Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איזה GTi בראש שלך? זו טויוטה בתחפושת.

אז מה אם זאת טויוטה בתחפושת?

גם ה106 הייתה בעצם סיטרואן סקסו, ולסקסו היו גרסאות ספורטיביות VTS, VTR וכו'. לא צריך מנוע 1.6 כמו פעם, מנוע 1.2 גודש יעשה את העבודה. מישהו אמר שטויוטה חייבים גם להשתתף בגרסה הספורטיבית לרכב?

אגב בקטגוריה הזאת צריכה גם להגיע כנראה השנה הרנו טווינגו, עם מנועי 900 סמ"ק - אטמוספרי (70 כ"ס) וגודש (90 כ"ס, כמו בקליאו IV ובקפצ'ור). מדברים על מחיר כמו פיאט 500. לא רואה סיבה שמישהו יקנה את זה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין בעיה עם שיתוף פלטפורמות. הבעיה היא שהיפנים הם האחראים על השלדה של האייגו ולאלה אין שום יומרות ספורטיביות כלשהן לגביה, שלא לדבר על היעדר נסיון רב שנים בכיול שלדה למכוניות קטנות ספורטיביות, נסיון שיש לצרפתים.

:idea:
פורסם

גם המנוע הנוכחי 1.2 יעשה בית ספר לכול המיני הידניות ולסופר מיני הידניות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

1.2 זה אכן לא רע על דבר כזה, אבל לחשוב על מנוע כזה גודש עם צמיגים בחתך ספורטיבי יותר ושינוי במתלים, היה יכול להיות מעניין, מכונית מיני שמאיצה 0-100 ב8-9 שניות, זריזה ועם זמינות כוח טובה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אין בעיה עם שיתוף פלטפורמות. הבעיה היא שהיפנים הם האחראים על השלדה של האייגו ולאלה אין שום יומרות ספורטיביות כלשהן לגביה, שלא לדבר על היעדר נסיון רב שנים בכיול שלדה למכוניות קטנות ספורטיביות, נסיון שיש לצרפתים.

עובדתית לא נכון. המכוניות המעניינות יותר של טויוטה בדרך כלל לא מגיעות לארץ הקודש, אבל אחת כן הגיע - גרסת ספורט של טויוטה יאריס דור ראשון. יאריס RS מהנה מאוד לנהיגה. האקזמפלרים השמורים נמכרים עשרות אחוזים מעל המחירון. הצרפתים אלה שלא הוציאו מכוניות מעניינות בעשור וחצי האחרון. בשנים האחרונות פיג'ו עושה "חישוב מסלול מחדש" ורואים את זה ב-208, 108 ועוד.

מבחינת מנוע, אבזור, ביצועים וצריכת דלק - פיג'ו 108 מנוע 1.2 עוקפת את הפנדה בלי מאמץ. בנוגע לאיכות תא הנוסעים אף מכוניות לא מצטיינת בתחום הזה.

פורסם

אתה חמוד אתה.

עם כל הכבוד ליאריס ספורט - ויש כבוד - היא הייתה חולמת להיות ברמה של ה-106GTi ו-106 ראלי. אם אלו האחרונות הן מנה עיקרית חמה, היאריס היא השאריות שנותרו לחימום בבוקר שאחרי.

מבחינת מנוע, אבזור, ביצועים וצריכת דלק - פיג'ו 108 מנוע 1.2 עוקפת את הפנדה בלי מאמץ. בנוגע לאיכות תא הנוסעים אף מכוניות לא מצטיינת בתחום הזה.

לא הייתי מוותר על תא הנוסעים של הפנדה (או ה-i10, לצורך העניין) בשביל המנוע הזה. ה-1.2 של פיאט הוא פשרה טובה בין ה-1.0 החלש של יונדאי לבין ה-1.2 הזריז של PSA.

פורסם
זה אוטו שנוצר משיתוף פעולה בין שלושת היצרניות, זה טויוטה בתחפושת בדיוק כמו שזה סיטרואן בתחפושת.

לא ממש. יותר בכיוון של טויוטה מתכננת והצרפתים שמים אח"כ את הסמל שלהם. אם תבדוק טוב את האוטו תראה שאין שם חלק אחד של PSA (למשל, הבקרה לכיוון מראות החשמל היא של טויוטה - אני מכיר אותה עוד מיאריס דור ראשון שהייתה לי).

פורסם
עשיתי היום סיבוב בסוכניות על מנת להתרשם מהוולוסטר וה-DS3, כך שיצא לי לשבת שוב ב-i10 ולראשונה ב-C1 החדשה, בהתאמה. זו האחרונה הניחה בי את אותו הרושם שקיבלתי בתמונות: זו מכונית שלא הייתי מוציא לנסיעת מבחן בכלל. היא לא עוברת את מבחן אולם התצוגה.

כעת יש גיבוי לטענתי שהדבר הזה לא ברמה של הפנדה או ה-i10 ואחת היא מה המסקנות מן הנהיגה בו. תא הנוסעים ב-C1 הוא מקום לא נעים לשהייה סטאטית אפילו.

מענין, לתומי סברתי שהמסקנות החותכות שלך בדבר נחיתות האוטו הזה יחסית למתחריו, מגיעות מבדיקה מדוקדקת של יכולותיו יחסית למתחרים, מסתבר שעד לביקור המצוטט באולם התצוגה, תמונות היו הבסיס היחיד לקביעות הנחרצות. אצלי לפחות זה לא רציני, בדיוק אגב כמו הקביעה על ה"גיבוי" שהצלחת לגייס להתרשמות הפרטית מאותן תמונות, משהו בסגנון "זו דעתי ואני תומך בה", אבל שיהיה. למותר לציין שאני דווקא העדפתי את העיצוב הצרפתי, בחוץ ובפנים, על זה של ה I10, שמתאפיינת בעיצוב עמוס מדי וקצת מעייף, אבל זה טעמי הפרטי כמובן. את הפנדה אני דווקא כן מעדיף, מדובר באוטו תכליתי וממוקד מטרה יותר גם בעיצובו גם באיבזורו. ושוב ולענין היכולות, אין לי אפשרות לחוות דעה רצינית שכן לא נהגתי לא בזו אף לא בזו.

פורסם
אתה חמוד אתה.

לא הייתי מוותר על תא הנוסעים של הפנדה (או ה-i10, לצורך העניין) בשביל המנוע הזה. ה-1.2 של פיאט הוא פשרה טובה בין ה-1.0 החלש של יונדאי לבין ה-1.2 הזריז של PSA.

המנוע החלש של יונדאי ניצח פער ניכח את הפנדה החדשה בסרטון שהבאתי לך בדיון על סנדרו. אתה ממשיך להגן על מנוע 1.2 האומלל הזה שנאלץ לסחוב רכב מיני במשקל טון. ב-70 אלף שקל (המחיר הרשמי של הפנדה) פיג'ו 108 נותנת כל כך הרבה יותר - מנוע, אבזור, ביצועים, צריכת דלק.

עצם העובדה שטויוטה הצליחו ליצור רכב מודרני ובטיחותי בלי לעלות במשקל מראה עד כמה התכנון של הרכב הרבה יותר מוצלח בהשוואה לפנדה שהשמינה ב-140 ק"ג.

פורסם

החיים בעיר הם יותר מאפס למאה. זאת ועוד, בחיים האמיתיים אנחנו לא לוקחים את המנוע לקצה סקאלת הסל"ד. המנוע האיטלקי דומה באופיו לזה הצרפתי, אם כי כמובן חלש ממנו. מה שבטוח, הוא עדיף להתנהלות בעיר מהקוריאני. מי כמוך יודע את זה כבוגר פיקנטו!

אגב, האיטלקי גם מעודן מאד בפעולתו בהשוואה לצרפתי לקוריאני.

הפנדה התגרמנה וזה לטובה. מרכב שהרגיש שברירי, היא הפכה לרכב שמסוכך עליך. גם אם זה רק פסיכולוגי, הרי שבפועל תודות למשקל היא מרגישה יציבה יותר, בטוחה יותר (מכיר חוקי ניוטון?) וכמובן מבודדת רעשים טוב יותר.

ועכשיו בנימה אישית: אתה מחפש לקנות רכב חדש ומנסה לשכנע את עצמך להימנע מלבחור בפנדה? אחרת, אני לא מבין את מסע הצלב נגדי.

פורסם

להגיד שהמשקל של הפנדה הוא בגדר יתרון, זה כמו לומר שהרבה יותר טוב להיות גידם - כי אז אתה יכול לקנות חולצות עם שרוול אחד...

לגבי הבטיחות שאזכיר לך את זה?https://www.youtube.com/watch?v=emtLLvXrrFs

פורסם (נערך)

עוד אחד לאוסף? מוכן לאכול את הכובע אם בידוד הרעשים, הנוחות והנעימות ב-C1 טובים מבפנדה. עילית הקטגוריה עדיין בידי הפנדה\i10\סיטיגו, ומבחנים בחו"ל מאששים זאת.

עריכה: לגבי הלינק, הרי שאני מודע לנאמר שם וזה לא סותר את מה שאמרתי. ה-C1 והפנדה שתיהן בעלות אמצעי בטיחות מודרניים. מבחינה זו הן על אותו מישור. בהינתן מצב כזה, הרי שנתון המשקל כן משחק תפקיד. אם היה הפרש משמעותי בציון הבטיחות\איכות אמצעי הבטיחות וקידמתם הטכנולוגיים, אז נכון הדבר שהמשקל הופך זניח.

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster

• תוכן חדש...