Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"עלולים" זה נכון לכל דבר.

בפועל, אתה רשמת, ואני מצטט "חשיפה לחומרים הידועים לנו כמסוכנים".

אז אולי תפרט על אילו חומרים מדובר?

אתה יודע מה, נתחיל בקטן, מאיזה חומר מיוצר הדש-בורד יש לך מושג?

אגב, פולימרים הם מולקולות אשר מורכבות ממספר יחידות חוזרות הנקראות מונומרים.

לדוגמא, פוליפרופילן הינו פוימר אשר היחידה החוזרת שלו היא פרופילן, פוליאתילן גם הוא פולימר אשר מורכב מהיחידה החוזרת אתילן.

גם PVC, PU, ABS, SAN, PA,PC ועוד ועוד.. לכולם יש מחנה משותף, כולם פולימרים.

אז כעת, לאחר שעניתי לנקודה מס.2, האם זכיתי בכבוד לדבר אתך?

או שמה אתה מעוניין שאני אציין את ההשכלה שלי בנוסף, כמובן כתנאי הידברות עם כבודו..

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
"עלולים" זה נכון לכל דבר.

בפועל, אתה רשמת, ואני מצטט "חשיפה לחומרים הידועים לנו כמסוכנים".

אז אולי תפרט על אילו חומרים מדובר?

אתה יודע מה, נתחיל בקטן, מאיזה חומר מיוצר הדש-בורד יש לך מושג?

אגב, פולימרים הם מולקולות אשר מורכבות ממספר יחידות חוזרות הנקראות מונומרים.

לדוגמא, פוליפרופילן הינו פוימר אשר היחידה החוזרת שלו היא פרופילן, פוליאתילן גם הוא פולימר אשר מורכב מהיחידה החוזרת אתילן.

גם PVC, PU, ABS, SAN, PA,PC ועוד ועוד.. לכולם יש מחנה משותף, כולם פולימרים.

אז כעת, לאחר שעניתי לנקודה מס.2, האם זכיתי בכבוד לדבר אתך?

או שמה אתה מעוניין שאני אציין את ההשכלה שלי בנוסף, כמובן כתנאי הידברות עם כבודו..

מר בחור.. מה עוזרת לך הגישה הפלצנית והמתנשאת?

אז הבנו שלקחת שיעור ביסודות הכימיה, מולקולות ופולימרים.

תנוח קצת.. :shock::roll:

2015 - Mazda 3 Spirit - 2.0L

פורסם

לא פלצן ולא נעליים, פשוט מרגיז אותי שבחור שככל הנראה לא מבין דבר וחצי דבר בנושא מתחיל לפזר סיסמאות ריקות מתוכן לגבי רעילות הפלסטיקה ברכב.

נתתי לו הזדמנות לפרט על אילו חומרים הוא מדבר אך הוא בחר לתקוף במקום.

אם היה מגיב לעיניין אולי הייתי יכול להרגיע את חששותיו.

לפות״ש, בשיא הרצינות, לאילו חומרים את מתכוון?

פורסם
לא פלצן ולא נעליים, פשוט מרגיז אותי שבחור שככל הנראה לא מבין דבר וחצי דבר בנושא מתחיל לפזר סיסמאות ריקות מתוכן לגבי רעילות הפלסטיקה ברכב.

נתתי לו הזדמנות לפרט על אילו חומרים הוא מדבר אך הוא בחר לתקוף במקום.

אם היה מגיב לעיניין אולי הייתי יכול להרגיע את חששותיו.

לפות״ש, בשיא הרצינות, לאילו חומרים את מתכוון?

א. פלצן וחצי

ב. אין לך ממה להתרגז, אתה בפורום , לא נראה לך? דלג לנושא אחר.. לא חסר אנשים הזקוקים לידע העשיר שלך. זכור תמיד, אף אחד לא ביקש את העצה שלך , אתה בחרת להגיב, תגיב בהתאם ותכבד.

ג. כל ילד בעל ידע בסיסי בעברית יכול לצטט לי משפטים על פולימרים מגוגל, כך או כך זה לא מעיד עליך כעל בעל השכלה כלשהי בנושא.

ד. מה שכתבת, נכון. (תודה לגוגל) .

אבל אני דיברתי על שינוי שעובר פלסטיק בחום עד כדי כך שהוא מומס (כפי שדיווחתי שכבת הדבק השקופה) והחומרים שהוא פולט בתהליך ההמסה הזה.

ציינת שאם הייתי נחמד, היית מסביר לי ומרגיע את חששותי. באיזה אוניברסיטה כבודו הוציא תואר ד"ר לכמייה?

תמצות מתוך מחקר באונ' שבדיה:

"מוצרי פלסטיק רבים מכילים כימיקלים מסוכנים העלולים לדלוף לסביבה. במחקרים שנערכו באוניברסיטת גות'נבורג אשר בשבדיה נמצא כי שליש מחומרי הפלסטיק שנבדקו אכן שיחררו חומרים מסוכנים, בכללם 5 מתוך 13 מוצרים המיועדים לילדים."

"פלסטיק כולל הרכבים כימיים שונים ומוצריו נפוצים בקרב בני האדם ובסביבה"

"פולימרי הפלסטיק עצמם אינם רעילים, אולם ייתכן ונותרו בהם שאריות של כימיקלים רעילים, של תוספים כימיים או של תוצרי פירוק העלולים לדלוף החוצה מאחר והם אינם קשורים כימית לפולימר עצמו."

"המוצרים שהובילו לקבלת מים רעילים היו מוצרים רכים או רכים למחצה המורכבים מפולימרים מהסוג של PVC או פוליאורתאנים, וכן מוצרי אפוקסי ואריגים המורכבים ממגוון סיבים פלסטיים. "

"החוקרים בחנו גם את הכימיקלים המשמשים להפקת כחמישים פולימרי פלסטיק שונים וזיהו את הפולימרים שבייצורם מעורבים הכימיקלים המסוכנים ביותר. בשלב הבא הם דירגו את הפולימרים הללו בהתאם למידת הסיכון הבריאותי והסביבתי שמהווים הכימיקלים המרכיבים אותם. דוגמאות לפולימרי הפלסטיק הללו הן פוליאורתאנים, פוליאקרילניטרילים, PVC, אפוקסי וקופולימרים של סטירן. הממצאים חשובים במיוחד לשם הערכות נוספות בנוגע לסיכונים סביבתיים ובריאותיים הטמונים בחומרי פלסטיק אלו."

המחקר המלא, לעיונך: http://www.hayadan.org.il/plastic-products-leach-toxic-substances/

קצת על הטמפ' ברכב בחודשי הקיץ: http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/490/718.html

אומנם לא משמש אך מחום נוזלי. מה קורה לפלסטיק במגע עם נוזל חם: http://www.hayadan.org.il/plastic-danger-0501083/

בקיצור, אני טוען שבחום גבוה הפלסטיק עובר שינוי, השינוי הזה מתרחש כשאני ומשפחתי נושמים בתוך הרכב.

יש כאן פגם , ועל החברה לקחת אחריות .

פורסם

פולימרים מילא, זה בטל בשישים לעומת נזקי דו תחמוצת המימן. יש בכל רכב.

חייבים לעשות עם זה משהו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אם אני לא טועה, ריקול יכול להיות מוכרז רק על ידי היצרן. אם היבואן יחליט לעשות משהו בנדון, אז זה יהיה באחריותו בלבד ובתנאים שלו. אולי היצרן כבר עשה משהו בנדון (לאו דווקא ריקול) ופשוט לא יודעים על זה בארץ? אולי שווה לך לפנות ליצרן.

דבר שני, נשמע כאילו יותר מפריע לך העניין האסתטי ופחות העניין "הזיהומי", ואתה בעצם משתמש בעניין הבריאותי כצעד לקבלת סימפתיה מצד חברי הפורום.

אתה לא צריך לענות לי על זה כי זה לא משנה לי, תענה לעצמך.

חשוב לומר, אני לא מחפש לתקוף אותך ולא מזלזל בעניין הזה, פשוט מציין את דעתי.

אחרי שאמרתי את זה, אוסיף משהו שאולי יעזור לך לרדת לשורש העניין.

אולי כדאי לפנות למומחה, שבאמת יבדוק את הרכיב הזה והאם הוא מסוכן. מן הסתם יעלה לך כסף, אבל זה רק יעזור לך.

אם הוא יגיד לך שאין סכנה, אז תוכל להיות רגוע מבחינה בריאותית, ופשוט לנסות לטפל בזה בצד האסתטי.

אם הוא יגיד לך שיש סכנה, אז כבר יש לך חוו"ד של מומחה שאולי יעזור לך בהתנהלות מול היבואן.

בהצלחה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

ציינת שאם הייתי נחמד, היית מסביר לי ומרגיע את חששותי. באיזה אוניברסיטה כבודו הוציא תואר ד"ר לכמייה?

.

אוניברסיטת Sapienza di Roma, תודה ששאלת.

לגבי המחקר, הוא לא רציני ולא קשור לתעשיית הפלסטיק. (אך אם הייתי פרעוש מים הייתי מתחיל לדאוג..)

בתעשיית הרכב ישנם מבחנים רלוונטיים לבדיקות פליטות מזהמים ודרגת המסוכנות שלהם.

באופן כללי, הפלסטיסייזרים אשר מוזכרים במחקר אינם נמצאים בשימוש בתעשיית הרכב.

אני אישית הייתי חושש הרבה יותר מהריחן ברכב, מהחומר ברק לדש-בורד, מהתחליב למושבי העור ומאגזוז האוטובוס שמלפנים.

כל אלו אינם בפיקוח.

פורסם
1.יכולת לחסוך את כל המלל הארוך ולצטט רק את מה שמפריע לך.

2. ביום בו תבין מהם בכלל פולימרים ומה הקשר שלהם לנושא(?) דבר איתי.

3. כל מוצר שיושב בשמש ומקבל עוויתות/משנה צורה/ נוזל ממנו חומר לא ידוע בעקבות חשיפה לחום, מעצם השינוי שהחומר (פלסטיק או גומי) עובר אנו עלולים להחשף לסכנת שאיפה של חומרים מסוכנים.

4. שמח ששאלת ,אחרת עוד היית עלול לדבר על פולימרים כשידברו על קשקשים.

עדכון: במורשה מאזדה אמרו לי להגיע למלא טופס ״רצון טוב״. לא יודע מה זה, אבלזה נשמע כמו משהו שכאילו מסיר מעליהם את האחריות לטפל בבעיה הנפוצה והם יחשבו אם לעשות לי טובה למען ״רצון טוב״.

אם אני לא טועה הרכב שלך מ2008 אם הם יחליפו לך על חשבונם זה יהיה חתיכת רצון טוב. תעדכן בהתפתחויות יש לי חבר עם 6 שנת 2008 אם אותה בעיה.

פורסם
ואחר כל עוד צוחקים על פיאט..

דשבורד נמס..ממש איכות ליגה ז.

זה לא קשור אחד לשני. מדובר על סדרה מסוימת מתאריך עד תאריך, בה יש את הפגם. לא בכל הרכבים יש את זה, גם מאותו שנתון שלי. למשל ב 2008 הקודמת זה לא היה.

אם אני לא טועה הרכב שלך מ2008 אם הם יחליפו לך על חשבונם זה יהיה חתיכת רצון טוב. תעדכן בהתפתחויות יש לי חבר עם 6 שנת 2008 אם אותה בעיה.

כרגע אני מתנייד עם 2009.

ברור אני יעדכן (:

פורסם

כנראה שלא מספיק אנשים התלוננו על הבעיה, למשל במאזדה לאנטיס 02 שהייתה לנו היתה תקלה סידרתית שכרית אוויר של הנוסע ליד הנהג מפסיקה לעבוד ונורה בלוח השעונים מתחיל להבהב מספר פעמים, התקלה החלה לאחר זמן האחריות ועלתה 2000 שקל ! , מבירור שלי עם מספר אנשים וגם בפורומים בחו'ל הבעיה מוכרת אבל בדלק כנראה שלא . :evil: ואף לא הוכרז על הבעיה recall למרות שזאת תקלה בטיחותית חמורה מאוד .

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם

עדכון:

הייתי במורשה, הגשנו בקשה לרצון טוב ביום שני ונאמר לי להמתין עד שבועיים לתשובה.

היום קיבלתי טלפון (יומיים עברו- יפה כל הכבוד) ובו אומרים לי שקיבלו תשובה 100% מימון לחלק (עולה 1500) ואצטרך לשלם על עבודה כ 350 ש״ח (וגם כנראה יעשו מעט הנחה).

אז כרגע אשרתי את ההזמנה של החלק נקווה שיגיע ללא עיכובים.

העיקר שהתבשרתי בבשורות מצוינות !

פורסם

אין לי מושג. שיעשו מה שצריך. לדעתי לא צריך לפרק כי מדובר על חלק שאמור להשלף כיחידה נפרדת רק בצד הנוסע.

• תוכן חדש...