Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אתה צריך להבין שגם אם תשכנע את כולם להפסיק לקנות מכוניות חדשות ותצליח לגרום לנזק ענק בהכנסות ממיסים, לא תהייה לזה שום השפעה על פרוייקט המצלמות. אולי אפילו יצמצמו עוד את טווח האכיפה כדי לנסות להשלים את החור שנוצר בהכנסות. כמובן שאת שאר הכסף המדינה תנסה להשלים בזה שאנחנו נשלם תוספת מס על הדלק, מס על המים, מס על אויר, מס על הקוטג' ועל חומוס אחלה.

כתבתי לך כבר, רוצה להפיל את המצלמות? שכנע את עם ישראל לנסוע לאט. הפרוייקט יהפוך ללא רווחי, אחזקת המערך לא תשתלם למדינה וזה יימכר לחברה פרטית שאחרי כמה שנים של כישלון מסחרי תפשוט רגל ותמכור מצלמות מהירות משומשות למדינות מתפתחות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המצלמות מנוטרות (אני משער שגם ע"י מצלמות נסתרות), כך שכל מי שירסס בצבע או חומצה את העדשות, או יחתוך את החוטים שבתוך הכביש, או את החוטי תקשורת והחשמל של המצלמה, או אפילו ישים משהו שמשבש את השידור מהחוטים בכביש, במרכז הבקרה ידעו על זה מהר מאוד..

שאלת השאלות היא האם המצלמות שמנטרות את מצלמות המהיקרות, האם הן מנוטרות בעצמן.

ובמידה וכן, האם מנטרים את המצלמות שמנטרות את המצלמות שמנטרות את המצלמות שמנטרות את מצלמות המהירות?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)
אתה צריך להבין שגם אם תשכנע את כולם להפסיק לקנות מכוניות חדשות ותצליח לגרום לנזק ענק בהכנסות ממיסים, לא תהייה לזה שום השפעה על פרוייקט המצלמות. אולי אפילו יצמצמו עוד את טווח האכיפה כדי לנסות להשלים את החור שנוצר בהכנסות. כמובן שאת שאר הכסף המדינה תנסה להשלים בזה שאנחנו נשלם תוספת מס על הדלק, מס על המים, מס על אויר, מס על הקוטג' ועל חומוס אחלה.

כתבתי לך כבר, רוצה להפיל את המצלמות? שכנע את עם ישראל לנסוע לאט. הפרוייקט יהפוך ללא רווחי, אחזקת המערך לא תשתלם למדינה וזה יימכר לחברה פרטית שאחרי כמה שנים של כישלון מסחרי תפשוט רגל ותמכור מצלמות מהירות משומשות למדינות מתפתחות.

ואני רציתי לענות לך, אבל נעלו לי את השרשור בדיוק לפני שהספקתי ללחוץ על כפתור שליחת התשובה (זה היה מאוד מעצבן). אבל יאללה, נענה פה ונתחיל מהרעיון שלך בסוף:

לנסוע לאט לא מתנגש עם המחאה. תפאדלו, סעו לאט. וזה גם מה שאני חשבתי בהתחלה כדי להילחם בזה (כחלק ממאבק כלל אפיקי נגד המצלמות):

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?474279-%D7%A8%D7%95%D7%A6%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%91%D7%98%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%90%D7%9B%D7%99%D7%A4%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%94%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%98%D7%95%D7%A4%D7%A9%D7%AA-%D7%9C%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%93-%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%99-%D7%A8%D7%9B%D7%91%D7%99%D7%9D-%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%A0%D7%94-%D7%94%D7%93%D7%A8%D7%9A

ומה שכתבתי אז, קרוב לוודאי שנכון גם היום. אתה תיסע לאט ותיפגע להם בהכנסות? אז יורידו את הסף מ-100 ל-90. תיסע יותר לאט? ימצצו מחקר מהאצבע שאומר ש-90 זה מסוכן ויורידו ל-85. עד שתיכנע ותשלים עם המצלמות. במשחק הספציפי הזה, להם יש אורך נשימה גדול יותר.

אתה מבקש מעם ישראל המפונק והאדיש, שלא מסוגל להימנע מרכישת נדל"ן במשך חצי שנה בשביל להפיל פה את כל החמדנים, להחזיק מעמד לפחות 3 שנים (!!) בלנסוע לאט, כשהממשלה משחקת כל מיני משחקים בתגובה.

וזה מול מחאה של בערך חצי-שנה גג, כשהיבואנים צורחים לממשלה "תצילו אותנו" ומשרד האוצר קולט שאם לא עושים משהו, אז בסוף השנה, כשבודקים מאזנים, אז יהיה פיגוע תקציבי. ובנוסף לכל זה, אתה מקבל מכוניות חדשות בהנחה ניכרת... ומה ההשקעה שלך בעניין? כמעט כלום. פשוט לא קנית רכב, ושלחת מייל בתפוצת נאט"ו.

ועוד משהו לחשוב עליו: איזו פגיעה גדולה בהכנסות תיווצר להם מזה שתסע לאט? 200 מיליון שקל? 500 מיליון שקל? אתה משווה את זה ל-2-3 מיליארד שקל במינימום אובדן הכנסות שאני מציע? פרוייקט המצלמות במלואו (כולל אכיפה ממוצעת שאי-אפשר להתחמק ממנה, אלא אם-כן אתה מסתיר את הלוחית ובמקרה הזה, אתה תיתפס תוך זמן קצר בעזרת מבצע ממוקד נגדך), עם אכיפה בכל המדינה, כולל בתוך הערים וכו', אמור להכניס כמיליארד שקל בשנה.

שוב, זה לא מגרד את ההפסד ממיסים.

אתה טוען שהם בתגובה יעלו מיסים? תראה כמה מתווכחים עכשיו על העלאת מיסים, ואם אתה בחור בא בימים, אז אתה יודע שזה כך כל שנה.

וכל שנה כל אחד מחברי הממשלה מנסה להאשים את חברו בממשלה בעליית מיסים ולהכריח את המשרד האחר להצטמצם, ובראש המאבקים כמובן מאבק ההשמצות בין משרד הביטחון ומשרד האוצר (סיפור שלם בפני עצמו).

למה זה? כי כשמעלים מיסים מיידית, הצפרדע מתעוררת. היא מבינה מיד שמבשלים אותה ומזנקת החוצה מהסיר. ואז הממשלה חייבת להגיב אם היא לא רוצה הפגנות משתקות ומחאה אלימה ברחובות, כמו בבוליביה, איפה שזלזלו בעם וביצעו העלאה מהירה של מיסים על המים, במקום העלאה איטית, שמשאירה את הצפרדע אדישה:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%9C%D7%97%D7%9E%D7%AA_%D7%94%D7%9E%D7%99%D7%9D_%D7%A9%D7%9C_%D7%A7%D7%95%D7%A6%27%D7%91%D7%9E%D7%91%D7%94#.D7.9E.D7.97.D7.90.D7.94

הממשלה לא תעלה מיסים לכל האורך, בדיוק כמו שהיא לא יישמה במלואה באופן מיידי את תוכנית המצלמות (שהחלו לתכנן אותה כבר בשנות ה-90).

אם א-3 היה מתחיל ישר בכל המדינה, כולל אכיפה ממוצעת, אנחנו לא היינו דנים פה כמו אנשים מתורבתים, אלא כל CARSFORUM יחד עם שאר עם ישראל היו בכבישים כורתים מצלמה אחרי מצלמה ומעלים באש את משרדי הממשלה.

כמו שהממשלה מפחדת ממך ומעם ישראל, כשהיא מהרהרת איזו מהירות יישום העלאת מס עם ישראל יהיה מוכן לקבל, כך הממשלה תפחד ברגע שימנעו ממנה הכנסות בגלל אי-רכישת רכב חדש. הממשלה תיבהל ותהיה במלכוד. היא לא תרצה לסגור את הפער במהירות, בעזרת העלאת מיסים, כי אז היא רק תגביר את הזעם כלפי כל מי ומה שמזוהה עם הממשלה.

הממשלה גם לא תרצה לנסות להגביר את ההכנסות בעזרת הגברת אכיפה של המצלמות, כי זה גם לוקח זמן, זה גם לא מכסה אפילו רבע מהכסף שיהיה חסר, ובנוסף, זה רק מגביר את הזעם נגדם, כי הרי כל המחאה היא בגלל האכיפה של המצלמות! אם לא בשוטים אז בעקרבים? הם לא מטומטמים עד כדי כך.

הממשלה במלכוד. אין לממשלה גם טעם לטעון שאני וכל מי שתומך במחאה הזו הם טרוריסטים או מורדים שקוראים למרד מס (מרד מס = עבירה חמורה).

זו דרך שלוקחת זמן (תהליך משפטי איטי, כשמצב החירום לא מופעל), בזמן שהכסף נוזל מהכיס של הממשלה. זו גם פרשנות עלובה של החוק, כשלטובתנו תתייצב מיד האופוזיציה (אפילו אם יושבים שם תמימים שחושבים שאכיפת מהירות היא דבר חיובי, והם יתייצבו לצידנו, מהסיבה הפשוטה, שכמו חברי הממשלה, גם הם רוצים להיבחר והם רואים שהבוחרים הם נגד המצלמות). -- ושיהיה ברור, אין לי פה עניין מפלגתי, פשוט המצלמות האלו הן דבר מטומטם.

יודע מה, גם אם הממשלה תפעיל את מצב החירום, בעזרת הרוב המתאים בכנסת, ותקנה לראש הממשלה סמכויות נרחבות, זה רק יחמיר את הזעם, בדיוק כמו שקרה בבוליביה ובכל מקום אחר בהיסטוריה. זה לא יפתור להם את הבעיה.

החוליה החלשה, הפתרון היחיד למצב, שהוא גם הזול ביותר לממשלה (והם יראו זאת בבירור), הוא להפסיק את אכיפת המהירות המטורפת הזו.

דוגרי, אני לא חושב שהם יעיפו את המצלמות, כי אני משער שגורמים בטחוניים מעוניינים בקיומן של המצלמות האלו, אבל אני לא חושב שתהיה בעיה למישהו אם המצלמות יפסיקו לאכוף מהירות, או יאכפו מהירות רק מ-200 קמ"ש.

עריכה אחרונה על ידי CITRO
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אתה טוען שהאנשים מפונקים וקשה להם להימנע מרכישות ומציע להם להימנע מ... רכישות של רכב! פרדוקס.

אני לא הצעתי פתרון ריאלי, כתבתי תסריט דמיוני אבל שעומד מאחוריו היגיון מסויים.

לדעתי המצלמות זה רק עוד סימפטום כואב של מחלה שנקראת "אור ירוק". רוצה להילחם במצלמות? תקים עמותה עם מומחים מטעם אוניברסיטת גוגל כרום, שתוכיח ותפיץ בכל אמצעי תקשורת המונים שפרוייקט המצלמות לא מציל שום חיים ושאין לו תכלית חוץ מלתגבר גביית מיסים. כמובן שעל הדרך חובה לגייס מילארדים לשימון המערכת ולהפעלת לוביסטים.

ד"א, האמונה הרווחת בציבור היא שנסיעה במהירות גבוהה אכן גורמת לתאונות ושהמצלמות באמת עזרו להפחית את כמות ההרוגים בתאונות, שזה כמובן קשקוש מוחלט אבל בעזרת עמותה חדורת חזון ומוטיבציה וכמובן תקציב ענק ניתן להפוך כל שקר לאמת. לא יהיה קשה לשכנע אנשים שב85 קמ"ש יש סכנה שיטפטף להם המוח מהנחיריים.

פורסם

כל המחקרים האחרונים, וכל הסטטיסטיקות שראיתי בנושא, כולל מאמר שפורסם על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (בישראל כן?) קבעו שמהירות אינה אחראית לתאונות ברמה שכולם מדברים עליה. אם אני לא טועה, פעם אחרונה שבדקתי דובר על כך שמהירות אחראית לפחות מ3 אחוז מהתאונות.

זאת לעומת אחוזים גבוהים של אחריות לעבירות כמו תמרור עצור, רמזור אדום, סטייה מנתיב וכו'.

המחקרים והסטטיסטיקות האלה פורסמו כבר המון פעמים, אבל המשטרה והמדינה ממשיכה בשלה. לפעמים לא מגיבה ולפעמים מגיבה בצורה של "לא נכון, אתם טועים".

גם לא עוזרים טיעונים שפשוט שואלים אם המצלמות הם להגברת הבטיחות, למה הם לא ממוקמות בכבישים שמוגדרים אדומים אלא בכבישים שפשוט נוסעים בהם מהר?

כל הדברים האלה, ועדיין המצלמות קיימות ועובדות. הם גם ימשיכו לעבוד לעולמי עד. אתה יודע למה?

עם ישראל לא יודע לקום ולעמוד על שלו. יש נסיונות יפים, אבל עם ישראל פשוט לא יודע לעמוד על הרגליים האחוריות ולבעוט בכל מה שזז עד שהוא מקבל את מה שהוא רוצה.

זה נכון לגבי הממשלה (בהקשר של היחס הבינלאומי כלפינו) וזה נכון לגבינו, האזרחים, בכל הקשר שתבחר. אנחנו עם שאוהב לסבול. אנחנו לא מכירים שום דבר אחר.

במצרים למשל, אמנם לקח לאזרחים איזה 30 שנה להתעורר, אבל בסוף הם התעוררו, העיפו את הנשיא שהם שנאו וקיבלו אחד אחר. אותו אחד, לא בא להם בטוב בגלל כל מיני סיבות, וגם אותו העיפו אחרי שנה אם אני לא טועה. למה? כי נמאס להם. ככה עושים מחאה.

אם זה היה בישראל, המחאה הייתה נגמרת אחרי שהנשיא הראשון עף ולא משנה מה היה עושה הנשיא החדש, אף אחד כבר לא היה יוצא לרחובות כי אין זמן וצריך לעבוד כדי לסגור את החודש.

אתה נוקב בזמנים כאילו הכל כבר מאורגן ועשית תחשיבים ובדקת עם אנליסטים. מעניין אותי איך החלטת שזה יקח לך חצי שנה.

רוצה רעיון איך לגמור את זה ביום אחד? תשכנע את כל עם ישראל לא להגיע לעבודה במשך יום אחד, אבל כולם באותו יום! תחשוב לבד מה יקרה למשק.

ניחוש שלי, חלק יזרמו עם זה, הרוב לא, ואלה שזרמו יפוטרו מהעבודה ויכנסו למעגל האבטלה. מה שבטוח, במחאה הבאה הם לא ישתתפו.

בקיצור, לא יעזור לך. לדעתי לפחות.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
אהבתי!

אני לא כל כך מבין מה הפואנטה ברכבים שאין להם שעון חום (כלכלי בלבד?).

לדעתי הסיבה היא אכן כלכלית, אבל יש בזה הגיון מסוים. פעם מד חום היה באמת מראה את הטמפרטורה, אבל באיזשהו שלב התחילו ל"החביא" את הטמפ' , כלומר המחוג עומד יציב בדיוק על אמצע הסקאלה, למרות שהטמפ' עולה או יורדת כדרך הטבע . רק כאשר המנוע קר, או להבדיל כמעט רותח ומעלה, המחוג זז ומפסיק להיות יציב דבוק לחצי. אם כך, באמת לא צריך מד חום, אלא חיווי, נניח בLED-ים, שיראה 3 מצבים או יותר.

סביר שהענין יפתר מאליו כשלא יהיו יותר "שעונים" והכל יוצג בצג אחד גדול. הנהג או המוסכניק יוכלו לקנפג את המסך להראות חיווי דמוי שעון או חיווי אחר.

יופי, רק חבל שציפיתי (ובצדק) להרבה יותר בכל מה שנוגע לעניין שינוע הנוסעים והצגת קווים משופרים. בתחום הזה נעשה אפס. אפס מאופס. כלום ושום דבר. כל אלו שהתלוננו (ובאמת שהיו לא מעט), נאלצו לעבור לסדר היום "כי זה מה שיש".

מעבר לזה שלא בוצע שום שינוי שהוא לטובת הנוסעים, בוצעה אף הרעה

איו טעם להתווכח למי המצב הורע ועבור מי המצב שופר. השר אינו איש מקצוע ותפקידו לזהות בעיה, להפנות אותה למומחים ולהחליט מה מהמלצותיהם לישם. כשהוא מחליט לשנות משהו, מיד תוקפים אותו, ומבחינתו המסקנה היא שעדיף לא לשנות, ולעשות לא כלום כמו השרים שהיו לפניו. האם זה מה שאנו רוצים?

חוץ מזה, נראה לי שהבעיה היתה בחירת מומחים לא מוצלחת, שנעשתה לפני 10 (?) שנים.

הרפורמה בקווי האוטובוסים היא מסובכת ונראה לי שבכל מקרה אין פתרון אולטימטיבי . ברפורמה "רעה" יהיו הרבה תלונות וגם ברפורמה מוצלחת יהיו לא מעט תלונות. האינטרס שלנו הוא למחוא כפיים לשיפורים ולשר שהימר על הרפורמה, ולהמשיך להתלונן על החסרונות.

והנה שוב חזרה על הבעיה המרכזית, שהיא שיטת הבחירות, בשיטה הנוכחית, השר תלוי במרכז הליכוד ובחיים כץ, וממש לא בציבור הבוחרים.

הוא צודק, מה אתה רוצה ממנו?

אכיפת מהירות, כולל המצלמות מבוצעת ע"י משטרת ישראל, וספציפית משטרת התנועה הארצית, שהן מה לעשות, כפופות למשרד לביטחון פנים.

מה שכן בשליטתו זה למשל המהירות המותרת בכבישים.

והוא אחד הבודדים שאשכרה העלה מהירות מותרת, ...

במקום לתת לו ח"ח על זה שהעלה מהירות מותרת אתה בא אליו בטענות למה הוא לא עשה משהו שבכלל לא במסגרת הסמכות שלו?

נכון מאוד.

פעם אחרונה שבדקתי דובר על כך שמהירות אחראית לפחות מ3 אחוז מהתאונות.

זאת לעומת אחוזים גבוהים של אחריות לעבירות כמו תמרור עצור, רמזור אדום, סטייה מנתיב וכו'.

נכון, אבל כשתאונה קורית במהירות גבוהה, התוצאות הרבה יותר פאטאליות.;

בנוסף קראתי שיש בעיה אם המהירות לא מתאימה לתנאי הדרך ולא המספר המוחלט. מהירות 70 קמ"ש בכביש גרוע עם הולכי רגל מסביב היא מסוכנת יותר ממהירות 140 קמ"ש כשהתשתית טובה .

כל הדברים האלה, ועדיין המצלמות קיימות ועובדות. הם גם ימשיכו לעבוד לעולמי עד. אתה יודע למה?

עם ישראל לא יודע לקום ולעמוד על שלו. יש נסיונות יפים, אבל עם ישראל פשוט לא יודע לעמוד על הרגליים האחוריות ולבעוט בכל מה שזז עד שהוא מקבל את מה שהוא רוצה.

ברור שהמשטרה רוצה כסף וזו הסיבה העיקרית. זהו סימפטום של המחלה שהיא בזבוז עצום של הממשלה והגופים הציבורים . ראה למשל את חוק פרקינסון:"ככל שהשליטה הבריטית מעבר לים קטנה בחשיבותה ומספר האוניות בחיל הים המלכותי קטן, כך גדל מספר העובדים בו ובמשרד המושבות".

אח"כ משלם המיסים צריך לממן זאת. קודם כל יש להילחם בבזבוז ואז יהיה קל יותר לממשלה להקטין את המיסים ואת מצלמות המהירות.

זה נכון לגבי הממשלה (בהקשר של היחס הבינלאומי כלפינו) וזה נכון לגבינו, האזרחים, בכל הקשר שתבחר. אנחנו עם שאוהב לסבול. אנחנו לא מכירים שום דבר אחר.

במצרים למשל, אמנם לקח לאזרחים איזה 30 שנה להתעורר, אבל בסוף הם התעוררו, העיפו את הנשיא שהם שנאו וקיבלו אחד אחר.

במצריים האזרחים סבלו הרבה יותר. היו שם אנשים על סף הרעב ו"תנאים כלכליים קשים מאוד ושיעור אבטלה עצום אצל צעירים". איטלקי סיפר לי כי באיזור נפולי , אם למישהו יש בכלל עבודה קבועה מסתכלים עליו בכבוד רב. עם כל הבעיות שלנו, המצב פה הרבה יותר טוב מאשר בארצות ערב.

יהודה

פורסם

ל: SLOWRIDE ו-GHOSTBUSTER ו-YEHUDA-K

אני יודע שכולם מיואשים מהמצב הזה ועצבנים, אבל אתם מפספסים פה משהו.

ניסיתי לחפש את אמצעי הלחץ שיהיה הכי חזק שיש לציבור, ובו-זמנית אמצעי שידרוש את הכי פחות השקעה מכל משתתף.

עם כמה שאני מזדהה איתכם, כי גם אני מיואש ועצבני מהמצב הזה, אני מאמין שמצאתי פיתרון טוב, שיכול להשפיע מהר, ולא דורש כמעט השקעה וארגון וניהול.

והתוצאה היא, שעד עכשיו, הצלחתי לשכנע 4 איש שאני מכיר להימנע מרכישת רכב חדש (למשך חודשיים, הם רוצים לראות אם המאבק יצליח), רק בעזרת מייל ששלחתי!

כבר מניעת הכנסה של מאות אלפי שקלים לממשלה. מה אותם 4 השקיעו? לא הרבה. זה לא נשגב מרוב האוכלוסיה להסתדר בלי רכב חדש.

מה אני השקעתי? מייל קצר ששלחתי בתפוצה רחבה.

יש לכם הצעות למאבק יותר פשוט מזה? אני כולי אוזן. בקשר למה שכבר הצעתם:

1) לנסוע לאט כדי לגרום לפרוייקט המצלמות להיות לא ריווחי?

זה מועיל למאבק לנסוע לאט, אבל.... זה לא עבד באנגליה ובאיטליה ואני משער בעוד מקומות. ראו את המאמר בפולגז, בסופו: http://www.fullgaz.co.il/home/p/7436/ באיטליה המפעיל אפילו ביצע מהלכים לא חוקיים בעליל כדי לשפר ריווחיות, כמו לקצר זמן של אור צהוב ברמזור, כדי לגרום לאנשים לעבור באדום...

ושוב, גם אם המפעיל והממשלה נמנעים ממהלכים לא חוקיים ושינוי סף מהירות, עדיין, להם יש אורך נשימה הרבה יותר גדול מלציבור.

2) "לשכנע את כל עם ישראל לא להגיע לעבודה במשך יום אחד"

מעבר לכך שGHOSTBUSTER כתב לעצמו כבר איך זה לא ילך, ההצעה הזו דורשת הרבה יותר השקעה והקרבה אישית מאשר מה שהצעתי. ההצעה שלי זה "שגר וסע", מן סוג של SHOOT AND SCOOT של כוח ארטילרי שמשגר את הרקטות ומדלג הלאה, בזמן שרקטות עושות דרכם אל המטרה.

נמנעתם מקניית רכב חדש (מכוניות / אופנועים) והפצתם לכל מי שמכיר אותכם? זהו, הקטיושות שלכם יצאו לדרך. תמשיכו עם חייכם, ועוד כמה חודשים תראו כותרות בעיתון, זה כל מה שביקשתי!

3) מחאה כמו במצריים:

במצריים הייתה ועדיין יש אבטלה גבוהה מאוד, וכמו אחרי 73', מצב המזון לאוכלוסיה לא משהו. חלק מהמחאה בא בגלל שמחירי הפיתות עלו (והמזון כולו, אבל בעיקר הפיתות). זו אוכלוסיה שאין לה מה להפסיד כמעט, ולכן לא סתם המחאה במצריים הייתה אלימה ובהיקף נרחב.

מובארק החליט שלא מתאים לו להיות אסאד 2 והוא פרש. סיסי בנתיים עושה סימנים שאין לו בעיה להיות אסאד 2.

בכל אופן, זו לא מחאה שתתרחש בישראל. וגם אם כן, אז בשביל זה המציאו את הביטוי חס-וחלילה. לא רוצים ואין צורך להגיע למצב כזה.

4) אולי הכוונה הייתה למחאה חברתית סגנון המחאה ב-2011?

שוב, הרבה יותר השקעה, ולא השיג כמעט תוצאות, או לפחות לא השיג תוצאות שאפשר לראות כרגע. הסיבה היחידה שהממשלה הגיבה למחאה היא לא בגלל נזק כספי בגלל קיום המחאה, אלא מחשש לאן המחאה עלולה להתפתח (אלימות נרחבת שזה נזק כספי רב). בשורה התחתונה, הפוליטיקאים וחבריהם הטייקונים לא הרגישו איום ממשי כדי לתת מענה מקיף ומהיר, ולכן הכל התמסמס. רק לחשוב אילו כל מי שהיה במחאה היה במקום זה מתפקד למפלגת הליכוד / עבודה / קדימה / התנועה כדי להשתתף בהצבעות הפריימריס וכך לנסות להעיף מהרשימות שלהן את המושחתים, אז יש סיכוי גדול של הצלחה. בטח יותר מהפגנות ברחוב (גם הפגנות של חצי מיליון או אפילו מליון).

5) אז מה, להתפקד למפלגות?

אפשר, אבל קחו בחשבון שלרוב יש זמן השהיה עד שמותר לכם בתור חבר מפלגה להצביע על הרכב הרשימה שלה, כך שקרוב לוודאי תפספסו את הפריימריס הקרובים ותוכלו להשפיע רק בערך 4 שנים אחרי שהתפקדתם. דבר שני, קרוב לוודאי שיפעילו כל מיני טריקים כדי לדפוק את המועמדים הלא מושחתים ולהוריד אותם למטה ברשימה. או שימסמסו את ההצבעות שלכם בדרך אחרת.

בקיצור, להתפקד זה הרבה יותר מפחיד את הפוליטיקאים מאשר הפגנות, וזה גם זול (פחות מ-100 שקל לשנה לרוב), אבל לוקח הרבה זמן להשפיע, וגם ההשפעה לא בהכרח משהו.

6) "קודם כל יש להילחם בבזבוז ואז יהיה קל יותר לממשלה להקטין את המיסים ואת מצלמות המהירות."

DUDE, הממשלה לא רוצה להקטין את המיסים ואת מצלמות המהירות! זה כל העניין!

אם לממשלה באמת היה איכפת מכסף, אז הם לא היו משקיעים כל-כך הרבה באכיפת מהירות מלכתחילה. הייתה רואה אותם מחפשים אנשים ששולחים SMS בזמן נסיעה ומדברים בסלולרי, אנשים שמשנים נתיב בלי לאותת, הייתה רואה אותה מוודאת שרק מי שבאמת יודע לנהוג מקבל רישיון. כשאין כמעט תאונות דרכים, החיסכון הוא במליארדים!! אין מה להשוות מול 400 מיליון שקל בשנה מהמצלמות.

תבין, אין ACCOUNTABILITY (לקיחת אחריות) בפוליטיקה. אם פוליטיקאים עושים טעות, זו בעיה שלך, לא שלהם. הם לא יפצו מכספם.

כביכול, איכפת להם לעשות את הבחירה הנכונה כדי להיבחר, אבל אנשים לא מתפקדים פה וגם לא מפעילים את הראש לפני הצבעה בבחירות הכלליות, אז גם מהכיוון הזה אין לחץ. מבחינתם עם ישראל זה חבורה של תינוקות שמידי פעם צריך לזרוק לה מוצצים.

אבל כן יש פה לדעתי "שוק" בציבור למחאות פשוטות וקליטות כמו "אל תקנו רכב חדש והמצלמות שכולם שונאים יעופו מפה". ולו מהסיבה שזה לא דורש כמעט מאמץ ושיש לזה אפקט מיידי, כפי שהראתי בקישורים שנתתי בהודעות קודמות. "מעניין אותי איך החלטת שזה יקח לך חצי שנה."

איך? אפילו אם נתעלם מהנתונים שהבאתי על כמות המיסים משוק הרכב הפרטי (מכוניות + אופנועים), אפשר להיזכר פה איך מוכרים נכנסים לפאניקה במהירות כשיש הפסקה ברכישה.

לא היה מקרה לפני שנתיים בערך של רפורמה בשוק הרכב שגרמה לאנשים לעכב את הרכישה עד שהערפל יתפזר?

כל פעם שיש עיכוב, היבואנים ישר יוצאים במבצעים של הנחות. זה כואב לכם שנותנים לכם הנחה? אגב תראו את זה, אפילו ישראל כץ תומך במחאה כזו!!

http://www.themarker.com/dynamo/1.2008005

כשפרץ משבר הסאב-פריים בארה"ב וגלי ההדף הגיעו אלינו, אז גם אצלנו הפסיקו כמעט לרכוש נדל"ן למשך כמה חודשים (כמעט כולם, לא רק הפרטיים ואזרחי ישראל, גם אזרחי חוץ וכו', הייתי אז בתחום). http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%9E%D7%A9%D7%91%D7%A8_%D7%94%D7%9B%D7%9C%D7%9B%D7%9C%D7%99_%D7%94%D7%A2%D7%95%D7%9C%D7%9E%D7%99_%282008%29#.D7.91.D7.99.D7.A9.D7.A8.D7.90.D7.9C

זוכרים את המבצעים של הקבלנים אז? "קנה דירה, קבל מכונית משפחתית מתנה", הנחות של חצי מיליון שקלים וכו'.

לא ראיתי ייאוש כזה בעיניים של אנשים בחיים שלי, מולטי-מיליונים נפגשו איתי, והייתי אז רק ילד, והם עשו זאת כי הם חשבו שאני אעזור להם להיפטר מהנכס.

ישראל היא שוק קטן, בטח אז, היום טיפה פחות, אבל עדיין. שוק קטן הוא רגיש לפעולות. קבוצה לא גדולה של אנשים שנמנעת מרכישה, יוצרת תנודה חזקה בשוק וההשפעה היא ברורה ומיידית. לא צריך קבוצה גדולה במיוחד של נמנעים כדי ליצור נזק מס ששווה או גדול יותר ממה שמכניסות המצלמות ואם הקבוצה באמת גדולה, אז זה JACKPOT. כל מה שנדרוש יתנו לנו, ואנחנו לא דורשים הרבה, רק צדק.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין ספק שחרם על קניית רכב יגרום לשינויים בשוק, השאלה היא מה ישתנה. על פניו אין שום קשר למצלמות מהירות.

באותה מידה אתה יכול לשכנע את כולם להפסיק לקנות נעליים, כי נעליים קונים מהר אבל יש מס על מהירות אז לא כדאי :roll:

פורסם

מזכיר לי שלפני שנתיים הייתי ברענון נהיגה, המדריך שלימד היה עם אמא שלי באותה כיתה בילדות וזכר אותי גם משום מה מכל מיני מקומות. אז ישבתי מולו בשורה הראשונה.

המדריך: "כמה נוסעים בדרך מהירה"?

אני: "בסביבות 140"

כולם: "נכון, נכון!"

המדריך: "סליחה! להירגע כולם, אנחנו ניסע 110 כי זה החוק"

אכיפת המהירות היא מזמן מס והיא ולא באמת מקטינה תאונות, להיפך - פעם רכב מלפניי פספס מצלמה ונתן ברקס חירום, אם לא הייתי יורד לשוליים הייתי נכנס בו.

בקשר לשעון חום מנוע זה לא מדויק מה שכתבתם. אכן השעון לא זז מהאמצע אבל זה כדי לא לשגע את הנהג. בעבר היו מתלוננים שבעליות לירושלים המד עבר קצת את האמצע למשל, אז היצרנים סידרו שלא כל עלייה קטנה או ירידה בטמפ' תזיז את המד. עדיין השעון יותר מדויק מנורה מסכנה.

פורסם
אין ספק שחרם על קניית רכב יגרום לשינויים בשוק, השאלה היא מה ישתנה. על פניו אין שום קשר למצלמות מהירות.

באותה מידה אתה יכול לשכנע את כולם להפסיק לקנות נעליים, כי נעליים קונים מהר אבל יש מס על מהירות אז לא כדאי :roll:

אם רכישות של נעליים חדשות היו מכניסות איזה 8 מיליארד שקל מיסים כל שנה למדינה, אז כן, הייתי קורא לכולם להפסיק לרכוש נעליים חדשות, כדי להשפיע על פרוייקט המצלמות, שצפוי להכניס בין 400 מיליון למיליארד, וגם זה לא בטוח (לפי מקרי ההסתגלות של הציבור באנגליה ואיטליה וכו').

http://taxes.gov.il/About/Documents/DochotVaadot/%D7%9E%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%99%20%D7%95%D7%A0%D7%AA%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%A0%D7%91%D7%97%D7%A8%D7%99%D7%9D%20%D7%A2%D7%9C%20%D7%A2%D7%A0%D7%A3%20%D7%94%D7%A8%D7%9B%D7%91%20%D7%9C%D7%A9%D7%A0%D7%AA%202013.pdf

ראה עמוד 3 בדו"ח רשות המיסים על שוק הרכב.

זה מאוד מוזר לי שאתה לא מתייחס בכלל לכל ההסברים שלי, להוכחות והקישורים שאני נותן. השאלה שלך תמימה באופן מביך.

אתה מודע לכך שהממשלה צריכה כסף כדי לתפקד כן?

ואפילו שהיא מקבלת כל שנה מאות מיליארדי שקלים, שזה המון כסף, זה לא הופך אותה לעשירה. לכל שקל שם יש כתובת, ולמדינתנו יש מליון צרכים דחופים.

טיפה איזה משבר נפט שם, או "צוק איתן" פה, וטראח! ישר מתחילה מהומה וכולם רבים איפה לקצץ.

אם אתה מונע מהממשלה לא 400 מיליון אלא כמה מיליארדים, ומבקש להוריד את המצלמות בתמורה לחידוש זרם רכישת רכב חדש, הממשלה לא תתחיל להתלונן "אבל למה??? מה הקשר בכלל בין המצלמות לבין רכב חדש? אתה לא רוצה אולי איזו רפורמה בשוק הרכב במקום???"

בדיוק כמו שאתה לא מתווכח עם שודד שמצמיד לך אקדח לראש, על למה לקחת כסף דווקא ממך, ולמה את כל הכסף שלך, ועל מה בדיוק הוא הולך לעשות איתו.

יש לך אקדח לראש, ואתה צריך לשלם, זה מה יש.

יודע מה, דוגמא לא הכי מדוייקת מספיק כי אנחנו לא השודדים פה. אני אנסה לתת דוגמא מקורבת יותר:

יש סופרמרקט, מוכר המון סוגי אוכל. הסופר הזה עושה רווח יפה, אבל הבעיה של הבעלים של הסופר היא שהוא חייב כסף להמון אנשים (הידעת שהחלק הכי גדול בתקציב המדינה, מעל 120 מיליארד, הולך על החזר חובות?), כך שמרווח התמרון שלו מאוד קטן.

אתה אחד הלקוחות הגדולים ביותר של הסופר. אם אתה עובר לסופר אחר, אז הבעלים של הסופר הוא בצרות, כי הוא צריך כל שקל.

מילא אם זה היה לקוח אחר, מדובר בשברירי אגורות, אבל אתה וואחאד לקוח.

אתה נהנה סה"כ מהסופר, אבל הבעיה שהבעלים לפני כמה שנים הכניס מערכת סאונד לסופר שמנגנת מוזיקה מעצבנת + דיבור של קריינים שמעודדים אותך לקנות עוד ועוד ועוד.

יום אחד, אתה אומר לבעלים של הסופר, "זהו! לא קונה אצלך יותר, עד שאתה מעיף את המערכת סאונד הזו מפה."

ואז בא חבר שלך בשם SLOWRIDE ושואל "אבל מה הקשר בין סאונד לאוכל?" אין קשר, מלבד כסף, וכסף מסובב את העולם. קאפיש?

פורסם
דווקא צהוב בלי IL מתאים לי.

במצב של היום, עוד מעט זה יהיה צהוב-כתמתם...

גם אני חושב שזה הרבה יותר יפה 8)

:wink:

10635824_10204809350336195_2024341249233128585_n.jpg

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם

שבוע טוב לחברי הפורום היקרים, סליחה אם כבר עברתם נושא אבל אני חייב להעיר על משהו.

ראיתי פה כמה התקפות על שר התחבורה ישראל כץ, אני ממש לא מחבב אותו בגלל כמה דברים שהוא אישר אותם אם זה

לא הוא מתנצל מראש.

הוא אישר וכמובן זה כבר בבנייה את המחלף לנווה אילן בעצם כל העבודות מהיציאה מירושלים ועד שער הגיא.

הוא נתן אישור לרכבת מירושלים תל אביב כאחד שנוסע לא מעט באוטובוסים את המסלול הזה אני חושב שזה רק יועיל.

סיפרו נהגי אגד כי התשתיות בצפון מתפתחות (אם זה לא נכון מתנצל).

הדבר היחידי שמעצבן אותי זה הרכבת הקללה בירושלים, ועוד משהו (אני לא יודע אם הוא אחראי לזה) לשינוי התחבורה בתל אביב.

אין מה לעשות אף אחד לא מושלם במיוחד לא החברי כנסת.

רועי

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

CITRO ידידי, זאת בדיוק הנקודה שלי! מעבד לזה שהמכנה המשותף הוא כסף, אין שום קשר בין הדברים.

נניח ותצליח למנוע מהמדינה להכניס כמה מיליארדים, למה אתה חושב שדווקא המצלמות הן אלה שיקוצצו כי אתה רואה את עצמך מחזיק אקדח לרקה של השלטון? WTF?!

אתה חושב שזה בום! נעלמו מליארדי שקלים בשניה וביבי יבוא לרדת לך כדי שתחזיר לו?!

כשהמדינה תראה שיש ירידה חדה ברכישת רכבים כבר בחודשים הראשונים היא תתחיל לנקוט באמצעי מניעה, כמו העלאת מיסים ממקום אחר או בתרחיש אופטימי יותר, הורדת חלק מהמס על הרכבים כדי שיחזרו לקנות.

וחוץ מזה, למה שלא יקצצו את חינוך הילדים שלך? זו אמנם השקעה שמשתלמת למדינה אבל לטווח הרחוק. ואף אחד לא חושב פה לטווח הרחוק.

למה שלא יקצצו את התקציבים לתחבורה ציבורית, יהפכו אותה למחורבשת יותר ממה שהיא כיום ויאלצו עוד אנשים לעבור לכלי רכב?

למה שלא יקצצו את תקציב לכבישים ויפסיקו לפתח את התשתיות? מה כבר יקרה, יותר "זמן איכות" בפקקים עם הרדיו.

• תוכן חדש...