Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רציתי להתייעץ לגבי מכירת Suzuki Swift GLX 2010 עם 83000 ק"מ

אוטו עבר שתי תאונות קלות בהם נקבעה ירידת ערך.

תאונה מאחורה ומקדימה(תאונת שרשרת):

יישור פח אח' 2%

יישור רצפת מטען 3%

צבע לא מקורי 1%

יישור פח חזית 1%

תאונה מקדימה:

יישור פח משקף שמ' והתאמת חזית 1.5%

צביעה 1.65%

סך של 10.15%

האם הפגיעות האלו נחשבות לרציניות?

האם אני צריך להוריד משמעותית בנוסף לאחוז ירידת ערך של השמאי?

האם פגיעות אלו יקשו על מכירת רכב זה?

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תגיד לי מה אתה צריך את החרא הזה?

בטח זה יקשה על המכירה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

האוטו אכל פיצוצים מכל כיוון בערך, והפעם הבאה שתגע בו איזו סוזוקי אלטו מאחורה כנראה שהיא תהיה אצלך בסלון או עליך. תעזוב את זה ותברח, האוטו הזה לא שווה שקל, ואני בספק אם לא נפתחו כריות האוויר ברכב זה, והשאלה האם הן הוחלפו או לא אחרי התאונה.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

אני לא מומחה בתחום אבל גם ישור רצפת המטען וגם התאמת חזית לא נשמע כמו משהו זניח.

זה שההורדות של השמאי הן מינמליות זה בעיקר בגלל שהאינטרס שלו נמצא יותר אצל חברת הביטוח מאשר אצל בעל הרכב.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

אופס..

בכול מקרה אני מתאר לעצמי מה המכון ירשום על זה,בדיקה לא תיראה טוב.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה רכב שלי, שאני מתכוון למכור

המכות לא היו קשות, בתאונה מאחורה מישהו נכנס בי מאחורה מתי שעמדתי ברמזור

ובתאונה מקדימה, זה היתה תאונת בלימת חרום במהירות 5 קמ"ש

אשמח אם תמליצו איך כדי למכור את הרכב?

איך לקבוע את המחיר?

פורסם

תיסתכל מה המחיר ההממוצע בשוק ותוריד את ירידת הערך.

אם לא מתקשרים תתחיל להוריד מעט כול םעם.

פורסם

רגע,

בהודעה המקורית אתה מתאר את הפגיעות כתאונת שרשרת אחת בעוד בהודעה אחרת אתה מציג 2 תאונות.

אפשר לחדד?

בכל אופן, על פניו נראה כמו רכב לא אטרקטיבי ועם ירידת ערך שדורשת התייחסות, מכאן אתה יכול להסיק שהרכב ימכר במחיר נמוך משמעותית ממחיר המחירון (הרבה מתחת לירידת הערך שנפסקה).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

האוטו לא שווה הרבה.

אבל אתה לא יכול למכור במחיר נמוך מדי כי הטבע של הישראלי הממוצע שאם זה זול מדי כנראה זה לא שווה ואם זה יקר זה שווה.

תתחיל ב 7000 מתחת למחירון יצחק לוי, שקלל קילומטראז' ויד בלבד.

מול הקונה תאמר שהרכב עבר מכה מאחורה+קדימה וירידת הערך היא XY ושהיא מגולמת במחיר.

כשהקונה ירצה לרדת במחיר תרד בגבול ההיגיון.

כעיקרון לא בעיה למכור רכב כזה, ממליץ לך למכור כמה שיותר מהר ולא להתעקש על 1000 ש"ח פחות או יותר.

Miata ND2

פורסם

לפי החוק אתה חייב לדווח לקונה על הפגיעה וירידת הערך .

מצד שני , מזלך שהרכב מבוקש מאוד .

לקונה תגיד שנקבעה ירידת ערך ואל תפרט לפרטי פרטים את הנזק .

אם האוטו נראה יפה אז 1000 או 2000 פחות לא יהיו משמעותיים .

הישאר עם האוטו בינתיים , האמן לי שבסוף יבוא קונה .

פורסם
אני לא מומחה בתחום אבל גם ישור רצפת המטען וגם התאמת חזית לא נשמע כמו משהו זניח.

זה שההורדות של השמאי הן מינמליות זה בעיקר בגלל שהאינטרס שלו נמצא יותר אצל חברת הביטוח מאשר אצל בעל הרכב.

השמאי קבע מה שמקובל . אחוז גבוה מהמכוניות בארץ קבלו מכה קטנה מאחור ועקב כך ישרו את הפח האחורי .

פורסם
רגע,

בהודעה המקורית אתה מתאר את הפגיעות כתאונת שרשרת אחת בעוד בהודעה אחרת אתה מציג 2 תאונות.

אפשר לחדד?

בכל אופן, על פניו נראה כמו רכב לא אטרקטיבי ועם ירידת ערך שדורשת התייחסות, מכאן אתה יכול להסיק שהרכב ימכר במחיר נמוך משמעותית ממחיר המחירון (הרבה מתחת לירידת הערך שנפסקה).

תודה על התגובות זה מאוד עוזר

היו שתי תאונות:

1. עמדתי לפני מעבר חצייה אחרי רכב אחר(יחסית מאוד קרוב). רכב אחר(לא עצר בזמן) נכנס ברכב שלי מאחורה וכתוצאה מזו התנגשתי עם רכב מקדימה. בגלל זה יש ירידות ערך גם על חלקים קדמיים של הרכב.

2. נסעתי בפקק, ורכב לפני בלם עצירת חירום. אני לא הספקתי לבלום בזמן ובגלל זה נכנסתי עם מהפנס(ניסיתי להסית את הרכב לצד כדי למנוע התנגשות) של הרכב שלי לרכב שלפני. כך שעוצמת מכה לא הייתה חזקה אך בגלל שפגיעה הייתה מאזור הרגיש ברכב, נגרם נזק רב.

האם ירידות ערך אלו נחשבות לפגיעות שלדה?

פורסם

לרכב שלך אין שילדה .

העניין קצת יותר מסובך ממה שנראה לך וכיום מחשבים את

הנזק לפי פגיעה לפני הציר או אחריו .

שלא יפחידו אותך - יישור פח אחורי ויישור המשקפיים הוא דבר שקורה כמעט בכל תאונה

היות והם החלקים החיצוניים ברכב ולכן הראשונים להינזק .

• תוכן חדש...