Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4244 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחרונה החלו לי כאבי גב חזקים בנסיעה בסוזוקי אלטו שלי, ואך ורק בה. בכל פעם שאני מתחיל לנהוג בה כואב לי אמצע הגב בצורה חדה.

ניסיתי לשנות את תנוחת הנהיגה על פי מדריכים שונים אך ללא הועיל. (מה גם שאין במושב הנ"ל יותר מדי מה לכוון או תמיכות).

נהגעתי בתקופה אחרונה נהיגות ארוכות במספר רכבים אחרים והגב

שלי היה בסדר גמור.

מישהו מכיר אולי אביזר מומלץ להתקנה ברכב במקרה שכזה?

במושב של הרכב מותקנת כרית אוויר.

פורסם

היה לי כזה רכב חלופי למשך שבוע, הרכב הזה פשוט זוועתי מבחינת נהיגה ואני אומר לך את זה בתור מישהו ש 80% מהנסיעה שלי היא בינעירוני אז אני לא רוצה לדמיין מה היה קורה לי בנסיעות בתוך העיר.

גם אצלי החלו כאבי גב אחרי כמה ימים על הרכב הזה, אני לא מאמין שתוכל לשנות משהו כדי להנעים את הנסיעה.

פורסם

תנסה קודם כל לשנות תנוחת ישיבה, אם המשענת גב בזווית לאחור תיישר אותה כי זה גורם ידוע לכאבי גב ורצועות כתפיים. אם לא תקנה כרית או משענת כזאת מיוחדת שמרפדת ותומכת בגב.

אני עובד על פז'ו 107 והמושבים שם בידיוק כמו לשבת על כיסא פלסטיק עם כיסוי, קצת שינוי זווית ומשחק עם המרחק מההגה פתרו את הבעיה.

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם

פתרון - לקנות רכב סופר מיני תוצרת צרפת או גרמניה.

ואם להיות ריאלים - הרכב הזה פשוט לא נוח, הוא לא נועד להצטיין בנוחות בין היתר, הוא נועד לחסוך בכל פינה ומשלמים על זה גם במחיר נוחות הנסיעה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

צרה צרורה.

אם עד עכשיו היה בסדר ופתאום החל, אולי כדאי שתבדוק את עצמך ותתחזק את הגב...

אופציות:

להחליף מכונית

להשתמש בדוקטור גב

ללכת לרפד מומחה

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אם פעם לא היו בעיות עם כאבי גב בנסיעה,אז זה לא קשור לאלטו.

אתה נהג יחיד ברכב? לחץ צמיגים תקין?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני סובל מבעיות גב קשות (פריצות דיסק בשני מקומות) וזמן קצר לאחר שקניתי את הרכב הנוכחי שלי (שרייד ידני 99, לא שיא הנוחות בלשון המעטה) החלו כאבי הגב לתקוף. ניגשתי לרפד שקיבלתי עליו המלצה, סיפרתי לו את צרותיי, הוא שלף את המושב ופשוט עשה ממנו כורסא ממש נוחה. עלות של כ 200 ש"ח.

מאז אין לי בעיות גב. ממליץ לך למצוא רפד שכזה באיזור מגוריך(הרפד דלעיל מאיזור טבעון).

פורסם
אם פעם לא היו בעיות עם כאבי גב בנסיעה,אז זה לא קשור לאלטו.

אתה נהג יחיד ברכב? לחץ צמיגים תקין?

בדיוק הזכרת לי שהיו כאבי גב נוראים, הלכתי לרופא שטען שיש לי פריצת דיסק. למחרת מילאתי לחץ אוויר ל-32 בכל הצמיגים ופרצית הדיסק החלימה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תודה לכולם.

1. דבר ראשון שאעשה מחר זה להוציא אוויר מהצמיגים ללחץ רגיל במקום ECO.

2. למישהו יש נסיון עם מוצרי ד"ר גב למינהם.

3. במידה ואמצא בפירוקיה כסא של דגם יוקרתי יותר של סוזוקי עם כרית אוויר - האם זה צפוי להתאים?

פורסם

איזה דגמים יוקרתיים יש בדיוק לסוזוקי בארץ? SX4 זה יוקרתי?

וגם אף אחד לא מבטיח שתהיה תאימות בין כריות האוויר ובין גודל הכיסא לרכב, זה יראה מצחיק, כיסא של רכב משפחתי בתוך רכב מיני צנום ופצפון.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ניראה לי שהפיתרון שלך הוא מספר אחד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נהגתי במעט מכוניות חדשות מהסוגים הזולים יותר (לא אלטו, אבל מאזדה 2 למשל) ואני חייב לציין שהבעיה אכן נובעת מחסכנות שנהוגה יותר ויותר במכוניות מהסגמנטים האלה.

נסיעה בפיאט פונטו שהייתה לי (מינימלית, אבל בקנה מידה של פעם) מראשל״צ לאילת וחזרה, לא גרמה לי לשום כאבי גב.

נסיעה באותה מזדה 2 (ואפילו במיצובישי חנסר) חדשות בהרבנ (2012 ו2009 בהתאמה) למספר מועט יותר של שעות (כשעה כל נסיעה בערך) התישו אותי פי כמה.

קנה רכב צרפתי, הנוחות ללא תחרות D:

אחרי הרנו שלי אני בספק עם רכבים פשוטים אחרים יצליחו לספק כזה סלון על גלגלים.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...