Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עקיפה אופטימלית - מנוע 1.2 TSI ו DSG

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המטרה: לסיים עקיפה כמה שיותר מהר, דרושה תאוצה כמה שיותר גבוהה בין 80 ל110.

האפשריות: 1. אוטומטי מלא במצב D תוך כדי הדבקת הדוושה ריצפה כמובן.

2. אוטומטי מלא במצב "ספורט" (העברת ידית ההילוכים עד הסוף לאחור).

3. העברת ההילוכים במוד ידני (העברת ידית ההילוכים ימינה).

מהי האפשרות המהירה ביותר? יש לי הרגשה שברכב שלי שתי האפשרויות הראשונות לא אופטימליות, הרכב מגיע לקצה תחום הסל"ד בהילוכים נמוכים, שם המומנט יחסית נמוך.

אם האפשרות השלישית היא העדיפה, באיזה הילוך כדאי לצאת לעקיפה במהירות 80? באיזה סל"ד כדאי להעביר להילוך הבא?

תודה.

S60 Rdesign

פורסם

ברכב שלך המומנט נכנס מאוד מוקדם, סביב ה-1600+ סל"ד, ככה שלא צריכה להיות בעיה בעקיפות גם מבלי לקרוע את הרכב. הכי מהיר? במוד ידני כמובן.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

ראית את השרשור הזה ? בדיוק מה שבדקתי, רק על 1.4 + DSG :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?548022-%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%93%D7%AA-%D7%AA%D7%90%D7%95%D7%A6%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%9E-80-%D7%9C-120&p=4550461&viewfull=1#post4550461

כמו שאתה יכול לראות בין D ל-S אין הבדל משמעותי כשהדוושה ברצפה, בכל מקרה תקבל קיקדאון להילוך הנמוך ביותר האפשרי.

מה שלוקח זמן זו הורדת ההילוך, אז הכי טוב זה להכין את ההילוך מראש במצב ידני. מאחר ואין הבדל גדול בין 3 ל-4, עדיף ב-4, מקבלים את אותה תאוצה רק בלי רעש וצלצולים. אם ממשיכים להאיץ מעבר ל-120, אז גם מרויחים את ההעברת הילוך בין 3 ל-4, שהיא אמנם מהירה אבל עדיין לוקחת זמן כלשהו.

רק שים לב לא ללחוץ על המיקרוסויץ' של הקיקדאון שנמצא בקצה המהלך של הדוושה (מרגישים שיש 'מדרגה' קטנה כשלוחצים עד הסוף).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לחצים עד שאתה מרגיש שהרכב מאיץ מספיק טוב לסיים את העקיפה... לא מצמידים עד הסוף ולא קורעים את הטורים. להוריד ל s יעשה אותו דבר רק ישמור על הילוך נמוך ביחס ל d . סהכ אנחנו נוסעים בכבישי ישראל ומדובר במנוע 1.2 שאת קצה היכולת שלו ניתן להרגיש מהר. הרכב מאיץ מהר ונותן תמורה טובה ביחס למומנט ולכוח הסוס. לא להתבלבל זה עדין 1.2 ולא 1.8 או 2.0 כמובן tsi . מנסיון עם יטי ופולו 1.2 .

בהצלחה ועקיפה בטוחה.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

למה לא ללחוץ עד הסוף בדיוק ? כשרוצים לעקוף רוצים מקסימום כוח מהמנוע, לא צריך לרחם עליו, הוא בנוי בדיוק בשביל זה.

העניין הוא שבמנועים האלה בקצה תחום הסל"ד יש ירידה בכוח, אז לא בהכרח משתלם להגיע לקצה. בגלל זה עדיף להאיץ ב-4 דווקא, ככה מקבלים טווח יותר יעיל של סל"ד לאורך כל העקיפה, גם עד 130.

תחת דוושה לחוצה עד הסוף S ו-D יתנו את אותה תוצאה בדיוק - הורדה להילוך הנמוך ביותר האפשרי.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
ראית את השרשור הזה ? בדיוק מה שבדקתי, רק על 1.4 + DSG :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?548022-%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%93%D7%AA-%D7%AA%D7%90%D7%95%D7%A6%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%9E-80-%D7%9C-120&p=4550461&viewfull=1#post4550461

כמו שאתה יכול לראות בין D ל-S אין הבדל משמעותי כשהדוושה ברצפה, בכל מקרה תקבל קיקדאון להילוך הנמוך ביותר האפשרי.

מה שלוקח זמן זו הורדת ההילוך, אז הכי טוב זה להכין את ההילוך מראש במצב ידני. מאחר ואין הבדל גדול בין 3 ל-4, עדיף ב-4, מקבלים את אותה תאוצה רק בלי רעש וצלצולים. אם ממשיכים להאיץ מעבר ל-120, אז גם מרויחים את ההעברת הילוך בין 3 ל-4, שהיא אמנם מהירה אבל עדיין לוקחת זמן כלשהו.

רק שים לב לא ללחוץ על המיקרוסויץ' של הקיקדאון שנמצא בקצה המהלך של הדוושה (מרגישים שיש 'מדרגה' קטנה כשלוחצים עד הסוף).

מה זה מיקרוסוויץ' ולמה לא ללחוץ עליו?

פורסם

בקצה המהלך של הדוושה, יש סויץ׳ קטן שנלחץ אם אתה לוחץ עד הסוף, זה אומר לתיבה לתת קיקדאון מיידי.

אם אתה ברביעי ב80 ותלחץ עד הסוף התיבה תוריד ל-3 גם אם אתה בידני.

לכן לוחצים על הגז עד כמעט הסוף, תראה שיש התנגדות קלה בסוף המהלך, אל תעבור אותה וכך תשאר ב4 וזה עדיין נחשב פול גז מבחינת המנוע.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
בקצה המהלך של הדוושה, יש סויץ׳ קטן שנלחץ אם אתה לוחץ עד הסוף, זה אומר לתיבה לתת קיקדאון מיידי.

אם אתה ברביעי ב80 ותלחץ עד הסוף התיבה תוריד ל-3 גם אם אתה בידני.

אתה בטוח שזה גם במצב ידני?

אני כמעט תמיד על מצב ידני ואף פעם לא קרה לי כזה דבר.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

בעקיפה עדיף לשלב ידנית להילוך נמוך גם ברכב בעל תפעול תיבה אוטומטי. יש לתכנן את המהלך כך שניתן יהיה להשלים אותו ללא העברת הילוך נוספת באמצע התמרון ואם חייבים אז יש לבצע את העברת ההילוך לאחר החליפה לצד הרכב הנעקף ולא במקביל אליו - השלב המסוכן ביותר בעקיפה. את דוושת הדלק יש ללחוץ בהדרגתיות אך בכל העוצמה או כמעט בכל העוצמה כדי להשאיר רזרבה.

אבל, נקודה חשובה לא פחות בביצוע עקיפה נכונה היא התמקמות נכונה בכביש לפני ובמהלך העקיפה, ודווקא בזה לא הושקעה חשיבה בכלל בשרשור הזה!

• אהבתי 1
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כי הוא שאל על תפעול נכון של שילוב גיר-מנוע, לא איך מבצעים עקיפה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

ואם בעקיפות עסקינן, מישהו זוכר איך היו עוקפים עם חיפושית או רנו 4, לשניהן אגב 34 כ"ס ?

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אתה בטוח שזה גם במצב ידני?

אני כמעט תמיד על מצב ידני ואף פעם לא קרה לי כזה דבר.

בטוח לגמרי, תנסה ב80 בהילוך 4 בידני ללחוץ פול גז, אבל ממש תדביק את הרגל בכל הכוח, תראה שהתיבה תרד ל3, עד 120 בערך.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

DSG זה לא גיר אוטומטי לכן בכל מקרה כדאי להתיחס אליו הידני עם שליטה רובוטית. רוצים תגובה תעבירו לידני והורידו הילוך זה יהיה הכי מהיר ולא צריך לסחוט את הדוושה חזק לחיצה רציפה והחלטית תתין את התוצאה הטובה ביותר. בכלל לו היו לך פליפרים על מוט ההגה זה היה אופטימלי כי הורדה עם תזוזת אצבע קלילה.

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...