Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

על מה כל הרעש? יוחנן דנינו סרב לבטל לציון את כל דוחות החניה אז הוא ניסה זווית אחרת... חוץ מזה אני מוריד בפניו את הכובע על היוזמה, אם לא ילך לו יש מצב הוא הולך לביבי...

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נראה שרובכם מאוד אופטימיים לגבי האיכפתיות של הממשלה ובפרט שר התחבורה (ישראל כץ) למצב התחבורתי בארץ.

חשוב לא לשכוח את העשייה המרובה של ישראל כץ בנוגע לאכיפת המהירות..

כ"ץ מתנער ממצלמות המהירות: "נמצאות בסמכות המשרד לביטחון הפנים" - בכתבה

http://www.themarker.com/dynamo/1.2277931

מוזר, אם זה לא בסמכותו, אז איך הוא יכול להחליט על העלאת סף המהירות החוקי בכבישים? זה לא יתנגש עם המצלמות שמכויילות לסף אחר?

הוא צודק, מה אתה רוצה ממנו?

אכיפת מהירות, כולל המצלמות מבוצעת ע"י משטרת ישראל, וספציפית משטרת התנועה הארצית, שהן מה לעשות, כפופות למשרד לביטחון פנים.

מה שכן בשליטתו זה למשל המהירות המותרת בכבישים.

והוא אחד הבודדים שאשכרה העלה מהירות מותרת, ואחרי העלאת המהירות המותרת מן הסתם המצלמות מכוילות למהירות גבוהה יותר, עד כמה שזכור לי קראתי במקום כלשהו שהן יכולות לקבל גם עדכון רף מהירות מרחוק.

במקום לתת לו ח"ח על זה שהעלה מהירות מותרת אתה בא אליו בטענות למה הוא לא עשה משהו שבכלל לא במסגרת הסמכות שלו?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ככל הנראה שאני היחידי שאמר לעצמו שאדון ברוך לוהק לקמפיין חדש מטעם משרד התחבורה שיופיע בפריים-טיים ולא יביא שום בשורה אמיתית, אחרת איזו סיבה יש לו להתייצב אצל אדון כץ.

פורסם
הוא צודק, מה אתה רוצה ממנו?

אכיפת מהירות, כולל המצלמות מבוצעת ע"י משטרת ישראל, וספציפית משטרת התנועה הארצית, שהן מה לעשות, כפופות למשרד לביטחון פנים.

מה שכן בשליטתו זה למשל המהירות המותרת בכבישים.

והוא אחד הבודדים שאשכרה העלה מהירות מותרת, ואחרי העלאת המהירות המותרת מן הסתם המצלמות מכוילות למהירות גבוהה יותר, עד כמה שזכור לי קראתי במקום כלשהו שהן יכולות לקבל גם עדכון רף מהירות מרחוק.

במקום לתת לו ח"ח על זה שהעלה מהירות מותרת אתה בא אליו בטענות למה הוא לא עשה משהו שבכלל לא במסגרת הסמכות שלו?

כי תכל'ס הוא מעמיד פני תמים. כשנוח לו, פתאום הוא יכול להשפיע. כשלא נוח לא, אז הוא יאמר, "זה לא בסמכותי", כאילו כל פרוייקט המצלמות וכל הדיונים שנעשו במשרדים האלו ("שלא קשורים אליו") על "מלחמה" בתאונות הדרכים לא לקחו בחשבון את סף המהירות הקיימת ולא התייחסו לסף המהירות בדרכים כפקטור מדיניות מרכזי. אבל תכל'ס, הוא החליט כך בגלל שהוא קלט התרעמות בציבור על המצלמות, וזה רק מדגים את פוטנציאל כוחנו, הציבור כולו, להעיף את המצלמות האלו או במינימום להעלות את סף המהירות כאן אפילו פי 2 במקומות מסויימים. פשוט צריך ללחוץ להם על המקומות הנכונים:

פקידי האוצר צריכים כסף (הכסף שלנו כמובן), הפוליטיקאים רוצים להיבחר, מאחורי כל אלו יש את מי שנותנים ג'ובים לפקידי האוצר ולפוליטיקאים, ונותני הג'ובים רוצים עוד יותר מהכסף שלנו. וכלללללללללל אלו תלויים בדבר אחד בלבד כדי להמשיך לחיות על חשבוננו: אדישות הציבור.

לדעתי, כל הדיונים האלו על כמה משרד התחבורה או הממשלה בכלל לא מתפקדים ומצב הכבישים בארץ והתחבורה בכלל הם על הפנים, במקום שהדיונים יסתובבו סביב התבכיינות וציניות ובדיחות על המראה של ציון ברוך או מה שמו, עדיף שהדיונים יתמקדו בניסיון להבין מה הדרך הכי מהירה שלנו להשפיע ולשנות לטובתנו. אני הצעתי דרך אחת, היא כתובה לי בחתימה, ואני גם מנסה להסביר אותה (השרשור נעול, עד שאני אשכנע את המנהל, שנעל לי את השרשור כי הוא לא מבין את הקשר בין אי-רכישת רכב חדש להעפת המצלמות, לפתוח לי את השרשור, כדי שאני אוכל למען השד, לסיים להסביר למה הדרך שלי כן תעזור ולמה כן יש קשר בין אי-רכישת רכב חדש לבין העפת המצלמות).

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
יש קשר בין אי-רכישת רכב חדש לבין העפת המצלמות.

כדי להעיף מצלמות צריך לרתום אותן לאלמנט בליסטי עם מספיק כח לעקור אותן מהתושבת. אולי אתה מתכוון שבמקום לקנות מכוניות חדשות נשקיע את הכסף בפיתוח רקטות?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שמע, זה כבר סטארט אפ מעניין, ניגשים לכל מצלמה, קושרים אותה לכבל פלדה שיש בקצה קרס גדול (עדיף משולשת)

כשעוברת משאית במהירות גבוהה משליכים עליה את הקרס, הוא נאחז ולאחר כמה מטרים היא תולשת את המצלמה ומעיפה אותה לאטמוספרה.

אם נקפיד לעשות את זה ברכבים שנוסעים מצפון לדרום, אפשר אפילו לעשות מזה התשובה האזרחית הניצחת לרקטות מעזה.

על כל רקטה, יקבלו מצלמה! :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

השמן או הגמד? :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בשביל זה צריך להקים מערך הכשרה של פעילים שיזרקו את הקרס בזמן המתאים וגם ידעו לזהות משאיות של רנו כדי לא לזרוק עליהן ולשבש את כל התנועה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני יודע שזה היה בדיחה, אבל שיהיה ברור לכולם, אני לא קורא להפעיל אלימות נגד המצלמות ואני לא מציע לאף אחד להפעיל אלימות נגד המצלמות.

זה לא חכם ממגוון בחינות, כי גם אתם הורסים רכוש שהממשלה שילמה עליו מכספכם, וגם כי אתם תיתפסו.

המצלמות מנוטרות (אני משער שגם ע"י מצלמות נסתרות), כך שכל מי שירסס בצבע או חומצה את העדשות, או יחתוך את החוטים שבתוך הכביש, או את החוטי תקשורת והחשמל של המצלמה, או אפילו ישים משהו שמשבש את השידור מהחוטים בכביש, במרכז הבקרה ידעו על זה מהר מאוד.

ואז החוקרים יתחילו לבדוק איזה מכשירי טלפון היו באיזור (כולל טלפון ברכב) בזמן הפגיעה/שיבוש, או איזה איתוראנים היו באיזור (ואולי יש מחשבי רכב עם SIM ו-GPS שמשדרים למוסכי היבואן בגלל דרישות של היצרן לאיתור וגילוי תקלות טכניות, ואז פשוט מתחברים למחשבים של היבואן).

החוקרים יתחילו לבדוק מצלמות אחרות באיזור כדי לראות אילו רכבים נסעו בנתיבים בזמן הפגיעה, ואם זה רק כמה עשרות רכבים (כי בטח תנסו לפגוע בשעת לילה), אז כל רכב שיקלטו את הלוחית שלו, הם יבואו לבקר את הבעלים ולתשאל אותו. יעשו לכם חיפוש ברכב ובבית, ואם למשל שרפתם את המצלמה בעזרת חומרים דליקים שאחסנתם ברכב, אז ימצאו שרידים שלהם בחיפוש ברכב.

אם לא ימצאו לוחית רישוי, אז יחשבו אם לבחור את המכוניות הכי חשודות בצילומים ואז לנסות למצוא את כל נתיב הנסיעה שלהם אל ומהמצלמה, בעזרת מצלמות אחרות בסביבה, ואז פשוט יגיעו לכתובות שבהן המכונית חנתה.

אם אתם מתכננים לצלוף במצלמה, אז זה יותר חמור ואז יקדישו יותר משאבים לחיפוש אחריכם. מארבים, מכשירים מיוחדים לאיתור אלקטרו-מגנטי של ירי, שישר מציינים את המיקום המקורב של הירי (אני לא מדבר על מכשירי האיתור הישנים לאיתור ירי עם המיקרופונים, הם לא מדוייקים מספיק, אלא למכשירים שהשתמשו בהם בעזה לאחרונה, כפי שפורסם, ובעזרתם נלחמו בצלפי האויב).

אם תשתמשו ברובה צלפים ייעודי (לאו-דווקא 0.5) אז יהיה עוד יותר קל לאתר אותכם (קרוב לוודאי שהשגתם אותו בצבא, ואז כמה כבר רובי צלפים עם קליברים מיוחדים יש בצה"ל?).

זה הכל היגיון פשוט ובסיסי, לא צריך להיות חוקר משטרה בשביל להבין את זה, מה גם שהחכמים במשטרה מפרסמים כל הזמן את שיטות החקירה שלהם (בשביל מה? לייצר לעצמם יותר אתגר?).

בקיצור, אל תיכנסו לזה. הרבה יותר מהיר ופשוט וחוקי להפעיל את זכותכם הצרכנית החוקית לא לשלם מחיר מופקע על רכב בישראל + אפקט הלוואי של למנוע מהממשלה הכנסת מיסים אדירה שתכניס אותה לצרות מכל כיוון אפשרי ותגרום לה להתחנן ולרצות אותנו תוך חודשיים מעכשיו, אם אתם מצטרפים לזה במקום להתבדח על זה.

פורסם (נערך)

למי יש כסף לרכב חדש בכלל?

:lol:

יותר נכון: למי יש כסף לזרוק על ירידת הערך המטורפת של רכב חדש?

עריכה אחרונה על ידי אליה

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
למי יש כסף לרכב חדש בכלל?

:lol:

עקרונית אתה צודק, אבל עדיין בישראל כמעט כל שנה נמכרות כ-200 אלף מכוניות חדשות:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4471289,00.html

וזה מבלי להכליל מסחריות ואופנועים וכו'.

זה מפתה מאוד לקנות חדש ע"פ משומש כשמציעים לך ליסינג פרטי עם ריבית אפסית ודחיית תשלומים.

אני זוכר שבתוכנית דוקומנטרית על לקסוס, הם אמרו שחלק ניכר שלהם בחדירה וההצלחה בארה"ב היה בעזרת שימוש חדשני במימון וליסינג.

בקיצור, מעל 200 אלף רוכשים רכבים פרטיים. כל רכב אני משער נועד לשרת לפחות 3 אנשים כולל הנהג, אז מדובר פה בלפחות חצי מיליון איש שקשורים לעניין ויכולים להשפיע. אני בטוח שכמעט כל אחד פה מכיר מישהו שחושב (באופן רציני) לרכוש רכב חדש. ברור שאוכלוסיה שכזו מיתרגמת לנזק עצום במיסים, אם הם ימנעו מרכישה. הדבר האחרון שהממשלה הזו צריכה זה עוד גירעון מס. פרוייקט המצלמות נועד בראש ובראשונה להכניס כספים, כמיסי מהירות.

חשבון פשוט: 400 מיליון שקל בשנה הכנסות כיום ממיסי מהירות (עד מקסימום מיליארד שקל כשמלוא הפרוייקט יופעל), מול אובדן הכנסות מס של לפחות כמה מיליארדים אם אתם תצטרפו למאבק בעזרת הצעד של:

1) לא לקנות רכב חדש.

2) לומר לכל מי שאתם מכירים שיש מאבק ולשכנע אותם לא לרכוש רכב חדש.

3) גם אם לא איכפת להם מהמצלמות, זה עדיין יעניין אותם לקבל את הרכב החדש בהנחה ניכרת, תוך חודשיים מעכשיו, בגלל שיש מחאה.

ניכר להבין שאי-אפשר להפסיד מהמחאה הזו, ברגע שכולם יהיו רציניים ויפיצו והיא תתפוס מומנטום. היחידים שיפסידו אלו המושחתים.

דוגרי, אם המחאה הזו תצליח, תהיה פה פריחה ענקית של מכוניות ספורט בכבישים. ואופנועי ספורט. ושיפורים ע"י כל אחד, כמו בארה"ב, בלי כאבי-ראש מצד ממשלה חטטנית שחושבת שהיא יודעת הכי טוב. מגיע לנו להנות!! עופו לנו מהחיים עם כל ההתערבות שלכם לגבי איזו מהירות ניסע! אנחנו רוצים חירות! אנחנו לא רובוטים שיכולים לנסוע במונוטוניות כמו מערכת בקרת שיוט!

אמר כבר טייס אחד שהרבה יותר מסובך לנהוג בכביש מאשר לטוס בשמיים. אם כך, תפסיקו לחלק רישיונות לכל דפ"ר, שלא יודע מה ההבדל בין ידית איתות לידית הילוכים, ותפסיקו לרדות בכל מי שאשכרה יודע לנהוג ורוצה להנות מהרכב שלו. תשאירו לנו איזושהי מידה של חופש בחיים האלו!!

זוכרים את הימים האלו של חופש בישראל? כשאכיפת המהירות הייתה בדיחה? התשתיות היו גרועות והרגו הרבה אנשים שמשום מה קיבלו רישיון למרות שבקושי ידעו איך אפילו להתניע נכון, אבל מי שידע לנהוג, כל נהיגה הייתה תענוג, היה אפשר ללחוץ על הגז, להרגיש את הרכב בפניות, לשייט כמו מטוס קרוב לקרקע.

היום כל נהיגה אני מרגיש כמו רובוט על פס-ייצור. הדבר היחיד שמונע ממני להירדם על ההגה זה מוזיקה בקול רם. איבדתי כל חשק לרכב ואופנוע. אני מסתכל על מכוניות ספורט וזה לא מזיז לי כלום, כי אני יודע שאין מה לעשות איתן פה. כל הכתבות על מכוניות ספורט אני מדלג הלאה. אני קורא ביקורת על רכב ומתפוצץ מצחוק כל פעם שאני מגיע לחלקים על אחיזה, התנהגות וכו', כאילו יש לזה עדיין משמעות. נמאס!!! נמאס כבר!!!

• תוכן חדש...