Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעיה מוכרת בדשבורדים של מזדה 6 .

מדובר באיזה פגם בפלסטיקה המחייב החלפה של הדשבורד. בזמנו הוחלפו במסגרת האחריות .

שום חומר ניקוי ו/או צבע לא יעזרו .

There's no bike too sacred, too slow, too heavy, too ugly, too small or too big that can't be turned into something amazing

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בעיה מוכרת בדשבורדים של מזדה 6 .

מדובר באיזה פגם בפלסטיקה המחייב החלפה של הדשבורד. בזמנו הוחלפו במסגרת האחריות .

שום חומר ניקוי ו/או צבע לא יעזרו .

לפי מה שראיתי ניתן להחליף דש בורד ימני בלבד ולא את כולו, יש בEBAY אבל מחיר של 500$ לא כולל משלוח והשאלה האם ניתן להשיג בארץ מחלפים, אני בטוח שלא מעט מאזדות 6 מושבתות קיימות בשוק

פורסם

נטוש מהר את המכונית. זה סימן ראשון לכך שחייזרים השתלטו עליה.

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

יש לי את אותה בעיה בדשבורד בטויטה קורולה 2008

שום חומר לא יעזור

כשיש שמש הדשבורד דביק ונמס

והיא אפשר לעשות כלום במצב כזה

פורסם

1. כסא נהג רופף- התגלה בבדיקה וחייב התייחסות להבנתי קיימת תקלה חוזרת של כסא נהג רופף במודל 2008, מה לעשות?

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000539453

נסה לפנות לחברת דלק מוטורס, יבואנית מאזדה, בעניין זה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לך. שמי לוי . אני בעל של מאזדה 6 שנת 2008 כמוך. יש לי גם כן חומר סיכה על הדשבורד. ממה שביררתי זהו חומר שיוצא מלמטה של הדשבורד מאזור שבו נמצא הכרית האוויר. עוד ממה שהבנתי שזהו בעיה שכבר יודע למאזדה ולא מעט אנשים נתקלו בבעיה זו. אך עם כל הסיפור הזה יש בעיה קטנה - לא יודע מה זה החומר הזה, יכול ליהיות שהינו רעיל. אנחנו קבוצה של כמה אנשים כבר שרוצים לבדוק מה זה החומר הזה ואולי אף לתבוע על כך שלמורות שמאזדה ידע על התופעה הזו היא לא עשתה דבר בנושא.

היתי רוצה שתעביר אלי את המייל שלך כדי שתוכל להצטרך לקבוצת האנשים שרוצים לעשות דבר בנידון. תודה.

פורסם
שלום לך. שמי לוי . אני בעל של מאזדה 6 שנת 2008 כמוך. יש לי גם כן חומר סיכה על הדשבורד. ממה שביררתי זהו חומר שיוצא מלמטה של הדשבורד מאזור שבו נמצא הכרית האוויר. עוד ממה שהבנתי שזהו בעיה שכבר יודע למאזדה ולא מעט אנשים נתקלו בבעיה זו. אך עם כל הסיפור הזה יש בעיה קטנה - לא יודע מה זה החומר הזה, יכול ליהיות שהינו רעיל. אנחנו קבוצה של כמה אנשים כבר שרוצים לבדוק מה זה החומר הזה ואולי אף לתבוע על כך שלמורות שמאזדה ידע על התופעה הזו היא לא עשתה דבר בנושא.

היתי רוצה שתעביר אלי את המייל שלך כדי שתוכל להצטרך לקבוצת האנשים שרוצים לעשות דבר בנידון. תודה.

גם אני בעל הרכב הנ"ל עם אותה הבעיה. גם בעיית הכיסא הרופף הייתה וסודרה במוסך.

ניסיתי להזמין דשבורד חדש אך ללא הצלחה, לא נצליח לעשות כלום כי החברה כבר יודעת, עבר הרבה זמן ואני לא חושב שניתן לעשות משהו בנידון. בכל מקרה הנה המייל שלי

[email protected]

תודה.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

גם אצלי יש בעיה דומה בדשבורד. הייתי בטוח שזה איזשהו ספריי ניקוי שריססו לי באחת השטיפות.

שום חומר ניקוי לא עזר, ניסיתי אלכוהול, חומץ, k300, סבון רגיל, סיליט.

עד שנפל האסימון ושאלתי בכמה שטיפות רכב - אמרו לי בעיה ידועה במזדה 6 עד 2010 ואין לזה פתרון. זה הפלסטיק הרך של דשבורד שנמס בשמש.

בכלל - יש כמה בעיות ידועות ברכב הזה. הקלאנקים של ברייקס ברוורס. זכוכית לוח שעונים שמקבלת סדקים קטנטים וזה נראה כמו אדים. מושב הנהג שמתקשה עם השנים - אצלי הוא כמעט אבן, אחרי 5.5 שנים על הכביש.

אחלה רכב וחסכוני מאוד (אצלי 1 ל-11.5 ממוצע עם מזגן, 60% מחוץ לעיר), חזק ואמין מאוד, אבל הדברים הקטנים והמעצבנים פשוט גורמים לדכאון.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

גם אצלי הדשבורד דביק .

כפי שאמרו זה בגלל השמש הקדחנית של ישראל שהורסת את כול מה שנקרה בדרכה .

אצלי פתרתי את הבעיה על ידי הקפדה של כיסוי השמשה הקדמית, והדשבורד כבר לא דביק .

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שלומות לכולם.

בעלי מאזדות וכאלו שחיפשו ומחפשים עדיין, כנראה שמכירים את הבעייה שנראת כמו כתם דבק שקוף בחלקו הימני של הדשבורד המשמש לכיסוי כרית האוויר.

גם כשאני חיפשתי את הרכב הנל נתקלתי בתופעה הזאת, ואחרי בירור מעמיק ברשת מתברר שדלק מודעים למחלה הזו כיוון שהחליפו למס רכבים את החלק המדובר. אבל מה שמכעיס אותי עוד יותר זה מדוע אם ידוע לחברת דלק על הבעיה הם לא מבצעים קריאה חוזרת לכלל לקוחותיה לטיפול בבעיה בדגם הנל? ישנם בעלי רכבים מסכנים שלא יודעים שזה פאק בייצור וחושבים שזה קרה מחומר שמרחו בעצמם או בשטיפה כמו סקיי ואחרים. למה להשאיר בנאדם ששילם רק לפני 3-4 שנים 180-190 אלש״ח עם פאק בייצור!?

עצם העבודה שנוצר כתם דביק שכזה,מעיד על פירוק חומר ממנו עשוי הדשבורד. החלקיקים הנוצרים מהפירוק הלא טבעי הזה מסתובבים באין מפריע בתא הנוסעים הסגור, ואנו (וילדינו ) נושמים אותו לרווחה מבלי לדעת.

איך חברה גדולה כמו דלק המעריכה את עצמה כמובילה פלח לא קטן מהשוק הישראלי נותן לדבר כזה לקרות ומאפשר סחבת (אי קריאת ריקול) וכך מאפשר המשך חשיפה לחומרים הידועים לנו כמסוכנים.

שלחתי מס פניות , נראה אילו תשובות אקבל.

אעדכן בהמשך.

פורסם

אכן זו תופעה מוכרת בדגם הזה. ציפוי הגומי הרך נמס מהשמש הישירה ואז נוצר שם כתם דביק מהפלסטיק השרוף. אני לא יודע אם זו בעיה בריאותית מעבר לזה שזו בעיה שמפריעה מאוד לעין, בטח ובטח כאשר מדובר ברכב לא זול ולא ישן.

מאידך אם אני לא טועה, מי שהתלונן על התופעה הזו אצל היבואן גם מעבר לתקופת האחריות קיבל תיקון בסכום זעום יחסית. אני שמעתי את זה בעבר. אני לא ממש בטוח בזה, ככה שאל תבנה יותר מדי על מה שאני אומר כי אני אישית לא יודע הרבה על הדבר הזה ואני די מסתמך כאן על שמועות שעברו באוזניי.

פורסם
שלומות לכולם.

בעלי מאזדות וכאלו שחיפשו ומחפשים עדיין, כנראה שמכירים את הבעייה שנראת כמו כתם דבק שקוף בחלקו הימני של הדשבורד המשמש לכיסוי כרית האוויר.

גם כשאני חיפשתי את הרכב הנל נתקלתי בתופעה הזאת, ואחרי בירור מעמיק ברשת מתברר שדלק מודעים למחלה הזו כיוון שהחליפו למס רכבים את החלק המדובר. אבל מה שמכעיס אותי עוד יותר זה מדוע אם ידוע לחברת דלק על הבעיה הם לא מבצעים קריאה חוזרת לכלל לקוחותיה לטיפול בבעיה בדגם הנל? ישנם בעלי רכבים מסכנים שלא יודעים שזה פאק בייצור וחושבים שזה קרה מחומר שמרחו בעצמם או בשטיפה כמו סקיי ואחרים. למה להשאיר בנאדם ששילם רק לפני 3-4 שנים 180-190 אלש״ח עם פאק בייצור!?

עצם העבודה שנוצר כתם דביק שכזה,מעיד על פירוק חומר ממנו עשוי הדשבורד. החלקיקים הנוצרים מהפירוק הלא טבעי הזה מסתובבים באין מפריע בתא הנוסעים הסגור, ואנו (וילדינו ) נושמים אותו לרווחה מבלי לדעת.

איך חברה גדולה כמו דלק המעריכה את עצמה כמובילה פלח לא קטן מהשוק הישראלי נותן לדבר כזה לקרות ומאפשר סחבת (אי קריאת ריקול) וכך מאפשר המשך חשיפה לחומרים הידועים לנו כמסוכנים.

שלחתי מס פניות , נראה אילו תשובות אקבל.

אעדכן בהמשך.

אני מבין שאתה מהנדס חומרים עם התמחות בפולימרים.

אם לא אכפת לך אולי תסביר לנו אילו חומרים מסוכנים נפלטים.

תודה.

פורסם

1.יכולת לחסוך את כל המלל הארוך ולצטט רק את מה שמפריע לך.

2. ביום בו תבין מהם בכלל פולימרים ומה הקשר שלהם לנושא(?) דבר איתי.

3. כל מוצר שיושב בשמש ומקבל עוויתות/משנה צורה/ נוזל ממנו חומר לא ידוע בעקבות חשיפה לחום, מעצם השינוי שהחומר (פלסטיק או גומי) עובר אנו עלולים להחשף לסכנת שאיפה של חומרים מסוכנים.

4. שמח ששאלת ,אחרת עוד היית עלול לדבר על פולימרים כשידברו על קשקשים.

עדכון: במורשה מאזדה אמרו לי להגיע למלא טופס ״רצון טוב״. לא יודע מה זה, אבלזה נשמע כמו משהו שכאילו מסיר מעליהם את האחריות לטפל בבעיה הנפוצה והם יחשבו אם לעשות לי טובה למען ״רצון טוב״.

• תוכן חדש...