Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים, לילה טוב.

שאלה לאחר דיון לא קצר בכלל בנושא עם כמה חברים.

לצורך העניין, נניח אני עכשיו ברגע זה נוהג ברכב, הרכב לא שלי ולא רשום על שמי, השאלתי נניח מחבר.

שוטר עוצר אותי, בודק רישיונות, ומגלה שלרכב אין טסט. האם אני כנהג, שלא בעל הרכב, רק נהגתי בו (כחוק לצורך הדיון), האם אני נענש/מקבל קנס/שלילה/זימון למשפט?

או שזו אחריות בעל הרכב?

לפי המידע ברשת, האחריות חלה על בעל הרכב בלבד, כלומר אני כנהג יוצא נקי ותמים לחלוטין כי "בכלל לא ידעתי שאין טסט לרכב" (אלא אם בעל הרכב הוכיח שנקט באמצעים מספקים על מנת למנוע נהיגה ברכב, ואז האשמה היא על הנהג.)

מה דעתכם? זה באמת דיון עקרוני, בנוסף מצורפת לזה התערבות שמאוד תשמח אותי לזכות בה.

**אני אמרתי שהאחריות היא על בעל הרכב, ואני אישית כנהג פטור מעונש בגיל העבירה הנ"ל.

תודה מראש, מתן.

פורסם

על פי דעתי האישית אני מניח שיש סעיף חוקי שרשום שחובת הבדיקה של טסט וכל הדברים האלו ברכב מסויים חלה על הנהג בלבד ולכן גם אתה אמור לקבל "קנס" כלשהו.

זאת דעתי אבל היא אינה קשורה לחוק בכלל, מי שמכיר את החוק יותר טוב יבוא ויאיר את הנושא.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

זהו, שגם אני חשבתי כמוך, אבל אז קראתי את זה: http://www.traffic.what2do.co.il/P34712/

וגם זה ניראה לי קצת יותר הגיוני עכשיו, כי אני לא רואה את זה הגיוני מבחינת המחוקק לעשות כזה חוק, אדם סביר ורגיל לא כמוני כמוך שחובבי רכב, לא באמת יבדוק לפני נהיגה ברכב אנונימי שהוא משאיל לנניח כמה שעות.

מעניין אותי לדעת, קדימה איפה כל עורכי הדין של הפורום? ;)

פורסם

בוודאי שהנהג מקבל קנס. כל נהג חייב לוודא שרכב שהוא מקבל לידיו הוא בעל טסט וביטוח בתוקף.

למרות כל זה, כאשר מדובר בפקיעה של הטסט למספר חודשים מועט השמטרה נוהגת שלא לרשום דוח לנהג.

פורסם
בוודאי שהנהג מקבל קנס. כל נהג חייב לוודא שרכב שהוא מקבל לידיו הוא בעל טסט וביטוח בתוקף.

למרות כל זה, כאשר מדובר בפקיעה של הטסט למספר חודשים מועט השמטרה נוהגת שלא לרשום דוח לנהג.

אוו להודעה שלך חיכיתי! אין יותר טוב משוטר כדי לענות על זה! :)

אפילו שהפסדתי בהתערבות עכשיו, אבל לפחות קיבלתי תשובה חותכת. טוב אז נזוז לBBB, צריך לקנות לבחור פה המבורגר.

פורסם

קראתי את הכל, לפי מה שהבנתי מהכתוב בעל המכונית ימצא אשם במידה ויתפס.

אך לא מצויין שם שהנהג שהוא אינו בעל הרכב לא יקבל שום קנס.

בבית המשפט בודקים המון אחריות של הנוהג ברכב ולכן סביר להניח שתקבל לפחות את ה "קנס הסימלי" שמוזכר שם, ובעל הרכב במידה ויודה שנתן לך לנהוג כשהוא יודע שאין רשיון רכב בתוקף יקבל קנס גדול יותר.

במידה ויאמר שהוא אינו מודע לזה סביר להניח שיקבל גם קנס כלשהו.

עריכה: אייל הקדים אותי, אין מצב כזה שהנהג לא מקבל קנס :D

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

ונניח חס וחלילה שהרכב מעורב בתאונה, וחברת הביטוח מתנערת מאחריות כיוון שאין לרכב רשיון בתוקף כפי שמצויין בברור בפוליסה?

או חס וחלילה אין כיסוי לביטוח החובה לנזקי גוף?

האחריות היא על הנהג שנהג ברכב בעת המקרה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

מבחינת משטרה - הנהג מקבל קנס או זימון לבית משפט (תלוי כמה זמן רישיון הרכב פקע).

מבחינת חברת ביטוח - רק מחפשת תירוץ להתנער מאחריות לתשלום. במקרים מסויימים (ומאוד מוגבלים) בית משפט עשוי לכפות עליהם לשלם -> אך האם "חסכון" של כמה אלפי שקלים מועטים שווה הוצאות על משפט (עשרות אלפי שקלים בקלות) או תשלום פיצויים לנפגעים (סכום מתחיל בכמה אלפי שקלים וגדל בקלות) ?? לדעתי ממש לא.

• תוכן חדש...