Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את רוב הקונים דברים כמו תיקון ריצפה ירתיע,וזה עוד לפני הדוח של מכון בדיקה שבטח יוסיף עודמדברים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחיל הכי גבוה ואז תרד טיפה טיפה.

הכי גבוה = מחירון פחות ההפחתה שנקבעה על ידי שמאי.

לשוק חוקים משלו, וכבר שמעתי על יאריסים שנמכרו בהרבה מעל מחירון כאילו היה מדובר באינטגרלה.

משכנתא זה קל

פורסם

היו שתי תאונות:

1. עמדתי לפני מעבר חצייה אחרי רכב אחר(יחסית מאוד קרוב). רכב אחר(לא עצר בזמן) נכנס ברכב שלי מאחורה וכתוצאה מזו התנגשתי עם רכב מקדימה. בגלל זה יש ירידות ערך גם על חלקים קדמיים של הרכב.

2. נסעתי בפקק, ורכב לפני בלם עצירת חירום. אני לא הספקתי לבלום בזמן ובגלל זה נכנסתי עם מהפנס(ניסיתי להסית את הרכב לצד כדי למנוע התנגשות) של הרכב שלי לרכב שלפני. כך שעוצמת מכה לא הייתה חזקה אך בגלל שפגיעה הייתה מאזור הרגיש ברכב, נגרם נזק רב.

לא בא לחנך אותך אבל מהתיאור של התאונות אפשר להבין שאם היית שומר מרחק כנדרש לא היית צריך לפתוח את השרשור הזה וכנראה שהיית יכול למכור את הרכב בקלות ובמחיר טוב משמעותית מזה שתקבל עכשיו.

שמור מרחק חבר, בראש ובראשונה למען הבטיחות אבל גם כדי שברכב הבא שלך לא תכנס שוב לבעיה עם מכירת הרכב.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

1. שמירת מרחק נוגעת לנסיעה, לא לעמידה מאחורי רכב אחר, בין שעצר ברמזור בין לפני מעבר חציה. לכן ולהבנתי שיעור החינוך, גם אם כזה עקרונית נחוץ, במקרה הזה מיותר.

2. סוזוקי סוויפט הוא מוצר מאוד נחשק בשוק יד שניה. בהתחשב באחוזי ירידת הערך שקבע השמאי עולה הרושם שאין מדובר כאן בענין משמעותי. אין שום סיבה ובהנחה שהרכב במצב טוב ועם קילומטראז' סביר להתחיל ממחיר המחירון ולהתגמש מעט במהלך המו"מ.

פורסם

פספסת את החלק של ״לא הספקתי לבלום״?

וגם בעמידה מוטב ונכון לשמור מרחק, לפעמים הרכב מלפנים עלול להתדרדר קצת ובמקרים נדירים שמתרחשים אחת לשנה בדיוק מישהו עלול לפגוע בך ולהעיף אותך על הרכב מלפנים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מה זה השטויות האלה?? ברור שצריך לשמור מרחק גם בעמידה!

בבקשה אל תגיד לי שבתור נהג וותיק (מתאר לעצמי שאתה בעל רישיון כבר מספר שנים) הקונספט הזה חדש לך

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

ואם נפסיק עם ההטפות ונחזור לנשוא השרשור, כל מי שרשם שיהיה קל למכור את הרכב כנראה מעולם לא מכר רכב עם פגיעה כזו או אחרת, על אחת כמה רכב נפוץ וסחיר שיש אלפים כמוהו בשוק.

אני צופה תהליך מכירה ארוך ו/או התגמשות רבה במחיר. מחיר המחירון הוא לא פקטור ברכב הזה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה צריך להיות תלוי במהירות בה אתה מתכוון להיפטר מהרכב.

אתה כנראה תמצא קונה במחיר מחירון (אחרי ההפחתות של התאונות) אבל זה יכול לקחת הרבה זמן, ובינתיים המחירון יורד.

אם חשוב לך להיפטר מהרכב במהירות, כנס ליד 2, חפש את הסוויפט מאותו שנתון הכי זולה שיש ותציע מחיר זול יותר. תוך שבוע הרכב היסטוריה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

לי היתה סיויק 2006 דור 8 שעברה מכה קלה מאוד (20 קמ"ש) מאחור ונקבעה ירידת ערך של 6% ע"י השמאי של הביטוח ושמאי שפרטי קבע 10%.

מחיר המכירה היה (לאחר המון זמן שניסיתי למכור במחיר שהשמאי קבע) הרבה פחות, כמובן שהעברתי את המידע לבחור שקנה את הרכב כולל דוחות השמאי של הביטוח והפרטי שאני לקחתי.

צריך המון סבלנות וכמובן להיות ישר והוגן- ובסוף תצליח למכור, אולי לא במחיר שאתה רוצה אבל לא במחיר ריצפה (היו כאלו שרצו לחתוך לי במחיר 50% ואפילו יותר ופנו אלי גם המון סוחרים...בסופו של דבר הצלחתי למכור בערך ב 30% פחות).

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

אם תעשה את הראוי וזה להיות הוגן - אני מניח שכמו שכתבו לך התהליך יקח מעט זמן.

מצד שני, אל תכנס ללחץ ולאפניקה, תמיד יהיה את הקונה שיעדיף לרכוש את הרכב שלך (שהוא נחשב למבוקש יחסית) מאשר לרדת בכמה שנתונים ולרכוש משהו מיושן יותר.

אני רכשתי בזמנו רכב שכנראה נפגע היטב בתאונות (לא לקחתי לבדיקה, מחיר הרכב היה 6,000 ש"ח) והייתה לי בעיה בציר קדמי שנאכלו הצמיגים הקדמיים כל חצי שנה, והיא לא נפתרה ע"י כיוון פרונט. מבלי לדעת כיצד זה התיקונים בוצעו - ישנה משמעות גדולה לתיקוני מרכב ומכאן נגזרת ההורדה במחיר.

פורסם

יש הבדל בין לשלם 6 אלף על רכב ישן לבין כמה עשרות אלפים לסוזוקי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כפי שאמרו לפני לא יהיה פשוט למכור את הרכב.

א-ב-ל מדבריך עולה שאתה לא היית אשם בתאונות ולכן קבלת סכום מסויים מחברת הביטוח בגין ירידת הערך המתוארת.

תתחיל בלהוריד את הסכום שכבר קבלת ממיר המחירון של הרכב, ותציג את דו"ח השמאי לקונים הפוטנציאליים תוך ציון שאתה מוריד יותר ממה שכתוב בדו"ח (כי מן הסתם הרכב היה שווה יותר במחירון בעת התאונה, ולכן אם תוריד את הסכום שכבר קיבלת למשעה תוריד יותר מ- 10.51%)

לדעתי אם תנהג בשקיפות בהגינות - יבוא קונים שיראה ברכב שלך הזדמנות.

בהצלחה :)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לפני חודש מכרתי אחת כזאת: סוויפט 2008 שמורה עם תאונת שלדה.

ולקח לי בדיוק שבוע למכור את הרכב.

מילות הקסם: אמינות ושקיפות.

כמו שאמר המגיב הקודם - לספר את הכל כבר בטלפון ולהציג את כל המסמכים הקשורים.

לדעתי כדאי להתחיל עם 15% הורדה מהמחירון ולמכור ב-20%.

כך עשיתי והרכב עף מהר אפילו ללא בדיקה במכון (הקונה לקח את הרכב למוסך לבדיקה).

פורסם
ואם נפסיק עם ההטפות ונחזור לנשוא השרשור, כל מי שרשם שיהיה קל למכור את הרכב כנראה מעולם לא מכר רכב עם פגיעה כזו או אחרת, על אחת כמה רכב נפוץ וסחיר שיש אלפים כמוהו בשוק.

אני צופה תהליך מכירה ארוך ו/או התגמשות רבה במחיר. מחיר המחירון הוא לא פקטור ברכב הזה.

איתמר

איתמר כמה אנשים ראית פה בפורום שרצו לקנות רכב שעבר תאונות גדולות וחברי הפורום הצילו אותם ברגע האחרון?

עכשיו דמיין כמה אנשים לא מכירים את הפורום, נדלקים וננעלים על רכב מסויים ואז אומרים להם בבדיקה שהליקויים בעלי משמעות נמוכה והם לא מבינים את משמעות התאונה ומראה הרכב מעוור אותם?

המון, במיוחד כשלא מדובר בגולף gti שרוב קהל היעד שלו הוא מביני עניין.

הייתי שותף במכירה של עשרות רכבים שעברו תאונות כאלה ואחרות, ולקונה היה יותר חשוב למה יש שריטה בדשבורד מאשר למה כל הרצפה מולחמת(כמובן שכולם ידעו על המכות כחלק מטופס חובה של גילוי נאות ותוצאות בדיקה)

הרכב ימכר במהירות במחיר המתאים.

Miata ND2

פורסם

מה שהכי מדהים אותי אצל מר ישראלי זה שאם הוא קונה מחברת ליסינג הוא לא מבקש דו"ח שמאי על התאונה ושמח שקנה רכב בבדיקה מוזמנת (גם בבדיקה מטעמו לא יכולים להעריך כמה אחוזים השמאי קבע) אבל שמדובר ברכב ממוכר פרטי, פתאום בודקים טוב טוב.

מעניין אותי לדעת איך חברות הליסינג מתקנות את הרכבים שלהן אם יש מכה/תאונה ואם הן באמת מיידעות את הלקוח בפרטי התאונה.

• תוכן חדש...