Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא לשים לפי לפי הוראות יצרן אלא לפי ממוצע של השינויים שתגלו מתוך נסיון[...]במקרה שלי בקר לשים 30 במקום 36.

המלצת היצרן היא לצמיגים קרים, ואני לא מכיר המלצה של יצרני רכבים, צמיגים ו/או מדריכי נהיגה מתקדמת, להפחית את הלחץ אם הצמיג עוד יותר קר. מה גם שטמפרטורה חיצונית פחות משפיעה מהנסיעה על הצמיג, שיכולה רק לחמם את האוויר בצמיג ולא לקרר אותו.

ובכל מקרה, כפי שציינתי, בכל מקרה של ספק בוחרים בלחץ הגבוה יותר ולכן גם במצב של צמיג קר מאוד עדיף לבחור בלחץ האוויר הגבוה ביותר, כפי שהוא מומלץ על ידי היצרן.

אני חוזר ומדגיש: עודף לחץ אוויר לא באמת גורם לשום בעיה משמעותית. אני מעדיף לחץ עודף של 12PSIG על פני חוסר של 3PSIG, ובפרט כשרטוב!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה על התשובות המפורטות :-).

עכשיו בנוגע למודד לחץ שדובר כאן, איפה אפשר לקנות כזה דבר? בתקווה שהוא לא יקר! עם מכשיר כזה כבר לא אצטרך לדאוג לחם/קר ואחרי כמה מדידות אדע מה ההפרשים הנכונים..

פורסם

מדיד עט פשוט שקונים באוטודיפו עולה שקלים בודדים ויתן דיוק של כחצי PSIG עם אמינות טובה מאוד. כל נהג צריך כזה! אני ממליץ להשתמש בו גם לאחר הניפוח על לפחות שני צמיגים בכל פעם כדי לוודא שהמשאבה לא מזייפת.

פורסם

בלבלתם אותי, אני ממלא 32 בכל הצמיגים (מילאתי אתמול בלילה ובכולם ירד ל-29 מהפעם האחרונה).

אני ממלא כמעט בכל תדלוק - פעם אחת ל-3 שבועות עד חודש.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

אם הצמיג קר בעת המילוי (לא לאחר נסיעה ממושכת) ושהלחץ הוא בהתאם להוראות היצרן - זה בסדר, מלבד מה שתדירות הבדיקה שלך נמוכה מדי לטעמי. בדיקה מדי שבוע עד שבועיים טובה יותר.

פורסם

תלוי את מי שואלים, כמעט כל מי שאני מכיר לא בודק לחץ אוויר כלל למרות שרובם גם לא מתדלקים מיכל מלא ומבקרים בתדירות הרבה יותר גבוהה ממני בתחנות דלק. לרוב אני זה שממליץ להם למלא כי רואים שהצמיג חצי ריק!

Just daily

פורסם
בלבלתם אותי, אני ממלא 32 בכל הצמיגים (מילאתי אתמול בלילה ובכולם ירד ל-29 מהפעם האחרונה).

אני ממלא כמעט בכל תדלוק - פעם אחת ל-3 שבועות עד חודש.

לא הבנתי מה הבעיה ? ירידה של 3 PSI במהלך חודש ימים זה תקין.

איזה כייף לי :)

פורסם

כבר לא יודע לאיזה מדידת לחץ להאמין.

מודד פשוט מאיביי מדד 24.5

מודד בתחנת דלק מדד 27

יש איזה מודד נורמלי שאפשר לזרוק בתא כפפות במקום להסתמך על משהו זבל או על המודדים הדיגיטליים בתחנות דלק?

פורסם
לא הבנתי מה הבעיה ? ירידה של 3 PSI במהלך חודש ימים זה תקין.

לא הבנתי אם אני ממלא 32 ביום קר או ביום חם האם יש הבדל?

Just daily

פורסם

אם חם מאוד והצמיגים עמדו בשמש תיתכן השפעה קלה על הלחץ, אבל בדרך כלל הלחץ מושפע מהתחממות שנוצרת עקב נסיעה על הצמיג. נגיד שיש לך בצמיג 30PSIG, קרי מחסור של שניים. אם הצמיג התחמם בדיקה של הלח עשויה להראות שיש בו 32PSIG ולתת רושם שהצמיג מנופח באופן תקני. אבל, בפועל כמות האוויר שבצמיג לא השתנתה ולכן עדיין חסר בו לחץ וצריך למלא בו עוד 2PSIG נוספים כדי להגיע ללחץ הנכון.

פורסם (נערך)

הכלל הוא למלא בצמיג קר - כלומר לאחר עמידה ממושכת ונסיעה של לא יותר מ-1-1.5 ק"מ.

סוזוקי, למשל, נותנים טווח ללחצים הרצויים - כאשר לחץ נמוך יותר מוגדר כלחץ לצורך נוחות נסיעה ואילו לחץ גבוה יותר לצורכי חסכון בדלק. אישית אני ממלא בלחץ הגבוה יותר המומלץ, כך שגם אם תהיה בריחת אויר קלה לא תהיה לי בעיה משך 2-4 שבועות עד הניפוח הבא.

היה לי מקרה של נקר עם ירידת לחץ האויר בצמיג עד 7PSI, ועדיין מראה הצמיג לא היה יותר מדי מעוך.

בכל מקרה, חשוב לשים לב גם ללחץ המכסימלי המותר לצמיג המותקן על הרכב, יש לבדוק באתר היצרן לפי דגם ומידות.

שתי נקודות חשובות:

1. אנשים מורגלים בלחצי אויר יחסית נמוכים, ככל הנרה שברכבים מודרניים עם הצמיגים המתאימים נדרשים לחצי איר יותר גבוהים מכפי שהורגלנו בעבר. לכן חשוב לבדוק את לחץ האויר המתאים בספר הרכב או בלוחית על קורה B ליד הנהג, ולשים לב גם למידת הצמיג - שכן יש דגמים אשר נמכרים עם צמיגים במידות שונות המצריכים לחץ ניפוח שונה.

2. לא לשכוח לנפח את הצמיג הרזרבי - גם הוא מאבד אויר, והלחץ הנדרש בצמיגים הקטנים גבוה (ברכבים שלי 60PSI). יש מדבקות ברורות על הג'אנט או כיתוב על הצמיג עצמו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...