Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ועוד משהו (אני לא יודע אם הוא אחראי לזה) לשינוי התחבורה בתל אביב.

תכנון הרפורמה החל עוד לפני תקופת הכהונה של כץ (שנות האלפיים המוקדמות, אאל"ט).

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

SLOWRIDE כתב:

"נניח ותצליח למנוע מהמדינה להכניס כמה מיליארדים, למה אתה חושב שדווקא המצלמות הן אלה שיקוצצו כי אתה רואה את עצמך מחזיק אקדח לרקה של השלטון? WTF?!"

אוקי, הבנתי מה צריך להבהיר ומה לא מובן פה:

אתה אומר, הממשלה רואה פתאום ירידה חדה בתקבולי המיסים בגלל שאנשים לא רוכשים רכב חדש (מכוניות + אופנועים), אבל היא לא מבינה למה אותם אנשים נמנעים פתאום מרכישה, ולכן היא לא תבין שיש פה בכלל מאבק מולה, כמו המאבק שההסתדרות מנהלת עכשיו ומפרסמת בכל מקום.

בשורה התחתונה הבעיות הן:

1) איך לגרום לממשלה לקשר לוגית את הירידה במיסים למחאה שלנו.

2) איך לגרום לממשלה, אחרי שהבינה שאנחנו מקור "הבעיה", לציית לדרישות שלנו ולא לעשות לנו דווקא.

תשובות:

1) אם הגענו למצב שבו היבואנים כבר נאלצים לתת הנחות בגלל שהם רואים שאין מכירות, ומשרד האוצר מתחיל להילחץ, זה אך ורק בגלל שמספיק אנשים הפיצו במייל ובוואטסאפ, ובטוקבקים, ובפייסבוק ובכל כלי אפשרי, שיש מחאה ושכולם צריכים להימנע מלקנות רכב חדש עד שהממשלה מעיפה את המצלמות.

בכזה מצב, אם הממשלה עדיין לא יודעת שיש מחאה נגד המצלמות והמחאה היא הגורם לחוסר בכסף, אז כנראה שהממשלה יושבת בבונקר גרעיני שהתמוטט והיא איבדה כל קשר לעולם החיצון. (ואגב, יש קשרים נרחבים בין הממשלה לבין מפעילי טוקבקים בתשלום - ולא רק טוקבקים אלא גם חשבונות פייסבוק פיקטיביים - אז תהיה בטוח שהממשלה תדע על זה תוך חודש).

2) סעיף 2 בא רק אחרי הצלחת סעיף 1 מן הסתם, ובשלב הזה, אם להסתמך על כל מחאה שהצליחה בהיסטוריה בסגנון הזה (כלומר הפעלת לחץ ע"י מניעת כסף), אז ברוב הפעמים הממשלות הולכות לקראת המוחים. לא לחלוטין, לפעמים אפילו לא רבע צעד לקראת המוחים, אבל עדיף על כלום, בטח במחאה שלא דורשת כמעט מאמץ וניהול.

המחאה הזו לא יכולה להפסיד, מסיבות מאוד פשוטות:

1) נגיד ולא הצלחנו לגייס אף אחד, עדיין אין פה כמעט השקעה והקרבה, זה בעיקר קליקים בעכבר.

2) הצלחנו לגייס אבל זה התמסמס אחרי חודשיים, עדיין יש סיכוי לא רע שמקבלים הנחות וירידת מחירים מצד היבואנים.

3) המחאה מתגברת ושורדת יותר מחודשיים, אז בנוסף ל-2 ו-1, הממשלה תיאלץ להתייחס, ואולי לטובתנו. זה לא כתוב בסלע, זה לא מובטח, אבל אין לך מה להפסיד, אז ממה אתה פוחד? שהם יעלו מיסים? שהם ידפקו עוד יותר את התחבורה הציבורית? שידפקו את החינוך?

אפשר לחשוב שהם לא עושים את כל זה ממילא...

חוץ מזה, הסברתי כבר, אם לא פה, אז בשרשור אחר, שבד"כ ממשלות פוחדות מהעלאת מיסים, הן מנסות להסתיר את ההעלאה ולחלק אותה לשלבים (בדיוק כמו שפרוייקט המצלמות מחולק לשלבים), כדי שהצפרע לא תגלה שמבשלים אותה ותקפוץ מהסיר. אם הממשלה תחליט להעלות מיסים, יש סיכוי גדול עוד יותר שהיא רק תחזק את המחאה מולה.

עריכה אחרונה על ידי CITRO
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אולי לא קראת כל מה שכתבתי קודם. אם הממשלה תדע תוך חודש שמתארגנת מחאה וכנראה שהיא היא צוברת תאוצה, היא תנקוט באמצעי מניעה הרבה לפני שהנזק יגיע לכמה מיליארדים. במצב הכי גרוע כלמוביל יפטרו כמה עובדי ניקיון, ויפסיקו לייבא כמה דגמים לא פופולריים.

יכול להיות שתגרום לזה שהיבואנים יצאו במבצעים אבל כמו שאתה מכיר את עם ישראל, הקונים יחגגו והמדינה רק תרוויח כתוצאה מהמחאה הזאת.

המצלמות ישארו במקומן ומר ישראלי יהיה מאושר כי הוא יושב בפקק באלטו מודל 2015 במקום ה2014 שהוא העביר לאישתו.

בקיצור, זה לא ילך. אם זה משמח אותך, אני לא מתכנן לקנות מכונית חדשה בעתיד הקרוב וכנראה גם הרחוק.

אני בכלל חושב שאם צריך למחות על משהו בנושא התחבורה זה שאין תחבורה ציבורית נורמלית. "מכונית לכל פועל" זו אחת הרעות החולות במדינה הזאת. המדינה הפכה אותנו לשבויים בצורך ברכב פרטי והמציאות ממנה עולה המחאה שלך נובעת מזה. אי אפשר להתנייד כמו בן אדם במדינה הזאת בלי אוטו.

בסוף לכל אחד תהייה מכונית אבל לא יהיה איפה לנהוג בה כי כולם יעמדו בפקקים וינשמו ניחוח מפלטים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לבן עם כיתוב כחול האמת יהיה יפה מאוד.

שילוב הצבעים נבחר בגלל נראות , ולא בגלל אהדה לביתר ירושלים.

לכן השיני לתכלת לבן יבטיח שהנראות של המספר תרד לזבל

בקיצור רעיון פח שכל מטרתו היא עוד קצת צומי בפייסוש

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
כי תכל'ס הוא מעמיד פני תמים. כשנוח לו, פתאום הוא יכול להשפיע. כשלא נוח לא, אז הוא יאמר, "זה לא בסמכותי", כאילו כל פרוייקט המצלמות וכל הדיונים שנעשו במשרדים האלו ("שלא קשורים אליו") על "מלחמה" בתאונות הדרכים לא לקחו בחשבון את סף המהירות הקיימת ולא התייחסו לסף המהירות בדרכים כפקטור מדיניות מרכזי. אבל תכל'ס, הוא החליט כך בגלל שהוא קלט התרעמות בציבור על המצלמות, וזה רק מדגים את פוטנציאל כוחנו, הציבור כולו, להעיף את המצלמות האלו או במינימום להעלות את סף המהירות כאן אפילו פי 2 במקומות מסויימים. פשוט צריך ללחוץ להם על המקומות הנכונים:

אתה מנסה להנהיג מחאה בלי להבין בכלל למי אתה פונה, מזכיר לי את המחאה של לפני שבועיים, הולכים לבית של שר התחבורה כדי למחות על המסים על רכב חדש.

You are barking up the wrong tree, ועד שלא תבין את זה אתה והמחאה שלך הופכים לבדיחה.

גם שר התחבורה מבין היטב שאין קשר בין מהירות לתאונות, ולכן הגיוני ביותר שבדיונים על מלחמה בתאונות הדרכים לא תעלה המהירות כפקטור.

כמו שכבר כתבו לך ואני כתבתי בשרשור אחר, רוצה להלחם במצלמות? תהפוך אותן להשקעה לא כדאית, תסע מספיק לאט ליד המצלמה כדי שלא תצולם.

פקידי האוצר צריכים כסף (הכסף שלנו כמובן), הפוליטיקאים רוצים להיבחר, מאחורי כל אלו יש את מי שנותנים ג'ובים לפקידי האוצר ולפוליטיקאים, ונותני הג'ובים רוצים עוד יותר מהכסף שלנו. וכלללללללללל אלו תלויים בדבר אחד בלבד כדי להמשיך לחיות על חשבוננו: אדישות הציבור.

אז תלחם בפקידי האוצר, הם הלכו על השקעת עתק במצלמות מהירות, תראה להם שההשקעה לא משתלמת (והיא לא משתלמת, לא מזמן פורסמו כמה נתונים שהראו כמה המדינה הפסידה מההשקעה הזו). לאורך כמה שנים ולא תהיה ברירה אלא להוריד את המצלמות ולמכור אותן למדינה אחרת.

לדעתי, כל הדיונים האלו על כמה משרד התחבורה או הממשלה בכלל לא מתפקדים ומצב הכבישים בארץ והתחבורה בכלל הם על הפנים, במקום שהדיונים יסתובבו סביב התבכיינות וציניות ובדיחות על המראה של ציון ברוך או מה שמו, עדיף שהדיונים יתמקדו בניסיון להבין מה הדרך הכי מהירה שלנו להשפיע ולשנות לטובתנו. אני הצעתי דרך אחת, היא כתובה לי בחתימה, ואני גם מנסה להסביר אותה (השרשור נעול, עד שאני אשכנע את המנהל, שנעל לי את השרשור כי הוא לא מבין את הקשר בין אי-רכישת רכב חדש להעפת המצלמות, לפתוח לי את השרשור, כדי שאני אוכל למען השד, לסיים להסביר למה הדרך שלי כן תעזור ולמה כן יש קשר בין אי-רכישת רכב חדש לבין העפת המצלמות).

זה לא יעזור לך כי זה משחק סכום אפס, לא יקבלו את המיסים מרכב חדש, יקבלו אותו ממס הכנסה ומע"מ.

מה שכן אפשר לעשות זה לייצר קשר בין פרויקט המצלמות להפסד כלכלי, את המחיר כמובן נשלם בדרכים אחרות אבל הפרויקט עצמו ייכשל.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מעבר לזה שאני לא רואה את ההגיון שבתרשים הזרימה של המחאה שלך (לא נקנה מכוניות--------->יורידו מצלמות), מעבר לזה, אתה לא מבין שהמחאה שלך היא לא מוסרית ולא ערכית?

אתה הולך לגרום להפסדים כלכליים כבדים לאדם פרטי, אזרחים כמוך וכמוני (כל היבואנים ושלל העובדים שלהם שיפוטרו כתוצאה מהפסקת הפעילות העיסקית) בכדי להפעיל מנוף (שאני כלל לא רואה את קיומו, אבל בא נגיד...) על הממשלה?

מאיפה ההגיון העקום הזה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מוזר, אני מרגיש כאילו אני היחיד שנותן טיעונים + הוכחות וקישורים, ואילו התשובות שאני מקבל זה פשוט כל הזמן אותן תשובות ממקודם, שכבר עניתי עליהן 10 פעם, וכל פעם אתם מספקים את התשובות שלכם בלי הוכחות.

לפחות יש את בגירה פה שחשף שיש לו אינטרס אישי (והוא לא אשם, לכולם יש אינטרס כלכלי בכל דבר, ולכל מחאה יש מחיר). בגירה, בקשר למה שאמרת:

היבואנים הולכים להפסיד כסף כך או כך מהאכיפת מהירות המטורפת פה, כי אם להשתמש בדימוי של SLOWRIDE, "אוהבים לקנות נעליים מהר, אבל יש מס מהירות על זה, אז לא כדאי" ואכן, לא כדאי לרכוש מכונית מהירה בישראל. מה הפואנטה? איפה תנצל אותה, במסלול? אם הייתי רוצה לנהוג במסלול, הייתי מדליק את הפלייסטיישן.

ונחש מה, כ-60% מהמכוניות בישראל מסוגלות להגיע או לעבור את ה-200 קמ"ש. לא מאמין לי? פתח גיליון של "אוטו" שמסכם את כל הדגמים המיובאים לישראל ותכניס לטבלה. אז כך או כך, תהיה נטייה של השוק לקנות רכבים שמביאים משהו אחר ממהירות וספורטיביות (ואלו בד"כ רכבים פחות יקרים), ועל כן, הרווחים נטו של היבואנים ירדו. אם ליבואנים היה שכל, הם היו מרימים טלפון מזמן לחברים שלהם בכנסת כדי להשפיע על אכיפת המהירות.

אני לא שונא את היבואנים, אני פשוט מנסה לגרום לכם להבין שאין לכם כמעט כלים להשפיע מלבד הכלי הזה. ואם המחאה תצליח, אז היבואנים הולכים להצליח, כי מחאה שתצליח תביא לפריחה עצומה של רכבי הספורט בישראל. כשפתאום זה חוקי לנסוע לפחות 150 קמ"ש בכבישים המהירים, אז יש פואנטה לקנות רכב מהיר, אפילו אם הוא יקר ומכניס עמלות כבדות לסוכן מכירות באולם. פאק, אם הייתי יבואן, מזמן הייתי מרים מחאה בנוגע לאכיפת המהירות.

"אוקי, אני יבואן, יש דרך להרים מחאה מבלי לפגוע בי?" הממממ, כן, יש לך כסף לפרסם ללא הפסקה מודעות "תעמולה" בכל העיתונים והאתרים, מודעות עם מסר חד וברור על כך שמדובר בטמטום, שחיתות, רמאות, שזה לא עזר במדינות אחרות, שגם שם זה שחיתות וכו' וכו'?

תתאגדו כל היבואנים, ותפרסמו זאת בלי הפסקה. היצרנים איתכם.

"היצרנים איתנו?" כן! כל היצרנים ביחד משקיעים מאות מיליארדים בפיתוח מכוניות ועד היום, מישהו מהם הגביל את המהירות של הרכב ל-110 קמ"ש?

הם ממציאים כל-כך הרבה אמצעי בטיחות לרכבים שלהם, אבל הגבלת מהירות, זה לא. "רגע, BMW ומרצדס מגבילים את המ" - ל250 קמ"ש.... נקסט!!

ועוד היצרנים האלו יושבים במדינות שמקדמות בטירוף את עניין הבטיחות בדרכים (צרפת למשל), ובכל זאת, אף מדינה לא הכריחה את "יצרן הבית" שלה להגביל את המהירות. מה המדינות האלו והיצרנים יודעים שחברי הכנסת יודעים יותר טוב?

אבל בשורה התחתונה, כל עוד היבואנים וכל עסק שקשור לרכבים מהירים והנאה מנהיגה במדינה לא משקיעים כסף במודעות ולחץ על הכנסת, אז אנחנו, עם ישראל, לבד במערכה, נאלצים להשתמש בכלי היחיד שלנו שבאמת יש לו TRACK RECORD של השפעה על המושחתים האלו: הכסף שלנו.

פורסם

אז הטענה העיקרית שלך זה שאסור לאכוף מהירות כי המכוניות מסוגלות להגיע ליותר מ-200 קמ"ש?

ד"א אתה צריך הוכחה מסודרת לעובדה שאכיפת מהירות נמצאת מחוץ לסמכות שר התחבורה?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לפחות יש את בגירה פה שחשף שיש לו אינטרס אישי (והוא לא אשם, לכולם יש אינטרס כלכלי בכל דבר, ולכל מחאה יש מחיר).

מה האינטרס האישי שלי?

בגירה, בקשר למה שאמרת:

היבואנים הולכים להפסיד כסף כך או כך מהאכיפת מהירות המטורפת פה,

ברור, המכירות נעצרו ואף ירדו דרסטית מפריסת המצלמות הנוכחית.

ואכן, לא כדאי לרכוש מכונית מהירה בישראל. מה הפואנטה? איפה תנצל אותה, במסלול?

אז מכוניות מהירות לא נמכרות בישראל? אני ממליץ התבוננות חוזרת בטבלת מסירת המכוניות של 2014.

אם הייתי רוצה לנהוג במסלול, הייתי מדליק את הפלייסטיישן.

ועל משקל זה כל פעם שאתה רוצה סקס אתה גולש בפורנו? יש הבדל אדיר בין החוויה כשלעצמה לבין חיקוי וירטואלי עלוב!

אני לא שונא את היבואנים, אני פשוט מנסה לגרום לכם להבין שאין לכם כמעט כלים להשפיע מלבד הכלי הזה.

ואם המחאה תצליח, אז היבואנים הולכים להצליח, כי מחאה שתצליח תביא לפריחה עצומה של רכבי הספורט בישראל.

איפה הייתה הפריחה הזו שלך לפני הליך פריסת המצלמות?

כשפתאום זה חוקי לנסוע לפחות 150 קמ"ש בכבישים המהירים, אז יש פואנטה לקנות רכב מהיר, אפילו אם הוא יקר ומכניס עמלות כבדות לסוכן מכירות באולם. פאק, אם הייתי יבואן, מזמן הייתי מרים מחאה בנוגע לאכיפת המהירות.

מזל שאתה לא יבואן.

"אוקי, אני יבואן, יש דרך להרים מחאה מבלי לפגוע בי?" הממממ, כן, יש לך כסף לפרסם ללא הפסקה מודעות "תעמולה" בכל העיתונים והאתרים, מודעות עם מסר חד וברור על כך שמדובר בטמטום, שחיתות, רמאות, שזה לא עזר במדינות אחרות, שגם שם זה שחיתות וכו' וכו'?

תתאגדו כל היבואנים, ותפרסמו זאת בלי הפסקה. היצרנים איתכם.

שוב, הזוי בדיוק באותה מידה שהיית דורש מפיצוציות לממן פרסום על נזקי הסיגריות/אלכוהול/נייס גיא.

"היצרנים איתנו?" כן! כל היצרנים ביחד משקיעים מאות מיליארדים בפיתוח מכוניות ועד היום, מישהו מהם הגביל את המהירות של הרכב ל-110 קמ"ש?

היית קונה כזה רכב?

הם ממציאים כל-כך הרבה אמצעי בטיחות לרכבים שלהם, אבל הגבלת מהירות, זה לא.

על מה אתה מדבר, כמעט כל רכב היום כולל מגביל מהירות וזו אפילו דרישה בהליך הדירוג של ה E-NCAP

"רגע, BMW ומרצדס מגבילים את המ" - ל250 קמ"ש.... נקסט!!

אבל בשורה התחתונה, כל עוד היבואנים וכל עסק שקשור לרכבים מהירים והנאה מנהיגה במדינה לא משקיעים כסף במודעות ולחץ על הכנסת, אז אנחנו, עם ישראל, לבד במערכה, נאלצים להשתמש בכלי היחיד שלנו שבאמת יש לו TRACK RECORD של השפעה על המושחתים האלו: הכסף שלנו.

שמע, תצליח במחאה, כל הכבוד, לא תצליח, תלמד שיעור בחיים, בעיקר שיעור בהסקת מסקנות כי כל ההליך הזה אצלך לוקה בחסר...מאוד!

איך אמרת...נקסט!!

פורסם
אז הטענה העיקרית שלך זה שאסור לאכוף מהירות כי המכוניות מסוגלות להגיע ליותר מ-200 קמ"ש?

ד"א אתה צריך הוכחה מסודרת לעובדה שאכיפת מהירות נמצאת מחוץ לסמכות שר התחבורה?

אם שר התחבורה ישראל כץ היה מחליט, במקום להעלות ל-110 קמ"ש, להעלות ל-160 קמ"ש (ומאחר ולא הרבה אנשים יסעו 160 קמ"ש או יותר, בגלל שזה אוכל המון דלק ובגלל עוד סיבות), אז המצלמות היו מתחילות להפסיד כסף בגלל מיעוט דו"חות.

ולמה שהוא לא יעשה זאת? הרי הוא לא קשור לאכיפה, נכון? הוא רק קובע קנסות ונקודות במקרה שעוברים את המהירות המותרת. זה הכל קומבינה שם.

פורסם

שר התחבורה קובע קריטריונים של עבירות תעבורה, ותקנות תעבורה, ובהתאם לכך גם סנקציות (נקודות, קנס).

אבל הוא לא קובע אכיפה, רוצה המשטרה - אוכפת החל מ-41 קמ"ש מעל למותר מחוץ לעיר שזה זימון לדין, רוצה המשטרה - לא אוכפת נסיעת דו"ג בשוליים.

לא נכון, מקולקל, אני איתך בזה, לא ראוי שפקידים יקבעו מדיניות, בשביל זה יש נבחרי ציבור שעומדים גם לבחירות. אבל זה המצב הקיים.

מה שצריך להיות זה ששר התחבורה קובע עבירות וקריטריונים, השר לבטחון פנים ע"י משטרת התנועה אוכף אותם, ואם בוחר לא לאכוף עבירות מסוימות יסביר לבוחריו מדוע בחר לא לאכוף עבירה מסוימת.

כץ היה יכול להעלות תיאורטית את המהירות ל-160 קמ"ש נניח בכביש 6, אבל התקנים היו עושים לו את המוות עד שזה היה קורה, כשמעלים במכה כלום לא הולך, כשמעלים לאט לאט זה עובד.

מה גם שהוא עשה נסיון והוכיח שבכבישים שהעלה את המהירות המותרת היו פחות תאונות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אם שר התחבורה ישראל כץ היה מחליט, במקום להעלות ל-110 קמ"ש, להעלות ל-160 קמ"ש (ומאחר ולא הרבה אנשים יסעו 160 קמ"ש או יותר, בגלל שזה אוכל המון דלק ובגלל עוד סיבות), אז המצלמות היו מתחילות להפסיד כסף בגלל מיעוט דו"חות..

תן דוגמא למדינה ש 160 זו מהירות שמותרת בה.

פורסם

מותר לצפות שישראל תהיה "אור לגוים", אין בזה שום דבר רע, בטח לא אחרי שהוכח מעל לכל ספק שהעלאת 10 קמ"ש מותרים בכבישים מהירים הורידה את מספר התאונות באותם כבישים.

מותר לצפות שישראל תשבור את הסטיגמה שמספר קסם כלשהו יכול לקבוע אם תהיה או לא תהיה תאונה.

מותר גם להתאכזב כמובן.

אבל בכל מקרה זה יהיה תהליך ולא מיידי להוסיף 60 קמ"ש לכל כביש.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

צריך גם להתייחס לזה שחלק גדול מהציבור חושב שפרוייקט המצלמות זה טוב לשמירה על הבטיחות בדרכים או whatsoever אור ירוק אומרים כל הזמן עם המחקרים שלהם.

מעבר לזה שאין בכלל היגיון ב"

לא נקנה מכוניות--------->יורידו מצלמות", חלק מהציבור בכלל לא רוצה שיורידו את המצלמות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...