Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קניתי מראה מאיביי גרמניה (זכוכית בלבד), וקיבלתי אותה שבורה.

האמת שמחירה ממש ממש לא גבוהה, כך שזה לא קריטי, אבל רציתי לדעת האם יש מה לעשות?

מדובר במוכר פרטי, שאין לו מלאי של חלקים, והוא ארז את המראה בצורה טובה, כך שאין לי טענות כלפיו, אך בכל זאת נשברה (עטף אותה בקרטונים, קלקרים ושקית עם בועות אוויר). דיברתי איתו לשאול אם יש אחריות, ואמר לי שלא, ו... זהו.

האם יש עוד למי לפנות לפי דעתכם, או לשחרר מהנושא?

פורסם

תפתח קייס,אולי זה יעזור.

במקום לעטוף אותה באלף דברים הוא היה יכול להניח את המראה בתוך קופסה קטנה וזהו אבל הוא בחר לעשות כאחרון המוכרים מסין וזה מה שקרה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

מהו מחיר הפריט? לפעמים המחיר לא שווה את זמן ההתעסקות בזה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אל תתבייש - לא משנה מה הסכום ואם לא היה כתוב מראש שאין אחריות על המשלוח אז תפתח קייס באיביי. אתה גם לא חייב להחזיר לו הפריט. אתה מצלם אותו עם האריזה שלו ומקבל החזר או משלוח פריט חדש.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

כרגיל , תגובות ישראליות נפוצות . קרע אותו , תראה לו,תבע אותו .

האשמה לא בידי השולח . ישנם משלוחים עם אחריות אבל הם עולים די הרבה .

אם רק הייתם יודעים מה עוברות החבילות או המזוודות שעולות למטוס הייתם מבינים .

זורקים אותן על הרצפה , מועכים אותן וגוררים אותן .

פורסם

אז מה אתה מציע?

גם פותח השרשור לא אשם במה שקרה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

מה ישראלי בתגובה - הזמנתי מוצר, המוצר הגיע פגום (וממש לא מעניין אותי מי אשם), אני פונה למוכר באדיבות ומבקש החזר וזהו. לא קורע, לא מתנפל ולא כלום. בסוף הרבה פעמים אם המוכר בסדר בתגובתו אני גם נותן לו ציון חיובי.

ולמה אני לא מחזיר המוצר - כי אלא אם המוצר עולה כמה מאות שקלים אני לא אוציא כמה עשרות שקלים על משלום רשום ומבוטח של פריט שבור ממילא. עד כה הפעם היחידה שמוכר רצה שאחזיר לו פריט שבור שעלה כמה עשרות שקלים, אי-ביי פסקו לטובתי שאין צורך שאחזיר לו מוצר שבור. (אלא במקרה אם המוכר מוכן לשלם על משלוח חוזר).

ואתה טועה - זה שמוכר מוצר שביר שידאג לארוז אותו כמו שצריך או לשלוח אותו במשלוח מבוטח ויותר יקר.

עריכה אחרונה על ידי student
בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
כרגיל , תגובות ישראליות נפוצות . קרע אותו , תראה לו,תבע אותו .

האשמה לא בידי השולח . ישנם משלוחים עם אחריות אבל הם עולים די הרבה .

אם רק הייתם יודעים מה עוברות החבילות או המזוודות שעולות למטוס הייתם מבינים .

זורקים אותן על הרצפה , מועכים אותן וגוררים אותן .

אולי האשמה לא בידי המוכר, אבל האחריות כן.

אם המוכר בוחר לשלוח מוצרים שבירים בדואר, אז הוא צריך לדאוג שהם יגיעו בשלמות לקונה.

פורסם

איילצבי, לא צריך לעשות אפליה מתקנת ובגלל שאנחנו ישראלים לספוג פאשלות של מוכרים באיביי.

אם המראה נשברה בדרך סימן שהיא לא נארזה טוב, סוף פסוק. סמארטפונים וטאבלטים נקנים ונשלחים מקצה לקצה על הגלובוס ועדיין מגיעים שלמים לא?

בדרך כלל, צריך להגיע במקרים כאלה (DOA) לאיזושהי הבנה עם המוכר ולקבל לפחות זיכוי חלקי אם לא מלא.

דבר עם המוכר ובמקרה הצורך פתח קייס.

פורסם

לי היתה הזמנה מאיביי ארה"ב שכלל הגיעה אלי. אחרי לא מעט התקשקשות, הגעתי למצב שלך:

במידה והמוכר לא עשה ביטוח על המשלוח או שלא נתבקש ע"י הקונה (בדר"כ דורש תוספת תשלום) הכל נתון לרצון הטוב של המוכר והקונה.

דואר ישראל זורק את האחריות על חברת השילוח ו/או על המוכר, גם שזו אשמתו המוחלטת.

במקרה שלי, וכך נראה גם במקרה שלך,

למוכר שלי היה פידבק מצויין מלקוחות, מבדיקה של מספר השילוח החבילה שלי הגיע לארץ ולפתוח קייס באיביי יכול לפגוע בדירוג של המוכר,

ולכן, מתוך רצון טוב, לא פתחתי קייס באיביי.

(אפרורפו ישראליות ושמנו הטוב בעולם, כי יש כבר כאלה שלא מוכנים לבצע עיסקאות מול ישראל רק בגלל ניסיון רע).

פורסם
אולי האשמה לא בידי המוכר, אבל האחריות כן.

אם המוכר בוחר לשלוח מוצרים שבירים בדואר, אז הוא צריך לדאוג שהם יגיעו בשלמות לקונה.

המוכר צריך לעשות מאמצים סבירים כדי להבטיח שהמוצר יגיע בשלמות. לא המוכר "בחר לשלוח מוצרים שבירים בדואר" אלא המוכר וגם הקונה הסכימו על משלוח המוצרים בדואר (צורת המשלוח היתה מתוארת במכירה, אני מניח).

אם אתה כקונה מעוניין במשלוח מבוטח, בקש זאת מהקונה (ושלם על כך, או אל תקנה אם הוא לא מעוניין). אם הסכמת למשלוח רגיל אז הסכמת לסיכון מסויים של הגעת המוצר שבור, או אי הגעת המוצר בכלל.

מבחינתי המבחן הוא טיב האריזה. במקרה יחיד קיבלתי מוצר שביר שנארז בצורה רשלנית ביותר (מטעפת נייר לא מרופדת) ובמקרה הזה פניתי למוכר וציינתי שהמוצר שבור והיה ארוז באופן לא הולם (בצירוף תמונות). ודרשתי (וקיבלתי) מוצר חדש במקומו.

:turn-l:
פורסם
מהו מחיר הפריט? לפעמים המחיר לא שווה את זמן ההתעסקות בזה.

המחיר ממש לא שווה את זה, פשוט מצאתי מראה מקורית משומשת עם חתיכת הפלסטיק שצמודה אליה ב-45 ש"ח כולל משלוח.

שלחתי הודעה למוכר כדי לשאול אותו אם במקרה יש לו מוצר דומה, ואולי אז אשלם חלק מהמחיר או אולי הוא יציע שישלח בעצמו במקום השבורה, למרות שרוב הסיכויים הם שאף אחת מהאפשרויות יתקיימו (מוכר פרטי ללא מלאי), ואז נראה לי שאעזוב את זה.

אם כבר פתחתי את הנושא, מישהו יודע איפה אפשר "לחתוך" מראה לרכב במקום הפגומה שיש לי באיזור חיפה? וכמה דבר כזה עולה בדרך כלל?

• תוכן חדש...