Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה מפריע לנו במוסכים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. הרבה מוסכים לא מוכנים לתת הצעת מחיר מראש.

2. בשני מוסכים מורשים של יצרנים שונים נתקלתי בהחלפות נוזל בלמים שגויות, ריקון כוסית בלבד ללא שאיבה של כל השמן.

3. עלויות עבודה מופרכות (החלפת נוזל בלמים = שעת עבודה, עבודה בפועל 10 דק' כולל הסיגריה שלפני ואחרי - כבר אמרתי מרוקנים רק כוסית )

4. מקצועיות בינונית, ניסיתי לקנפג נעילה מרכזית בשני מוסכים מורשים של אותה הרשת (מוסך מרכזי ומוסך מורשה אחר) בשניהם אנשי הדיאגנוסטיקה לא ידעו איך לקנפג את הנעילה, בפורומים בחו"ל אנשים עושים את זה לבד בבית.

5.סריקת תקלות תמיד מסתכמת באיפוס כל ההודעות ואמירה שהכל בסדר.

פורסם (נערך)
אם נעזוב לרגע את עניין הלקוחות, חלק מהבעייתיות של המוסכים המורשים מגיעה דווקא מהיצרנים אשר מחייבים את המוסך לעמוד בסטנדרטים של סדר ונקיון, שילוט, פרסום, גודל המוסך, פינת אירוח ללקוחות וכו'. זה בתוספת חלפים יקרים ומיסים לרוב מנפחים את המחיר שמגולגל כולו על הלקוח.

איתמר

שהבעייה האחרונה במוסכים המורשים (יבואן) תהייה סדר ונקיון.

ממה שראיתי לא אחת בפורום - יש בעיית מקצועיות ומקצוענות (שנובעת בין היתר אולי מתחלופה של עובדים זוטרים ושכר נמוך).

המקום שצריך להיות "ספינת הדגל" של היבואן - כושל פעם אחרי פעם למרות כל הקשר ליצרן/יבואן שאמור לדאוג להכשרה, עדכונים שונים, כלי עבודה ייעודיים ועוד וגם לנסות ולהשאיר אצלו כח אדם מיומן מספיק.

לדוגמה - כולכם יודעים פה מיהי "ספינת הדגל" של הוואגיות (רמז - זה לא מוסך יבואן. וכל הכבוד לו ש"סגר" פערים ממוסכי היבואן בצורה מצויינת, אם לא עבר אותם...).

איך שאני רואה את הדברים:

מחירים

מחירי החלפים שערוריתיים.

מחיר שעת עבודה מתקבל על הדעת, אך הבעיה היא כאשר חישוב מספר שעות עבודה הוא "בערך" וכמובן נוטה להרבה מעבר לזמן שעבדו על הרכב בפועל.

חוסר מקצועיות או העדר מוטיבציה

כpetrol head כאשר אני מגיע למוסך, אחרי שיחה לא ארוכה אני מקבל את חותמת "הפדנט" ובעקבותיה: במוסכים מסוימים אני אקבל יחס של נודניק ואצא בהרגשה של פראייר, ובמוסכים אחרים ידאגו לתת לי תעריף "פדנט".

מעטים המוסכים שכן מעריכים ומבינים לליבם של petrol heads , אך בעולם שרוב הלקוחות בו לא מעריכים עבודה טובה (הן מחוסר הבנה והן מהרצון לחסוך...) קשה מאוד לתחזק מוטיבציה כאיש מקצוע.

מאידך, ובניגוד למה שכתבתי לאיתמר קודם, אני כן יכול לשלוח אותך (עם סוג הרכב הנכון {איטלקי...} :wink: ) למוסכניק שישבור לך את הסטיגמה על בעלי המקצוע הזה. מה זה ישבור - ינפץ לרסיסים !

הבעייה שיש רק מעטים מדיי ממנו...

(זה אומר שכן אפשר גם אחרת)

עריכה אחרונה על ידי חולגי
תוספת

alfa 156 2.5.

פורסם
זה לא כזה פשוט.

האם בכל המקומות יציעו לך בדיוק אותם רכיבים/שמנים?

מה המרחק בין המוסכים, בסוף תוציא על הדלק יותר ממה שתחסוך, כמה כבר יהיה ההפרש?

ומה אם האמינות?

לוקחים חצי יום חופש... כמה עלה לך החצי יום חופש?

הסיכוי שיציעו לך בדיוק אותו דבר בכל מקום הוא אפסי.

כן בהתחלה יצא שהחצי יום חופש והדלק יעלו לנו קצת כסף אבל כבמורשים ירגישו את הירידה של 60% בהכנסות הם יבינו מהר מאוד שהמחירים שלהם חייבים ליפול וליפול הרבה.

ברגע שרוב האוכלוסיה בישראל יגרמו למורשים להבין הן בדיבורים והן במעשים שיקר ולא מקצועי הם יפעלו כדי לשנות את זה, עד אז כולנו נמשיך לחסוך 20 שקל דלק מצד אחד ומצד שני יחמשו אותנו בעכוז ויצחקו עלינו בפנים.

פורסם

אמינות, מקצועיות, ורכבי הליסינג אשר ייצרו פס ייצור שמייצר לצוסכים עבודה קלה של החלפת שמנים ופילטרים.

במצב כזה למי יש כח לבזבז זמן על איבחון, לבזבז כסף על ציוד, מומחה, לתפוס מקום על הליפט, להחזיק חלקי חילוף?

היום לבקש מאישתי שתיקח את הרכב למוסך זה כמו להכניס את ליידי גאגא בשמלת הבשר שלה לכלוב אריות.

פורסם

דבר מרגיז שאתה מכניס את הרכב לבדיקה כי המזגן הפסיק לקרר אתה מתחיל את הבדיקה עם 500 שקל פחות כי זאת שיטת העבודה שלהם, מחזיקים אותך בב**ים ואומרים לך אחרי זה אתה תקבל זיכוי על ה500.

אין בעיה אבל אני קודם רוצה לדעת אם זה חיישן שעלות שלו יכולה להגיע לגג 800 שקל במרכזי או מדחס ב3000 כולל תוסף מנקה חלונות ותוסף שמן מראות.

בסופו של דבר אתה הולך למוסך לא מרכזי ומחליף את החיישן בעלות של 414 שקל כולל מעמ כולל עבודה. (באיביי החיישן הזה עולה 100+)

מקס.

פורסם

אין שום בעיה ייחודית למוסכים.

המחלות הן אותן מחלות ונתקלים בהן ביותר מדי עסקים.

תקראו לזה שיטת מצליח, זלזול, חובבנות, חוסר לקיחת אחריות.

אני קורא לזה חוסר תרבות.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אמון , אמון , אמון ואמון , זה הפתרון העיקרי , לא מעט מוסכים מצטיירים כרמאים בגלל התנהגות שמחשידה אותם פי כמה וכמה. מוסכים שמלאים בעבודה, לא בטוח שינסו לרמות או לסחוט ממך עוד כמה מאות שקלים, משום שהם לא יהרסו לעצמם את השם והמוניטין שהם יצרו, לעומת זאת יש את המוסכים ששמם המפוקפק הולך לפניהם, ולכן כל אחד שנכנס "אוכל את הזרנוק" משום שהיה הקורבן שהגיע למקום ועליו יעשו את הקופה. המצב קיצון לשני הכיוונים.

אני יכול להעיד מנסיון אישי עם שלל מוסכים, שגיליתי כשרלטנים ולעומת זאת מוסכים ואנשי מקצוע בתחום שהוכיחו את עצמם כאיכותיים , רמה גבוהה ובעיקר אמינים.

אני מאמין שעניין המוסכים הרמאים הם עניין של זמן עד שיעלמו לגמרי, מסיבה פשוטה - היום האנשים השפויים כבר בודקים הכל ברשת, מספיק אזרח אחד שיגיד משהו רע על בית מקצוע או מוסך כזה או אחר והמקום נחשב כשרוף מאותו רגע. אעיד שגם פה, רשמתי תגובתי על מכון מסויים שאמנם נתן שירות אבל לא מספיק טוב, מאז פנו אלי כמה נהגים ושאלו על המקום ובחרו שלא להגיע לשם.

בעלי עסקים חכמים ידעו שהשם שלהם מפורסם ברשת , וכל בעיה שתהיה עם המטופל שלהם ולא תתוקן כנדרש - עשויה לגלוש לרשת ולשרוף אותם שם - מראש ימנעו אותה.

לכן שוב נגיע לאופציה שפתחתי איתה את ההודעה, שיש אמון והלקוח יוצא מרוצה, הכל בסדר, תעשה משהו לא תקין עם הלקוח שלך, אתה שרוף.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

חובבנות באיבחון תקלות - או פתרון תקלות בשיטת מצליח.

רוב המוסכים של היום, כאשר נתקלים בצורך לאבחן תקלה שהיא קצת לא "לפי הספר" מיד מתחילים בהחלפה אקראית של חלקים בלי לחשוב יותר מידי,

מה שגורר חזרות בלתי פוסקות של הלקוח למוסך, המון כסף שנשפך על החלפת חלקים תקינים ולבסוף מירמור אצל הלקוח ותחושת "כולם רמאים".

נכון שאיבחון תקלות רבות ברכבים של היום דורשות חיבור למחשב (וגם הבנה מה עושים עם אותו מחשב) או חלילה בדיקה של רכיבים עם רב מודד.

אבל אם המוסכים היו משקיעים בדיאגנוזה נכונה רבע מהזמן שהם משקיעים בהחלפת חלקים אקראית, היינו במקום אחר.

יום טוב גם לך

פורסם

חבר התפתה לתקן את הצרפתייה שלו במוסך פרטי כדי להוזיל עלויות. התוצאה היא לא פחות מקטסטרופה. כל יומיים הרכב נתקע על משהו אחר. אמנם מדובר בתיקון גדול שכלל החלפת מנוע וגיר אבל החיסכון של כמה אלפי שקלים כבר מזמן התברר כמקח טעות. לא תמיד מה שזול הוא בהכרח גם טוב.

פורסם

לרוב האנשים כאן כנראה המוסכים פחות מפריעים כי רובנו יודעים ומבינים בתחום הרכב ויודעים לתפוס עקיצות.

אני מניח שלרוב הגולשים הקבועים כאן יש גם כמה מוסכים, פנצריות מומלצים שהם כבר מכירים את הבעל בית ויודעים להסתדר איתו ולקבל מחירים טובים.

אני חושב שהבעיה קיימת בצורה חמורה יותר בציבור שלא גולש כאן, אותו צריך לשאול.

פורסם

מניח שפותח השרשור התכוון למוסכי רשת היבואן כשאמר "בעיקר מוסכים מורשים".

מנסיון עם כמה מוסכי רשת יבואן, הם בו זמנית הגונים וגם רמאים, למרות הסתירה.

הם הגונים בקביעת זמן טיפול, בודקים באמת ולא מחפפים, אדיבים ולא מנסים להפחיד בתחזית שחורה כדי לנפח את הקבלה. בסה"כ הרגשה טובה.

מהצד השני, יש להם מוטיבציה אדירה להרויח יותר. יתכן שהיבואן דורך עליהם ומנפח את ההוצאות שלהם , אבל מבחינתי זה לא מענין.

כשמתגלה בעיה סדרתית, הם לא מידעים את בעלי הרכב והבעיה נפתרת רק למי שמתלונן בזמן 3 שנות האחריות. (כתמים בריפוד המושב). תלונות מאוחרות יותר לא מטופלות בטענה שהאחריות נגמרה מזמן.

מתגלה בעיה של מנעול דלת חשמלי שהסיבה לה היא שמנוע חשמלי קטנטן גמר את חייו. המנהל המקצועי טוען שזו לא בעיה סדרתית, ולכן המנעול מוחלף בהוצאה של בערך 1000 ש"ח. לאחר שהתקלה חוזרת כמה פעמים מתחילים לחפש ובסוף קונים באי.ביי מנוע תחליפי ב 8 דולר ומחליפים לבד. אם היו מספרים את האמת, שזו אכן תופעה חוזרת, אפשר היה לחקור את הנושא ולפתור אותו בהוצאה אפסית כבר במקרה הראשון.

לפי הנחית יצרן אין פג תוקף לנוזל גיר אוטומטי אלא לפי החלטת המכונאי. בטיפול המכונאי מסתכל בצבע הנוזל (של רכב שעבר רק כמה עשרות אלפי ק"מ) וקובע שצריך להחליף. לא הסכמתי, ולדעתי הצבע היה בסדר גמור. אגב, הנוזל המקורי הוא מאוד איכותי והנוזל המחליף הוא פשוט.

קובעים תור לטיפול ומוודאים עוד בטלפון שהנוזלים יוחלפו בנוזלים איכותים. בפועל מחליפים בנוזלים זולים, אלא אם אני מבקש במקום להראות לי את האריזה הסגורה רגע לפני שעומדים לשפוך אותה למנוע.

מבצעים ריקול של החלפת פולי מנוע. באים למוסך, המכונאי מסתכל על הפולי וקובע שאין צורך. אלא שמכיון שעשיתי שיעורי בית אני יודע שכן צריך להחליף. מתעקשים ואכן הפולי מוחלף.

יהודה

פורסם
1.

3. עלויות עבודה מופרכות (החלפת נוזל בלמים = שעת עבודה, עבודה בפועל 10 דק' כולל הסיגריה שלפני ואחרי - כבר אמרתי מרוקנים רק כוסית )

.

+1 זאת הבעיה העיקרית (חלפים זה כבר עניין אחר), אתה מכניס את הרכב למוסך מורשה הרכב עולה לליפט ממתין שם שעה +, מתחילים עבודה, יוצאים לצהריים,

ממשיכים עוד חצי שעת עבודה בקושי והחשבון 3 שעות עבודה (הייתי נוכח ב2 הפעמים בזמן הטיפול),

לאחר תלונה קצרה התשובה הייתה זה לפי ההוראות יצרן זמן התיקון.

• תוכן חדש...