Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש כסף שחור בכל תחום, להתבכיין על "העצמאים מנקנקים את המדינה, אנחנו השכירים נושאים בעול" זה שטות!

זה בדיוק מה שאני אומר, יש כסף שחור בכל תחום. היחידים שמשלמים מס מדוייק אלו השכירים.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
וכשאתה לוקח דמי אבטלה, מה העצמאי לוקח?

וכשאתה לוקח יום חופשה בתשלום מה העצמאי לוקח?

וכשאתה לוקח יום מחלה בתשלום מה העצמאי לוקח?

דמי הבראה?

זכויות שמעוגנות לך בחוק ומעניקות לך מאות אלפי שקלים, לי כעצמאי אין שום זכות לקבל אותן בשום צורה או אופן.

פקיד הביטוח הלאומי (שאני משלם כעצמי הרבה, אבל הרבה יותר ממך) פשוט יתגלגל מצחוק ויזרוק אותי מהבנין.

אז מי המקופח?

אתה משלם מס אבל מקבל תמורה, אני משלם הרבה יותר ובמקסימום מקבל זימון לפקיד שומה.

על היום חופשה אני משלם מס, על הדמי הבראה אני משלם מס. אם אתה משלם הרבה יותר כנראה שאתה גם מרויח הרבה יותר ממני.

תגיד לי עם יד על הלב שאתה לא מעלים הכנסות מידי פעם,

שאתה לא קונה בגדים ורושם בגדי עבודה,

שאתה לא קונה מחשב לילד ומחזיר עליו את המע"מ.

ואני אתן לך עוד 100 דוגמאות אם הייתי יודע במה אתה עוסק.

הייתי גם עצמאי וגם שכיר, בנוסף עבדתי שנים בהכנת דוחות שנתיים. אני מכיר את כל השטיקים.

יש עצמאים שקורעים את התחת ומרוויחים גרושים, זה נכון, אבל אלו כלל לא משלמים מס כך שכל הנושא של ההון השחור לא נוגע אליהם.

נ.ב. ביטוח לאומי אני משלם בדיוק כמוך, אם שנינו מרוויחים אותו דבר.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

איזה מס אתה משלם על הדלק ברכב ליסינג שלך?

ועל השטיפת רכב בשטיפומט?

איזה מס אתה משלם על הנסועה עצמה?

איזה מס אתה משלם על הנייד מהעבודה שלא מוגבל (למרות שהיום הפער לא כזה גדול עם עלות חודשית של 39 ש"ח אבל עד לא מזמן, זאת הייתה הטבה של 500-900 ש"ח בחודש).

איזה מס אתה משלם על הביגוד שאתה מקבל אחת לחצי שנה?

איזה מס אתה משלם על הכרטיס ארוחת צהריים שאתה אוכל בו מידי יום עיסקית באחת ממסעדות האזור?

איזה מס אתה משלם על הנופש השנתי באילת (או בורגס)? (שדרך אגב, אתה גם מקבל עליו משכורת בזמן שאתה בבורגאס).

בחייך, צא כבר מהסרט הממורמר הזה!

כסף שחור נמצא בהרבה מקומות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
וכשאתה לוקח דמי אבטלה, מה העצמאי לוקח?

וכשאתה לוקח יום חופשה בתשלום מה העצמאי לוקח?

וכשאתה לוקח יום מחלה בתשלום מה העצמאי לוקח?

דמי הבראה?

זכויות שמעוגנות לך בחוק ומעניקות לך מאות אלפי שקלים, לי כעצמאי אין שום זכות לקבל אותן בשום צורה או אופן.

פקיד הביטוח הלאומי (שאני משלם כעצמי הרבה, אבל הרבה יותר ממך) פשוט יתגלגל מצחוק ויזרוק אותי מהבנין.

אז מי המקופח?

אתה משלם מס אבל מקבל תמורה, אני משלם הרבה יותר ובמקסימום מקבל זימון לפקיד שומה.

על היום חופשה אני משלם מס, על הדמי הבראה אני משלם מס. אם אתה משלם הרבה יותר כנראה שאתה גם מרויח הרבה יותר ממני.

תגיד לי עם יד על הלב שאתה לא מעלים הכנסות מידי פעם,

שאתה לא קונה בגדים ורושם בגדי עבודה,

שאתה לא קונה מחשב לילד ומחזיר עליו את המע"מ.

ואני אתן לך עוד 100 דוגמאות אם הייתי יודע במה אתה עוסק.

הייתי גם עצמאי וגם שכיר, בנוסף עבדתי שנים בהכנת דוחות שנתיים. אני מכיר את כל השטיקים.

יש עצמאים שקורעים את התחת ומרוויחים גרושים, זה נכון, אבל אלו כלל לא משלמים מס כך שכל הנושא של ההון השחור לא נוגע אליהם.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
איזה מס אתה משלם על הדלק ברכב ליסינג שלך?הרכב אין לי רכב מהעבודה אבל מי שיש לו זקיפת שווי של מעל ל 3000 ש"ח תלוי בסוג הרכב

ועל השטיפת רכב בשטיפומט? לך שטיפת הרכב לא מוכרת ?

איזה מס אתה משלם על הנסועה עצמה? ולך הוצאות הנסיעה לא מוכרות ?

איזה מס אתה משלם על הנייד מהעבודה שלא מוגבל (למרות שהיום הפער לא כזה גדול עם עלות חודשית של 39 ש"ח אבל עד לא מזמן, זאת הייתה הטבה של 500-900 ש"ח בחודש). כמה אנשים כבר מקבלים נייד לא מוגבל מהעבודה ? ועדיין הם משלמים זקיפה עד ל 110 ש"ח לחודש.

איזה מס אתה משלם על הביגוד שאתה מקבל אחת לחצי שנה? משלם מס מלא

איזה מס אתה משלם על הכרטיס ארוחת צהריים שאתה אוכל בו מידי יום עיסקית באחת ממסעדות האזור? מי שמקבל כרטיס כזה, משלם מס על מלוא שווי הארוחה.

איזה מס אתה משלם על הנופש השנתי באילת (או בורגס)? (שדרך אגב, אתה גם מקבל עליו משכורת בזמן שאתה בבורגאס). אני מקבל השתתפות של 600 ש"ח לשנה עבור נופש ואני מחויב עליהם במס.

בחייך, צא כבר מהסרט הממורמר הזה!

כסף שחור נמצא בהרבה מקומות.

בגירה ידידי, הייתי שמח אם הדיון הזה היה יותר כללי ופחות אישי, לפי השאלות שלך, מסתבר שדווקא לך יש קצת דברים להשלים בנוגע לתשלומי המס לשכירים.

אני משלם ביטוח לאומי בדיוק כמוך ומס הכנסה בדיוק כמוך, במידה ושנינו היינו מרוויחים אותו דבר.

אני חוזר ואומר, אין לשכירים כספים שפטורים ממס. זה לא סטיגמה ולא מנטרה, זה המציאות.

אני לא יודע מה המקצוע שלך, אבל ההון השחור נמצא בענק בכל התחומים למעט לשכירים.

ואם אתה צדיק, יחיד בדורו ומדווח על כל תקבול ומכניס ביושר רק הוצאות אמיתיות שקשורות ביצור ההכנסה, אז קבל את התנצלותי הכנה ותדע שאתה מיעוט שבמיעוט. ולמעשה אני לא יודע איך אתה מתקיים כשכל המתחרים שלך מתחמנים, איך תוכל להתחרות בהם.

נוסע בפריוס 2008

פורסם (נערך)

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4475749,00.html

זה בקשר ל"מעלימים" שלך .

בקשר לנהגי מוניות - בקצת זמן שאני בתחום ,דיברתי עם לא מעט שעזבו את התחום ונהיו נהגי הסעות שכירים ו/או נהגי אוטובוס ,כי לדעתם התלוש הקבוע עם כל ההטבות והזכויות שבגירה ציין ,משתלמות יותר ממונית.

הסיבה היחידה שהפכתי להיות נהג מונית היא שנמאס לי ,פשוט נמאס לי לאכול את הצפרדעים שיכולתי לאכול בשנות העשרים והשלושים של חיי.

מעדיף לחיות על מינימום ולמכור בננות ישרות ולא להיות שכיר ,עם כל הקשיים שיש לי כעצמאי.

אני משלם לא מעט על ה"חופש" הזה .

אני מוכן עכשיו ,שהמדינה תחזיר לי את ההשקעה על הזכות הציבורית ,ואני אסגור את התיק ,לא אהיה נהג מונית ,ואשלם הרבה פחות כעוסק פטור עם הלגאסי הישנה והטובה שהייתה לי .אתה תהיה המוזמן הראשון לנסוע איתי ב"נסיעה שיתופית" מטעם "אובר" בלי מונה ועם מחיר לפי המצב רוח ....שלי כמובן .

רק מה ,אם חלילה נהיה מעורבים בתאונת דרכים ,אתה מוזמן לתבוע את "אובר" ,כי לי תהיה פוליסה רגילה וזולה של רכב רגיל.

ואני אומר עוד משהו ככה בקטנה :

נמאס לי מהנוסעים שרוצים "בלי מונה" ,כן ,אלה השכירים, שרוצים להוריד אותי על הברכיים ,שחושבים שאם לא אפעיל מונה ,אני אעשה הרבה כסף לשיטתך ולשיטת אנשים כמוך. ורוב ה"אלה" הם שכירים , כי העצמאים מקבלים קבלה ולא "קודחים" ומשתמשים בה כהוצאה מוכרת בחוק .

המונה הוא קופה רושמת לכל דבר ותתפלא כמה "סמויים" נכנסים למונית לנסיעות קצרות על מנת לתפוס אותך לא מדפיס 25 שקל ולהכניס לך צינור .

אין שום הבדל בין בעל קיוסק או כל חנות אחרת . ועוד קטנה :

מלא "שכירים" כמוך עם רשיון נהיגה של מונית עובדים בימי שישי ושבת להשלמת הכנסה בשחור .זה לא בתלוש אהה ?!

ומורים "שכירים" עם שעורים פרטיים בשחור ?! להמשיך ?!

שאשאל אותך אם הזמנת בעל מקצוע ולא היית מוכן לשלם עןד 18 אחוז מע"מ שיצא לך יותר זול ? !

שכיר צדיק שכמותך :-D

וזה לא בקטע אישי _ מופנה לכל השכירים בהכללה לא גורפת...במגרפה .

בברכה

מוטי

עריכה אחרונה על ידי MOTIOZ
פורסם
אין לי רכב מהעבודה אבל מי שיש לו זקיפת שווי של מעל ל 3000 ש"ח תלוי בסוג הרכב

אני חוזר ואומר, אין לשכירים כספים שפטורים ממס. זה לא סטיגמה ולא מנטרה, זה המציאות..

אין מס על הדלק!

הטבה של כ 21K ש"חלכל שכיר עם רכב בליסינג ללא כל מיסוי משום סוג!

פורסם

באגירה - טעות בידך. כל רכיב בתלוש - והדלק הוא רכיב כזה - ממוסה, ומשולם עליו מס רגיל לגמרי, לפי מדרגות המס של העובד. אתה כעצמאי מקבל הכרה ב-25% מהוצאות הדלק לצורך ניכוי מהכנסתך, השכיר לא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
באגירה - טעות בידך. כל רכיב בתלוש - והדלק הוא רכיב כזה - ממוסה, ומשולם עליו מס רגיל לגמרי, לפי מדרגות המס של העובד. אתה כעצמאי מקבל הכרה ב-25% מהוצאות הדלק לצורך ניכוי מהכנסתך, השכיר לא.

תיקון קל ספריאל ובגירה, לעצמאי מוכר 45% ולא 25% מההוצאות הרכב כולל דלק. לנהג מונית מוכר 100%. לשכיר יש זקיפה של מעל ל 3000 ש״ח לחודש שזה בערך 100% מההוצאות +- כך שלמעשה לא מוכר לו כלום.

לא סתם, בשנים האחרונות, מאות נהגי ליסינג החליטו להחזיר את הרכב לעבודה ולקנות רכב בעצמם, בלי טובות.

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

פורסם (נערך)
[m3x7r3m3;4558362]לידיעתך, נהגי מוניות לא משלמים כמעט מס ומעלימים יותר מחצי מההכנסות שלהם.

הנתון הזה לא נכון בכלל.

איך בדיוק אפשר להעלים חצי מההכנסות אם ההוצאות על עסק שכזה הם 70 אחוז מההכנסות. לפי הנתון שלך זהו עסק מפסיד.

שיטת החישוב של מס הכנסה לגבי נהגי מוניות היא מאד פשוטה. הנהג מגיש בסוף כל חודשיים קבלות של סולר. יש להם שיטת חישוב לדעת בדיוק מהם הכנסותיו לפי הוצאות הדלק.

נהג "חכם" שמגיש הכנסות נמוכות מקבל מייד טלפון מרואה החשבון שלו להוציא "חשבונית פיקטיבית" על הכנסות כדי שהדיווח יהיה הגיוני.

העלות היומית של בעל מונית על רכב בבעלותו היא בין 200 ל 300 ש"ח תלויי באיזה רכב מדובר. הסכום כולל את כל ההוצאות מיסים ירידת ערך ביטוחים וכו...(חוץ מדלק)

העלות דופקת כל יום. גם אם יצא הנהג לעבודה וגם אם לא. אם יצא לעבוד יש להוסיף להוצאות גם את הדלק של אותו יום שזה בין 150 ל250 שוב תלוי בסוג הרכב. כלומר נהג מונית חייב להראות בכל יום שהוא הרוויח כ 500 שח רק בכדי לכסות את ההוצאות ומכאן הוא מתחיל להרוויח. ז"א אין כאן הרבה משחק של כסף שחור.

רב הנוסעים שנוסעים במונית רוצים קבלה, הרבה מהנסיעות של נהג מונית הם פתקים (נסיעות של חברות).

במיקרים הבודדים שבהם עולה נוסע ושואל "כמה זה לבת ים?" הוא מתווכח ושובר את הנהג למחיר שגם ככה הוא ללא מעם וללא מיסים כלומר היה עדיף לו לנהג לנסוע עם מונה.

אני לא בא לבכות. אם היה לי רע לא הייתי עובד בעבודה שכזו. אבל לחשוב שנהגי מוניות מעלימים הכנסות ולא משלמים מיסים זה נכון אולי לשתי דורות אחורה.

היום אנחנו נתונים לביקורות מחמירות ולהוצאות גדולות שלא משאירים הרבה מקום לכסף שחור.

בקשר לאובר

אני מבין שהקדמה סוגרת הרבה משרות בהרבה תחומים. ומכונות ומערכות מחשבים מחליפים אנשים. גם את המוניות יחליפו רכבים ללא נהג ביום מן הימים. אבל כאן מחליפים אנשים באנשים אחרים וזה כבר סיפור אחר.

דמיינו לעצמכם דוכן פלאפל שפועל כחוק. משלם שכירות ארנונה מיסים. מתקין מערכות לכיבוי אש. מקבל רשיון עסק מהעריה משלם ביטוחים לעובדים וכו..

ומולו מגיע גזלן עם סאוונה שמוכר את אותו פלאפל אבל בלי כל ההוצאות ובחצי מחיר.

מה יקרה לאותו דוכן פלאפל?

עריכה אחרונה על ידי silence
פורסם

נכון למתי זה המיסוי הזה של הדלק ברכבי ליסינג?

כי אני זוכר שרצו לעשות את זה ב 2013 וקמה קול צעקה רמה והעניין בוטל.

פורסם (נערך)
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4475749,00.html

זה בקשר ל"מעלימים" שלך .

טוב אז יש מיתון, עסקים נסגרים, עצמאים בקשיים, שכירים מפוטרים, זה רע לכולם. רק נציין שעצמאי בקשיים, סביר להניח שלא ישלם מס.

בקשר לנהגי מוניות - בקצת זמן שאני בתחום ,דיברתי עם לא מעט שעזבו את התחום ונהיו נהגי הסעות שכירים ו/או נהגי אוטובוס ,כי לדעתם התלוש הקבוע עם כל ההטבות והזכויות שבגירה ציין ,משתלמות יותר ממונית.

הסיבה היחידה שהפכתי להיות נהג מונית היא שנמאס לי ,פשוט נמאס לי לאכול את הצפרדעים שיכולתי לאכול בשנות העשרים והשלושים של חיי.

מעדיף לחיות על מינימום ולמכור בננות ישרות ולא להיות שכיר ,עם כל הקשיים שיש לי כעצמאי.

אני משלם לא מעט על ה"חופש" הזה .

מסכים, אני אוכל כל יום את הצפרדעים האלה וזה ממש לא כיף. עדיין ממליץ לך לעשות חישוב מדויק לפני שתקבל החלטה להפוך לשכיר.

אני מוכן עכשיו ,שהמדינה תחזיר לי את ההשקעה על הזכות הציבורית ,ואני אסגור את התיק ,לא אהיה נהג מונית ,ואשלם הרבה פחות כעוסק פטור עם הלגאסי הישנה והטובה שהייתה לי .אתה תהיה המוזמן הראשון לנסוע איתי ב"נסיעה שיתופית" מטעם "אובר" בלי מונה ועם מחיר לפי המצב רוח ....שלי כמובן .

רק מה ,אם חלילה נהיה מעורבים בתאונת דרכים ,אתה מוזמן לתבוע את "אובר" ,כי לי תהיה פוליסה רגילה וזולה של רכב רגיל.

מזכיר לך שבתפיסה שלי, אסור לתת לחפרים להיכנס לתחום ההסעות, אם זה מה שצפוי אז גם אני בעד להעיף את אובר. ולגבי התאונת דרכים חו״ח, כאן אתה תחטוף חזק את כל הבננות שלא ישרת. חאפר ותאונה לא נגמר טוב.

ואני אומר עוד משהו ככה בקטנה :

נמאס לי מהנוסעים שרוצים "בלי מונה" ,כן ,אלה השכירים, שרוצים להוריד אותי על הברכיים ,שחושבים שאם לא אפעיל מונה ,אני אעשה הרבה כסף לשיטתך ולשיטת אנשים כמוך.

זה עוד אחד מסימני המיתון, אנשים מנסים לחתוך בכל מה שאפשר.

ורוב ה"אלה" הם שכירים , כי העצמאים מקבלים קבלה ולא "קודחים" ומשתמשים בה כהוצאה מוכרת בחוק .

הנה לך עוד דוגמא למה עדיף להיות עצמאי, פתאום נסיעה לפילגש במונית זה הוצאה מוכרת. מתחיל להסכים איתי?

המונה הוא קופה רושמת לכל דבר ותתפלא כמה "סמויים" נכנסים למונית לנסיעות קצרות על מנת לתפוס אותך לא מדפיס 25 שקל ולהכניס לך צינור .

ואם זה לקוח קבוע שאתה מכיר, נכון שאתה לא מוציא קבלה?

אין שום הבדל בין בעל קיוסק או כל חנות אחרת . ועוד קטנה :

מלא "שכירים" כמוך עם רשיון נהיגה של מונית עובדים בימי שישי ושבת להשלמת הכנסה בשחור .זה לא בתלוש אהה ?!

רגע, אז לך מותר ולהם אסור? תחליט או שאתה בעד עבודה בשחור או שאתה נגד.

ומורים "שכירים" עם שעורים פרטיים בשחור ?! להמשיך ?!

כן תמשיך: וקוסמטיקאית ומוסכניק ומכוני עיסוי ופיצוציות ונערות ליווי ושרברב וצבעי, כולם עובדים בשחור, זה נראה לך תקין? ואני משלם את המס במקומם, אז מותר לי להיות ממורמר?

שאשאל אותך אם הזמנת בעל מקצוע ולא היית מוכן לשלם עןד 18 אחוז מע"מ שיצא לך יותר זול ? !

תפסת אותי...מודה באשמה, כשבא אלי בעל מקצוע אני לא דורש קבלה, כנראה שאני לא לגמרי צדיק. אבל כשאני לא בסדר אני מודה בזה ולא ינסה להצדיק את זה.

שכיר צדיק שכמותך :-D

וזה לא בקטע אישי _ מופנה לכל השכירים בהכללה לא גורפת...במגרפה .

הדדי לא אישי, ממש לא בקטע של להכניס את היד לכיס שלך.

וברשותך מחמאה, למרות חילוקי הדעות איתך ועם בגירה, אני נהנה מהשיח המכובד.

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

פורסם
וברשותך מחמאה, למרות חילוקי הדעות איתך ועם בגירה, אני נהנה מהשיח המכובד.

קודם כל תודה על המחמאה .

בנוגע ללקוחות הקבועים והקבלה :

נראה לך שהייתי מודה בפניך .בפורום של אלפי אנשים שאני לא מוציא קבלה ?! :-P

ועכשיו ברצינות :

לא סומך על אף אחד / אחת בעניין הזה .נקודה . קרא לי פרנואיד .

זה הביטוח שלי .

בגלל המצב המחורבן בענף הזה כמו בענפים נוספים ,יכול הלקוח לתפוס מונית מזדמנת אחרת עם נהג במחיר נמוך בשקל וחצי ולהחליט שגנבתי אותו .

כל יום יש ליצנים שאומרים לי "אבל באתי ב-30 " .אני מציע להפעיל מונה ואת הוויז וניסע איך שהוא יקבע ,ואני מתחייב לא לנסוע לאט ,מה אתה אומר ?! הוא עונה : עזוב...ומחפש מונית אחרת .לעיתים ,תוך כדי סיבובים באזור ,אני רואה את אותו נוסע עומד כרבע שעה ,עד שהוא מצליח לתפוס את הנהג שנשבר ויקח אותו בפחות.

אם אתה שואל אותי :

היה טוב לכולם אם היה חוק של הפעלת מונה בכל נסיעה ,וכך לא היו קשקושים וחרטוטים מאף צד.כמו בחלק גדול במדינות מתקדמות באירופה או ארה"ב

שתבין : אין קשר לנהג מונית או נוסע .מדובר במנטליות של ישראלי "לא לצאת פראייר" גם אם מבקשים ממך מחיר אמיתי והוגן.

עקב המצב והתחרות הקשה שמלווה במיתון ,נהגים לוקחים מחירים נמוכים ,לא משתלמים ,וחלקם לא מוציאים קבלה כי מדובר במחיר הפסד .

בהסעות קבועות לדוגמה ,אין מצב שלא מוציאים חשבונית ,כי זה חלק מהוצאות החברה שמקבלת את השרות.

ב"גט טקסי" לדוגמה , כל הנסיעות מתועדות ומשולמות בחלק גדול בכרטיסי אשראי .

ואל תשכח :

אתה צריך להצדיק קילומטראז' : הכנסה של 3 שקלים לקילומטר .זו הסיבה שרואים הרבה מוניות עומדות וממתינות לפעמים חצי שעה ,גם כדי לחסוך בדלק וגם שלא יהיה קילומטראז' "לא מוצהר" כי אין עבודה ומסתובבים לחינם.

לך ספר לפקיד השומה שלא תפסת נסיעה שעתיים .וזה קורה בחודשים האחרונים ומתדרדר ....בטוח יאמין לך.:twisted:

בברכה

מוטי

פורסם

בשוויץ אם אתה אומר לו בלי מונה הוא מוריד אותך מהמונית! :wink: (אני בטוח שגם שם יש שעובדים בשחור, במיוחד עם אוכלוסיית מהגרים גדולה שעובדת בתחום אבל יצא לי פעם לנסוע עם שוויצרי יקה פוץ והוא אשכרה רצה להוריד אותי מהמונית).

פורסם

לצפצף על החוק?!?!?! חוקי בכל העולם מלבד ישראל!

ישראל הולכת לפי החוק האירופאי בעניני תנועה [מהירויות , גילאי רשיון , סוגי אכיפה , תמרורים , חוקים ועוד..]

ובנתיים היא מאשרת רק מה שנוח לה כדי לסחות כספים , מה שלא נוח לה פתאום היא מתנערת ממנו.

• תוכן חדש...