Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היה לי ב C3 פיקאסו גם מידה מופרכת, (אם אני זוכר נכון 225/50/16), כל פנצר הכי קטן (בא נגיד עליתי על מסמר) שאתה מיד עוצר בצד ומחליף צמיג, הייתי מגיע לפנצריה ונוכך לראות במו עיני (עזבו מה שהצמיגאי אומר) שכל הדפנות הפנימיות מעוותות וחלק מהשילדה של הצמיג בולטת מהגומי.

בכל רכב עם צמיגים נורמליים פנצר היה 50 ש"ח תיקון ובמידות המופרכות האלה, כמעט כל פנצ'ר היה מסתיים בקנס של 500 ש"ח.

יאללה, נחזור לנושא השרשור.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב, אני מסכים איתך במה שאתה אומר, רק אציין שוב, שהם ניסו לייצר פה סוג של בידול מרכבים אחרים באיזור המחיר הזה והצמיגים הם חלק מזה. מי שלא אוהב את הרעיון - לא יקנה. אף אחד לא יסבול מזה, סה"כ רכב זניח. הכל בהנחה והחישוקים מקוריים ובאיכות טובה ולא סיניים שיתעקמו מבורות בכביש.

פורסם

אה, זה לא קשור לרכב הזה, תופעת ה"צמיגות יתר" הזאת זו מחלה בכל התעשיה.

כמו שהזכרתי, מה C3 פיקאסו צריכה לעזאזל 225/50/16?

פורסם

נכון, גם מוגזם ביותר.זה היה צמיג הבסיסי של הרכב או אופציה? אם זה אופציה, אז אני לא רואה בעיה, אבל צמיג בסיסי כזה במיקרו-ואן זה לא לעניין.

פורסם

מעבר לפן הוויזואלי, החתך הנמוך והחישוקים העצומים משרתים מטרה - אכלוס הבלמים. המנועים של מכוניות משפחתיות היום חזקים משמעותית מההוט האצ'ים ששווקו לפני 25 שנה, וגם קשה להגיד שהמכוניות של היום קלות יותר. לכן לפני 25 הבלמים של אותן מכוניות היו קטנים יותר, ובתורם גם החישוקים. היום אתה צריך צריך, כמו בציטוט המפורסם, "ברקים בגודל של מגש פיצה" כדי לייצר נתוני בלימה שיספקו את עיתונות הרכב התובענית והקוטלת ולכן אין ליצרניות הרבה ברירה אלא להעמיס על המכוניות צמיגים עם חתך דמיוני.

כדי להמנע מאמירות כגון "חרטא בפיתה", אני מצרף תמונה של הראפיד המדוברת מהצד, שם אפשר לראות שצלחות הבלימה תופסות כמעט את כל שטח החישוק ומשאירות בערך חצי אינץ' של מקום. אאל"ט, החישוקים בתמונה (עיצוב דומה לאלה של האוקטביה) הם אלה שישווקו בישראל.

skoda-rapid-spaceback-_5_.jpg

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

איפה אתה רואה את זה בדיוק?

אני רואה ברקס כסוף קטן (במיוחד בגלגל האחורי) וחלל שחור ענק בינו לבין הג'אנט.

עניינית, לסקודה יש דיסק 255 מקדימה ו 231 מאחור, ממש לא מידות שמצריכות גאנט מעבר ל '15 ואם אני זוכר נכון (סתם ככה בשליפה מהשרוול), גולף GTI MK2 הייתה עם אותם מידות דיסקים ועם ג'אנט '14.

פורסם
מעבר לפן הוויזואלי, החתך הנמוך והחישוקים העצומים משרתים מטרה - אכלוס הבלמים. המנועים של מכוניות משפחתיות היום חזקים משמעותית מההוט האצ'ים ששווקו לפני 25 שנה, וגם קשה להגיד שהמכוניות של היום קלות יותר.

זה נכון במידה מסויימת אם משווים עם חישוקים 12~13" שהיו לפני 25 שנה, אבל הסיבה לחישוקים גדולים היא ויזואלית נטו בכל רכב משפחתי שהוא לא ספורטיבי. חישוק 15~16" ללא בעיה יכול לאכלס את הדיסקים ביחד עם הקליפרים ועוד ישאר מקום פנוי.

החישוקים של הספייסבק מוגזמים, זה ניראה אולי סקסי בתמונות, אבל במציאות זה פוגע מאוד קשה בנוחות הנסיעה. הרכב בנסיעה ירגיש יותר זול ממה שהוא באמת. עם חישוקים 15" ברכב כזה אפשר לקבל איכות נסיעה הרבה יותר טובה וזה מספיק גם לבלמים וגם למראה החיצוני לא בפרוספקט. אם אוקטביה ברוב הדגמים מסתדרת עם 205/55-16, אין סיבה שראפיד ונגזרותיו לא יסתדרו עם 195/60-15 שהיו על אוקטביה MK1.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אמנם המחיר יקר (רכב לשווקים "מתפתחים" שעולה בארץ יותר אפילו יותר ממיקרו-ואנים), אבל צריך לשים לב לכמה דברים.

-הרכב מגיע די מאובזר ומתומחר באותו מחיר כו גרסה האלגנס של הראפיד סדאן.

-הגולף עם אותה ורסיה של מנוע וגיר עולה 150 אלף, לאון 1.4 ידנית עולה 130 אלף, אוקטביה 1.4 עולה 140 אלף.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

-הגולף עם אותה ורסיה של מנוע וגיר עולה 150 אלף, לאון 1.4 ידנית עולה 130 אלף, אוקטביה 1.4 עולה 140 אלף.

אז מה אתהאומר? זה שהם דופקים מחירים אז פה זה בסדר?

רכב מעניין סהכ. לדעתי גם יצליח במחיר הזה.

משכנתא זה קל

פורסם

אני נוהג כבר שובעיים בראפיד הרגילה והיא ממש מפתיעה לטובה. אחלה אוטו.

זכר אלפא שמחכה לנקבת האלפא שלו, רצוי אלפא ספיידר...

פורסם
האופנה הבזויה הזו חייבת לעבור מהעולם כמה שיותר מהר, גם מיותר, גם לא נח וגם צריך משכנתא בשביל להחליף צמיג.

לדעתי אישית עדיף לשלם 3k במקום 2k, על רביעית צמיגים, עם אוטו בגלל מידת צמיגים אלו נראה בשבילי יותר יופה ומשמח. 1k זה עדיין לא משכנתא, לדעתי.

Chevrolet cruze turbo 1.4L 140hp LTZ

פורסם
אמנם המחיר יקר (רכב לשווקים "מתפתחים" שעולה בארץ יותר אפילו יותר ממיקרו-ואנים), אבל צריך לשים לב לכמה דברים.

-הרכב מגיע די מאובזר ומתומחר באותו מחיר כו גרסה האלגנס של הראפיד סדאן.

לזכרוני מדובר בראפיד בגירסה ישנה של מנוע 1.4 TSI.

פורסם

בראפיד ובגולף ה-1.4 מחלץ 122 כ"ס, באוקטביה יש לו 140. לאוקטביה יש גם 25 קג"מ מומנט לעומת 20 לגולף ולספייסבק.

אני חשבתי שהיא מכוערת מאוד אבל אחרי שראיתי כמה תמונות מהסוכנויות של סקודה בארץ אני חושב שהיא בסדר, קצת יותר נאה מהראפיד סדאן.

פורסם

אגב ה1.4 שיושב בראפיד שונה מה1.4 שיושב בלאון, הטורבו יושב מקדימה, ובצריבת תוכנה הראפיד בקושי מצליחה לחלץ 2 קג"מ מומנט ותוספת של 10-20 כ"ס כשהלאון מכפילה את המספרים האלו ואפילו מעבר.(מדבר על אותו מנוע 122 כ"ס 20.4 קג"מ)

• תוכן חדש...