Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מה הקשר לזהות שר האוצר הנוכחי בשווי מס הבלו וכפל המס בצורת מע"מ? כל שר אוצר שהיה בתפקיד היה ממשיך עם מס הבלו. ועם מסי הקניה על הרכבים. ועם כל שאר המסים.

תקציב המדינה 440 מיליארד שקל. מתוכם, 100 מיליארד תשלום חובות קודמים. 62 מיליארד לביטחון. 46 מיליארד לחינוך. 42 מיליארד תשלומי ריבית. 30 לביטוח לאומי, 25 לבריאות + 19 לבתי חולים וכ"ו. הכסף הזה צריך להגיע מאיפשהו? אז הוא מגיע מהדלק, וממיסוי על עבודה, ומהמע"מ, וממכירת קרקעות וכ"ו...

זה מהות המדינה המודרנית...

נו באמת.

האזכור של לפיד הוא סתם כדי של"אשמים" יהיה פרצוף.

כשזה היה שטייניץ בכסא, כתבתי שטייניץ. כשזה היה אשכול...

לעומת זאת על המשפט "הכסף הזה צריך להגיע מאיפשהוא" יש לנו ככה"נ ויכוח מר.

ראשית, על האופן בו מחולק התקציב, ועל השאלה האם, למשל, הבטחון באמת "חייב" 62 מיליארד כדי שהמדינה תתקיים.

ושנית, על אופן חלוקת הנטל על האזרחים. למשל, האם בהעדר תחבורה ציבורית נאותה ראוי לגבות מס של 60% על מוצר שבהעדרה, הוא "מוצר צריכה בסיסי", או שמא, היה כדאי קודם למסות באופן יותר שוויוני חברות ענק, או אולי לבטל את הפארסה של "רווחים כלואים".

או שאתה גם חושב שכ.י.ל יארזו את הפאקלאות וילכו לכרות פוספטים במקום אחר, אם רק נתעטש לידם חזק מידי?

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

בשתי תחנות של סד"ש מכרו 95 ב-6.77 למזומן בחודש האחרון.

ככה ש-6.65 נשמע ריאלי בחלק מהתחנות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
נו באמת.

האזכור של לפיד הוא סתם כדי של"אשמים" יהיה פרצוף.

כשזה היה שטייניץ בכסא, כתבתי שטייניץ. כשזה היה אשכול...

לעומת זאת על המשפט "הכסף הזה צריך להגיע מאיפשהוא" יש לנו ככה"נ ויכוח מר.

ראשית, על האופן בו מחולק התקציב, ועל השאלה האם, למשל, הבטחון באמת "חייב" 62 מיליארד כדי שהמדינה תתקיים.

ושנית, על אופן חלוקת הנטל על האזרחים. למשל, האם בהעדר תחבורה ציבורית נאותה ראוי לגבות מס של 60% על מוצר שבהעדרה, הוא "מוצר צריכה בסיסי", או שמא, היה כדאי קודם למסות באופן יותר שוויוני חברות ענק, או אולי לבטל את הפארסה של "רווחים כלואים".

או שאתה גם חושב שכ.י.ל יארזו את הפאקלאות וילכו לכרות פוספטים במקום אחר, אם רק נתעטש לידם חזק מידי?

תתפלא, אבל אני מסכים איתך לגבי הרישא של דברייך. גם אני חושב שתקציב הביטחון מנופח מעבר לכל פרופורציה. גם אני חושב שהפנסיה התקציבית צריכה להתבטל, ואני לא רוצה בכלל להגיד מה דעתי על פנסיות הגישור. אך יחד עם זאת, ולגבי הסיפא של דברייך, אם אתה חושב שיש צורך לחלק באופן שונה את נטל המס על האוכלוסיות השונות במדינה, ניתן לפעול לצורך השינוי. זה שמתממרמרים באופן פרטי ובפורומים זה טוב ויפה, אך כנראה המצב לא מספיק נורא כדי שאנשים יצאו לרחובות - או להבדיל - יממשו את זכותם הדמוקרטית לבחור בהנהגה שונה או להבחר ולשנות.

ולגבי מיסוי חברות הענק - אנו חיים היום בעולם כלכלי גלובלי, בו היצרנים והחברות השונות רואות דרך החור בגרוש - בלבד. מספר מדינות מתחרות על מפעלי ההיטק מכיוון שהם לא רק יוצרים תעסוקה ישירה, אלא מזינים גם מעגל שני, ושלישי ומכניסים מט"ח, וידע, ומעודדים השכלה וכ"ו. ולגבי כי"ל, אחרי פירוק קרטל האשלג בתחילת השנה הנוכחית, ועלייה בדרישות המס עליהם, הם יכולים להחליט שברמות המחירים היום לא משתלם להפעיל את המפעלים. בדיוק כמו הפקת נפט מפצלי שמן (הדבר שכנראה היה אחת הסיבות המרכזיות למפולת המחירים הנוכחית בנפט). תראה את מגבות ערד, לגודמא. הרי המפעל לא הפסיד כסף, הוא רק לא הרוויח מספיק. המדינה מבצעת שיקול - האם אני מעדיפה פחות הכנסה ממיסוי על מפעלים ומעסיקים ויותר מיסוי על עובדים + פחות תשלומי אבטלה, הבטחת הכנסה וכ"ו? זה שיקול.

יש חברות שירותים שאכן החשש שיעברו לחו"ל או יסגרו לא קיים - בנקים, לדוגמא. אך בנוגע לחברות יצרניות שעיקר הפעילות שלהן מכוון ייצוא, התמונה אחרת.

פורסם

ברוב התחנות הזולות מוכרים בערך ב-40 אגורות פחות ממחיר מלא, כלומר 21 אגורות פחות מהמחיר בתדלוק עצמי. לפיכך, יהיה מחיר של כ-6.69 באופן קבוע. במבצעי ימים מיוחדים (ימי שני בתחנות טן) או במזומן, אני לא אתפלא גם לראות מחיר של 6.60 ואף פחות מזה. במיוחד שהנפילה הגדולה במחיר הנפט התרחשה ביום חמישי אחרי הצהריים (ירידה של כ-10%), אחרי שנסגר החישוב למחירי החודש הקרוב.

פורסם

נראה לי שאפשר להוריד את הציפייה קצת. עכשיו כבר מדברים על 15 אג' הנחה לליטר בנזין בלבד (שגם זה עדיף מהעלאת המחיר).

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אולי...

זה בזכות דאע"ש שמוכרים חבית ב40 דולר?

אף אחד לא יכול לאמת או להפריך?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
יש למישהו מושג מתי המגמה הזאת תפסק? אגב מה גורם לירידה במחירי הנפט?

ארצות הברית מפיקה את כל הצריכה שלה בעצמה, ולכן לא נזקקת עוד לנפט הערבי.

צריכת הדלק בעולם בקו ירידה מתמיד, ו לאחר שהסתבר שהגז הטבעי לא פחות יעיל מנפט, ירד מחירו, ויירד עוד.

בקרוב מאז תסיר ארצות הברית את חסותה ממדינות המפרץ, וזו פשר התקרבות בין ישראל לסעודיה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

איזו חבורה של אפסים, מורדים לכם שני אגורות וחצי שלא עושים גם ככה הבדל ואתם מנשקים לביבי ויאיר כמו שכמה ציינו פה את הרגליים, מה הקשר בינהם לבין הורדת מחיר הדלק ? אם מחיר הלחם השחור בלי הגרעינים במכולת הרוסית ליד הבית שלכם ירד הם אחראים גם כן? ילדים בני 13 או פשוט מטומטמים ?

פורסם

העיקר שאנחנו אפסים ואתה משלם על דלק כמו כולנו. אפס.

אגב אף אחד לא מנשק את הרגליים לאף אחד. לנשק רגליים זה מגעיל:onfire:

פורסם

זוכר שבתור ילד היינו נכנסים עם פיאט 127 מנוע 1050 שנת 84 לתחנת דלק, נותנים שטר צהוב של 10 שקלים והרכב היה נוסע ככה שבועיים! היו ימים.

• תוכן חדש...