Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העובדים של אפ"ס?

אלה מהשכר מינימום?

או שאתה מדבר על ההנהלה הבכירה? הבעלים?

לא הבנתי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ההבדל היחיד הוא שנהג מונית לא קובע מחיר בעצמו, יש את משרד התחבורה שקובע לו מחיר.

אתה בתור נוסע בכל מקרה יכול לבקש להפעיל מונה ואז לשלם בדיוק את המחיר המפוקח של משרד התחבורה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

m3x7r3m3

תסלח לי, אבל אתה מפליג פה על תיאוריות והנחות. אתה כל הזמן מדבר על האיטרסים של המדינה, כאילו לרשות המיסים יש איזה צבא שמאפשר לה לעשות חצי ממה שאתה אומר. כולם יודעים לקרוא תקנות תעבורה, זאת לא חוכמה ולהטיף. ציטוט תקנות תעבורה זה דבר נחמד, כי לפיהן, אין אדם שאינו עבריין תנועה.

כולם גם יודעים חוקי מס יבוא, ועדיין, היו תקופות שאנשים הזמינו דברים מח"ול "מתחת לרדאר", והיו זמנים אחרים שהחרימו חבילות. כמו כן, בשנתיים האחרונות התחילו לפתוח לאנשים מזוודות בנתב"ג בדרך חזרה ארצה, ולחפש תגיות על הבגדים. פעם, בכלל לא התעסקו בזה.

אני רואה שכל אחד בחר לו איזו פינה בשרשור הזה. אחד על האספקט של הביטוח, אחד על נושא המיסוי, ואחר על לשון החוק. אותה לשון חוק שאומרת שגם בכביש חד סטרי חובה לנהוג רק בימין, ושנהיגה בירידה היא בהילוך משולב בלבד. מישהו רוצה להתוודות במשהו?

נראה לי שמפספסים פה את הנקודה העיקרית מרוב פלפולים. AirBnB פוגעת בענף המלונאות, ו UBER פוגעת בענף ההסיעים. למה שלושה עמודים מדברים על UBER כאילו היא באה להסדיר את נושא ה"פול" לעבודה או לתת תשתית חוקית להשתתפות בדלק בין חברים - לא ברור. UBER באה לעשות מה שפות"ש כתב בכותרת. לאפשר לאנשים לחלטר כנהגי מוניות, גם אם בראייה כללית, זה רק עוזר להם לממן אחזקת רכב. גם אם תימצא תשתית מיסוי מעולה שגם המדינה מעוניינת בה, עדיין קיזוז הביקוש בענף המוניות יהיה קטסטרופלי. גם אם אין ברירה, צריך לעשות את זה בהדרגה. מדובר על תעשייה שלמה וחיים של אנשים, אי אפשר לזרוק אותם לזבל במחי יד.

לפעמים, יש רפורמות. נדיר, אבל זה קורה. הייתה כבר בתחום התקשורת. תיאורטית, המדינה הפסידה כסף, אנחנו משלמים פחות. בכל זאת, זה קרה. לא להכל צריך לגשת בפסימיות מוחלטת.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם (נערך)

אלפא - כמה מעובדי "אפ"ס" פוטרו? החברות הצטמצמו מאד, והרבה אנשים מצאו עצמם מובטלים. ולעצם העניין - נדמה לי שזו הפעם הראשונה מאז הצטרפתי לפורום שבה אני מסכים עם נהג המונית. נדמה לי שאתה לא מבין מה פירוש להפעיל עסק - ומונית היא עסק לכל דבר ועניין - על כל הקשיים והעלויות המכוכים בכך. אתה רואה רק את מה שאתה משלם לנהג, אינך רואה את העלויות שלו - ירידת ערך הרכב ביטוח, רישוי, דלק, טיפולים תיקונים (היי - הדבר הזה נוסע בשנה 100,000 ק"מ), וכמובן הוצאות שלא קשורות ישירות לרכב, כגון קשר, מונה רואה חשבון וכו'.

מבחינתי יש טעם בטענות נהגי המוניות, בעקר לגבי העלויות המושתות עליהם על ידי הרשויות, ואשר נהגי UberX לא ידרשו לשלם. אבל אני הרבה יותר מוטרד מענייני המיסוי והביטוח. אלה חייבים להיות מוסדרים. למשל - תשלום מסים על ידי Uber והנפקת תלושי שכר, או דרישה על ידי החברה לקבל מהנהגים אישורים על ניהול ספרים. זה יפגע, כמובן, באטרקטיביות של הצטרפות נהגים לשירות, אבל מצד שני, מחוייב לא רק בחוק אלא גם לטובת הציבור, בעקר כדי למנוע הוספת עוד פינה לצבירת הון שחור.

אבן - גם AirBNB מתנגשת עם החוק. לדוגמא, בניו יורק אסורה השכרת דירה לפחות מחודש, והתקנה נאכפת, מה שחוסם את פעילות השירות. ולאחרונה בתל אביב היה ארוע ראשון של תביעה נגד משכיר דירה דרך השירות, אם כי אאל"ט על בסיס סיבות הקשורות לחוקי התכנון והבניה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
מיסוי, דיווחים... אם uberX היא מה שיגרום לספיישל לזנוח את המודל הנוכחי והעשקני לטובת מודל הוגן, שיהיה מבוסס על קילומטרים שנעשו בפועל + אחוז מוגדר מראש עבור ה"בלאי/תדלוק/יו ניים עיט" של הנהג, זה יהיה נהדר.

עם כל הכבוד לנהגי המוניות שנמצאים כאן, לשלם 60~ ש"ח עבור נסיעה מרחוב אינשטיין בצפון ת"א לבוגרשוב במרכזה ב 2 בלילה, זה עושק.

1.למה לא ביקשת מונה ?

2.המרחק מרחוב אינשטיין בצפון ת"א לבוגרשוב הוא 7 ק"מ בערך.

3.אם אתה שכיר ,היית מוכן לעבוד לילה בתעריף יום ?! בטח שלא. על כן המציאו את תעריף 2 וזה מתאזן,כי בשעת לילה מאוחרת אין פקקים בדרך כלל ועכשיו בשעה זו ,על פי מפת גוגל ,לוקח לפחות 20 דקות להגיע ליעד.

4.תבוא בטענות לממשלה שלך על מחירי דלק מופרזים ,מחירי מכוניות ומוניות בתוכם ,חברות ביטוח ,מוסכים ועלויות של חלקי רכב בטיחותיים.

מע"מ 18 אחוז ביטוח לאומי ומס הכנסה :|

5.אם אתה כזה "עשוק" ,קנה רכב רגיל ,לא מונית ,וספר לנו על עלויות אחזקה,או לסרוגין שכור רכב ליום שלם -יש ב-89 ש"ח כמה כבר יעלה לך הדלק ?!

גם אתה אחד מיני רבים שחושב שעושים מליונים במונית

אוקסימורון לכתוב "עם כל הכבוד לנהגי המוניות שנמצאים כאן" ובן זמנית ,באותה נשימה להרגיש שעשקו אותך.

נהג מונית לא קובע מחיר .נקודה. בשביל זה משלמים על מונה 850 ש"ח לשנה .

ועוד משהו בקטנה "

נראה אותך קונה רכב חדש ב-60000 ש"ח ומקבל תמורתו חצי אחרי פחות מ-3 שנים

בברכה

מוטי

עריכה אחרונה על ידי MOTIOZ
פורסם (נערך)
תסלח לי, אבל אתה מפליג פה על תיאוריות והנחות. אתה כל הזמן מדבר על האיטרסים של המדינה, כאילו לרשות המיסים יש איזה צבא שמאפשר לה לעשות חצי ממה שאתה אומר. כולם יודעים לקרוא תקנות תעבורה, זאת לא חוכמה ולהטיף. ציטוט תקנות תעבורה זה דבר נחמד, כי לפיהן, אין אדם שאינו עבריין תנועה.

אתה יודע, יש עבריין שלא הדליק אורות מעבר בכביש בין עירוני ב-1 בנובמבר, ויש נהג שיכור.

לפי הענישה לדעת המדינה - הסעה בשכר יותר קרובה לנהג שיכור (זימון לדין, לא ברירת משפט) מאשר למי שלא הדליק אורות ב-1 בנובמבר.

כולם גם יודעים חוקי מס יבוא, ועדיין, היו תקופות שאנשים הזמינו דברים מח"ול "מתחת לרדאר", והיו זמנים אחרים שהחרימו חבילות. כמו כן, בשנתיים האחרונות התחילו לפתוח לאנשים מזוודות בנתב"ג בדרך חזרה ארצה, ולחפש תגיות על הבגדים. פעם, בכלל לא התעסקו בזה.

אתה מדבר על אנשי המכס (שגם הם נהיו נשכנים בשנים האחרונות), ולא על אנשי מס הכנסה ומע"מ, שהם נולדו נשכנים, אומרים שהסינון לאנשי אכיפת מס הכנסה ומע"מ זה לפי אורך הניבים שלהם.

אני רואה שכל אחד בחר לו איזו פינה בשרשור הזה. אחד על האספקט של הביטוח, אחד על נושא המיסוי, ואחר על לשון החוק. אותה לשון חוק שאומרת שגם בכביש חד סטרי חובה לנהוג רק בימין, ושנהיגה בירידה היא בהילוך משולב בלבד. מישהו רוצה להתוודות במשהו?

אתה נובח על העץ הלא נכון, אני מהחסידים הגדולים ביותר של נהיגה בימין הדרך לפי החוק, ואצלי הניוטרל שמור למצבי חנייה.

נראה לי שמפספסים פה את הנקודה העיקרית מרוב פלפולים. AirBnB פוגעת בענף המלונאות, ו UBER פוגעת בענף ההסיעים. למה שלושה עמודים מדברים על UBER כאילו היא באה להסדיר את נושא ה"פול" לעבודה או לתת תשתית חוקית להשתתפות בדלק בין חברים - לא ברור. UBER באה לעשות מה שפות"ש כתב בכותרת. לאפשר לאנשים לחלטר כנהגי מוניות, גם אם בראייה כללית, זה רק עוזר להם לממן אחזקת רכב. גם אם תימצא תשתית מיסוי מעולה שגם המדינה מעוניינת בה, עדיין קיזוז הביקוש בענף המוניות יהיה קטסטרופלי. גם אם אין ברירה, צריך לעשות את זה בהדרגה. מדובר על תעשייה שלמה וחיים של אנשים, אי אפשר לזרוק אותם לזבל במחי יד.

אז אתה טוען את מה שאני טוען (רק שאני לא טענתי שזו כוונת Uber, אלא רק שזה מה שיקרה בפועל).

לפעמים, יש רפורמות. נדיר, אבל זה קורה. הייתה כבר בתחום התקשורת. תיאורטית, המדינה הפסידה כסף, אנחנו משלמים פחות. בכל זאת, זה קרה. לא להכל צריך לגשת בפסימיות מוחלטת.

המדינה לא כ"כ הפסידה כסף בתחום התקשורת, נכנסו חברות חדשות, גם מפעילים וירטואליים (שמשלמים תנאי זכיון למדינה) וגם כאלה שפרוסים (גם תנאי זכיון, גם תשלום על תדרים, גם ארנונה על אתרי אנטנות, גם היטלים שונים על אותם אתרים וכו').

אז אתה משלם קצת פחות מע"מ, אבל הכסף הגדול בגבייה לא בא מהמע"מ שלך אלא מכל מיני רשיונות לחברות החדשות.

נהג מונית לא קובע מחיר .נקודה. בשביל זה משלמים על מונה 850 ש"ח לשנה .

העלו את זה? היה פעם 750 שקל

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

3.אם אתה שכיר ,היית מוכן לעבוד לילה בתעריף יום ?! בטח שלא. על כן המציאו את תעריף 2 וזה מתאזן,כי בשעת לילה מאוחרת אין פקקים בדרך כלל ועכשיו בשעה זו ,על פי מפת גוגל ,לוקח לפחות 20 דקות להגיע ליעד.

אם אתה שכיר, עושים לך טובה אם משמרת הלילה שלך קצרה בשעה לעומת המשמרת יום, תעשה חישוב בכמה עובד לילה מקבל יותר.

עם שאר דבריך אני מסכים.

פורסם

לפי הענישה לדעת המדינה - הסעה בשכר יותר קרובה לנהג שיכור (זימון לדין, לא ברירת משפט) מאשר למי שלא הדליק אורות ב-1 בנובמבר.

יש בזה הגיון רב. העבירה שקולה לנהיגה ללא ביטוח חובה, עבירה הגוררת הזמנה לדין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לי זה ברור, לכמה אנשים פה בדיון זה נראה זוטי דברים, ממש נהיגה ב-1 קמ"ש מעל המותר בכביש מהיר

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אם אתה שכיר, עושים לך טובה אם משמרת הלילה שלך קצרה בשעה לעומת המשמרת יום, תעשה חישוב בכמה עובד לילה מקבל יותר.

עם שאר דבריך אני מסכים.

מה זה טובה ?! בונוס מדהים לעבוד בלילה במקום לישון עם האישה במיטה :-)

m3x :

זה עולה בקטנה בכל שנה ...ככה כמו טסט רישוי .לא זוכר את המחיר המדויק אבל היי : אתה מקבל במתנה דיו וחבילת גלילי נייר בשווי של כ-20 שקל :-)))

והכי קטע : אתה לא יכול לא לשלם בעבור הביטוח למונה גם אם תחליט שאתה לוקח על עצמך אובדן / נזק /קלקול

פורסם

אתה מדבר על אנשי המכס (שגם הם נהיו נשכנים בשנים האחרונות), ולא על אנשי מס הכנסה ומע"מ, שהם נולדו נשכנים, אומרים שהסינון לאנשי אכיפת מס הכנסה ומע"מ זה לפי אורך הניבים שלהם.

לא יודע אם נולדו נשכנים אבל ללא ספק אולפו לנשיכה ותקיפה בצורה אגרסיבית:

http://www.themarker.com/markets/1.559863

פקידי המס מתוגמלים על בסיס תוספת המס לשעת עבודה. מדובר, כך פורסם, בתמריץ כספי המניע מפקחי מס להוציא שומות שווא, במטרה "לסחוט" תוספת מס מנישומים. רשות המסים מאשרת כי עובדיה מתוגמלים בתוספות שכר ובקידום מואץ, על בסיס הערכת איכות העבודה, יעילותה, ובכלל זה תרומת העובד להגדלת הגבייה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
מה זה טובה ?! בונוס מדהים לעבוד בלילה במקום לישון עם האישה במיטה :-)

m3x :

זה עולה בקטנה בכל שנה ...ככה כמו טסט רישוי .לא זוכר את המחיר המדויק אבל היי : אתה מקבל במתנה דיו וחבילת גלילי נייר בשווי של כ-20 שקל :-)))

והכי קטע : אתה לא יכול לא לשלם בעבור הביטוח למונה גם אם תחליט שאתה לוקח על עצמך אובדן / נזק /קלקול

הייתה תקופה שזה היה יציב 750...

לא יודע אם נולדו נשכנים אבל ללא ספק אולפו לנשיכה ותקיפה בצורה אגרסיבית:

http://www.themarker.com/markets/1.559863

ידוע, והחברים פה בשרשור בטוחים שהפקיד הממושקף של חברת הביטוח זה הבעיה שלהם.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

העובדים של אפ"ס (בוודאי בדרגים הנמוכים ובדרגי הבינים) אכן לא הביאו הביתה משכורות מנופחות.

מי שחגגו הם בעלי השליטה והמנהלים הבכירים.

חוץ מזה, שהיו שם מנגנונים מנופחים.

ממש לא מצב להשוואה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אתם יודעים מי באמת ירוויח מזה?

אנשים שיש להם רכב צמוד מהעבודה(ליסינג),

ישכירו אותו לנהג(קרוב משפחה כלשהו) תמורת סכום סמלי והשאר זה רווח נטו.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

Applez - אתה חי בישראל, כך גם המעסיק שלך - חי בישראל. החלטורות והקומבינות האלו יחסמו בשנייה שהם יקומו,

עוד לפני הנהג העשירי שייתפס.

במדינה שבה הדבר הכי מעליב שמישהו יכול לשמוע זה שהוא פראייר, מהר מאוד יקומו החכמולוגים שיעשו זאת

ובאותה מהירות הנושא ייחסם.

• תוכן חדש...