוט את הדוושה עד הסוף, האם אתה מיישר את ההגה בזמן וכו'.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אתם מנתחים את בעית התיבה האוטומטית מנקודת מבט לא נכונה. הבעיה עם תיבה, כל תיבה, שמעבירה הילוכים בצורה אוטומטית בדרכים שהנהיגה בהן כרוכה ברצף של האצות והאטות כמו כביש מפותל או דרך עירונית צפופה ועמוסה, היא מאוד פשוטה ואני אסביר אותה בדוגמה:

אתה יוצא מעיקול ומאיץ והתיבה עולה בהילוכים. אבל היא לא יודעת שתיכף מגיע עוד עיקול ואתה עומד לבלום והיא מעלה הילוך בדיוק כשאתה בולם, ואתה לא מקבל בלימת מנוע, או שהתיבה מורידה הילוך בסוף הבלימה הנגררת ואתה מקבל האטה או עודף כוח, בשלב בעיקול שבו אתה רוצה להיות עם דלק קבוע במהירות קבועה.

לכן, בתיבה אוטומטית נכון בנהיגה בדרכים כאלו, ולא רק בנהיגה ספורטיבית, לקבע את התיבה בהילוך מסוים. אמנם, חלק מהזמן המנוע יפעל במהירות לא יעילה ביחס להילוך, אבל יימנע שיטוט מיותר בין ההילוכים: אותן העברות הילוך מיותרות שבהן לאחר שתיים-שלוש שניות התיבה תחזור להילוך הקודם. אם בחירת ההילוך נעשית בצורה מושכלת התוצאה הכללית תהיה טובה יותר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
חן אתה בטוח בדבריך? אם השלדה משותפת לאלפא ולפונטו הניהוג אמור להיות טוב ואפילו מפתיע לשברולט.

אגב, הסוניק נקראת בחלק מהמדינות אבאו 2014, אז אני לא יודע עד כמה היא שונה מהאבאו.

פות"ש , מי שהציע לך נהיגה מתקדמת טועה, אתה לא תקבל בקורס נהיגה מתקדמת יותר מדי כלים לכבישים מהירים , עדיף לקחת מדריך טוב (עם או בלי הסמכה) ומומלץ ולצאת איתו ועם הרכב לאחד הכבישים.

הניהוג בסוניק RS אכן טוב ואפילו מפתיע לשברולט, בדיוק כמו שאמרת. אם אתה לא מאמין לי, קח אחת לנסיעת מבחן או קרא\צפה בקצת ביקורות.

אני בא מרכב עם ניהוג מעולה (206XS) ונהגתי בכמה רכבים "רציניים" בחיי, והRS היא לא אף אחד מהם :-D אבל היא אכן מפתיעה מאוד ביחס לשברולט. שום דבר שאחיותיה (קרוז, טראקס, אוואו, וספינות החלל האמריקאיות) יכולות להעיד עליו.

לגבי נהיגה מתקדמת - המונחים מתבלבלים. אכן, "קורס נהיגה מתקדמת" מתמקד בהתמודדות עם מצבי קיצון כמו החלקות, טכניקות בלימה וכו'. התכנים האלה כבר מזמן מאחורי. אני מאמין שהכוונה של כולם הייתה "קורס נהיגה ספורטיבית\מסלול" ובגדול אני שוקל את זה כבר לא מעט זמן, רק טרם מצאתי בית ספר בעל מסלול סגור (שאני מעוניין בו הרבה יותר מבנהיגה בכביש ציבורי) שאני בטוח וסמוך באיכות הקורס שלו (קרי, שלא יהיה תשלום על 10 שעות קורס שבהן 9.9 הן בהמתנה ו0.1 בנהיגה, כמו שיצא לי להתקל לא פעם גם כאן ע"ג הפורום)

אתם מנתחים את בעית התיבה האוטומטית מנקודת מבט לא נכונה. הבעיה עם תיבה, כל תיבה, שמעבירה הילוכים בצורה אוטומטית בדרכים שהנהיגה בהן כרוכה ברצף של האצות והאטות כמו כביש מפותל או דרך עירונית צפופה ועמוסה, היא מאוד פשוטה ואני אסביר אותה בדוגמה:

אתה יוצא מעיקול ומאיץ והתיבה עולה בהילוכים. אבל היא לא יודעת שתיכף מגיע עוד עיקול ואתה עומד לבלום והיא מעלה הילוך בדיוק כשאתה בולם, ואתה לא מקבל בלימת מנוע, או שהתיבה מורידה הילוך בסוף הבלימה הנגררת ואתה מקבל האטה או עודף כוח, בשלב בעיקול שבו אתה רוצה להיות עם דלק קבוע במהירות קבועה.

לכן, בתיבה אוטומטית נכון בנהיגה בדרכים כאלו, ולא רק בנהיגה ספורטיבית, לקבע את התיבה בהילוך מסוים. אמנם, חלק מהזמן המנוע יפעל במהירות לא יעילה ביחס להילוך, אבל יימנע שיטוט מיותר בין ההילוכים: אותן העברות הילוך מיותרות שבהן לאחר שתיים-שלוש שניות התיבה תחזור להילוך הקודם. אם בחירת ההילוך נעשית בצורה מושכלת התוצאה הכללית תהיה טובה יותר.

בדיוק.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

שניכם מתארים מצבים שונים, כנראה גם יש לנו הגדרות שונות למה זה "בלימת מנוע". אני יכול גם להעיד שלאחונה יצא לי לנהוג בכמה רכבים סמי או ספורטיביים, בעלי תיבות אוטומטית, בכבישים מפותלים, ולא חוויתי את מה שאתם מתארים, בטח לא ברמה של כמעט לעוף לגדר שממול.

שוב, אין מה לנתח דרך האינטרנט מה קרה במהלך נהיגה של אדם X ברכב Y בכביש Z, ולא משנה באיזה רכב או איזו תיבה מדובר.

ההמלצה היחידה שאפשר להוציא מכאן זה קורס, שגם יעזור לך להוציא יותר מהרכב שלך.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

דווקא זכורה לי לטובה, סוניק RS...

10003129_10152021157392338_1328305378_n.jpg?oh=f2767a1398059a567ac9c5fd84a058cd&oe=54E12178&__gda__=1427444750_213488888fe6e8632f2d4096ed758443

לגבי השרשור עצמו, עלו פה דברים ה-ר-ב-ה יותר מהותיים מאשר הימצאות בהילוך הנכון. כולם מוטרדים כל הזמן מהגז ביציאה מהפנייה בזמן שרוב הטעויות נעשות בכלל לפני הפניה, בכניסה אליה, או במהלכה... לטעמי נהג חסר ידע בנהיגה מתקדמת שהולך להתגרזן באמצע הלילה בנס הרים - הוא מתאבד. ולא במובן החיובי של המילה...

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
ידוע לך אם התיבה בקליאו RS נכללת בקטגוריה?

אני לא סגור לפי מה שקראתי ומהתחושות שלי

לא נהגתי על קליאו RS אז לא יודע לומר לך ספציפית.

ככל שאני יודע בלימה בעזרת המנוע\גיר היא "הרגל מגונה" בנהיגה ספורטיבית (או בכלל) כי היא מאוד לא לינארית, לא מדוייקת ולא יעילה.

איך ומתי אתה משתמש במנוע להאטה בזמן נסיעות ספורטיביות עם הבנץ'? אם היו לך בלמים שלא דועכים עדיין היית משתמש בשיטה הזו?

עוד לא הגעתי לנקודה בה הרגשתי דעיכת בלמים כי אחרי הכל מערכת הבלימה ברכב שלי מאוד גדולה- 8 בוכנות מלפנים, 4 בוכנות מאחור וצלחות בלימה נדיבות.

יחד עם זאת אחדד את דברי, אני לא מתכוון לבלימה באמצעות מנוע כפי שאנשים נוהגים לעשות לפני הגעה לרמזור (מורידים הילוכים ואז נותנים לחיצה על הבלמים).

אני מדבר על שימוש בבלמים ושילוב הילוך מתאים בכניסה לפניה שביחד תורמים לריסון של המרכב ולכניסה בקו נכון ויציאה מהירה יותר.

קונדסון יופי של תמונה, הצלחת לעשות דריפט עם סוניק?

;)

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אתה צודק בדברייך אך כפי שציינתי קודם- זה לא אבסולוטי כי בהחלט יש רכבים שיודעים "לקרוא" את הנהג ולהגיב בצורה כמעט מדוייקת לרצונות הנהג תחת תפעול אוטומטי, הבעיה שהרכבים האלה אינם בסקאלה של הסוניק RS.

הרכב הכי קרוב ל"נגיש" שבו נהנתי מתיבת הילוכים פשוט מצויינת בתפעולה האוטומטי היה ה-C63 AMG שבה התיבת הילוכים פשוט פנטסטית, מגיעים לעיקול, לחיצה על הבלמים והמחשב גיר מיד מחשב את עוצמת הלחיצה על דוושת הבלם ומוריד הילוך בהתאמה, זה קורה בשבריר שניה ובצורה כל כך מדוייקת שזה פשוט מדהים.

המחשב מזהה אם עוצמת\מהירות הלחיצה על דוושת הבלם הינה כזאת הנועדה רק להאט את הרכב מעט או לבלום חזק כך שבמקרה הראשון לא תתרחש הורדת הילוך ובמקרה השני יכול להיות שתתבצע הורדה של 2 הילוכים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני רק חייב לתקן, על פי ויקי (שבד"כ די מפורטת ומדייקת בדברים הללו) סוניק לא חולקת פלטפורמה עם פונטו ומיטו. הדבר המשותף היחיד זה השם "קורסה" - סוניק מבוססת על אבולוציה של הפלטפורמה ששימשה את קורסה C, פונטו ומיטו חולקות פלטפורמה עם קורסה D, אבל זו איננה אבולוציה של קורסה C אלא פיתוח שנעשה במקביל וההבדלים ביניהם משמעותיים.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תוכן חדש...