Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה יכול לחסוך כלכך הרבה כסף, הרי גם ככה אני נוסע לאיזה מקום, אז אני מוסיף מישהו לנסיעה שלי, הוא חוסך את הדלק שלו, משלם לי כמה שקלים, פחות רכבים על הכביש, פחות ביזבוז דלק, פחות זיהום אוויר, אבל מצד שני נהגי המוניות חושבים שזה יקח להם את הפרנסה, אבל השאלה היא מי קהל היעד של האפליקציה, האם קהל היעד הוא לקוחות מונית רגילה או אנשים בעלי רכב שחוסכים את הנסיעה עם הרכב שלהם, או אולי בכלל אנשים שנוסעים באוטובוס ?

לפי דעתי רעיון גאוני , מצויין וחברתי... אבל כמובן שבמדינת ישראל שום דבר לא חוקי...

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם
אלך יותר רחוק - מתכון לפיגועים נכון לימינו.

טוב שלא הגזמנת, היום מחבל אם הוא רוצה לעשות פיגוע אתה חושב שהוא יתקין את האפליקציה וישתף נסיעה?

היום לא צריך שום אפליקציה בשביל לעשות פיגוע, יוצא לרחוב ועושה מה שהוא חושב לעשות,

וחוץ מזה אז אל תצא בכלל לרחוב ותשאר כל היום בבית כי בחוץ מסוכן, אל תגזים...

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

א. השירות הזה לא מוצע בארץ נכון להיום, בדיוק בגלל שהוא לא חוקי

ב. לנהגי המוניות יש בהחלט טענה כבדת משקל, הם צריכים לקנות או לשכור זכות ציבורית ("מספר ירוק"), שזה לפי השרשור בנושא לאחרונה בסביבות 240 אלף שקל לרכישה או 1200 שקל לחודש, הם צריכים לבטח בביטוח מיוחד את הרכב כרכב ציבורי (בין פי 2 לפי 4 מרכב זהה ואותו נהג), הם צריכים לפתוח תיק במס הכנסה ומע"מ, לשלם על מונה (נדמה לי 750 שקל לשנה) ולהדפיס חשבוניות, לשכור שירותי רואה חשבון, לשלם מס הכנסה ומע"מ וכו'.

נהג מונית שאין לו את הכסף לכל הנזכר למעלה משלם למישהו על כל השירותים למעלה (לפני בערך 6-7 שנים זה היה 1500 שקל לשבוע) ומקבל מונית חדשה מבוטחת ומוציא חשבוניות על שם העסק של אותו בחור ורשום כעובד שלו.

מחר אותו נהג מונית במקום לשלם על כל הנזכר למעלה יכול לקחת רכב פרטי, לבטח בביטוח רגיל ולקחת כסף מנוסעים דרך Uber X. נכון?

כבר לא משתלם להיות נהג מונית חוקי.

ג. המדינה מנסה לצמצם ככל הניתן הון שחור, לאדם רגיל אין שום סיכוי שזה לא יהיה הון שחור, אין לו חשבוניות, אין לו תיקים במס הכנסה ומע"מ.

האכיפה כלפי זה גם תהיה הרבה יותר קשה מאשר האכיפה של רשות המיסים כיום כלפי נהג מוניות, כי פתאום במקום איזה 50 אלף (נניח) נהגי מוניות יש לך 8 מיליון נהגי מוניות פוטנציאליים.

ד. בטחונית זה מקל על חוטפים פלשתינים פוטנציאליים - מנטרל את הבעיה הראשונה שזה "היכרות" עם הקורבן, הקורבן מצפה לחוטף שיגיע והוא נכנס לרכב מרצונו. גם אם תדע על חטיפה כזאת זה אחרי שהקורבן לא הגיע למקום חפצו, לא כי מישהו ראה אותו מוכנס בכוח לרכב.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
טוב שלא הגזמנת, היום מחבל אם הוא רוצה לעשות פיגוע אתה חושב שהוא יתקין את האפליקציה וישתף נסיעה?

היום לא צריך שום אפליקציה בשביל לעשות פיגוע, יוצא לרחוב ועושה מה שהוא חושב לעשות,

וחוץ מזה אז אל תצא בכלל לרחוב ותשאר כל היום בבית כי בחוץ מסוכן, אל תגזים...

לפיגועים רגילים אולי אתה צודק, אבל לחטיפה...

פורסם

מצד שני, נהגי מוניות פטורים ממכס - מונית חדשה כל שנתיים שלוש - כמה זה שווה?

לדעתי זאת אפליקציה מבורכת. מי משפחד מפיגועים מוזמן לא להשתמש בה, בדיוק כמו שהוא לא תופס טרמפים.

פורסם

השאלה במה מדובר, האם מדובר בשיתוף נסיעות, סוג של פול עם השתתפות בעלות הדלק או לחילופין הזמנת

נהג (בדומה למונית ספיישל) שיגיע ויקח אותך למחוז חפצך תמורת תשלום.

האופציה הראשונה חוקית וקיימת במקומות עבודה מסויימים ובעיקר במוסדות לימודים (על גבי לוחות ברשתות החברתיות לרוב).

האופציה השניה לא חוקית.

פורסם

במידה ואתה לוקח איתך מישהו לכיוון שאתה נוסע (לעבודה למשל) והוא משתתף איתך

בעלויות הדלק, הדבר חוקי למיטב ידיעתי ואין עם כך שום בעיה.

פורסם
מצד שני, נהגי מוניות פטורים ממכס - מונית חדשה כל שנתיים שלוש - כמה זה שווה?

לא פטורים ממכס, לא פטורים ממע"מ, אתה מבלבל מיליון וחצי מושגים.

נהגי מוניות קונים את הרכב במחיר מלא, כולל מע"מ, בגלל שהם עם תיק עסק במע"מ הם מקבלים החזר על המע"מ (נדמה לי שבאותו חודש או חודש לאחר מכן).

הם מקבלים פחת של 20% לשנה על מחיר הרכב (לא כולל מע"מ כמובן) - משמע 5 שנים ולא שנתיים או שלוש.

ופחת זה אומר שזה הוצאה מוכרת (שזה הגיוני בהתחשב בעובדה שזה הכלי עבודה שלהם כן? אתה לא בא בטענות שהמקדחה של השיפוצניק זה הוצאה מוכרת נכון?).

ובכל מקרה זה קיזוז של ההכנסות ולא כסף שהם מקבלים חזרה.

פחת של שלוש שנים (33%) יש על מחשבים, לא על רכבים.

לדעתי זאת אפליקציה מבורכת. מי משפחד מפיגועים מוזמן לא להשתמש בה, בדיוק כמו שהוא לא תופס טרמפים.

זאת אפליקציה שנכון לעכשיו לא חוקית בישראל, כי התפיסה שעומדת מאחוריה לא חוקית בישראל.

השאלה במה מדובר, האם מדובר בשיתוף נסיעות, סוג של פול עם השתתפות בעלות הדלק או לחילופין הזמנת

נהג (בדומה למונית ספיישל) שיגיע ויקח אותך למחוז חפצך תמורת תשלום.

האופציה הראשונה חוקית וקיימת במקומות עבודה מסויימים ובעיקר במוסדות לימודים (על גבי לוחות ברשתות החברתיות לרוב).

האופציה השניה לא חוקית.

האופציה הראשונה לא חוקית.

אסור לנהג לקחת ממך תשלום על נסיעה למעט נהגים של רכבים ציבוריים, גם לא השתתפות בדלק, זה לפי החוק היבש, זה נמצא גם נדמה לי בהגבלות הביטוח של רכב שאינו ציבורי.

בכל מקרה למיטב זכרוני גם השתתפות בדלק אסורה, גם ככיסוי כזה או אחר.

קרא למשל פה ופה

שזה כמובן מעלה את הנקודה הבאה:

הגבלת הביטוח - אין ביטוח למי שלוקח נוסע בתשלום (כאשר הביטוח שלו לא לרכב ציבורי, כפי שאמרתי קודם סיפור של פי 2 עד 4 מעלות ביטוח רגיל).

יכריחו את חברות הביטוח להוריד את ההגבלה? מחירי הביטוח יעלו

יכריחו את חברות הביטוח לאפשר ביטוח ביניים של לקיחת נוסעים בתשלום באופן מזדמן? המחיר יהיה גבוה יותר מהרגיל (הם יקבעו בכמה כמובן, זה יכול להיות המחיר של ביטוח למוניות) וגם פתח לשאלה מה זה מזדמן?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מסכים לגבי זה. כמו שאקח חברים ליציאה, והם ישלמו לי על הדלק. זה לא חוקי? חוקי ועוד איך.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

שומי - לא חוקי.

הגיוני, לא הגיוני, כן, לא.

חוקי זה בוודאות לא.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לפני שמתחילים לקפץ ולזעוק: יש יוזמה בכנסת להפוך את העניין לחוקי. אם זה יוביל ליותר נסיעות משותפות יתכן ונרוויח מכך. בכלל, אני חושב שמדובר בנסיעות שנהגי מוניות ממילא לא היו מקבלים - נגיד סטודנטים שמסיעים סטודנטים אחרים שהיו נוסעים במקום באוטובוס ולא במונית. דהיינו, זה יסדיר את העניין של הסעה תמורת השתתפות בדלק.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תוכן חדש...